Quote:
Originally posted by weird
Κρίνο,
Δεν πιστεύω στο κριτήριο της ορθότερης ορθότητας, είτε των αποφάσεων που παίρνουν οι άντρες, είτε εκείνων που παίρνουν οι γυναίκες. Αυτό σαν απάντηση στα σχόλια περί ρατσισμού. Σωστές ή λάθος αποφάσεις όλοι μπορούμε να λάβουμε, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όσο μεγαλώνουμε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας, γνωρίζουμε και ποιες είναι οι καλύτερες αποφάσεις για μας.
οκ λοιπον,
νομιζω οτι τωρα το εβαλες στη σωστη του διασταση.
Γιατι πριν τα οσα εγραφες ηταν αρκετα ασαφη.
Το πού αποκτά κανείς ψυχρή λογική και πού συναίσθημα, είναι σίγουρα σχετικό για έναν εξωτερικό παρατηρητή και ακόμα σχετικότερο, όταν το μόνο που διαθέτει αυτός ο παρατηρητής να παρατηρεί, είναι γραμμούλες στην οθόνη ενός pc. Γι αυτό, προσπαθώ προσωπικά να είμαι επιφυλακτική και να κάνω υποθέσεις χωρίς να εξάγω συμπεράσματα βέβαια για το τι κρύβεται στην ψυχοσύνθεση ή τα κίνητρα – προθέσεις αυτού που γράφει τις γραμμές, του κάθε μέλους.
η λογικη και το συναισθημα ειναι δυο αντικρουομενες κινησεις του εγκεφαλου μας οι οποιες λειτουργουν τελειως διαφορετικα οταν ειναι εσωστρεφης σε σχεση οταν ειναι εξωστρεφης.
Στη παρουσα φαση και στο θεμα που θιγομαι,
εγω θα κινηθω σε ενα τριτο επιπεδο και θα πω οτι ειτε κινηιθω πιο πολυ με την μια κατασταση η την αλλη,
το ζητουμενο μου ειναι να κρατηθει το κυριο συστατικο αυτου του χωρου.
Και θα επιχειρηματολογησω ως εξης.
Ενα φορουμ ψυχολογιας μπορει τουλαχιστον να στηθει με δυο τροπους.
Ο ενας ειναι να καθονται μη επαγγελματιες και να μεταδιδουν τις εμπειριες τους αλλα και την ανοχη τους απεναντι σε μια κοινωνια που σφυζει απο αδιαφορια στην καλυτερη των περιπτωσεων.
Ο δευτερος ειναι να ασχολουνται με προβληματα χρηστων, επαγγελματιες του ειδους, τουλαχιστον κατα κυριο λογο αν οχι αποκλειστικα.
Εδω ειμαστε στη πρωτη περιπτωση.
Και εδω υπαρχει ενα προβλημα το οποιο τουλαχιστον στο μυαλο μας μπορουσε να παρει τεραστιες διαστασεις.
Μιλαμε για μεταδοση εμπειριας, μιλαμε για κατανοηση ανθρωπων, μιλαμε για ανοχη ανθρωπων που ειναι σε δυσκολες στιγμες και δεν ετυχαν μιας αποδοχης απο το δικο τους περιβαλλον.
Μιλαμε επισης για ανθρωπους που ενα κομματι απο αυτους μπορει να μην εχει μια τυπικη κοινωνικη συμπεριφορα.
Ποιο ειναι το παραξενο και το απροσδοκητο σε αυτο?
Ειναι διαταραχη αυτη η οχι?
Εαν ναι, για τι αλλο συζηταμε εδω μεσα αν οχι για διαταραχες?
Η δικη μου θεωρηση λεει (σε αντιθεση με την δικια σου) οτι ακομα και αν ενα ατομο στρεφεται λογω της διαταραχης του εναντια στο συνολο, τοτε δεν το πετας εξω για να ξεμπερδεψεις.
Αυτα συμβαινουν κατα κορο, στα ψυχιατρικα καταστηματα οπου εκει φυτοζωούν πεταμενες ψυχες κατω απο την καταστολη του ταβορ και του αλοπερντιλ.
Προτεινεις λοιπον και εσυ, να δωσεις ταβορ στο προβλημα: διαγραφωντας το, να κανεις οτι μπορει αρκει να μην το εχεις στα ποδια σου.
Σε ολο αυτο, το προβλημα ειναι ο φοβος να το αντιμετωπισεις, να το κανεις οικειο σου.
Το θεωρεις κατι σαν λεπρα, που αμα το εχεις για πολυ ωρα κοντα σου, στο τελος κατι θα κολλησεις.
Η ευαισθησία μου λες κρύβεται πίσω από μια οργανωμένη σκληράδα, πριν έλεγες ότι μάλλον η οργανωμένη ευαισθησία μου κρύβει μια σκληράδα. Το μόνο που μπορώ να πω πάνω σε αυτό, είναι ότι ποτέ η ευαισθησία μου δεν με εμπόδισε από το να είμαι σκληρή και ποτέ η σκληρότητά μου δεν με εμπόδισε από το να είμαι ευαίσθητη.
δεν κανουμε στη ζωη αγαπητοτατη weird, οτι ακριβως μας βολευει, αλλα οτι προωθει τον ανθρωπο και τις ιδεες του που τον κανουν να ξεχωριζει απο τα υπολοιπα ζωα.
Εκτος απο την ρουφιανια, την εκμεταλευση, την απανθρωπια, ο ανθρωπος εχει και αλλα χαρακτηριστικα, οπως αποδοχη, κατανοηση, αλληλεγγυη.
Προτιμω ειτε ειμαι σκληρος ειτε μαλακος (ειτε μαλακας αν προτιμας) να προαγω αυτα μου τα χαρακτηριστικα οταν βλεπω οτι εχουν νοημα.
Θα αποκτησω αλλο προσωπο, ισως χειροτερο απο το δικο σου, αλλα για αλλους λογους απο τους δικους σου: οταν δω οτι συναντω απεναντι μου την αντιπαλη πλευρα απο αυτη που προαγω εγω.
Εκει υπαρχει και η ουσιωδης διαφορα μας οσον αφορα την ευαισθησια μας η την σκληραδα μας, κατ εμε βασικη.
Καταλαβαίνω ότι δεν τίθεσαι ενάντια στις διαγραφές από καλοσύνη αλλά από άποψη, όπως λες. Λες ακόμα παρακάτω « δεν υπάρχει κανένα όμως. Τα ολίγον έγκυος δεν με πρεσβεύουν». Κρίνο, είσαι για άλλη μια φορά, απόλυτος. Μου μίλησες για το γκρι αλλά δεν βλέπω να το αντιλαμβάνεσαι.
οταν δω γκρι θα στο πω,
Μηπως δεν μπορεις να το εκπεμψεις?
Ναι, σε ακραίες περιπτώσεις, μόνο ακραία μέτρα μπορούν να ληφθούν και το κάθε πράγμα φυσικά έχει τα όριά του. Ο κάθε άνθρωπος τα όρια της δυνατότητάς του. Το κάθε φόρουμ τα όρια της υποστήριξης που μπορεί να δώσει και τους όρους με τους οποίους μπορεί να την δώσει.
τα φορουμς πρεπει να εχουν μια ιδεολογικη, φιλοσοφικη βαση για να μπορεσουν να κινουνται.
Δεν εχω πει ποτε μου οτι μια διαγραφη ειναι ακραια.
Ακραιες ειναι οι διαφορετικες φιλοσοφιες μας που διεπουν τις διαγραφες.
Διαγραφες λοιπον ειναι αναγκαιες να υπαρχουν οταν το ιδιο το μελος απομακρυνεται απο την κοινοτητα και οχι οταν η διαταραχη του τον εμποδιζει να ανταλλαξει αποψεις.
Εγω ποτε δεν ειπα αλλα χθες και αλλα σημερα.
Ειχα πει ξεκαθαρα οτι πιο παλια υπηρχε ενα μελος που καποια στιγμη στραφηκε εναντιον της κοινοτητας, την απειλησε οχι φραστικα αλλα ενδικα και τοτε πολυ ορθως διαγραφηκε.
Ειμαι σιγουρος οτι ο τοτε χρηστης, ακομα και σημερα που μιλαμε δεν θα εχει καταλαβει αν εκανε λαθος.
Θα εμμενει στις τοτε αποψεις που ειχε.
Δηλαδη αν υποθεσουμε οτι η weird παθει αυριο ενα ντελιριο και αρχιζει και λεει οτι το φορουμ πρεπει να κλεισει, πρεπει να την διαγραψουμε?
Η να καταφερουμε να ηρεμησει με την πιθανοτητα να επανελθει?
Τωρα το αν θα επανελθει η οχι, αυτο δεν ειναι στο χερι μας φυσικα.
Ομως το δικαιωμα να μπορεις να πολεμησεις αυτο που σε εκτρεπει πρεπει να το εχεις και αυτο ειναι αδιαπραγματευτο για ενα φορουμ ψυχολογιας.
Δεν νομίζω ότι μιλάμε για απλές στιγμές έξαρσης κρίνο, χωρίς να φταίει η υπερβολή μου σε αυτό. Έκανα πολλές προσπάθειες και πολλές προσφορές για την εξομάλυνση της έντασης, όχι ότι ήμουνα και υποχρεωμένη, αλλά μου βγήκε και το έκανα.
ποτε δεν μπορεις να ξερεις εκ των προτερων αν η προσπαθεια σου θα βγαλει ζουμι. Εσυ κανεις αυτο που νομιζεις και απο κει και περα, τα υπολοιπα ειναι κινησεις που δεν ειναι στο χερι σου.
Να στο πω και αλλιως,
δεν με ενδιαφερει ακριβως αν ο καθε χρηστης εδω μεσα θελει να το παιζει διαταραγμενος, οσο το αν εγω θα του πω αυτο που γνωριζω.
Δεν ειμαι υποχρεωμενος αλλα δεν μπορω κιολας να ανοιξω το κεφαλι κανενος.
Από εκεί και πέρα, μίλησα και πρότεινα αυτό που θεώρησα καλύτερο, και εξήγησα και τους λόγους. Κι εσύ με φαντάστηκες, να κουνάω το δάχτυλο και να δείχνω σαν να ήμουν καμιά αυθεντία.
ακριβως ετσι το κουναγες,
γιατι πολυ απλα ειπες αυτα που ηξερες και λες αφου δεν μπορω αλλο, αυτο που μενει ειναι να ξεμπερδευουμε.
Ε δεν ειαι ετσι κυρια αυθεντια μου!
Αν δεν μπορεις αλλο κατσε στη παντα, μην βγαζεις και γνωματευσεις...!
Ε όχι, μην το φαντάζεσαι έτσι. Καμία αυθεντία δεν είμαι, λέω απλά, τι θεωρώ εγώ ως το καλύτερο να γίνει, έχοντας σταθμίσει τα πράγματα με την δική μου λογική και το συναίσθημα. Είναι η δική μου άποψη και την λέω δημόσια. Όχι για να αλλάξω την άποψη κάποιου άλλου, αλλά πολύ απλά για να εκφραστώ.
μα ολοι εδω μεσα εκφραζονται, δεν κανουν και τιποτα αλλο...
Δεν σκεφτηκες ομως ποτε σου, μεσα σε αυτο που εσυ θεωρεις καλυτερο, τι προηγουμενο θα δημιουργουσες αν αρχιζαν οι διαγραφες ετσι επειδη καποιος εχει διαταραχη και τον εμποδιζει να ενταχτει.
Δεν σκεφτηκες ποτε σου οτι αν ζουμε σε μια κοινωνια αποκλεισμων χωρις κανενα κριτηριο, εδω μεσα δεν μπορει να ειναι ετσι.
Εδω μεσα ειναι αναγκαιο να υπαρχουν κριτηρια.
Αλλιως δεν χρειαζομαστε και πολυ.
Ας μεινουμε να ασχολιομαστε μονο με οσους παιρνουν κανα απλο χαπακι, τους εφυγε η γκομενα, η με οσους δεν μπαινουν στο μετρο μιας και το τσουβαλι γεμισε....
Ναι οι παραπανω ειναι πιο ησυχοι, πιο τακτοποιημενοι, πιο συγκαταβατικοι. Οι αλλοι, που ειναι πιο απειθαρχοι ξερουμε τι θα τους κανουμε, σωστα?
Πηγαινε σε ενα ψυχιατρικο καταστημα αμα θες να παρεις ιδεες, εκει θα δεις πολλους ανθρωπους. Το ζητημα ξερεις πιο ειναι? οτι ειναι ολοι τους, μα ολοι τους διεγραμμενοι, οχι απο εσενα φυσικα.
Εχω δει κοπελα, μολις 25-30 χρονων, να κλαιει συνεχεια και να φιλαει τα χερια της (οταν η επηρεια απο τα φαρμακα ηταν λιγη) γιατι θεωρουσε οτι ηταν η παναγια και εκλαιγε για το παιδι της που σταυρωθηκε....
Χωραει αραγε αυτη η κοπελα εδω μεσα?
Να σου πω εγω,
Οχι γιατι διαγραφτηκε πριν καν μπουμε εμεις στο κοπο να το κανουμε.
Από εκεί και πέρα, αν σε αυτά συμφωνήσει και κάποιος άλλος και έχουμε την ίδια οπτική ακόμα καλύτερα. Αν με πείσει κάποιος σε μια δική του οπτική, ίσως εξελιχθώ κιόλας.
δεν σε κοβω.... δεν σε κοβω....
και δεν ειναι κακο, ετσι εχεις μαθει, αυτη εισαι.
Εγω δεχομαι την οπτικη σου δεν την απορριπτω, αλλα δεν την υοθετω κιολας. Μαθε να λειτουργεις το ιδιο.
Εγώ πιο πολύ εσένα «βλέπω» απόλυτο και αμετάπειστο να μιλάς με το ύφος του αλάνθαστου και της αυθεντίας.
να μου κανεις κριτικη εκει που νομιζεις οτι ειμαι λαθος και θα χαρω αν βρεις τα τρωτα μου σημεια.
Σε πληροφορω ομως οτι πριν μιλησω, σκεφτομαι παρα πολυ....
Ο τροπος σκεψης μου ειναι αυτος που με προφυλασει και τιποτα αλλο.
Μαθε να σκεφτεσαι με πολλα μυαλα και οχι μονο με το δικο σου και θα κερδισεις απο αυτο.
Όχι για μένα δεν είναι καθόλου φυσικό. Δεν είναι φυσικό να μιλώ με ανθρώπους και να μου λένε ότι τους βγαίνει μια περίεργη ένταση και μια επιθετικότητα, ότι έχουν περάσει ώρες ολόκληρες να τρώγονται ουσιαστικά με την οθόνη του υπολογιστή τους, ότι δεν ήταν καθόλου ο εαυτός τους. Όταν τα ακούω αυτά δεν τα βρίσκω καθόλου φυσικά.
πιστευεις οτι οσα διαβαζεις εδω μεσα τοσα χρονια ειναι απολυτως φυσικα?
Εγω τουλαχιστον με αλλη πεποιθηση ειμαι εδω μεσα.
Και επιμένω, ότι το η χρήση ενός πράγματος μπορεί να το κάνει ωφέλιμο ή βλαπτικό. Ε για κάποιους, ή έστω για ορισμένες χρονικές στιγμές, το φόρουμ είναι βλαπτικό. Για πάρα πολλούς άλλους μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο.
παλι πετας το μπαλακι απο πανω σου για να ξεμπερδεψεις?
Οι αλλοι ειναι οι κακοι και εσυ εισαι ο αγγελος (χωρις φτερα)?
Εσυ τα εκανες ολα μια χαρα, αρα ωφελιμα αλλα οι αλλοι τα εκαναν σκατα αρα βλαπτικα και πρεπει να τους βοηθησουμε να μην βλαπτουν αλλο τον εαυτο τους?
Δηλαδη στη τελικη βλαψτε τον εαυτο σας, αλλα μακρια απο εδω μην και μαθουμε τιποτα. Εξω απο εδω και οσο θες πηδα, σωστα?
Μωρε αλτρουισμος!!!!
Αχχχ τι καλη που εισαιιιιιιιιιιιιιι :P
Κρίνο, ποιοι είμαστε εμείς να του δώσουμε τέτοια κάλυψη?
ανθρωποι, σου κανει σαν απαντηση?
Λυπούμαι αν τα λόγια μου συγκρούονται με τις «ρομαντικές» ( όπως εύστοχα έχει ονομάσει τις προσδοκίες του είδους αυτού ο Νίκος) σου προσδοκίες να δώσεις μια τέτοια κάλυψη, αλλά θεωρώ ότι αυτό όχι μόνο δεν είναι εφικτό, αλλά ίσως να φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα.
ξαναπηρες το ξεσκονοπανο και ηρθες να συγυρισεις σωστα?
Δεν ειμαι καθολου ρομαντικος, τουλαχιστον αυτο μου λενε οι γνωστοι μου.
Σου ξαναλεω ειμαι ανθρωπος.
Εσυ οριοθετησου οπως νομιζεις.
Κάλυψη και αλληλεγγύη και στήριξη δια διαδικτύου μπορείς να δώσεις με ορισμένες μορφές και μέχρι ενός σημείου.
στο ιντερνετ κανω διαλογο, μονο αυτο μπορω να κανω.
Και κατα περιπτωση οπως ειδες, προχωραω και σε πιο ανθρωπινες επαφες. Και αυτο οπως ξαναειδες, οχι ανευ ορων. Στεκομαι κριτικα στα παντα και στους παντες. Και επιπλεον εχω απαιτησεις απο αυτους.
Βοηθεια και ανθρωπια δεν δινω αφειδως σε κανενα.
Ασχετως αν ο διπλα μου εχει προβληματα, αν εχει χασει την αθρωπια του εχει μεγαλυυεο προβλημα που εγω δεν μπορω να του το λυσω.
Ομως οσο μπορω να κανω διαλογο, μπορω να επικοινωνω.
Και οσο μπορω να επικοινωνω στα πλαισια μιας κοινοτητας τα ορια μου ειαι απεριοριστα.
Οταν αυτα τα πλαισια καταργηθουν, τοτε οι δυνατοτητες μου ειναι μηδενικες.
Και αυτό το σημείο, είναι πολύ υποδεέστερο της κάλυψης που μπορεί να πάρει κάποιος από τον αληθή και πραγματικό χώρο που βρίσκεται και τους αληθινούς και πραγματικούς ανθρώπους του χώρου αυτού. Κάνοντας ψυχοθεραπεία, ψυχανάλυση, λαμβάνοντας φαρακευτική αγωγή ενδεχομένως, κάνοντας σχέσεις με άλλους ανθρώπους ή ζητώντας στήριξη από όποιον άλλο άνθρωπο μπορεί να έχει κοντά του, συγγενή η απλό φίλο. Ας μην τα μπερδεύουμε.
δεν εχω μπερδεψει τιποτα και καθολου.
Εχω κανει σαφες σε καμποσες περιπτωσεις οταν δω οτι ειναι καλυτερο, να απευθυνθουν σε ειδικους εαν δω οτι ο αλλος απεναντι μου δεν θελει να προχωρησει παρακατω μια συζητηση.
Εγω απο εδω μεσα κατα κυριο λογο αυτο που μπορω να κανω ειναι να γραφω.
Λες για την αλληλεγγύη ότι υπάρχει απεριόριστα και στρέφεται προς όλους. Κι όμως, δεν είναι έτσι.
ετσι ακριβως ειναι, μονο που πρεπει να αντεχεις για αυτο.
Εσυ βαζεις ζητημα οτι δεν αντεχεις, δεν σε κατηγορησα για αυτο.
Αλλα δεν μπορεις να με βαζεις στο δικο σου τσουβαλι για να καλυψεις τις δικες σου ανεπαρκειες, σωστα?
Αν πχ. είμαι ευάλωτη και ο άλλος μου επιτίθεται, εγώ εκείνη την ώρα μπορώ πιο πολύ να αμυνθώ, παρά να του προσφέρω αλληλεγγύη, επειδή έχει κάποιον πόνο και γίνεται επιθετικός.
εμενα ομως πχ, δεν με ενοχλει να ειναι ο αλλος επιθετικος και δεν εχω κανενα αντανακλαστικο να αμυνθω.
Θεωρω οτι η επιθεση που δεχομαι καταρχην δεν ειναι προσωπικη, δεν με ξερει και απο χθες.
Αρα η επιθεση του υπαρχει απο αλλους παραγοντες που δεν εχουν να κανουν με εμενα.
Οποτε για πιο λογο να αμυνθω?
Περα απο αυτα,
εδω μεσα εχω γινει στοχος επιθεσων καμποσες φορες.
Και λοιπον? αστους να βαρανε, το μονο που τους τρεφει ειναι οτι ανεβαινουν ψυχολογικα.
Δεν με απασχολει να το στερησω αυτο απο καποιον.
Καμια επιθεση δεν με ακουμπησε εστω και στο ελαχιστο, ουτε προκειται να με ενοχλησει.
Ακομα και με την πανικουλα αν θυμασαι που εκανε τα γνωστα, στο τελος της μιλουσα με συμπαθεια.
Αν πχ. εγώ είμαι κουτσός, δεν μπορώ να βοηθήσω κάποιον με το να οδηγήσω το αυτοκίνητό του επειδή είναι μεθυσμένος.
Αλλά και το αντίστροφο.
μπορεις ομως να κατσεις μαζι του στο αμαξι και να μιλησεις μαζι του για να μην οδηγησει. Αν βεβαια βαλει μπροστα, σαφως πρεπει να κατεβεις και αστον να παει οπου θελει μεθυσμενος.
Το ερωτημα ομως ειναι, θες να μπεις στο αμαξι?
Η καθεσαι απ\' εξω και λες,
κοιτα, ο κοκ (η λεξη της εβδομαδας..) λεει οτι δεν πρεπει να οδηγας μεθυσμενος, αντε γεια τωρα γιατι ηρθε το λεωφορειο μου.
Η αλληλεγγύη μπορεί να πάρει άπειρες μορφές. Καμιά φορά το να μιλήσεις σκληρά στον άλλο μπορεί να είναι μια από αυτές.
και ποιος σου ειπε οτι εγω δεν μιλαω σκληρα?
η οτι δεν μπορω να ειμαι σκληρος?
Το ζητουμενο ομως ειναι η σκληροτητα αυτη, τι αποτελεσμα εχει.
Σου ξαναειπα οτι η αλληλεγγυη δεν ειναι μια πλαστελινη που την κανουμε οτι θελουμε.
Πρεπει να εισαι επιλεκτικος, και ναι οταν εχει νοημα, η αλληλεγγυη σου πρεπει να ειναι απεριοριστη.
Καταλαβαίνω αυτό που λες « αυτοί στους οποίους αναφέρεσαι χρειάζονται περισσότερο την αλληλεγγύη μας».
Έχεις σκεφτεί, ότι δεν διαφωνώ στην ιδέα αυτή κι ότι επανειλημμένα το έχω τονίσει ότι το βρισίδι και ο χλευασμός δεν είναι η καλύτερη μορφή αλληλεγγύης…
Όμως διαφέρουμε στα εξής.
1. Δεν θεωρώ το δυναμικό αλληλεγγύης που μπορεί να παράσχει σε κάποιον το φόρουμ απεριόριστο. Ίσα ίσα και το τονίζω ξανά και ξανά μπορεί και άλλους να τους βλάπτει. Και αντίστοιχα, να τους ωφελήσει το να απέχουν από το να εμπλέκονται ολημερίς σε αντιπαραθέσεις.
επειδη ησουν αμεσα εμπλεκομενη θα σου πω οτι η αλληλεγγυη που ειχες δειξει στην πανικουλα ηταν λαθος.
Της εδωσες ενα βημα να πατησει οτι δεν τρεχει και τιποτα που εκανα οτι εκανα. Βρηκες εκεινη την δικλειδα για να βολεψεις την αλληλεγγυη σου.
Ακομα και σημερα πιστευω οτι εχεις την εκτιμηση οτι καλως επραξες τοτε. Δυστυχως αυτο που εκανες τοτε ηταν να συνεχισει, ισως μεχρι και σημερα η καθε πανικουλα μια λαθος εσωτερικη διαδικασια.
Αντι να πεις, οτι αυτο ειναι λαθος και δεν το συζηταμε, προσπαθησες να ταιριαξεις το αταιριαστο για να καταφερεις τι? μια τρυπα στο νερο....
2. Δεν θεωρώ ότι το φόρουμ είναι παντοδύναμο. Δεν μπορούμε Κρίνο εμείς από εδώ μέσα να κάνουμε πολλά. Δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα που ίσως ένας γιατρός ή άλλος κοντινός θα μπορούσε. Ίσως μάλιστα και να γίνονται χειρότερα τα πράγματα, όχι από κακή μας πρόθεση αλλά επειδή ειδικοί δεν είμαστε.
που εχω εγω ισχυριστει οτι το φορουμ ειναι παντοδυναμο?
3. Ακριβώς επειδή δεν είναι το φόρουμ παντογνώστης ή σωτήρας όλων ( δεν θα μπορούσε να είναι) έχει κάποια πλαίσια εντός των οποίων μπορεί να κινηθεί. Αλλιώς διαλύεται, και δεν απείχαμε πολύ τον τελευταίο καιρό. Το να μπει λοιπόν μια σειρά, είναι ότι πρέπει για να διασφαλιστεί η ύπαρξη του χώρου.
Η διαλυση θα ειχε ερθει προ πολλου αν ο διαχειριστης ειχε τις δικες σου - σας αποψεις.
Οπως ειδες ευτυχως μπορεσε να κρατησει μια σταση που αφησε την ολη υποθεση να ωριμασει και να εξελιχθουν τα πραγματα οπως εγιναν χθες.
Αν επικρατουσε η δικη σου λογικηοι διαγραφες θα ειχαν αρχισει απο το καλοκαιρι.
Ομως η διαδικασια που επικρατησε κατ εμε ειναι η σωστη και οχι η δικη σου.
Η σειρα σαφως και θα πρεπει να μπει, αλλα οχι οπως την εχεις εσυ στο μαυλο σου.
Μπορείς ελεύθερα να αποκαλείς τον ρεαλισμό μου σκληρότητα. Όπως το βλέπει κανείς…
τον αποκαλω \"το γρηγορο ξεσκονοπανο\"
ετσι το βλεπω και μακρια απο εμενα.
Δεδομένων λοιπόν των συνθηκών, οι οποίες είναι ότι το φόρουμ στρέφεται στον αλληλοσπαραγμό χωρίς διαχείριση
τι μπουρδες ειναι αυτες?
υπονομευεις την διαχειριση του φορουμ η κανω λαθος?
Μια χαρα ειναι η διαχειριση και στο κατω κατω αν δεν σου κανει, (εσενα η οποιον αλλον) να πας να βρεις αλλο φορουμ που θα σου ταιριαζει καλυτερα.
αλλά και ότι κάποια μέλη δεν μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη φροντίδας του εαυτού τους, τότε μια παρέμβαση φαίνεται η μόνη λύση για να μην στρεφόμαστε από τον νόμο της αλληλεγγύης που αναφέρεις στον νόμο της ζούγκλας.
δεν υπαρχει κανενας νομος ζουγκλας, υπαρχουν ανθρωποι που προσπαθουν να επικοινωνησουν.
Εδω οχι μονο υπονομευεις, αλλα εμποδιζεις κιολας την επικοινωνια φερνοντας την καταστροφολογια λεγωντας οτι διαλυομαστε κλπ κλπ...
Φορουμική εξουσία δεν ανέχτηκες, πρόσεχε όμως μήπως καμιά φορά καταλήγεις να ασκείς αυτό που αποστρέφεσαι. Και επίσης, περί σεβασμού, από την θεωρία στην πράξη, υπάρχει μια διαφορά.
δεν ασκω τιποτα περισσοτερο απο οτι εσυ, το δικαιωμα της γνωμης και της κριτικης.
Δεν ειχα ουτε εχω και δεν θα εχω ποτε περισσοτερα δικαιωματα απο οτι εσυ.
Επισης ποτε δεν θα σε υποτιμησω περισσοτερο απο οτι εσυ,
Θα σε σεβομαι, οσο με σεβεσαι και αν θες μισο ποντο παραπανω.
Τέλος, ίσως οι παρεμβάσεις και οι διορθωτικές κινήσεις Κρίνο μου, να μπορούν να θρέψουν παροδικά τους εγωισμούς όλων μας ότι βοηθήσαμε, αλλά ίσως η ουσιαστική βοήθεια για κάποιον να είναι πολύ πιο πέρα από αυτό που εμείς φανταζόμαστε.
το πιο περα δεν με αφορα.
Το τι κανει καποιος εκτος φορουμ, ειναι δικαιωμα του και δεν με ενδιαφερει να το μαθω εφοσον δεν μου το κοινοποιει κιολας.
Οσο για την βοηθεια που ισως προσφερα, δεν ειμαι εγω καταλληλος να κρινω.
Αν θες ομως μπορω να περιμενω να κρινω οταν περασουν μηνες η χρονια.
Μπορω βεβαια να κρινω την σταση μου τα προηγουμενα χρονια και σαν τετοια την κρινω θετικη, αποψη μου.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί όπως κι εσύ δεν με αντιλαμβάνεσαι, έτσι κι εγώ να μην σε αντιλαμβάνομαι πλήρως.
Ωστόσο, επειδή είμαστε απλά εικονικοί συνομιλητές, είμαι πολύ επιφυλακτική στα συμπεράσματα που θα βγάλω για το ποιόν ή τα βαθύτερα κίνητρά σου και σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να σε μεταπείσω.
Δεν ειαι το ζητουμενο να με μεταπεισεις, αλλα μπορει να γινει και αυτο.
Το ζητουμενο ειναι να εμπλουτιζουμε τις αποψεις μας, να ακουγονται διαφορετικες γνωμες και απο ολα αυτα να κραταμε οτι μας κανει σε οποιον κανει.
Εσένα η άποψή σου είναι αυτή εμένα η άλλη.
Αυτά.
Χάρηκα γι αυτή την \"σύντομη\" ανταλλαγή απόψεων.
δικη μου η χαρα,
ευχομαι στο μελλον να τυχει ξανα να συζητησουμε.