Originally Posted by
amelie74
και εξακολουθεις να μου κανεις.
Θεοφανια δεν ξερω πως να στο πω αλλα εισαι απο τα λιγα ατομα για τα οποια δεν ξερω τι να νιωσω?
η μαλλον νιωθω αντιφατικα συναισθηματα...
απο τη μια εκτιμηση για το οτι εχεις καταλαβει για μενα ορισμενα πραγματα που μου τα χουν πει μονο ειδικοι,χωρις καν να εισαι ειδικος ,χωρις καν να με εχεις δει απο κοντα.
εκτιμηση επισης για το γεγονος οτι καταλαβαινω οτι το να βοηθας τους ανθρωπους σου δινει ενα αισθημα πληροτητας.
όντως, απλά ότι και να κάνω εγώ ή οποιοσδήποτε, αν δεν θες εσύ η ίδια να βοηθήσεις τον εαυτό σου, δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.
απο την αλλη παλι με θυμωνεις(οχι γιατι δεν μου χαιδευεις τα αυτια-αν επιζητουσα απο σενα κατι τετοιο δεν θα σου εστελνα πριν απο λιγες μερες που ημουν χαλια προσωπικα μηνυματα σχετικα με το πως να αντιμετωπισω το αδιεξοδο στο οποιο βρισκομουν).
απλα με θυμωνεις γιατι η κριτικη σου οσο καλοπροαιρετη κι αν ειναι,ειναι εν μερει αδικαιολογιτα σκληρη.
καλύτερα να είμαι υπερβολική και περισσότερο σκληρή απ όσο πρέπει, ώστε να μπαίνεις στον κόπο να κάνεις ερωτήσεις μέσα σου, που από τη μια απευθύνονται σε μένα, αλλά από την άλλη-την πιο σημαντική-στον εαυτο σου ε απώτερο κέρδος να σε καταλάβεις καλύτερα.
οκ δεκτα ολα αυτα που λες περι κοινωνικοποιησης , αλλα οσων αφορα το που ποσταρω,εχω να πω τα εξης,παρολο που ειναι σαν να απολογουμαι για τις συμπαθειες μου και τις επιλογες μου,πραγμα που δεν το βρισκω και τοσο σωστο:
1)νομιζω πως εχω απαντησει στα προβληματα αρκετων μελων του φορουμ.
το οτι αυτα τα μελη ειναι διπολικα,εχει να κανει κυριως με το γεγονος οτι ταυτιζομαι περισσοτερο μαζι τους και ειναι λογικο αυτο,οπως π.χ. αν καποιος εχει ψυχωση ειναι λογικο να νιωθει πιο κοντα του τους ψυχωτικους παρα τους καταθλιπτικους
2)το οτι εχω ιδιαιτερη συμπαθεια στην Λακρυμοζα,δεν εχει να κανει μονο με το οτι με στηριζει ,ουτε μονο με το οτι εχει διπολικη διαταραχη.
εχει να κανει κυριως με την καλοσυνη που πηγαζει απο τα γραφομενα της,με το οτι θεωρω οτι για την ηλικια της εχει τρομερη συγκροτηση σκεψης και με το γεγονος οτι θαυμαζω την μαχητικοτητα με την οποια αντιμετωπιζει το "τερας της διπολικης" παρα το γεγονος οτι της διαγνωστηκε τοσο προσφατα και ηρθαν τα πανω-κατω στη ζωη της.
δεν σε κριτίκαρα επειδή γράφεις μόνο στης λακρυμοζα το θέμα, δεν είναι θέμα μέλους, είναι θέμα πως ασχολείσαι μόνο με το μέλος που γράφει και ενδιαφέρεται περισσότερο από άλλους για το τόπικ σου.
Δηλαδή δεν υπάρχει κανένα άλλο μέλος που να θαυμάζεις την μαχητικότητα του, την καλοσύνη του και τον πόλεμο που κάνει με την αρρώστια του? Μη μένεις στη διπολική, υπάρχουν εκατοντάδες μέλη εδώ μέσα που χρειάζονται βοήθεια, έστω και μια καλή κουβέντα.
3)το γεγονος οτι ποσταρω κυριως στο θεμα μου, δεν εχει να κανει με το οτι ειμαι βουτηγμενη στο "εγω" μου, αλλα πελαγωμενη απο τα προβληματα μου,γιατι οπως εχεις καταλαβει βαλλομαι απο χιλιες πλευρες.
οταν ειμαι σε αυτη την φαση δεν μπορω να δωσω,γιατι για να δωσεις πρεπει να "εχεις".
Μα δεν μπορείς να το αποκτήσεις αυτό το "κάτι" αν δεν δημιουργήσεις τριβή με άλλους ανθρώπους. Οκ, έχεις προβλήματα, αλλά όπως σου λέει και η αρκτος παρακάτω τι θα έκανες αν είχες παιδί και σπίτι να στηρίξεις, δουλεύοντας? Δηλαδή, μήπως έχεις την πολυτέλεια να "βουλιάζεις" σε αυτά τα προβλήματα? Μήπως δεν θα ήταν τοσο μεγενθυμένα αν είχες ένα παιδί, έμενες σε ενοίκιο και έπρεπε να το ταίσεις και να πληρώσεις για να μη σε βγάλουν έξω?
4)ναι οκ ειμαι εγωκεντρικη,αλλα ρε συ Θεοφανια δεν ειμαι μονο αυτο.
πιστευω πως εχω και θετικα γνωρισματα στην προσωπικοτητα μου,τα οποια αλλα μελη τα εχουν αναγνωρισει και μου τα εχουν επισημανει.
εν ολιγοις πιστευω πως δεν ειμαι το "εγωκεντρικο τερας" που με παρουσιαζεις , εστω κι αν τα κινητρα αυτης της κριτικης σου πιστευω πως δεν ειναι για να με μειωσουν.
Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθώ να σε μειώσω, γιατί αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο απλά θα αδιαφορούσα, πάγεια τακτική μου με μέλη που δεν νομίζω πως αξίζουν την προσοχή μου, προσπαθώ ΟΜΩΣ να σε ξυπνήσω, να δεις λίγο πιο πέρα από την παγίδα που έχεις βάλει τον εαυτό σου και χάνεις τόσο όμορφα πράγματα που απολαμβάνουν οι άλλοι άνθρωποι. Έχεις δικαίωμα και συ σε αυτό όπως όλοι μας.