-
Γλυκούλα μου δεν χρειάζεται να απολογείσαι για το γεγονός ότι το θέμα με τα κιλά σου σε απασχολεί περισσότερο απ'οτιδήποτε άλλο! Είναι απόλυτα ανθρώπινο, κατανοητό και θεμιτό εφ'όσον υπάρχουν και προβλήματα υγείας που δεν τα είχες αναφέρει ποτέ. Και ειλικρινά δεν έγραψα την ιστορία τη δική μου για να σε κάνω να νιώσεις άσχημα ή αχάριστη ή κάτι τέτοιο.. αλλά για να σου θυμίσω εκείνο το σοφό που λέμε.. και μη χειρότερα!!
Κάποιον μπορεί να τον εμπνεύσει ένα πικρόχολο σχόλιο ή ένα αποδοκιμαστικό βλέμμα και να κάνει ένα κλικ... όχι για να χάσει σώνει και ντε τα κιλά του αλλά να πει "δεν με νοιάζει, εγώ θα προσπαθώ και αν είναι να γίνει θα γίνει κάτι!" Εμένα ο Νικόλας μου ήταν αυτό το κλικ που μου άλλαξε όλη μου την κοσμοθεωρία και σαν τέτοιον σας τον ανέφερα. Όλοι μας έχουμε στη ζωή μας πράγματα που κατά καιρούς μας αφυπνίζουν και μας ταρακουνάνε. Απλά πρέπει να είναι και η συγκυρία σωστή για να έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας ανοιχτά! Είχα μία ξαδέρφη η οποία 20 μέρες μετά την γέννα του παιδιού της, λόγω άγχους για τα κιλά της πήρε κρυφά και χωρίς να πάει στο γιατρό χάπια αδυνατίσματος.. και πέθανε στα 26 της χρόνια! Έπαθε ανακοπή. Και να μαι εγώ σήμερα να παίρνω reductil.. αλλά χωρίς τύψεις γιατί τα πήρα τουλάχιστον με το σωστό τρόπο! Το παράδειγμά της μου έμαθε όχι να καταδικάσω το μέσο (χάπια), αλλά τον τρόπο!
Όλα αυτά που λέμε βέβαια ισχύουν εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι που να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή μας.. γιατί τότε αλλάζει λίγο το πράγμα. Η υπνική άπνοια δεν είναι εύκολο πράγμα.. και πραγματικά λυπάμαι που το βιώνεις όλο αυτό σε τέτοιο βαθμό. Όσα και να λέμε λοιπόν για ψυχολογικά κίνητρα... αν εσύ δεν ξέρεις αν ξυπνήσεις καλά το πρωί ή όχι.. σε κάνει να έχεις περισσότερες ανάγκες από κάποιον άλλον που έχει απλά πεσμένο ηθικό. Σου ζητώ συγνώμη.. δεν είχα καταλάβει πολύ καλά τις ανάγκες σου! Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα.. σημαίνει ότι ο αγώνας συνέχίζεται και η υποστήριξη η δική μου και όλων των άλλων είναι δεδομένη για ότι χρειάζεσαι!
Σε φιλώ και μας θυμιζω ότι δεν είμαστε μόνοι..
-
Καλησπερα και απο εμενα, χαθηκα γιατι ειχα προβληματα στην δουλεια με το ιντερνετ και δεν μπορουσα να μπω...... Σημερα ευτυχως φτιαχτηκε και να μαι!!! ομολογουμενως μου λειψατε.... ειχα να διαβασω ΠΑΡΑ πολλα, αληθεια δεν ξερω τι να σας πρωτοπω... καινουργια μελη στην παρεα (πολυκυστικα και μη καθως και ηδονοβλεψιες) καλως μας βρηκατε και σας βρηκαμε.... απ'ολα οσα παραπανω διαβασα θα ηθελα να γραψω στην πεννυ και γλυκουλα ,, μην με παρεξηγησετε οι υπολοιπες .....
Γλυκουλα μου , εισαι μια πολυ ευαισθητη ψυχη, οι καταστασεις που περιγραφεις δεν ειναι ευκολες, και εχεις δικιο σε παρα πολλα . Ασε οσους λενε διαφορα , γιατρους και μη, οτι αποκλειεται εσυ τρως κλπ, κλπ, δεν χρειαζεται να αποδειξεις τιποτα σε κανενα, εχεις ενα πολυ σοβαρο προβλημα και κανεις οτι μπορεις για να το ξεπερασεις. Εσυ το ξερεις και αυτο ειναι το παν. Στεναχωρεθηκα που πηρες βαρος, αλλα τα 2 κιλα δεν ειναι τραγικα, μην εγκαταλειπεις, συνεχισε και θα ρθει το επιθυμητο αποτελεσμα. δυστυχως ο καθε ενας απο εμας , ως μοναδικος ανθρωπος εχει και τις ιδιαιτεροτητες του. αυτο που γραφω το "μια μια μερα" , εμενα με εχει βοηθησει πολυ , γενικα, γιατι αυτες τις ημερες , εχω ξεφυγει αρκετα... αλλα αφεθηκα απο μονη μου για ψυχολογικους λογους, αλλα δεν εγκαταλειπω, οπως πολυ σοφα με συμβουλεψατε κι εσεις , σημερα ξανασηκωθηκα ...
Μια μια μερα γλυκουλα μου, αλλωστε ειναι αρχη ακομα της διατας αυτης που κανεις, ασχετα εαν προσπαθεις απο τον φεβρουαριο , και εαν θυμαμαι καλα παιρνεις και τα reductil? ισως ο οργανισμος σου θελει λιγο χρονο να προσαρμοσθει. μην απογοητευεσαι.... και μην συγκρινεις με τους αλλους, σε αυτη την παγιδα πεφτουμε πολυ συχνα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ (τι να κανουμε? απλα θα προσπαθησουμε πιο πολυ)
ΟΛΕΣ ειμαστε εδω για να σε βοηθησουμε, και εσυ μας βοηθας, γι'αυτο ειναι οι cysters (και μη). μπορει οσα θες να πραγματοποιηθουν να μην γινουν αμεσως , πιστεψε το ομως και κανε βηματα προς αυτη την κατευθυνση και σιγα σιγα θα γινουν (μπορει να παρει μηνες -χρονια αλλα θα φτασει καποια στιμγη που θα κανεις απολογισμο και θα δεις οτι τα εχεις καταφερει!!!)ναι θα ερθει αυτη η στιγμη το πιστευω.
Penny μου συγκινηθηκα παρα πολυ με την ιστορια σου... ηταν συγκλονιστικη και επισης εβλεπα αυτα που νιωθω εγω γραμμενα.... Σε ευχαριστω για αυτα που εγραψες και την βαθεια δυναμη που αυτες οι λεξεις κρυβουν, μπορει να μην γνωριζομαστε προσωπικα, ευχομαι ομως απο τα βαθη της καρδιας μου, να σας δινει ο θεος? οι δυναμεις του συμπαντος? οτι υπαρχει εκει πανω τελος παντων δυναμη και πιστη, θαυματα γινονται, εχω δει πολλα, και αλιμονο δεν ειμαι καμια θρησκα...
οταν πεφτω πολυ, σηκωνομαι παλι, ποιος ειπε οτι η ζωη εινα ευκολη, η καθε μια μερα που ειμαστε εδω ειναι ευλογια , χαρα και ναι υπαρχουν πραγματα σε αυτη την ζωη για να μας δωσουν χαρα,οπως και πολλα να μας κανουν να αισθανθουμε ασχημα, η επιλογη ειναι δικη μας τι θα κρατησουμε και τι θα αφησουμε να μας επηρεασει, και οχι επειδη τα γραφω οτι τα κανω, ΠΡΟΣΠΑΘΩ να τα κανω. προσπαθω να κανω εστω ενα πραγμα καθε μερα που με ευχαριστει, ειτε αυτο ειναι να δω ενα dvd ειτε να πω να τραβηξω φωτογραφιες (η αγαπημενη μου ασχολια) ειτε να παω μια βολτα, να μπω στο σιτε εδω και να μαθω νεα σας (ναι μου δινει χαρα να μοιραζομαι μαζι σας και με γεμιζετε αισιοδοξια), να παω να δω φιλους και ανθρωπους που "αγαπαω" και με αγαπανε και αυτοι . Για μενα η κινητηριος δυναμη της υπαρξης μου ειναι η αγαπη, η αγαπη που νιωθω και η αγαπη που παιρνω απο ασχολιες και ανθρωπους, ε, αυτο το συναισθημα το κραταω μεσα μου οσο πιο πολυ μπορω.
Ολοι πεφτουμε καθε μερα στην ζωη μας υπαρχουν απιστευτες δυσκολιες οταν πεσεις ομως..... ξανασηκωνεσαι και αυτο σε κανει πιο δυνατο.
Σας φιλω γλυκα ολες σας
φιλια πολλα
τετα
-
Τετούλα καλωσήλθες και πάλι!! Χαίρομαι πολύ που ήταν ο δαίμων του γραφείου και του διαδικτύου ο λόγος της απουσίας σου! Τώρα αν εμφανιστεί και η Αθηνούλα που έχουμε μέρες να την ακούσουμε θα έχουμε απαρτία! Μου αρέσει που σ'ακούω δυνατή και όσο για τις ατασθαλίες.. είπαμε! Τινάζουμε τη σκόνη και πάμε παρακάτω!
Εγώ έχω να δηλώσω σταθερή αυτή την εβδομάδα.. δεν κουνήθηκε ντιπ το νούμερο της ζυγαριάς.. αλλά δεν με απασχολεί καθόλου όπως έχω πει και στο παρελθόν. Τώρα σου γράφω καθισμένη στο μπαλκόνι μου, με ωραία θέα, ησυχία και είναι σαν να σας έχω όλες απέναντι και να πίνουμε ένα καφεδάκι και να τα λέμε!
Χαίρομαι πολύ που σας γνώρισα και σας γνωρίζω κάθε μέρα και λίγο καλύτερα όσο περνάει ο καιρός! Να είσαι καλά! Φιλιάάά!!
-
κοριτσαρες καλησπερα ομιλει η guest που ετσι οπως παει θα χασει κ τιτλους κ αξιωματα!!!!ομωσ για να καταλαβετε ποση αδυναμια σας εχω ειναι το πρωτο μου post εδω κ 4 μερες και σας το αφιερωνω μαζι με την αγαπη μου!!εγω κ το λαπτοπ στο σπιτι οπως εχετε καταλαβει εχουμε μια προσωρινη διασταση αποψεων κι αυτο επιμενει να μην μου ανοιγει την σελιδουλα μας.ομως μπαινω απο την δουλεια και σας διαβαζω για να μην χανω επεισοδια μαθαινω νεα σς και χαιρομαι.για τα της απωλειας χαλια αφου μου ηρθε περιοδος και επι 1 εβδομαδα πρηζομουν και φουσκωνα οποτε απο βδομαδα θα δω αν εχασα κανενα κιλακι!!ευχομαι καλο βραδυ σε ολες και ιδιαιτερα στην αδυναμια μου την pennoyla!!!! πολλα φιλια κοριτσαρες μου!!!
-
Πάντως γλυκούλα και Πέννυ, η αλήθεια είναι πως το πρόβλημα των κιλών είναι σημαντικό. Ούτε και αυτό σε αφήνει να ερωτευτείς, να παντρευτείς, να τρως (άμα έχεις πρόβλημα), να τρως μπροστά σε άλλους και τα λοιπά. Γιατί κακά τα ψέμματα, υπάρχει μεγάλος ρατσισμός απέναντι στο θέμα κιλών, και άρα πολλοί περιορισμοί, πόσο μάλλον να κάνει κάποιος σχέση μαζί σου. Εγώ ένας λόγος που ξεκίνησα, όχι ο πιο σημαντικός, είναι για να αρέσω στους άλλους και να μπορώ πιο εύκολα να βρω αγόρι. Γιατί κακά τα ψλέμματα, ένας παχουλός άνθρωπος δεν ζει όπως ένας φυσιολογικός.
-
Kαλησπερα σε ολεs!Πριν γραψω οτιδηποτε θελω να τονισω κατι,γιατι ειναι τοσα πολλα αυτα που θελω να σαs γραψω και μπλοκαρω,και γραφω τα μισα,τα αλλα εννουνται μεσα στο μυαλο μου,και μου το υπενθυμισε η penny.Επειδη η γραφη,δεν ειναι οπωs ο προφορικοs λογοs,καποια πραγματα παραποιουνται,διοτι δεν υπαρχει τροποs,να γραψουμε το υφοs με το οποιο μιλλαμε,επειδη στα προηγουμενα post,ειδα να λεμε η μια στην αλλη δεν ``εννοωουσα αυτο,αλλα το αλλο,κτλ,κτλ,δεν χρειαζετε να μπαινουμε σε τετοιεs λεπτομερειs,αν ειναι να παραξηγιομαστε και μεταξυ μαs,βρασε ρυζι που λενε.Η αληθεια ομωs ειναι οτι καθε μερα,εστω και ηλεκτρονικα,ερχομαστε κοντα,λεμε τα δικα μαs,ξεσπαμε,ξαλαφρωνουμε,νι ωθουμε καλυτερα γιατι δεν νιωθουμε μονεs,και τελικα ολοι η ουσια του forum,αυτη ειναι,να ερθουν κοντα οι ζωεs οοολων εκεινων που αντιμετωπιζουν τετοιου ειδουs προβληματα,συν τηs αλληs,συζηταμε και για αλλα θεματακια,γιατι η ζωη θελει και το αλατι και το πιπερι,ακομα και ολα τα μπαχαρικα τηs,για να ειναι πιο νοστιμη!basia μου εχω ενημερωθει για τιs βαρυιατρικεs,για δαχτυλιουs και ολα τα παρεμφερη,αλλα ειμαι καθετη,με τα δικα μου επιχειρηματα,και αρνητικη στο θεμα αυτο,απο περιστατικα σε γνωστα μου ατομα τα οποια μου ειπαν κατηγορηματικα,`οχι μην το κανειs` δεν εχω και την ανεση με χειρουργεια,γιατρουs γενικοτερα,και ετσι,οσο τιμημα και να εχει χρονικα,μονο με διατροφη και ασκηση θα συνεχισω!ΕΤΕΤ με σκλαβωσεs με αυτα που μου εγραψεs,Σε ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου,εισαι πολυ ευγενικη ψυχη,με ανεβασε πολυ το μυνηματακι σου,και μου εδωσε μια ανασα μεγαλη να συνεχισω,εισαι πολυ ευγενικο πλασμα,βραβο σου!!!PENNOULA μου ολα καλα θα πανε,θελω να αλλαξουμε λιγο το κλιμα,δεν το εκανα εσκεμμενα,ειμαι αυθορμητη,παρορμητικη,αλλα αληθινη,νιωθω ασχημα που επεσε η ομαδα ετσι...και εκει που λεγαμε για γοργονουλεs σοκολατενιεs,καλλιγραμεs,πα λι σκονταψαμε στην αγκυρα και μαs πηρε και μαs σηκωσε,στο βυθο!Τελοs θελω να ξερειs,πωs μετα απο μια δυνατη βροχη,βγαινει το ουρανιο τοξο,οποτε εχουμε να ελπιζουμε....και οσο ζουμε θα ελπιζουμε.Σημερα κανονικοτατα εκανα την διατροφουλα μου,και σε λιγο θα ετοιμασω τα δημητριακα μου,με ενα ποτηρι γαλα κρυο,που μου αρεσει γιαμ,γιαμ.Να στειλω πολλα φιλακια σε ολεs τιs CYSTERS και μη,να εχετε ενα καλο βραδυ,θα λαβω υποψιν μου ολα οσα μου γραψατε!
-
Όλοι μας περνάμε φάσεις που δεν είμαστε καλά και μας φταίνε όλα και όλοι και τα ρούχα μας και η ζωή μας και η τύχη μας και τα κιλά μας και πολλά άλλα! Το γεγονός ότι υπάρχουν εδώ μέσα άνθρωποι από 39 μέχρι 199 κιλά μας δείχνει ότι τις περισσότερες φορές δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε ή με αυτό που είμαστε. Το γεγονός δε πως όλοι μας λέμε πάνω κάτω τα ίδια πράγματα για το πρόβλημα με τον εαυτό μας, τη θέλησή μας και τους άλλους ενισχύει την άποψη πως υπάρχουν τόσα προβλήματα όσα και άνθρωποι, τόσες λύσεις όσες και άνθρωποι, τόσοι μαγικοί καθρέφτες όσοι και άνθρωποι. Μπροστά σε ένα πρόβλημα οι άνθρωποι δεν χωρίζονται σε αδύνατους και χοντρούς. Όσες φορές και να ρωτήσεις τον καθρέφτη πάντα θα υπάρχει κάποιος ομορφότερος, εξυπνότερος, τυχερότερος ή καλύτερος από σένα. Συμπέρασμα: Όλοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι, όλοι έχουμε ανάγκη από μια καλή κουβέντα, από ένα φίλο που δεν κρίνει, δεν κατακρίνει, δεν βάζει ταμπέλες, δεν κρατάει κακίες. Γλυκούλα μου γλυκειά, δεν με νοιάζει αν πετάς στον ουρανό, αν κρύβεσαι στα τάρταρα, αν χάσεις 30 κιλά, αν βάλεις άλλα 30, αν μιζεριάζεις στον καναπέ σου ή γυμνάζεσαι με τα πόδια στο πολύφωτο.......... για ΟΛΑ αυτά είμαστε όλοι εδώ και γι αυτό κάνανε κάλους τα δάχτυλά μας να γράφουμε και να βγάζουμε την ψυχούλα μας σε ημερήσια έκδοση για να τη διαβάζουν σχετικοί και μη! Πάρε άλλο ένα σβουρηχτό τσαχπίνικο φιλάκι.. και μη μασάς τίποτα! Αύριο είναι μιά άλλη μέρα.. Να πεις και στην μεγάλη μου αδυναμία, εκείνη την τσαχπίνα γοργονίτσα να πάρει την ουρά της παραμάσκαλα και να εμφανιστεί στην παραλία. ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!! :)
-
Γιάννα επιτέλους.. είχα αρχίσει να ανησυχώ ότι θα έπρεπε να βρω αναπληρωματικό για το κλειδί! :) Αυτά τα λάπτοπ είναι μεγάλο βάσανο τελικά.. και γω αυτή τη στιγμή γράφω σε ένα μασκαραλίκι που περνιέται για λάπτοπ.. μια μινιατούρα! Κοντεύω να στραμπουλήξω τα δάχτυλά μου! Μόλις λύσετε τις διαφορές σας με το αναίσχυντο μηχάνημα.. θα περιμένουμε νέα σου! Να είσαι καλά!!!
-
lbp, πρέπει να διαφωνήσω.. αν δεν διαφωνήσω θα σκάσω! :) Ένας παχουλός άνθρωπος μπορεί να ζήσει σαν φυσιολογικός.. και θα σου πω αυτά που σκέφτομαι τώρα, γιατί αν ψάξω λίγο θα βρω κι άλλα.. Πίστεψέ με είναι πολλά!!
Η εξωτερική εμφάνιση σε πάει μέχρι ενός σημείου.. δεν σημαίνει ότι σου ανοίγει όλες τις πόρτες. Αν φροντίζεις τα μέσα σου, τον εσωτερικό σου κόσμο, τις ισορροπίες σου, το χιούμορ σου, την καλλιέργειά σου ως άνθρωπος, αν δεν αναλώνεσαι σε αυτολύπηση και αυτομαστίγωμα, είσαι καλός φίλος στους φίλους σου και υπολογίσιμος εχθρός στους εχθρούς σου, αν δεν πας σαν πρόβατο στη σφαγή σ'αυτούς που θέλουν να σε μειώσουν για την εμφάνισή σου αλλά δουλέψεις λίγο στην "πανάρχαια και δοκιμασμένη" τέχνη του αυτοσαρκασμού και αντί να περιμένεις στωικά την επίθεση κάνεις πρώτα εσύ ρόμπα τον εαυτό σου με χιούμορ και ειλικρίνεια.. νομίζεις ότι είναι πολλοί αυτοί που θα μείνουν αδιάφοροι; Δεν νομίζω.. ;) Όπως υπάρχουν αδιάφοροι παχουλοί υπάρχουν και αδιάφοροι αδύνατοι άνθρωποι. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να προσελκύουν άλλους ανθρώπους όπως η λάμπα τα ζουζούνια.. είναι το φως που βγαίνει από μέσα τους. Είναι η ιδιότητα να είσαι αυτόφωτος και να φωτίζεις εσύ τους γύρω σου και όχι να περιμένεις να πάρεις κάτι από το φως το δικό τους..
-
Ε όντως, δεν είναι ότι δεν ζούμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι, ούτε ότι δεν μπορούμε να βρούμε αγόρι. Εγώ προσωπικά έχω, και είχα και στο παρελθόν που και πάλι είχα παραπάνω κιλά. Ότι υπάρχει ρατσισμός απέναντι στα πιο εύσωμα άτομα υπάρχει και είναι γεγονός, αλλά το θέμα είναι τί κάνουμε εμείς μέσα μας όπως πολύ σωστά είπε η penny!Δεν χρειάζεται για να βρεις γκόμενο να αδυνατίσεις απαραίτητα, αν και όντως βρίσκει πολύ πιο εύκολα μια αδύνατη, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες ψάχνουμε κάποιον που θα μας αγαπήσει για αυτό που είμαστε και όχι μόνο για τον ωραίο μας κώλο. ʼσε που αν συνεχίσουμε την δίαιτα, θα γίνει κι αυτό. Και δεν λέω ότι δεν χρειάζεται να αδυνατίσουμε. Φυσικά και χρειάζεται, απλά δεν χρειάζεται να νιώθουμε τόσο άσχημα με τον εαυτό μας!Καλήμερα σε όλες και όλους!Μουτς!
-
-
γεια σας φιλεναδες. η ηδονοβλεψιας αργησε λιγο αλλα καταφερε εστω και με νεο ονομα να μπει.
Γλυκουλα και πεννυ, εχω να σας πω οτι συγκινηθηκα πολυ απο την ιστορια της πεννυ και με τα προβληματα της γλυκουλας. Καθε φορα που διαβαζω τετοιες ιστοριες -και ειναι πολλες δυστυχως- απο τη μια ευχαριστω το θεο που δεν μου εδωσε τετοια προβληματα και απο την αλλη τον κατηγορω γιατι μας αφηνει να περναμε τετοιες δοκιμασιες.
ας μην σχολιασουμε παραπερα. ας παρουμε σαν δεδομενο αυτο που συμβαινει και ας κοιταξουμε την νεα μερα που ξεκινα με θαρρος και αισιοδοξια. να ελπισουμε οτι σημερα θα εχουμε μια καλυτερη μερα απο την χθεσινη και καθε χθεσινη. Ας βαλουμε στοχους εφικτους για οτι προβλημα εχουμε και να προσπαθησουμε να το αντιμετωπισουμε, να το πετυχουμε, να το προσπερασουμε.
εγω ανυσηχω για την αθηνα και το μαρικακι που δεν μας επισκεπτονται και ελπιζω να ειναι καλα.
Joanna, δεν μπορω να πω. ζηλευω που επισκεπτεσαι την ομαδα cysters πρωτα απο ολους. Αληθεια ομαδα Cysters, παιρνετε ολες και reductil? θυμαμαι οτι η αθηνα, η πεννυ, το μαρικακι παιρνουν. οι υπολοιπες?
Να αναφερθω και στο θεμα αγαπα τον ευατο σου ή αλλιως να εισαι αυτοφωτος. ετσι πρεπει βρε κοριτσια. το οτι ειμαστε παχουλες και το οτι ειμαστε η μειοψηφια δεν σημαινει οτι το βαζουμε κατω. οτι θελουμε να αδυνατισουμε, το θελουμε αλλά και σε οποιον αρεσουμε. το αν βρισκουμε αντρα ή αν βρισκουμε ρουχα ειναι η λεπτομερεια. το θεμα ειναι κατ'εμενα οτι πρεπει να αδυνατισουμε για την υγεια μας. ο παχυσαρκος ειναι ηδη αρρωστος. η παχυσαρκια ειναι αρρωστια ειτε μας αρεσει ειτε οχι. ακομη και αν δεν συνοδευεται απο καποιο αλλο ιατρικο προβλημα. γι'αυτο ακομη και το χειρουργειο ειναι λυση γλυκουλα και ας το φοβομαστε. αν δηλαδη εισαι ετοιμογεννη και σου πουν να κανεις καισαρικη θα πεις οχι? μια αποφαση ειναι. αφου ζοριζεσαι να χασεις κιλα, ψαξτο λιγο κι αν παλι δεν θελεις, τοτε προσπαθεια-διαιτα-γυμναστικη-φορουμ για υποστηριξη που θα μας γινουν τροπος ζωης.
-
Καλημέρα,κυστοκόριτσα!
Είδα απειλητικές επιστροφές από guest star-παρουσίες
(φιλάκια πολλά ακριβοθώρητη Jeanne d'Arc!)
κι είπα να πω κι εγώ ένα "γειά",να κατουρήσω την περιοχή μου,
μην τυχόν χάσω την δευτεροκαθεδρία στο γκεσταριλίκι!
Ναι!Είναι γεγονός!Όπου χώνομαι,ανεβάζω το επίπεδο της κουβέντας!
Η συζήτηση για το τι είναι φυσιολογική ζωή και τι όχι
(αν και σιχαίνομαι αυτόν τον επιθετικό προσδιορισμό)
είναι μεγάλη...Ασπάζομαι απόλυτα την οπτική της Πέννυ,
αλλά θα συμπληρώσω πως σε καθημερινό πρακτικό επίπεδο,
ο αριθμός του επιπλέον βάρους κάνει σημαντική διαφορά
στην ποιότητα ζωής.ʼλλο 80,άλλο 100,άλλο 130,άλλο πιο πάνω...
Εκεί ψηλά,κάθε μηχανική καθημερινή κίνηση και πρακτική
γίνεται υπερπροσπάθεια,πόνος,κούρα ση,περιορισμός,
κάποια μάλιστα είναι ανέφικτα!Και οι συνέπειες στην ψυχολογία
και τη διάθεση δυσβάσταχτες και καθημερινή πρόκληση προς αντιμετώπιση.
Δε θέλω να ρίξω το παρεάκι,αλλά το τι λογίζεται από κάποιον "φυσιολογικό"
μπορεί να μην είναι καθόλου "φυσιολογικό" για κάποιον άλλον.
Τονίζω για άλλη μία φορά-προς αποφυγή παρεξηγήσεων-πως αναφέρομαι
σε πρακτικά ζητήματα κι όχι στην αξία του ανθρώπου,στο δικαίωμα του στη ζωή,
τη χαρά,την κοινωνικότητα,όλα όσα μοναδικά είμαστε ανεξάρτητα από την εικόνα μας.
-
καλημερούδια στις αδερφούλες απο τη δουλειαααααα!!
κοριτσαρες μου, ευκολα λεμε ότι ολοι είμαστε ίσοι, αλλά νιώθουμε συχνά κάποιους να ναι κομματάκι πιο ίσοι από εμάς.. συμβαίνει παντα σε όσα είναι έξω από τη νόρμα. με βοηθάει να αποστασιοποιούμαι από το "πως με βλεπουν οι αλλοι" και να κοιταω το θέμα της υγείας. αν εμενα στην εικονα, καθε κιλο που έχανα δε θα μου δινε χαρα, αλλα θα πελάγωνα σκεφτομενη ποσα μενουν.. αν ομως κοιταξουμε σε βαθος χρόνου ποσο βοηθάμε την υγεία μας κ τη ζωη μας, κ το μισο, μικρο κιλάκι, ειναι μια νικη!
επιφυλασσομαι να λυσω τη διαφωνια μου με την .. τουαλετα, για να ενημερωσω το τικεράκι!! φιλια σε όλες κ καλή δύναμη!
-
esceden μου σε ευχριστουμε πολυ ααντε καλη τυχη κ σε σενα κ καλο κουραγιο,συνεχισε δυναμικα....