Quote:
Originally posted by Remedy
δεν μπορω να κανω κατι γι αυτο..
ωχου γκρινια σημερα....
Printable View
Quote:
ωχου γκρινια σημερα....
θεωρεις γκρινια το οτι αναγνωριζω το δικαιωμα σου στην διαφωνια??? :):)
Remedy όσο κι αν δε συμφωνώ με τον άλλο,Quote:
κρινο, νομιζω οτι και λιγα ειπα...
ο εμετος λαικισμου που ξερναει η ερευνητρια ,
και ο \"πολιτισμενος\" ψυχολογικος πολεμος με επιστημονικα ψεματα και παραδοξολογιεςπου εχει εξαπολυσει στην αντιθετη αποψη ειναι πολυ χειροτερα απο το δικο μου το δουλεμα,
εσυ βεβαια ,διαφωνεις..
θεωρώ ότι οι φράσεις εμετός, κώλου και τα συναφή μόνο το διάλογο δεν προάγουν.
Αλήθεια γιατί τόση ένταση;
Η researcher έχει την άποψή της. Κι εμείς τη δική μας. Κανένας δεν ενστερνιζεται την άλλη. Ούτε και θα την υιοθετήσει σε ω μη γένοιτο ανάλογη περίπτωση.
Το θέμα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, όποια επιλογή κι αν ακολουθήσεις, όποιος ιερός και ηθικός πόλεμος κι αν κυρήσσεται από το αντίπαλο στρατόπεδο...
ανώνυμη...δεν κάνω τη δικηγόρο της ρεμεντι, αλλά αν καταφέρεις να διαβάσεις όλο το θέμα, (το παρακολουθώ απ\' την αρχή), θα καταλάβεις πως η θεματοθέτρια δείχνει πως γράφει για να γράφει χωρίς να απαντά σε επιχειρήματα και δείχνει να έχει μια εμμονή που σπάει πραγματικά νεύρα!
Σελίδες πριν άλλωστε και με βάση ότι ένιωσα πως μιλάω σε τοίχο, τη ρώτησα αν τα πιστεύει αυτά που γράφει ή δεν έχει τι να κάνει και θέλει να πιάσει κουβέντα.
Έλεος....
συμφωνω απολυτα..Quote:
Originally posted by anwnimi
Remedy όσο κι αν δε συμφωνώ με τον άλλο,Quote:
κρινο, νομιζω οτι και λιγα ειπα...
ο εμετος λαικισμου που ξερναει η ερευνητρια ,
και ο \"πολιτισμενος\" ψυχολογικος πολεμος με επιστημονικα ψεματα και παραδοξολογιεςπου εχει εξαπολυσει στην αντιθετη αποψη ειναι πολυ χειροτερα απο το δικο μου το δουλεμα,
εσυ βεβαια ,διαφωνεις..
θεωρώ ότι οι φράσεις εμετός, κώλου και τα συναφή μόνο το διάλογο δεν προάγουν.
Αλήθεια γιατί τόση ένταση;
Η researcher έχει την άποψή της. Κι εμείς τη δική μας. Κανένας δεν ενστερνιζεται την άλλη. Ούτε και θα την υιοθετήσει σε ω μη γένοιτο ανάλογη περίπτωση.
Το θέμα είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου, όποια επιλογή κι αν ακολουθήσεις, όποιος ιερός και ηθικός πόλεμος κι αν κυρήσσεται από το αντίπαλο στρατόπεδο...
αυτου του τυπου οι απαντησεις δεν προαγουν τον διαλογο..
δεν με ενδιαφερει ο διαλογος με την ρισερτσερ.
θεωρω ακραια ανηθικο τον συναισθηματικο βουρκο στον οποιο προσπαθει να συρει τους συνομιλητες της, χρησιμοποιωντας εικονες φρικης ανυποστατες εντελως, και επιστημονικα ψεματα οπως οτι διαμελιζονται παιδια!!!!! λες και υπαρχουν παιδια η λες και εχουν μελη!!!!
πραγματικα θα συμφωνησω μαζι σου...
η μονη διαθεση που μου προκαλει ο κουτοπονηρος χειρισμος του θεματος εκ μερους της, ειναι να την σκυλοβρισω :)
Θεοφανία
ναι ίσως η εμμονή να υπάρχει. Όχι συγκεκριμένα μόνο στη researcher αλλά και σε κάθε άνθρωπο που υποστηρίζει μία άποψη που για εμάς να είναι πολύ μονόπλευρη ή απόλυτη.
Και επίσης θα συμφωνήσω ότι δεν απαντά σε κάποιες σημαντικές ερωτήσεις.
Ωστόσο, το να αντιδράσω υπέρμετρα μπορεί να σημαίνει και άλλα πράγματα - όχι μόνο με το παρόν θέμα.
Όταν δε βγαίνει άκρη, δηλαδή έστω μια σύγκλιση σε κάποιο σημείο αν όχι σε όλα, δεν έχει νόημα να το τραβάς.
Επέλεξα να μη δω τις εικόνες γιατί ήμουν προϊδεασμένη του τι θα αντικρύσω. Έχω ξαναδεί άλλωστε στο περελθόν παρόμοιες.
Προτιμώ να τα έχω καλά με τον εαυτό μου και κατ\'επέκταση με τους ανθρώπους γύρω μου, παρά με την λεγόμενη θρησκευτική απόλυτη ηθική. Από εκεί και πέρα, ας κάνει ο καθένας, ακόμα και από την αντίπερα όχθη, το ίδιο, αφού έτσι πιστεύει, χωρίς να χρειάζεται ο ένας να δημιουργεί ενοχικά σύνδρομα στον άλλο.
κατανοητο.
ΕΣΥ το επελεξες.
εγω επελεξα να την βρισω .
Ναι.
Όσο κι αν πιστεύω ότι ας κάνει ο καθένας ότι θέλει χωρίς να δημιουργεί ενοχές στον άλλο, αυτό έγινε προσπάθεια να γίνει.
Από εκεί και πέρα πρέπει να προστατεύουμε και μόνοι τον εαυτό μας, αν δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει ο άλλος για λογαριασμό μας.
Επέλεξα να μην τις δω, δηλαδή επέλεξα να μην αφήσω να μου δημιουργήσουν ενοχές, όχι γιατί προσωπικά δε θα είχα ίσως αλλά γιατί θεωρώ σημαντικότερο αγαθό το μεγάλωμα υγιών παιδιών σε ευτυχισμένες και ολοκληρωμένες οικογένειες.
α ουτε εγω τις ειδα...ημουν σιγουρη απο τις παπαριες που λεγονταν, τι ειδους θα ηταν και οι φωτογραφιες...
αυτο δεν μειωσε τον εκνευρισμο μου για το συναισθηματικο βαμπιρ του θεματος....
εγω παλι τις ειδα.αλλα εχω ξαναδει και χειροτερες εικονες..
πιστευω περα απο προσωπικες εντασεις που μπορουν να δημιουργουνται πρεπει να εστιασουμε στο οτι οτι η καλυτερη <θεραπεια>ειναι η προληψη σε καθε περιπτωση
ειλικρινα δεν μπορω να σκεφτω τι θα εκανα σε τετοια περιπτωση..ειδικα αν οι συνθηκες δεν ηταν οι καταλληλοτερες.. πρεπει να ειναι η πιο δυσκολη αποφαση στη ζωη μιας γυναικας
Τελικά πιστεύω πως πρέπει να καταλήξουμε στο ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.
Υπάρχουν περιπτώσεις που στέκονται με αναισθησία απέναντι στο θέμα έκτρωση σαν να είναι μια επέμβαση σκουληκοειδήτιδας κ περιπτώσεις που εκ των πραγμάτων η επιλογή της έκτρωσης ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν.
Έκανα έκτρωση.Κ μόνο εγώ ξέρω πόσο άσχημα αισθάνθηκα.
Απέναντι,στο ίδιο δωμάτιο ήταν μια γυναίκα που είχε κάνει 8!Παντρεμένη,είχε πει στην οικογένειά της ότι θα πήγαινε λαική!κ μιλούσε με τόση αναισθησία....σαν όντος να πήγαινε λαική,όταν τη ρώτησα γιατί το έκανε μου είπε πως απλά δεν ήθελε άλλα παιδιά.Σ΄αυτήν τα συγκεκριμένα βίντεο θα την ταρακουνούσαν..(πάλι δεν ξέρω)...κ ίσως να μείωνε τις μελλοντικές εκτρώσεις...,σε μένα μόνο ενοχικά λειτουργούν.Ακόμα μια φορά που αποδεικνύει ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες.
Σαν ΄παθούσα΄ το μόνο που θα είχα να πω εν τέλει είναι πως καλό είναι να υπάρχει έγκυρη ενημέρωση απ\'τους γιατρούς κ γενικώς με διάφορα μέσα,να υπάρχει συνείδηση του τι συμβαίνει όταν μια γυναίκα εγκυμονεί ώστε κ πιο σωστές αποφάσεις να παίρνει κ να φροντίζει ακόμα περισσότερο για την αντισύλληψή της.Κακά τα ψέματα μια έκτρωση δεν είναι σαν να πας για καφέ....μερικοί το αντιμετωπίζουν έτσι,ειδικά πριν τους συμβεί με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η αντισύλληψη.Επίσης περισσότερη στήριξη απ\'την πλευρά της πολιτείας σε περιπτώσεις που η απόφαση της μητέρας να κρατήσει το παιδί χωλένει εκεί κ βοήθεια στο να εκλείψει ο ρατσισμός απέναντι στις ανύπαντρες μητέρες.
Με λίγα λόγια προσπάθεια κ αντικειμενική ενημέρωση από διάφορους φορείς ώστε η εγκυμονούσα να οδηγηθεί πιο εύκολα στη σωστή απόφαση γι\'αυτήν.Η οποία δεν είναι κ ίδια σε κάθε περίπτωση!!!!!
Aκολουθεις λοιπόν τις όποιες διαθέσεις σου Ρεμ, κι εγώ αναρωτιέμαι, προς τί τόση επίθεση με εκφράσεις του ΄τύπου?Quote:
συμφωνω απολυτα..
θεωρω ακραια ανηθικο τον συναισθηματικο βουρκο στον οποιο προσπαθει να συρει τους συνομιλητες της, χρησιμοποιωντας εικονες φρικης ανυποστατες εντελως, και επιστημονικα ψεματα οπως οτι διαμελιζονται παιδια!!!!! λες και υπαρχουν παιδια η λες και εχουν μελη!!!!
η μονη διαθεση που μου προκαλει ο κουτοπονηρος χειρισμος του θεματος εκ μερους της, ειναι να την σκυλοβρισω :)
Εχω την αίσθηση οτι μπορείς να εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου με έναν πιο κομψό τρόπο, για χάρη του δημοσίου διαλόγου.
Τέλος, θα έλεγα, ας μην είμαστε και σίγουροι για τις προθέσεις της ερευνήτριας...
Γιατί δεν την ρωτάς καλύτερα τί προθέσεις είχε ανοίγοντας το θέμα απο το να τις συμπεραίνεις?
Εϊναι κρίμα γιατί αν οι απόψεις σας επικοινωνηθούν μπορεί να προκύψει κάτι καλό.
νομιζω οτι επικοινωνησαμε ολοι τις αποψεις μας..Quote:
Originally posted by weird
Aκολουθεις λοιπόν τις όποιες διαθέσεις σου Ρεμ, κι εγώ αναρωτιέμαι, προς τί τόση επίθεση με εκφράσεις του ΄τύπου?Quote:
συμφωνω απολυτα..
Εχω την αίσθηση οτι μπορείς να εκφράσεις την δυσαρέσκειά σου με έναν πιο κομψό τρόπο, για χάρη του δημοσίου διαλόγου.
Τέλος, θα έλεγα, ας μην είμαστε και σίγουροι για τις προθέσεις της ερευνήτριας...
Γιατί δεν την ρωτάς καλύτερα τί προθέσεις είχε ανοίγοντας το θέμα απο το να τις συμπεραίνεις?
Εϊναι κρίμα γιατί αν οι απόψεις σας επικοινωνηθούν μπορεί να προκύψει κάτι καλό.
εγω δεν αντεδρασα σε αποψεις αλλα σε απεχθεις προς εμενα χειριστικες μεθοδους, ανθρωπων που επιχειρουν διαλογο οχι με γνωσεις, ουτε με επιχειρηματα αλλα με αιμα και βια...παιδια της εκπαιδευσης οχι απο δασκαλους και μελετη, αλλα απο μεσημεριαναδικα,τατιανες και τριανταφυλλοπουλους
απο την ακαμψια με την οποια εκανε τον οποιο διαλογο εκανε (=αποφασισε να μην απανταει σε οποιαδηποτε ουσιαστικη ερωτηση σε οποιονδηποτε, συνεχιζε να παπαγαλιζει αντιεπιστημονικες ΤΑΧΑ εμπεριστατωμενες αποψεις και να σερβιρει εμεσματα λεκτικα και οπτικα στα μουτρα ολονων)
ΕΓΩ εκρινα οτι δεν υπαρχει διαυλος επικοινωνιας ουτε διαθεση επικοινωνιας.
θεωρησα λοιπον οτι ηταν η αρμοζουσα σταση για την συγκεκριμενη συνομιλητρια να πω απροκαλυπτα τις σκεψεις μου για τον τροπο αυτο,χωρις να φροντισω για καποια καλυψη κοσμιοτητας...
δεν ξερω, απλα αυτο μου εβγαλε η συγκεκριμενη και ειλικρινα δεν μου προκληθηκε καμια αναγκη να αυτολογοκριθω...
ΕΑΝ καποτε διαβασει κανενα βιβλιο αντι να πεταγεται απο λινκ σε λινκ στο νετ, μαθει οτι ο διαλογος γινεται με απαντησεις κι οχι με παπαγαλια, και οτι ο συνομιλητης αξιζει να ανταποκρινεσαι κι οχι να μιλας με τον τοιχο λεγοντας την κασετα που βρηκες στο τυχαρπαστο και αβεβαιης προελευσης λινκ σου, ευχαριστως να συζητησω...
μεχρι τοτε θα μιλαω για εμεσματα και αποψεις του κωλου...
Νομίζω πως όσοι είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε. Και ισχύει αυτό για όλους μας ανεξαιρέτως - και για μένα - όσο αντίθετες απόψεις κι αν έχουμε.
Νομίζω πως η Άρσι είπε όσα έπρεπε να ειπωθούν...