Quote:
Originally posted by Eli
Και εγώ παλιά είχα σοβαρά προβλήματα με κολπίτιδες και με μυκητιάσεις, μιλάμε πάθαινα με το παραμικρό! Μέχρι και τραχηλίτιδα έπαθα από τις χρόνιες κολπίτιδες και όντως εκείνο το διάστημα έπαιρνα και αντισυλληπτικά γιατί έχω ενδομητρίωση και είχα κύστες από αίμα στις ωοθήκες μου, άλλο βάσανο και αυτό! Ουφ και εμείς οι γυναίκες τι τραβάμε με τα γυναικολογικά μας! Τελικά μετά από πολλές θεραπείες και μία κρυοπηξία για την τραχηλίτιδα ξεμπέρδεψα. Από τότε φτου φτου δεν έχω ξαναπάθει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι σε αυτά τα θέματα παίζει ρόλο και ο σύντροφος. Για παράδειγμα εγώ τότε που είχα τα προβλήματα ναι μεν συνήθως είχα σταθερές σχέσεις αλλά δεν ήμουν ευτυχισμένη με τους συντρόφους μου και πιστεύω ότι και αυτό είχε επίπτωση στα γυναικολογικά μου. Πάντως διατροφή και ψυχολογία είναι το Α και το Ω για την υγεία μας και το ανοσοποιητικό μας! Πλέον γι'αυτό όταν δεν είμαι καλά παίρνω προβιοτικά συμπληρώματα για να ενισχύω το ανοσοποιητικό μου και να έχω καλύτερη απορρόφηση θρεπτικών συστατικών από το πεπτικό μου σύστημα. Και εννοείται στις αντιβιώσεις πάντα συμπλήρωμα ειδικό για την χλωρίδα του κόλπου για να μην πάθω ξανά μυκητίαση.
Όσο για τα αντισυλληπτικά τα έπαιρνα πριν 10 χρόνια περίπου και αν θυμάμαι καλά ήταν τα yasmin. Τα έπαιρνα συνεχόμενα για ένα χρόνο και κάτι. Από τότε έχω πάθει ψυχολογικό με τα ριμαδόχαπα. Είχα αρκετές παρενέργειες, όπως μελαγχολία, πόνους στις γάμπες μου, πρηξίματα, μεταπτώσεις διάθεσης το έριξα και στο φαϊ λόγω κακής ψυχολογίας και διάφορων γεγονότων στην ζωή μου και είχα βάλει 28 κιλά! :grind: Αμάν έκανα να τα ξαναχάσω, έλιωσα στα γυμναστήρια!...άσχετα που τα ξανάβαλα μετά γιατί είχα αδηφαγική διαταραχή γκρρρρρ! Ιστορία μου αμαρτία μου! Να σημειώσω βέβαια ότι εκτός από την κακή διατροφή που έκανα, άρα περισσότερες κατακρατήσεις, κάπνιζα κιόλας παράλληλα με τα αντισυλληπτικά το οποίο ξέρω είναι πολύ κακό πφφφφ. Τελικά οι κύστες φύγανε με την αγωγή αλλά προσωρινά, μετά ξαναδημιουργήθηκε μία άλλη που με συντροφεύει μέχρι και σήμερα :mad:, αλλά χάπια δεν ξαναπαίρνω που να χτυπιούνται όλοι! Τα μισώ! Βέβαια αυτό μου δημιουργεί ένα θεματάκι υπογονημότητας και εύχομαι να μην επηρεάσει στην τεκνοποίηση :(
Eli μου να σου πω ένα μυστικό? Η ψυχολόγος μου όταν της είπα ότι είχα κολπίτιδα μου είπε ότι οι περισσότερες ασθένειες που λήγουν σε "~ήτις" είναι ψυχοσωματικές. Επίσης ένας πολύ καλός και πασίγνωστος γυναικολόγος στον οποίο πήγα πέρισυ για έναν πόνο που ένιωθα και υποψιαζόμουν την ενδομητρίωση, μου είπε ότι η ασθένεια αυτή όπως και οι μύκητες ξεκινάνε από το μυαλό μας και πως αν δε χαλαρώσω απέναντι στη ζωή, θα πάθω όλα όσα φοβάμαι σιγά σιγά! Αυτό, μα το Θεό, δεν περίμενα ποτέ να το ακούσω από γυναικολόγο! Μαλιστα κατσάδιασε τη μάνα μου και της είπε "από σενα ξεκινάνε όλα, εσύ της τα προκαλείς αυτα!!!" Φοβερός γυναικολόγος, έπιασε στον αέρα τη σχέση με τη μάνα μου και την νευρωτική μου φύση!