Ελλειπτικο 45'
πολυ ζεστη ρε παιδακι μου... και κολωνω να βαλω αιρ κοντισιον τη ωρα που ειναι στο ελλειπτικο.
Τοσα ακουω που αρρωσταινουν με τα α/κ
Printable View
Ελλειπτικο 45'
πολυ ζεστη ρε παιδακι μου... και κολωνω να βαλω αιρ κοντισιον τη ωρα που ειναι στο ελλειπτικο.
Τοσα ακουω που αρρωσταινουν με τα α/κ
MerryMaker_Misery αληθεια εχασες ολα αυτα τα κιλά? ελλειπτικό 45 λεπτά?να υποθεσω εχεις κανει κορμαρα?εγω με το ζορι 10 λεπτα κανω...
Εχω ακομα χαλαρωση αλλα σιγα σιγα μαζευεται. Τα εχασα, αλλα δεν εκανα αρκετη γυμναστικη που επρεπε και τωρα ξοδευω περισσοτερο χρονο να μαζευτω :spin:
"κορμαρα" αρκει να μη κανω καποια κινηση που δειχνει τη χαλαρωση =P και να μη εχω πιει/φαει πολυ και φουσκωσει η κοιλια γιατι δειχνω εγκυμονουσα!
Στη αρχη και εγω δεν το αντεχα το ελλειπτικο, τι 10'... ουτε καν 5', στη πρωτη βδομαδα εκανα 3' αλλα σιγα σιγα ανεβαινει η αντοχη και δυναμωνουν οι μυς, και μπορω να κανω μεχρι να βαρεθω, οχι μεχρι να κουραστω. Πηρα ελλειπτικο στο σπιτι και 45 λεπτα ειναι πανω-κατω οσο διαρκει ενα επισοδειο μιας σειρας.
ετσι...μπράβο σου ειλικρινα...το ελλειπτικο ειναι πιο αποτελεσματικο απο τον διαδρομο?σφίγγει πιο πολύ?
Σε μενα προσωπικα μου σμιλευσε τα ποδια αρκετα ωστε οταν περπαταω με κοντη φουστα/σορτσακι κανει γραμμωση ο μυς και δεν κουνιεται σαν ζελες. Εκτος απο τη μεσα μερια των ποδιων, εχω ραγαδες εκει (το μεγαλυτερο βαρος που ειχα φτασει ποτε ειναι 120 κιλα) αλλα αυτο θελει αλλο μηχανημα/γυμναστικη.
Εγω νιωθω τους μυς να δουλευουν πολυ καλυτερα απο τον διαδρομο, επισης δεν εχει κραδασμους οποτε δεν επιβαρυνεται τιποτα, κανει πιο στοχευμενη γυμναστικη. Αρχισα σε αντισταση 1 για 3 μηνες, και ειναι καμια βδομαδα που το ανεβασα στο 3, παραπανω δε παω γιατι δεν θελω να φουσκωσουν και να γινουν μυωδης, προτειμω γραμμωμενα.
μάλλον λέω να το ξαναπιάσω τότε τουλάχιστον για το καλοκαίρι γιατί εχω θέμα με την ζέστη στον διάδρομο...όχι ότι δεν θα έχω με το ελλειπτικό αλλά θα πηγαίνω πιο αργά...θα το προσπαθήσω πάλι...σε ευχαριστώ....αληθεια συνδυασες διατροφη και γυμναστική και εχασες όλα αυτα τα κιλά?
Στη αρχη μονο διατροφη, δεν μπορουσα να παρω τα ποδια μου και μεχρι να βρω το ελλειπτικο, ειχα μεγαλη καταπονηση. Οταν ελαφρυνα αρκετα, αρχισα σιγα σιγα να κανω γυμναστικη. Εντονα κανω τους τελευταιους 3-4 μηνες, πριν ηταν 1-2 φορες τη εβδομαδα. Ο,τι χασεις, μη το χασεις γρηγορα οπως εγω, γιατι θα καταληξεις με ενα ωραιο κορμι καλυμμενο με χαλαρο δερμα σαν κουστουμι και δε θα φαινεται, εκτος κι αν λυγισεις με συγκεκριμμενο τροπο να δειξεις τους μυς κτλ κτλ.
και πολυυυυυυυυυυυυυυ νερο!
ρε μιζερι δε φουσκωννουν οι μυς με το ελλειπτικο.
σημερα:
25 ΄ελλειπτικο
10΄διαδρομο
κοιλιακους (ανω-κατω-μεσους)
ραχιαιους
ωμους
ποδια
δε θυμαμαι αλλο αλλα κοντεψα 2ωρο.
Δε ξερω σιγουρα, δεν πολυ θελω να το ρισκαρω... μια χαρα γυμναζομαι και με χαμηλη αντισταση.
Αν και θα αρχισω κατι ομαδικα που γινονται εδω κοντα απο οτι μου ειπαν. Να'χω και καποιο προγραμμα και ασχολια.
Σουιδικη εχω ακουσει ειναι πολυ καλη γυμναστικη.
συμφωνω τοι μαι χαρα ειναι στο 3 αλλα επιμενω οτι δε φουσκωνουν οι μυες με παραπανω.
εδω δε φουσκωνουν με βαρη στις γυναικες ( ουτε κ στους αντρες πολυφουσκωνουν ΜΟΝΟ με γυμναστικη εδω που τα λεμε, εξ ου κ οι πρωτεϊνες) , θα φουσκωσουν με το ελειπτικο?
παντως το ελλεπτικο ειναι οντως πολυ καλη ασκηση, γυμναζει ολο το σωμα κ το συνιστω ιδιαιτερως για οσες θελουν να σφιξουν κ να ανορθωσουν τον ποπο :P
επισης , "λεει" για οποιον εχει προβλημα σε μεση κτλ.
λέτε να προτιμήσω το ελλειπτικο από τον διάδρομο?θέλω να σφίξω στον κώλο...5 κιλά θέλω να χάσω για να είμαι ακριβώς..(οχι ότι θα με χαλούσαν και τα παραπάνω αλλά ας πετύχω μια αυτόν τον στόχο)...
απορία...κοιλιακοι...ανω και μεσοι ποιοι είναι?
Για το ελλειπτικό δεν ξέρω, αλλά με τα βάρη μια χαρά φουσκώνουν οι μυες Σμαρτ...
Εγώ όταν πήγαινα εντατικά γυμναστήριο και για 1,5 χρόνο μόνο,είχα δει αυτο το "φούσκωμα" στο πόδι και πολύ με χάλαγε...το πόσο τον σιχτίρισα τον γυμναστή που μου είχε βγάλει αυτο το πρόγραμμα δεν λέγεται:grind:
πηγαινεις γυμναστηριο η θελεις ν αγορασεις?
αν πηγαινεις γυμναστηριο εγω θα προτεινα να κανεις σε ολα τα οργανα .
αν σκεφτεσαι να αγορασεις προσωπικα θα σου συνιστουσα διαδρομο!!!!!
το ελλειπτικο ειναι αρκετα μανικι κ επειδη ειχα πριν παρω το διαδρομο με ζοριζε παρα πολυ!!!
βεβαia το εβαζα σε δυσκολα προγραμματα αλλα κ παλι ηταν πολυ ζορικο!
κατα παριεργο τροπο το ελλειπτικο του γυμναστηριου δε με κουραζει τοσο.... προφανως καπου διαφερουν.
παντως κ ο διαδρομος μια χαρα σφιγγει την επιμαχη περιοχη, ειδικα αν βαλεις κλιση.
βασικα, να παρεις αυτο που πιστευεις οτι εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να χρησιμοποιησεις.... ολα καλο κανουν ,αρκει να γυμναζεσαι :)
ποσα κιλα σηκωνες ρε συ? :SQuote:
Originally posted by Ασημένια
Για το ελλειπτικό δεν ξέρω, αλλά με τα βάρη μια χαρά φουσκώνουν οι μυες Σμαρτ...
Εγώ όταν πήγαινα εντατικά γυμναστήριο και για 1,5 χρόνο μόνο,είχα δει αυτο το "φούσκωμα" στο πόδι και πολύ με χάλαγε...το πόσο τον σιχτίρισα τον γυμναστή που μου είχε βγάλει αυτο το πρόγραμμα δεν λέγεται:grind:
tι να πω... προσωπικα ποτε δεν ενιωσα οτι φουσκωσα... οτι διαγραφοταν ο μυς ναι.. αλλα με ομορφο τροπο...
και κοπελες που ξερω κ κανουν απειρα χρονια γυμναστηριο κ οπως της βλεπω εχω την αισθηση οτι εχουν μονο μυες, δεν εχουν φουσκωμενους μυες... κ μιλαμε για ΠΟΛΛΑ βαρη.... εγω ουτε στον υπνο μου.... (καλα εφιαλτης θα ταν, δεν το συζηταμε :P)
πηγαινω γυμναστηριο...απλα επειδη μεχρι τωρα εκανα διαδρομο κυριως απο αεροβικη και τελευταια λογω ζεστης παρολο που εχει κλιματισμο τα φτυνω και δεν ξερω τι να κανω...και εχω και το θεμα οτι θελω να σφιξω γενικα...κανω και αιθουσα πιλατες και κοιλιακους και οργανα οποτε δεν κανω αιθουσα.