Quote:
Originally posted by weird
Αναρωτιέμαι,
αυτοί οι καινούριοι, που στο όνομα της προστασίας τους, πέσαμε όλοι με τα μούτρα πάνω στον Πάνο, και ποιά μούτρα, με τις βρισιές και τις κλοτσιές, δεν έχουν κρίση?
Το αν υπάρχει κρίση εξαρτάται φυσικά απ\'το άτομο. Δεν νομίζω οτι έχει κανείς τα περιθώρια να το ρισκάρει, όμως. Επίσης δεν χρωστάει τίποτε το νέο μέλος - Κάθε Μέλος σχεδόν - να μπαίνει σε περαιτέρω αξιολογικές διαδικασίες δωρεάν με την εγγραφή του. Με κάθε νέο password δωρεάν τέστ κρίσης χαρακτήρων, δηλαδή? Με αντικείμενο τον δήθεν παιδοψυχίατρο/σεξολόγο/γκουρού?
\'Ασε που υπάρχει το θέμα της απλής παραπληροφόρησης, όπως έγινε στο θέμα της αντισύλληψης. Εκεί είναι πολύ πιο δύσκολη η όποια κρίση γιατί καλείται κανείς να αξιολογήσει πληροφορίες που του δόθηκαν, και όχι το χαρακτήρα του άλλου. Θα έπρεπε δηλαδή κάθε νέο μέλος να αντιτάσσει τη σύνθεση του προστατικού υγρού στον κάθε επικίνδυνο που του προτείνει το \"γρήγορο τραβηγμα\" σαν ασφαλές? \'Ημαρτον...
Quote:
Ακόμα κι αν κάποιος τους δηλωθεί ως ψυχολόγος, δεν ευθύνονται αν τον εμπιστευτούν τυφλά, χωρίς να δούν πρώτα την ουσία των λόγων του?
...Και ευθύνη δική μας αν ξέρουμε το ποιόν του και δεν το επισημαίνουμε εγκαίρως. Δηλαδή ας ήταν πιο έξυπνοι οι καινούργιοι και καλά να πάθουν ενόσω παρακολουθούμε τη χιλιοστή διάλεξη του πάνου? Ακούγεται σχεδόν κοινωνικός δαρβινισμός αυτο το πράγμα.
Quote:
Γιατί τόση έλλειψη εμπιστοσύνης στα νέα μέλη μας?
Όπως καταλάβατε εσείς \"τι εστί Πάνος\" έτσι θα καταλάβουν κι εκείνοι. Ισως να θέλουν τον χρόνο τους, αλλά ουδέν κρυπτόν υπο τον Ηλιο.
Κι εσυ? \'Εχεις καταλάβει το ποιόν του? Αν όχι, πόσο χρόνο ακόμη χρειάζεσαι η ίδια και πώς να εκλάβει κανείς τα επιχειρήματά σου περι επάρκειας κρίσης όλων των νέων μελών τη στιγμή που ένα απ΄τα παλαιά αδυνατεί να αξιολογήσει σωστα? Κι αν έχεις καταλάβει, γιατί τον υπερασπίζεσαι?
Quote:
Κι εξάλλου, αν ο διαχειριστής του φόρουμ είχε θεωρήσει τόσο μεγάλο \"δημόσιο κίνδυνο\" τον πάνο, είμαι σίγουρη οτι θα είχε δράσει διαφορετικά.
Λάθος, γιατί αυτό θα σήμαινε οτι δεν είναι και τόσο ανεκτικός.
Quote:
Προτείνω να κάνει όποιος θέλει την αυτοκριτική του, χωρίς όμως να βρίκσει ωραίες δικαιολογίες που δεν στέκουν, για να απεμπολίζει απο πάνω του την ευθύνη.
Πάντοτε, φιλικά.
Αν αναφέρεσαι σε δικές μου ευθύνες, δεν βλέπω τόσο φιλικά το σχολιό σου και θα ήθελα να μου εξηγήσεις τί εννοείς.