Originally Posted by
Sonia
Γιατί είναι κακό ένα άτομο του χαβαλέ; Δεν είπα κάτι τέτοιο. Αφ' εαυτού ο χαβαλές είναι κάτι καλό που σε γεμίζει και θετικότητα και ενθουσιασμό. Εγώ, ίσως εκ λάθους, δεν το συνδύσα σωστά με άλλες όψεις της ζωής του τις οποίες εξεδήλωνε σε εμένα πχ εκμετάλλευση, προσβολές, συνεχές μπλα μπλα για το άτομο του για να χει κάποιον να τον ακούει.Μήπως είχαν και θετικά στοιχεία αυτά τα άτομα που "δεν ήταν της προκοπής" και δεν τα είδες/δεν τα "εκμεταλλεύτηκες" αυτά τα στοιχεία ;Η ίδια απάντηση. Τα θετικά ήταν η παρέα, το να μην κάθομαι σε ένα καφέ ή μπαρ μόνος, έστω μια θετική κουβέντα, έστω η θετική αύρα ότι έχεις κάποιους φίλους σε εισαγωγικά. Το ζήτημα είναι ότι η ζυγαριά φαινόταν και αυτό δεν απέχει από τη βεβαιότητα, ότι έκλεινε προς τα αρνητικά, γι αυτό με πείραξε η μοναξιά αλλά όχι ιδιαίτερα η απώλεια. Απλά άμα συνηθίσεις να συναναστρέφεσαι πρώτα και έπειτα να γίνεσαι αποδεκτός από ορισμένο τύπο ανθρώπων έπειτα είναι πολύ δύσκολο, όπως λέμε προσποιητικό, να σχετιστείς με άλλους διαφορετικούς τύπους ανθρώπου. Ακόμα και οι πρώτοι δεν με έβλεπαν και τόσο του δικού τους καλουπιού.
Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που λένε συνεχώς ότι συναναστρέφονται λάθος άτομα, μένουν μόνοι κτλ, μπορεί να έχουν περάσει δύσκολα κάποια στιγμή και να έχουν πολλά ελαφρυντικά, ωστόσο φταίνε οι ίδιοι για την μοναξιά τουςΥπήρξαν περιπτώσεις, με καλά ας πούμε άτομα που εβαζα τον καλύτερο μου εαυτό για να συσχετιστώ μαζί τους, αλλά αυτό που εισέπραττα ήταν είτε απόρριψη/αποφυγή με τρόπο είτε υποκρισία/κοροϊδία είτε μέναμε απλά καλοί γνωστοί αλλ' όχι φίλοι.. Όταν όλα τα βλέπεις αρνητικά ή τα υπεραναλύεις αυτά παθαίνειςΥπεραναλύω όπου κάτι μου έχει δώσει την εικόνα κι όχι αβάσιμα, ότι κάτι δεν πάει καλά ή δεν μ' αρέσει. Αλλιώς μπορεί και να τρέξω ολοταχώς προς τα κει που λέμε.. Το λέω ρεαλιστικά και γενικά σαν παρατήρηση, όχι για να σου την πω.
Μήπως να κάνεις μία προσπάθεια να σχετιστείς με ανθρώπους χωρίς να το ψειρίζεις τόσο;Το ξέρω. Όμως τα βιώματα συσχέτισης με αποτρέπουν πχ φόβος αποτυχίας, δλδ να μείνουμε απλά γνωστοί κι αυτά που προανέφερα. Οι συσχετίσεις του παρελθόντος από παιδικής ηλικίας είχαν τέτοια τροπή που με καλούπωσαν σε έναν τρόπο στάσης αλλιώτικο απ αυτόν που ψάχνει ο σύνηθης άνθρωπος για να συσχετιστεί, τον οποίο τρόπο δεν θα απέρριπτα, πχ δυναμισμός στην παρέα, χαβαλές, έξω, κουβέντες για δουλειές, μπάλα κλπ. Τονίζω αυτό το "καλούπωσαν", το οποίο είναιπάλη και πρωτα θέληση για να το αλλάξει κανείς. Πρόσφατα πήρα τηλ τέσσερα άτομα που τα είχα περασμένα στις επαφές, καλοί γνωστοί από σχετικά πρόσφατα, από την πρώτη αντίδραση κατάλαβα πως και οι 4 με είχαν διαγράψει απ το κινητό. Ωστόσο, η διάθεση τους ήταν πολύ καλή. Έκανα κρούση για επικοινωνία ξανά, αλλά κανείς τους δεν με πήρε τηλέφωνο.