-
Καλημέρα αγαπημένες μου!
Αννούλα μου εννοείται πως λέμε αλήθεια καλέ! Χαίρομαι που μίλησες με κάποιον φίλο, ελπίζω να το ξανακάνεις σύντομα, βοηθάει πολύ να νιώθεις ότι δεν είσαι μόνη ;). Μην ανησυχείς είναι φυσιολογικό να νιώθεις φουσκωμένη, μιας και τόσο καιρό τρως ελάχιστα. Θα περάσει αυτό σιγά σιγά αν αποφασίσεις να αυξήσεις λίγο την τροφή σου. Μικρά μικρά βήματα χρειάζονται και όσο γίνεται σταθερά για να μην σου προκαλούν ανασφάλεια. Μπράβο σου και πάλι ʼννα μου εύχομαι να έχεις και άλλες τέτοιες μέρες σύντομα :D.
Στα δικά μου τώρα:
Πέμπτη
Πρωινό 7.30
1/2 φλιτζάνι κεφίρ, 1 κομμάτι κέικ σπιτικό ολικής άλεσης, 1/2 αχλάδι μικρό και λίγο μήλο
Πρόγευμα 11.00
1/2 ελληνική μπάρα
Πρόγευμα 2 - 13.00
1/2 ελληνική μπάρα
Μεσημέρι 15.30
1/2 ντομάτα, 1 φέτα ψωμί ζυμωτό με γραβιέρα και μέλι, 1/2 φλιτζάνι κεφίρ
Απόγευμα 19.00
1 μικρό αχλάδι, 2κ.σ. ξηροί καρποί
8.00-9.00 step
και αμέσως μετά μία μπανάνα (χεχε όχι δεν θα την πατήσω ξανά!)
Βραδινό 22.00
Μαρουλοσαλάτα με πιπεριά και λίγο ντομάτα και κουκουνάρι
1 μικρό πιάτο με μοσχαράκι, αρακά και πατάτες
Χθες ήμουν στο πόδι όλη μέρα και είχα και μεγάλη ανησυχία οπότε δεν κατέβαινε μέχρι το απόγευμα και πολύ φαγητό. Κάτω από άλλες συνθήκες θα απέφευγα να φάω αλλά τώρα δεν έπαιζε να αφήσω το στομάχι μου άδειο. Το μεσημέρι δεν μπορούσα να φάω και με το ζόρι έφαγα το ψωμοτύρι με την ντομάτα! Γι αυτό και το κυρίως γεύμα μου το έκανα βράδυ απλά πιο μειωμένο σε ποσότητα μιας και δεν πεινούσα, ευτυχώς!, πολύ. Χθες ήπια μετά από πάρα πολύ καιρό τρεις καφέδες!!! Συνήθως πίνω έναν με δύο το πολυ!
-
Ποσο χαρουμενη ειμαι αυτη τη στιγμη. Μπραβο Αννουλα μου μπραβο κοριτσακι μου γλυκό. Ποσο χαιρομαι που σιγα σιγα μπαινει το νερο στο αυλάκι. Μπραβο ομορφο μου κοριτσι. Ετσι να συνεχισεις. Μη σε τρομαζουν τα φουσκωματα. Οπως ειπε και η Ελι ειναι γιατι τοσο καιρο ειχες στερησει την τροφη απο το σώμα σου. Οσο θα συνεχιζεις να τρως θα υποχωρουν. Στο λεω εκ πειρας.
Και παλι μπραβο Αννουλα μου
Τα υπολοιπα κοριτσια τι κανουν? Ολες καλα? Αγγελάκι πως πηγε το μάθημα?
Να γραψω καμιά τραιδουλα γιατι πολυ ξεχάστηκα
Πρωινο: 2 φρυγανιες ολικής με βιταμ και μέλι, γάλα, χυμος
Δεκατιανό: 2 ακτινιδια, 1 κομματι παστέλι
Μεσημερι : Ειχαν ξεμεινει στο ψυγειο κατι ρεβυθια βραστα. Τα εκανα ωραιοτατη σαλατίτσα με λααχανικουλια, μυρωδικα και λαδακι και συνοδευσα με ανθοτυρο και 1 φετα ψωμί.
Απόγευμα: Ενα φραπεδάκι. Βλακεια μου αλλα ελειπα ολο το απογευμα δεν ειχα παρει κατι μαζι μου και απεφυγα να παρω κατι απεξω.
Βραδυ: Γιαουρτι με ανανα, αμυγδαλα και μέλι.
-
καλημεροσπερα και απο εμένα... :)
σήμερα χαζευα κατι ρουχα ρε παιδια ανοιξιατικα κ με επιασε μαυρη θλίψη....
ΘΕΛΩ κι εγω επιτέλους να φορεσω κατι ανθρώπινο... ανοικτοχρωμο κ μοδατο.... με βαρεθηκε η ψυχη μου με αυτα τα φαρδουλα (μη μου πειτε να βαλω στενα.... κ κατι τετοια που ακουω τριγυρω μου... σαν παραγεμισμενο ντολμαδακι νιωθω με τα στενα)
είμαι μολις 32 κ εχω 10 χρονια ακριβως να φορεσω στενο παντελόνι... (στενο που να ειναι κ μικρο σε μεγεθος εννοω :P )
λοιπον απο τώρα αυτη τη στιγμη σταματαω τις βλακειες... κ βάζω στοχο οχι σε κιλά αλλα..... τον ιουνιο να μπορω να αγορασω ενα παντελονι toi&moi σε L !!!
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΟΥ
7.30 2 φρυγανιες σικαλεως με 2 κλ φιλαδελφια λαιτ+1 κλ μέλι
10.30 1 μπανανα + 6 αμυγδαλα
1.30 θα φαω το γιαουρτακι 2% με μαρμελαδα διπλα
4.30 1 1/2 κούπα μακαρόνια με 3 κσ τυρί +σαλάτα (αγγουροντομάτα)
7.30 1 ποτήρι κεφιρ + 1 μήλο
10.30 κουακερ με γάλα ξηρους καρπους και φρουτο
φφφφφφφφ ταπα κ ξεσπασα !!!! :)
-
Ρία μου αν θέλεις να φορέσεις κάτι φωτεινό και χαρούμενο δεν βρίσκω τον λόγο να μην το κάνεις τώρα. Δεν λέω να είναι κάτι στενό αλλά κάτι που σε κολακεύει και νιώθεις όμορφη και άνετη μέσα του. Αν μπορώ εγώ να βρίσκω ρούχα στα 96 κιλά με 1,70 ύψος είμαι σίγουρη ότι εσύ μπορείς να βρεις πολύ πιο εύκολα από εμένα ;).
Όλα στο μυαλό μας είναι και θα σε παρακαλούσα να προσπαθήσεις να μην μπαίνεις στο κακό τριπάκι που μας βάζουν τα περιοδικά μόδας και η τηλεόραση. Μπορείς να είσαι μία κούκλα και να χαίρεσαι την ζωή σου τώρα και όχι από τον Ιούνιο και μετά που πιθανόν να μπεις στο Large των ανορεκτικών μεγεθών του Τoi & Moi! Κορίτσια μην γίνεστε θύματα της show biz και της μόδας. Αυτοί που δουλεύουν μέσα στο σύστημα αυτό χαράζουν μία ουτοπική γραμμή για να μας έχουν μονίμως απασχολημένες με μία δίαιτα και με την κατανάλωση καλλυντικών, ρούχων, προϊόντων ομορφιάς, παπουτσιών, κοσμημάτων και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Δεν λέω ότι το να περιποιούμαστε την εξωτερική μας εμφάνιση και το να ντυνόμαστε όμορφα δεν είναι καλό αλλά και αυτό θέλει το μέτρο του. Όχι να θυσιάζουμε τα πάντα, ακόμη και την ψυχή μας, στον βωμό της τέλειας εξωτερικής εμφάνισης που μεταξύ μας για να την αποκτήσουμε μόνο αν πουλήσουμε την ψυχή μας στο διάολο θα το καταφέρουμε γιατί απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
Ρία μου χωρίς να θέλω να με παρεξηγήσεις και με όλη την καλή πρόθεση μου θα σε παρακαλέσω να βγάλεις την φωτογραφία από το υπερβολικά αδύνατο μοντέλο, πιστεύω ότι αυτά τα πρότυπα είναι που μας έχουν οδηγήσει στις διατροφικές μας διαταραχές και καλό είναι να μην υπάρχουν εδώ μέσα. Με όλη τον σεβασμό πάντα και την καλή μου διάθεση ελπίζω να μην σε στεναχωρώ με αυτά που έγραψα και να με καταλαβαίνεις.
Αν θέλετε πάντως να αλλάξετε τον εαυτό σας και την διάθεσή σας, εξωτερικά και εσωτερικά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από μία όμορφη φυσική δραστηριότητα. Σιγά σιγά γνωρίζω την χαρά της γυμναστικής και των ομαδικών προγραμμάτων στο γυμναστήριο, έχω ήδη αρχίσει να νιώθω αλλαγές στο σώμα μου, στην ενέργεια μου, στην αυτοπεποίθηση μου ακόμη και στο πως στέκομαι. Είχα χρόνια να νιώσω έτσι και η τελευταία φορά που ένιωθα τόσο όμορφα ήταν τότε που πήγαινα και πάλι γυμναστήριο. Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο που έχω κάνει τελευταίως στον εαυτό μου και νιώθω να με μεταμορφώνει σιγά σιγά...
-
αυτη τη στιγμη που μιλαμε ειμαι στο κρεβατι με μια ρηξη μηνισκου που προηλθε απο το γυμναστηριο Eli μου.... μαλλον επρεπε να κατσω στα αυγα μου κ οχι να λιωνω στο γυμναστηριο.... δε μου φτανανε ολα οσα ειχα στο μυαλο μου... τωρα με απασχολει κ μια ενδεχομενη επεμβαση.....
-
Περαστικά σου Ρία μου, συγνώμη δεν το ήξερα, εύχομαι περαστικά και σύντομα. Πως το έπαθες βρε παιδί μου; Μήπως το παράκανες με την γυμναστική, πιέστηκες περισσότερο;
Πάντως το να λιώνουμε στο γυμναστήριο σίγουρα μου ακούγεται αρνητικό, ότι γίνεται στην υπερβολή του και με μεγάλη διάρκεια έχει και τις αρνητικές του επιπτώσεις ακόμη και αν πρόκειται για άσκηση. Σίγουρα όλα θέλουν το μέτρο τους για να έχουν ένα ευχάριστο αποτέλεσμα. Προς το παρόν κάτσε ξάπλα Ρία μου και εύχομαι να βρεις καλό γιατρό για να σου δώσει την καλύτερη δυνατή λύση για το γόνατό σου. Φυσικοθεραπείες κάνεις;
-
δεν εκανα τιποτε παραπανω αποσα ελεγε ο γυμναστης να κανω.... η λεξη "λιωνω'' σε εισαγωγικα... προς το παρον χρειαζομαι ξεκουραση εως ακινησια....
παντως οσο καλο μπορει να κανει η γυμναστικη αλλο τοσο μπορει κ κακο να προκαλεσει.... οποτε προσοχη ....κ καλη τυχη
-
Ο άντρας μου είχε πάθει κάτι ανάλογο στο γόνατο από την πολύ δουλειά, ήταν σερβιτόρος τότε στο επάγγελμα και μάλιστα στην Μύκονο με σεζόν στα φουλ της. Κάπου στο δεκαπενταύγουστο παρέδωσε ψυχή από τον πόνο! Πήγε σε ένα σωρό γιατρούς και τελικά βρήκε έναν που του είπε ότι δεν χρειάζεται εγχείρηση παρά μόνο φυσικοθεραπείες και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των μυών. Τα έκανε αυτά που του είπε και μετά από 2 μήνες ήταν μια χαρά. Από τότε δεν του ξαναεμφανίστηκε το πρόβλημα αν και έχει ευαίσθητα γόνατα. Θα τον ρωτήσω ποιος ήταν ο γιατρός αν σε ενδιαφέρει και μένεις Αθήνα.
-
σε ευχαριστω πολυ... αμα χρειαστει θα σου πω.... προς το παρον θα ξεκουραστω κ θα παρω την αγωγη... μετα απο 14 μερες θα δω τι θα κανω....
-
Ρία μου και εγώ φοβάμαι μην τραυματιστώ και πάντα προσπαθώ να κάνω ότι κάνω με μέτρο και κυρίως μέχρι εκεί μου νιώθω ότι με παίρνει... Προς το παρόν προσπαθώ να έχω ποικιλία στις φυσικές μου δραστηριότητες ώστε να ενδυναμώνω το σώμα μου ομοιόμορφα και να αποφύγω ενδεχόμενους τραυματισμούς που και αυτοί δυστυχώς στο πρόγραμμα είναι. Έχω και εγώ ευαίσθητα γόνατα γι αυτό προσέχω πάρα πολύ να μην τα επιβαρύνω υπερβολικά. Αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ είναι η γιόγκα ώστε να έχω καλύτερη ισορροπία και να δυναμώσω τον κορμό μου και τα αποκτήσω ευλυγισία, σιγά σιγά βλέπω μία βελτίωση. Εύχομαι καλή τύχη και σε σένα και συγνώμη και πάλι αν σε στεναχώρησα σίγουρα δεν είχα τέτοια πρόθεση...
-
οκ δεν υπαρχει θεμα βρε Eli.... εχω αλλα πιο σοβαρα να με στεναχωρησουν...
-
Εύχομαι ότι σε στεναχωρεί να το ξεπεράσεις σύντομα Ρία μου, πάντως η διατροφή σου πολύ καλή ;), και με ποικιλία, σίγουρα θα σε βοηθήσει και θα σου φτιάξει την διάθεση. Φιλιά καλή συνέχεια και καλή ανάρρωση :)
-
Γειά σας κορίτσια τι κάνετε? Ελλη μου πως είσαι? κορίτσια το βραδυ λέω να φαω αυγά βραστα..με τι μου προτείνετε να τα συνδυάσω?
-
Μαγδαλένα μου καλησπέρα,
τα αυγουλάκια μπορείς να τα συνδυάσεις με μία πατάτα βραστή και ψιλλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, μπορείς μάλιστα να προσθέσεις εκτός από τα κλασσικά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη επιπλέον ελιές ή κάπαρη και μαϊντανό που δίνει μία πιο νόστιμη νότα ;) και εννοείται λίγο ελαιόλαδο και γιατί όχι και λεμονάκι.
Διαφορετικά μπορείς να κόψεις αυγά πάνω από μία ωραία μαρουλοσαλάτα και να προσθέσεις και ένα μέτριο κρίθινο παξιμάδι ή μία φέτα ψωμί και είσαι κομπλέ ;).
-
Καλημέρα κοριτσάρες μου!
Μαντέψτε τι θα κάνω σήμερα....
ZUMBATHON
ψήνεται κανείς;:D