Κάτι έκανα σήμερα...
Κοιλιακούς-ραχιαίους- pushups- squats από 4 σετ
~1 ωρα γρήγορο περπάτημα/τζόκινγκ έξω, πολύ ζέστη
Printable View
Κάτι έκανα σήμερα...
Κοιλιακούς-ραχιαίους- pushups- squats από 4 σετ
~1 ωρα γρήγορο περπάτημα/τζόκινγκ έξω, πολύ ζέστη
Filip μπράβο! 1 ώρα τρέξιμο ειναι σούπερ!
Εγώ πάλι σήμερα τίποτα!!!
Μόνο χθες λίγο τρέξιμο, κανένα μισάωρο.
...Ξεκίνησα σήμερα με αερόβια άσκηση - 20' περπάτημα και 1h ποδήλατο... Πρέπει να πάρω αλτηράκια... :grin:
Χθες...30' διαδρομο
360 κοιλιακους πασης φυσεως σχεδον
πόδια...
Σήμερα...
30' διάδρομο
10' step
360 κοιλιακους μια απο τα ιδια
μερικές ασκήσεις για χέρια...
Σήμερα:
ποδήλατο 8km
μέση ταχύτητα 14kmh
ώρα 34min
----
powerplate
Δευτέρα: 70 λεπτά διάδρομο 5.0-6.0 βάρη: πλάτη
Τρίτη: 70 λεπτά διάδρομο 5.0-6.0 βάρη: στήθος
Τετάρτη: 70 λεπτά διάδρομο 5.0-6.0 βάρη: πόδια
και 2 λίτρα κάθε μέρα!
το έχω βάλει σκοπό στους 2,5+ μήνες που γυμνάζομαι να πάω μια εβδομάδα 5/5 προπονήσεις...
πάντως πέρα από την κούραση τα λεπτά μετά τη γυμναστική σε εξυψώνει πνευματικά και σε διάθεση μετά.. χαλάλι!
ετσι ειναι...παιζει πολυ μεγαλο ρολο...και νιωθεις καθε μερα οτι εισαι ολο και πιο κοντα στον στοχο σου...μακαρι να μπορουσα να κανω και εγω 70' διάδρομο...μέχρι 30' μας επιτρεπουν...
Έχετε και τέτοια?!?! καλά και εμένα μου είχε τύχει στο παλιό μου γυμναστήριο να λένε 30' μόνο..
εννοείται πως εγώ δεν κατέβαινα αν δε πήγαινε 60'..
μια φορά ένας γυμναστής μου λέει ότι ξεπέρασα το όριο...
τα πήρα έτσι.. λέω δε φτάνει που δίνουμε τόσα λεφτά το μήνα.. ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΣΟ ΘΕΛΩ.. άμα δεν θέλετε δώστε μου τα λεφτά μου πίσω και πάω σ' αλλο γυμναστήριο.. και αυτή είναι η ιστορία που άλλαξα gym.. οικοιοθελώς έτσι.. μόλις τέλειωσε ο μήνας που είχα πληρώσει..
Μην κολλώνεις nansy.. αν θες να κάνεις 60 να κάνεις και άστους να κουρεύονται..!! ΕΛΕΟΣ! Δεν τα μπορώ καθόλου κάτι τέτοια..
Εγώ πάλι αυτό που διαπίστωσα είναι πως στο ομαδικό εκτός του ότι γυμνάζω μέρη του σώματος που είχα ξεχάσει ότι είχα, ιδρώνω πιο πολυ, εκτωνόνομαι και ψυχικά και έχω φοβερή ενέργεια για όλη την ημέρα! Δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά αερομπικ που θυμόμαστε. Προσπαθώ να πηγαίνω τουλάχιστον 2 φορές και αλλες 2 με τα βάρη.
Ωραία όλα αυτά που διαβάζω! Σας βλέπω μέσα στην όρεξη! Μπράβο.
Εγώ όπως έχω ξαναγράψει, δεν πάω γυμναστήριο, και ούτε σκοπεύομαι να εγγραφώ.
Για καύσεις τρέχω έξω (πηγαίνω μέχρι τον παρακάτω δήμο και γυρνάω, σε μια ωραία διαδρομή δίπλα από το ποτάμι), έχω αυτή τη δυνατότητα εδώ που μένω. Η τεμπέλικη διαδρομή μου ειναι 5km (2.5km πήγαινε, 2.5 km επιστροφή) και η κανονική 8km. Αυτό θέλω να το κάνω 2-3 φορές την εβδομάδα, αλλά μερικές φορές τεμπελιάζω...
Αυτό που επίσης με ανησυχεί είναι η ταχύτητα....
Για παράδειγμα αν κάνω 1 ώρα για να κάνω τα 8km με jogging/γρήγορο βάδην υπολογίζω τη μέση ταχύτητα...
αλλά δεν ιδρώνω πολύ αν το περπατάω γρήγορα, ενώ αν προσπαθώ να τρέχω ιδρώνω περισσότερο...
Για ενδυνάμωση κάνω power plate 2 φορές την εβδομάδα, σκέφτομαι να το αυξήσω σε 3.
Επίσης αντι για τρέξιμο κάνω ποδήλατο μερικές φορές.
Τι πιστεύετε ότι ειναι καλύτερο; Το τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα ή το ποδήλατο;
Και πόσο θεωρείτε φυσιολογικό;
Εσείς στο γυμναστήριο ας πούμε σε 60λεπτά διαδρομο πόσα km γράφει σε απόσταση; (για να έχω μια ιδεα για σύγκριση!)
Εγώ συνήθως κάνω στο μισάωρο 4 χιλιόμετρα. Πηγαίνω εναλλάξ τρέξιμο περπάτημα...Κάνεις πολύ καλά και πας έξω εφόσον υπάρχει αυτή η διευκόλυνση. Μπορείς να πάρεις έναν βηματομετρητή. Θα σου λέει βήματα,χιλιόμετρα, και ένα μέσο κάψιμο θερμίδων.
Όσο για το μέσο...είναι ανάλογα τι θέλεις...κι εγώ λίγο διχάζομαι γιατί παρατηρώ διαφορές στις απόψεις των γυμναστών. Πάντως ποδήλατο στο γυμναστήριο δεν κάνω πλέον. Η γυμνάστρια μου είπε ότι για χάσιμο λίπους και αύξηση φυσικής κατάστασης το καλύτερο είναι τρέξιμο περπάτημα που κάνω. Περπάτημα σε ανηφόρα βοηθάει στην κυτταρύτιδα και σφίξιμο γλουτών. Καλό θα ήταν να επέλεγες την κανονική σου διαδρομή για να νιώθεις ότι κάτι κάνεις...αυτά φυσικά είναι απόψεις...:grin:
Πιστεύω είναι και τι ταιριάζει στον καθένα.. όταν έχεις αρκετά κιλά δεν είναι καλό να τρέχεις γιατί επιβαρύνεις τα πόδια σου.. αυτό είχα πάθει και εγώ την προηγούμενη εβδομάδα που μου ήρθε η φαεινή ιδέα μια μέρα να τρέξω.. αλλά είναι κ ανάλογα τον άνθρωπο..Quote:
Originally posted by hws
Τι πιστεύετε ότι ειναι καλύτερο; Το τρέξιμο, το γρήγορο περπάτημα ή το ποδήλατο;
Και πόσο θεωρείτε φυσιολογικό;
Εσείς στο γυμναστήριο ας πούμε σε 60λεπτά διαδρομο πόσα km γράφει σε απόσταση; (για να έχω μια ιδεα για σύγκριση!)
εγώ κάνω γρήγορο περπάτημα.. από 5 έως και 6.2 και στην μία ώρα κάνω πάνω-κάτω 6 χιλιόμετρα..
Όντως είναι ό,τι ταιριάζει στον καθένα - απλά είχα ακούσει ότι για χάσιμο λίπους είναι η αερόβια άσκηση (γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο), ενώ για αύξηση αντοχής το τρέξιμο. Τώρα, το πόσα χιλιότερα διανύει κάποιος σε 60' διάδρομο εξαρτάται και από το βήμα του - προσωπικά, στον διάδρομο γυμναστηρίου, εγώ κάνω γρήγορο περπάτημα στο 6,8 - 7,2...
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις προσωπικές απόψεις! Μάλλον πρέπει να αγοράσω μηχανηματάκι για το τρέξιμο.
Το ποδήλατό μου έχει πάνω μετρητή ώρα-km-μέση ταχύτητα και μου αρέσει.
Αλλά όταν τρέχω θα ήθελα να έχω και μια ένδειξη αν το κανω σωστά.
Εμένα με ενδιαφέρει να ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ και να ΚΑΨΩ ΛΙΠΟΣ, άρα δεν πρέπει να αγχώνομαι που δεν το τρέχω πολύ , αλλά στο 70% της διαδρομής περπατώ γρήγορα! Ωραία! :) Καλύτερα, δηλαδή να αυξάνω τα km και ας τα κάνω βάδην.
Λέτε να βγω και σήμερα; Να μην τεμπελιάσω ε;;;
χαχα
Ναι μην ξεχνάς μόνο ότι είναι και καλοκαίρι...μην επιβαρύνεις πολύ τον οργανισμό όταν έχει ζέστη...καταλαβαίνω την ανάγκη σου όπως και όλοι εδώ μέσα...γιατί πάνω κάτω ο καθένας έχει τον ίδιο πόθο με σένα...αλλά πρέπει και να προσέχουμε λίγο και τον εαυτό μας...όποτε εξέτασε τον εαυτό σου μέχρι που μπορεί να αντέξει και μην ξεπεράσεις αυτό το όριο ειδικά αν ασχολείσαι πρώτη φορά με την γυμναστική.