Quote:
Originally posted by Eli
Καλησπέρα και Καλή μας Χρονιά και από εδώ :)
πέρασα να δώσω την αναφορά μου σχετικά με την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος.
Η προσπάθεια που έκανα πριν τις γιορτές δεν πήγε στον βρόντο, μπορεί να μην έχω κόψει το κάπνισμα αλλα έχω καταφέρει να το ελαττώσω πάρα πολύ!
Μέχρι τις γιορτές είχα καταφέρει να μην πάρω δικό μου καπνό και έκανα καμιά τράκα από τον άντρα μου ή την αδερφή μου. Διαπίστωσα ότι η διακοπή μαχαίρι με καταπιέζει αφάνταστα και ότι έχω ανάγκη από κάποια πολύ συγκεκριμένα τσιγάρα, λίγα μεν αλλά τα θέλω σαν κολασμένη! Στις γιορτές δεν άντεξα και πήρα καπνό. Προς μεγάλη μου έκπληξη όμως τον κράτησα τόσο πολύ που ξέχασα από πότε τον είχα αγοράσει. Διαπίστωσα λοιπόν ότι μέσα από την προσπάθεια μου, μπόρεσα να το ελαττώσω σε σημείο που καπνίζω 3-5 τσιγάρα την ημέρα. Οι μέρες που ξεφεύγω πάνω από αυτόν τον αριθμό είναι ελάχιστες και θα συμπεριλαμβάνουν κάποια έξοδο με ποτό. Έπιασα τον εαυτό μου αρκετές φορές μέσα στις γιορτές να είμαι με παρέα και με ποτό και να καπνίζω ελάχιστα και από ένα σημείο και μετά μπορεί και καθόλου! Ήταν τόσο εμφανές που κάνα δυο φορές μου το επισήμαναν και άνθρωποι που με ξέρουν. Και όλο αυτό το έκανα χωρίς καν να το σκέφτομαι!
Αποφάσισα λοιπόν εφόσον δεν μπορώ να καταπιεστώ παραπάνω, να καπνίζω πολύ λίγο, εφόσον πλέον μπορώ και σε πολύ συγκεκριμένες φάσεις, π.χ. με τον καφέ μου, ή όταν βγαίνω για ένα ποτό, ή το βράδυ μετά το βραδινό μου. Σε βάθος χρόνου έχω σκοπό να το κόψω εντελώς, αλλά όσο το κρατάω σε αυτό το επίπεδο αυτόν τον καιρό μου φτάνει και νιώθω ότι έχω κάνει ένα βήμα μπροστά. Είμαι σίγουρη ότι κάποια μέρα θα ξυπνήσω και δεν θα το έχω ανάγκη πλέον καθόλου, απλά εύχομαι και θέλω να έρθει αυτή η μέρα σύντομα. Προς το παρόν το δουλεύω καθημερινά μέσα στο μυαλό μου και οραματίζομαι εκείνη την ημέρα... :kiss: