Quote:
Originally posted by weird
Κι εμένα αυτό είναι το ζητούμενό μου – να μην αλλοιωθεί το κύριο συστατικό αυτού του χώρου. Μόνο που για μένα Κρίνο μου, αυτό το συστατικό δεν είναι ένα στοιχείο διαδικαστικό όπως οι μη διαγραφές ( που έχει βέβαια και ουσιαστικές προεκτάσεις), αλλά ο χαρακτήρας του φόρουμ αυτού ως φόρουμ υποστήριξης και όχι φόρουμ εκτόνωσης ψυχικά διαταραγμένων ανθρώπων. Διότι, πρόκειται για μια εκτόνωση που όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά όταν γίνεται συστηματικά, καταντάει εθισμός και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα αρχικά υπήρχαν.
δεν διαφωνω στο παραπανω.
Ξέρω ότι η όλη θέση σου στηρίζεται σε πολύ βαθύτερες διεργασίες που γίνονται μέσα σου, ξέρω ότι σε πονάει η αδιαφορία της κοινωνίας, η κατάσταση των ψυχιατρικών ασύλων όπου έχεις και δικό σου άνθρωπο εκεί. Ξέρω ότι η στάση που κρατάς, είναι αποτέλεσμα βαθιάς ευαισθησίας ( χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η δική μου είναι αποτέλεσμα βαθιάς σκληρότητας ;).
ας πουμε οτι πολλα θα ηθελα να ηταν αλλιως.
Ομως εχω μαθει να προσαρμοζομαι και σε αυτα που χτιζονται λιγα λιγα...
Η σταση που κραταω ειναι αποτελεσμα μια μακρας και δυσκολης αλλα και συνεχης/συνεπης πορειας στη ζωη μου.
Μα Κρίνο, μήπως το συναισθηματικό σου κομμάτι, παίρνει τα ηνία περισσότερο από όσο θα έπρεπε? Μήπως θα πρέπει να ρίξεις λίγες σταγόνες λογικής μέσα σε αυτό το τόσο έντονο συναίσθημα?
ισως τελικα να ειμαι εγω ο συναισθηματικος και εσυ η λογικη ε?
βρε πως ηρθαμε τουμπα...
;)
Διάβασε αυτά που σου γράφω και κάντο πολύ προσεκτικά γιατί σου γράφω με απέραντη ειλικρίνεια και χωρίς καμία διάθεση να σε κρίνω, να σε μειώσω ή να σε πείσω.
ποτε δεν σκεφτηκα οτι θες να με μειωσεις.
Ωστοσο μου προτεινεις να χτισω την ζωη μου απο την αρχη?
Και τα βιωματα μου τι να τα κανω?
να τα πεταξω στα σκουπιδια?
Γιατι τι αλλο ειμαστε αν οχι τα βιωματα μας?
Ο λόγος που προτείνω την λύση που προτείνω, δεν είναι επειδή κουράστηκα να έχω ένα μέλος μέσα στα πόδια μου.
Δεν θεωρώ ότι έχει λέπρα, ούτε φοβάμαι μήπως κολλήσω καλέ μου Κρίνε.
ναι ειναι υπερβολη αυτο που εγραψα.
Πιστευω οτι δεν ανηκει στην κοσμοθεωρια σου οι αντιληψεις που εχω και οι λυσεις που προτεινω.
Έχω ασχοληθεί με το μέλος αυτό κι έχει συγκινήσει την προσοχή μου με τον ίδιο τρόπο που έχει κάνει και με την δική σου. Από ένα σημείο και μετά όμως, άρχισα να ανησυχώ.
παρεξηγηση!
Εμενα δεν με συγκινησε καθολου.
Το να λαβει καποιος το δικαιωμα να υπαρχει εστω και κατω απο αντιξοες συνθηκες δεν εχει να κανει με συγκινησεις αλλα με διακιωμα που ειτε το εχεις ειτε δεν το εχεις.
Σε τετοια ζητηματα δεν εμπλεκω συγκινησιακα φορτια.
Δεν κουράστηκα, αλλά είδα ότι μια διαδικτυακή επαφή, δεν μπορεί, δυστυχώς δεν μπορεί να βοηθήσει πέρα από ένα ορισμένο σημείο.
αυτο ειναι δικη σου αποψη και μην το κουραζεις.
Εχω επιχειρηματολογησει αρκετα για να σου κανω σαφες οτι διαφωνω.
Εχεις μαθει να λειτουργεις διαφορετικα, το σεβομαι, αλλα σεβασου και εσυ οτι ολος ο κοσμος δεν λειτουργει οπως εσυ, ακομα και αν αυτο σημαινει οτι αυτος ο ολος ο κοσμος ειμαι αποκλειστικα και μονο εγω.
Να το ξεκαθαρισω:
Οι πλειοψηφιες μου φερνανε αηδια και δεν θελω να συντασομαι ποτε κατω απο αυτες.
Θεωρω οτι συχνα παρασυρονται απο το πληθος (στο ονομα οτι ειμαστε πολλοι) και δεν ασχολουνται στο αν κανουν λαθη.
Προτιμω να παραμενω μονος για να εχω αφενως την ευθυνη των οσων λεω και αφετερου για να εχω πιο καθαρο μυαλο σε οτι σκεφτομαι.
Έχοντας διαβάσει την συμβουλή του γιατρού του ότι γίνεται επιθετικός όταν μπαίνει εδώ,
θες να πεις οτι μιλησες με το γιατρο του?
η βασιζεσαι σε οτι διαβασες αυστηρα?
Πως εισαι σιγουρη οτι αυτο ειναι αντικειμενικο και ισχυει?
ανησύχησα ακόμα πιο πολύ γιατί όντως είδα ότι κάθεται μέσα πάρα πολλές ώρες την ημέρα,
δενμε αφορα ποσες ωρες ξοδευει καποιος εδω μεσα.
Και δεν ειναι δικο μου θεμα για να ανησυχω εκτος αν ρωτηθω.
Μηπως φοβασαι γιατι επιβαλεται να φοβασαι?
θέλει απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή και έχει ολοένα και συχνότερα ξεσπάσματα επιθετικότητας,
δεν ειναι κατι παραξενο αυτο.
Αυτο που εμενα με ενδιαφερει ειναι να ανοιξει συζητηση για να βρεθει ο λογος που συμβαινει οχι οτι συμβαινει.
Από την άλλη, τα λοιπά μέλη, αντιδρούσαν πολλές φορές επίσης με επιθετικότητα
εδω ειναι ενα πολυ κομβικο σημειο.
Τι θα σκεφτοσουν για αυτα τα λοιπα μελη, που εκφραζουν εξισου επιθετικοτητα?
Η για σενα η ζυγαρια γερνει προς τα εκει που ειναι οι πολλοι?
Σου ξαναειπα οτι οι πλειοψηφιες δεν μου λενε απολυτως τιποτα για να πω κατι αν ειναι σωστο η οχι.
και το αποτέλεσμα ήταν μια νοσηρή έκρηξη αλληλοσφαγής που τελικά ήταν βλαπτική και είναι βλαπτική για όλους τους συμμετέχοντες.
αρα σταματαμε την σφαγη διωχνοντας αυτον που δεν ειναι μεσα στην αγελη ετσι?
Πολυ βολικο αλλα οχι για μενα,
οπως ειχα ξαναγραψει πιο παλια, προτιμω να ειμαι με αυτον που ειναι εξω απο την αγελη.
Και ημουν μεχρι την στιγμη που ο χρηστης προτιμησε να πεταχτει μονος του εκτος κοινοτητας.
Όταν λοιπόν σου είπα, ότι είναι ίσως καλύτερο και για εκείνον και για τους υπόλοιπους, αυτό εννοούσα.
μα ναιιιιιιιι φυσικαααααααα.....
ξερω τι εννοουσες.
Οτι πιο ευκολο ειναι να καταρασπαξεις ενα, παρα πολλους....
Καλες και ομορφες οι ζυγαριες σου, αλλα δεν μου κανουν.
Μια από τις πιο πολύτιμες πτυχές του φόρουμ για μένα, είναι ότι σου δίνει feedback για τις διάφορες συμπεριφορές σου.
δεν ασχολουμε με το τι feedback εχει η συμπεριφορα μου,
και αυτο γιατι μπορει να πεσει σε πολλα λαθη.
Εχω ξαναπει οτι αν ειμαστε σε μια πραγματικοτητα ζωης, πολλα απο εδω μεσα θα ηταν ανυπαρκτα ειτε καλα ειτε κακα.
Οποτε τι νοημα εχει να υπολογιζω ενα εικονικο feedback?
Πλεοναζον ματαιοδοξια εστω και εικονικη?
Μα δεν εχω ουτε καν πραγματικη, πρεπει να μαζεψω και εικονικη?
Στην προκειμένη περίπτωση, υποστήριξη με την πλήρη έννοια του όρου, θεωρώ να δώσουμε το εξής feedback : γίνεσαι επιθετικός, η κοινότητα δεν μπορεί να σε δεχθεί όταν είσαι εκτός εαυτού γιατί πέρα από τους άλλους βλάπτεις και εσένα με την συμμετοχή σου, επισκέψου τον γιατρό σου και κάνε κάτι για να βοηθήσεις/φροντίσεις τον εαυτό σου.
διαφωνω, παμε παρακατω.
Η λογικη σου μπαζει απο παντου.
Το μονο που μενει να κανεις ειναι να στησεις ερωτηματολογια επιθετικοτητας για να προεγκρινεις εισοδο.
Σκληρό αλλά δεν ξέρεις πόσο υποστηρικτικά μπορούν να είναι τα σκληρά πράγματα… Σαν χαστούκια που σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα.
σιγα την σκληροτητα,
την λεγανε weird και ετρωγε βιταμ.....
τα χαστουκια δεν ειναι απαραιτητο οτι επαναφερπυν κατι στην πραγματικοτητα. Τα λογια που χαρασουν το μυαλο, μπορει να λειτουργησουν πιο θεραπευτικα.
Πέραν όλου αυτού, πάμε στο δεύτερο σκέλος. Ότι το φόρουμ υποστήριξης, χάνει τον χαρακτήρα του όταν το ποσοστό των ικανών να παράσχουν υποστήριξη είναι ελάχιστο ενώ το ποσοστό ατόμων που θέλουν να εκτονωθούν ( στήριξη θέλουν κι αυτοί αλλά άλλου είδους) είναι τεράστιο. Εκεί υπάρχει πρόβλημα Κρινο μου… Εκεί πια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις μη ανοχής.
οι οποιες ποιες ειναι?
αδυνατω να συλλαβω ποια φαεινη ιδεα βρισκεται κρυμμενη σε αυτοτ ο συλλογισμο....
Βλέπεις λοιπόν ότι αυτό που εσύ ερμηνεύεις σαν έλλειψη στοιχειώδους αλληλεγγύης, για μένα είναι, όσο παράδοξο κι αν σου φαίνεται, έκφραση αλληλεγγύης, κι αυτή είναι η διαφορά μας.
δεν αντιλεγω, και το πιο πιθανο ειναι να παραμεινει ετσι.
Θα ζησω - θα ζησεις.
Δεν νομίζω ότι η απλή αδυναμία ανταλλαγής απόψεων ούτε το ότι εκφράστηκε κατά του φόρουμ να είναι τα μόνα στοιχεία Κρίνο μου. Εμένα σου είπα τι με απασχολεί. Σε πρώτη μοίρα βάζω το δικό του καλό και όχι του φόρουμ.
αλλη μια διαφορα μας,
εγω βαζω το καλο του φορουμ πρωτα και οχι το δικο μου.
Μαλλον για να ειμαι ειλικρινης,
σε οτι ανακατευομουν, ποτε δεν εβαζα πρωτα το δικο μου καλο.
Εδω μεσα απλα συνεχισα αυτο που εκανα παντα στη ζωη μου.
Και αυτο οχι γιατι ειμαι ας πουμε αλτρουιστης, αλλα πιστευα και πιστευω οτι ο εαυτος μου δεν εχει τετοια αναγκη.
Με απασχολεί η διογκούμενη επιθετικότητα που βλέπω μάλιστα να μετασχηματίζεται σε εμμονές και φανταστικές συνομωσίες.
δυστυχως εδω και μηνες αναπτυσεται μια τετοια ταση.
Προφανως καποιοι αισθανονται καλυτερα ετσι.
Δικαιωμα τους ομως, δεν ειμαι εγω αυτος που θα πει στον καθενα τι να κανει για να αισθανεται καλα, ξερει πρωτα καλυτερα ο ιδιος.
Δεν θεωρώ ότι εδώ μέσα είμαστε για να θεραπεύσουμε κανέναν, ούτε για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τα συστατικά στοιχεία μιας ασθένειας. Εδώ μέσα είμαστε για παροχή στήριξης. Όταν ένα μέλος έχει τόσο βαρύ πρόβλημα, για μένα είναι απαγορευτικό να μένει εδώ μέσα. Η μόνη στήριξη που μπορεί να βρει είναι εκεί έξω.
η παροχη στηριξης που σταματαει και που τελειωνει για να μαθω και εγω ο αδαης?
Ποιος εφευρε το στηριξομετρο και με τι μετραει?
με ποντους? με κιλα? με λιτρα?
Όχι βρε Κρίνο μου… δεν είπα δεν μπορώ άλλο ούτε έβγαλα γνωμάτευση.
Και φυσικά δεν κρίνουμε εδώ ούτε με τις δικές μου δυνατότητες ούτε με τις δικές σου αλλά με βάση την δυναμική του φόρουμ, η οποία, πώς να το κάνουμε, είναι κάπως πεσμένη τον τελευταίο καιρό.
ααααα μασταααααααα.
ετσι ντε πες το....
επεσε το φορουμ και πρεπει κατι να κανουμε για να το ανεβασουμε.
Για μανατζερ καλα πας.
Ομως δεν προκρινω τις λυσεις σου, γιατι οι μανατζερ ειναι καλοι για να μαζευουν λεφτα, οχι για να διαχειριζονται ψυχες......
Αντέδρασα έντονα όταν είδα για άλλη μια φορά ξέσπασμα επιθετικότητας που έβλαψε κι άλλα μέλη.
να πεις την αποψη σου λοιπον αν νομιζεις οτι υπαρχει βλαπτικοτητα.
Τι σε εμποδισε σε αυτο?
Εγω παντως το εκανα.
ΕΣΥ?
Αντέδρασα όταν ανησύχησα για την πορεία του μέλους αυτού και πώς θα καταντήσει αν συνεχίσει να μπαίνει με τις ώρες στο νετ και να χτυπιέται μπροστά από την οθόνη του pc του.
καλα ντε, μην βαλεις και πλερεζα,
ασε που νομιζω οτι δεν σου πανε τα μαυρα...
Μηπως η εικονικη πραγματικοτητα σε εχει μπερδεψει καπως?
Τι είναι το «εδώ μέσα» για σένα? Τι είναι λοιπόν, τι διαστάσεις έχει πάρει μέσα στο μυαλουδάκι σου? Είναι η ευκαιρία το «εδώ μέσα» για μια νέα κοινότητα όπου οι διακρίσεις θα σβήσουν, η διαφορετικότητα θα είναι αποδεκτή, όπου ακόμα και ο πιο διαταραγμένος θα εντάσσεται?
οχι βεβαια,
οι διακρισεις ποτε δεν θα σβησουν, τουλαχιστον ετσι οπως το λες.
Ομως ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας, που οι ρολοι μας ειναι εξισου δομημενοι και δεν υπαρχουν προνομια.
Αυτο εμενα μου αρκει.
Κρίνο…. Εδώ μέσα, είναι ένα απλό καθρέπτισμα. Πάντα αυτό θα είναι. ΕΚΕΙ ΕΞΩ είναι το θέμα. Παρουσιάζεις ένα κοινό με τον Πάνο. Νομίζετε ότι από εδώ μέσα θα αλλάξετε το εκεί έξω, ενώ λειτουργεί ΜΟΝΟ αντίστροφα.
δεν ξερω τι κανει ο πανος,
εγω εδω μεσα δεν θελω να αλλαξω τιποτα και κανενα.
Λεω μονο την γνωμη μου, ετσι οπως την εχω στο κεφαλι μου και αυτο σκοπευω να κανω.
Γιατί εδώ είναι διαδίκτυο. Εκεί έξω πρέπει να δώσεις τους αγώνες σου, εκεί έξω πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα
για δεκαετιες εδινα αδιακοπα μαχες στη ζωη μου.
Τωρα πια εχω σχετικα αποσυρθει.
Οποιος θελει να συνεχισει κατι τετοιο του παραδιδω την θεση μου.
Ειναι δικαιωμα μου αλλωστε να θελω να χαλαρωσω την ζωη μου και να ευχαριστηθω πιο απλα πραγματα που παλαιοτερα δεν με απασχολουσαν....
κι όχι μένοντας εγκλωβισμένος σε μια διαδικτυακή κοινότητα της οποίας τα μέλη ούτε σταθερά είναι ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους και φυσικά ούτε να συνεννοηθούν πλήρως μπορούν γιατί το μόνο μέσο που διαθέτουν είναι μια οθόνη.
δεν νιωθω καθολου εγκλωβισμενος σε καμια οθονη.
Χαλαω συγκεκριμενες ωρες στη ζωη μου γραφωντας και μεχρι εκει.
Επισης δεν επιδιωκω να γνωριζω κανενα και δεν με απασχολει τι κανεις ο καθενας στη ζωη του.
Διαβαζω και κρινω αυστηρα μονο το τι γραφεται εδω μεσα.
Εδώ μέσα, υπάρχουν άνθρωποι με πολλά πολλά προβλήματα. Αυτοί οι άνθρωποι Κρίνο μου, ούτε τον γείτονά τους δεν αντέχουν, πόσο μάλιστα κάποιον που αδυνατεί να επικοινωνήσει μαζί τους και βγάζει επιθετικότητα.
οταν γραφτηκα εδω μεσα, ειχα υποψη μου οτι μπορω να βιωσω επιθετικοτητα. Εμενα δεν με ενοχλει το θεωρω πιθανο ενδεχωμενο.
Επισης υπαρχουν προσωπικες επιθεσεις, και αυτα δεν με ενοχλουν.
Τα εχω βιωσει παρα πολλες φορες στο παρελθον και γνωριζω και πως στηνονται και τι εξυπηρετουν.
Απλα δεν με ακουμπουν και τελος.
Και επειδη μιλαμε για επιθετικοτητα εδω μεσα,
δεν εχεις δει τιποτα.
Εχω ζησει καταστασεις επιθετιοκοτητας, που αν τις συγκρινω με το εδω μεσα θα σου θυμιζαν μοναστηρι.....
Ο κοσμος μπορει να γινει παρα πολυ πιο επιθετικος απο οσο φανταζεσαι.
Όχι γιατί είναι κακοί, αλλά επειδή είναι βουτηγμένοι στο εγώ τους, πάνω από το πρόβλημά τους.
ερμηνιες γιατι και πως, υπαρχουν παρα πολλες.
Συνηθως δεν εχω χρονο για να τις κανω.
Ασε που δεν με αφορα κιολας.
Εδώ μέσα τα περιθώρια ανοχής για να μην γίνουμε ζούγκλα, είναι ελάχιστα, γιατί δεν είμαστε μόνο εσύ κι εγώ, είναι κι άλλοι δεκάδες.
υπερβαλεις....
μια χαρα ειμαστε απλως μερικες φορες εχουμε καποιες εντασεις.
Ειναι φυσιολογικο για ενα φορουμ ψυχολογιας, ιδιως οταν υπαρχουν πολλοι αντιθετικοι χαρακτηρες.
Εκεί έξω, μπορείς να χτίσεις σταθερές ομάδες ένταξης.
ευχαριστω για την προταση,
χτισε εσυ, εγω εχτιζα για χρονια, και ο ρολος του μπετατζη με κουρασε.
Εκεί έξω, οι άνθρωποι επικοινωνούν με όλες τις αισθήσεις τους κι αυτό αποτρέπει από τις μυριάδες παρεξηγήσεις που μπορούν να δημιουργηθούν όταν συνομιλείς με κάποιον από το διαδίκτυο.
εδω μιλας πολυ σωστα.
Εκεί έξω, και πρόσεξέ το αυτό, η αλληλεπίδραση ποτέ δεν θα είναι βλαπτική με τον τρόπο που μπορεί να γίνει από εδώ μέσα. Γιατί εδώ μέσα, ο άλλος πίσω από τα γράμματα και στερούμενος οπτικού πεδίου, μπορεί να φανταστεί συνομωσίες, να οδηγηθεί σε αυθαιρεσίες, να πλακώνεται ολημερίς με τον ίδιο του τον εαυτό τον οποίο προβάλλει πάνω στα λόγια του άλλου!
και παλι συμφωνω 100%
Λοιπόν, αν είμαστε εκεί έξω σε μια αληθινή ομάδα Κρίνο μου, που δεν θα είχε τις περιορισμένες δυνατότητες του μέσου αυτού, του διαδικτύου, τότε να είσαι σίγουρος, θα έκανα τα πάντα για να μείνει ενταγμένο στην ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ομάδα μας, ένα άτομο σαν κι αυτό.
ασε το εξω, δεν ειμαστε εξω οποτε δεν εχει νοημα η συγκριση.
Εγω εξω μπορει να λειτουργουσα αλλιως και να μην εκανα τα παντα για να μεινει καποιος.
Τώρα όμως, από εδώ μέσα, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να διαφυλάξω το ίδιο από τον εαυτό του και την κοινότητα ( από τον εαυτό της και από το ίδιο) στρέφοντάς το εκεί έξω ( προτείνοντας δηλ την διαγραφή του),
εκει εσυ το βιολι σου....
:P
Μεχρι τωρα ομως η προταση σου εχει παει απατη.....
:PPPP
από όπου και μόνο μπορεί να λάβει αποτελεσματικότερη βοήθεια.
και που το ξερεις εσυ, τι βοηθεια λαμβανει εξω?
Γιατι δημιουργεις εντυπωσεις?
Συγκεκριμενα ο πανος ειναι σε παρακολουθηση ειδικου,
ΑΡΑ?
Αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να μην υπαρχει ο καθε πανος και μπλεκεται στα ποδια σου, και οχι αν θα λαβει απο εξω βοηθεια.
Μερικες φορες,
υποτιμωντας την νοημοσυνη μου,
δεν καταλαβαινω,
ειμαι τελικα χαζος η πολυ χαζος?
Από εκεί και πέρα, μπορεί η δυνατότητα επικοινωνίας στα πλαίσια τα φορουμικά να μην είναι εφικτή, αλλά σε προσωπικό επίπεδο να είναι. Γιατί εσύ είσαι εσύ, γιατί το φόρουμ είναι εσύ και δεκάδες άλλοι.
αααααααα λαμπρα....
θα τον παιρνεις τηλεφωνο στο παρισι να τα λετε?
Μα τι στοργικο σπουργιτακι που εισαι......
Της αγιας γουερδιας, ποτε ειπαμε οτι ειναι?
Βλέπεις το σκεπτικό σου εσένα σωστό είναι ( γιατί να πάρω προσωπικά μια επίθεση ενός που δεν με ξέρει?) αλλά εδώ μέσα υπάρχουν πολλά πολλά άλλα σκεπτικά που μας κάνουν να οδηγούμαστε στο φαινόμενο της «σφαγής».
το ειπαμε πιο πανω αυτο.
Υπαρχουν εγωισμοι, που δεν μπορουν να σκεφτουν κατι αλλο περα απο αυτο.
Η σκεψη τους αδυνατει να φτασει σε αναλυση, για πιο λογο συμβαινει αυτο κλπ κλπ....
Στο ερώτημα που μου θέτεις Κρίνο, όχι μόνο δεν θα μπω στο αμάξι, αλλά δεν θα φροντίσω κι ο μεθυσμένος φίλος μου να μην μπει…. Θα κάτσουμε μέχρι το χάραμα που θα ξεμεθούσαμε, παρέα ; )
εδω ερχεσαι στα λογια μου....
γιατι λοιπον αφηνεις τα κλειδια στο αμαξι του πανου, και φευγεις με το λεωφορειο?
Στο θέμα με την Πανικούλα, δεν ερμήνευσες σωστά την παρέμβασή μου. Εξήγησα παραπάνω από δύο φορές ότι στόχος μου δεν ήταν να υπερασπιστώ το μέλος αυτό με το οποίο δεν είχα καν ξαναμιλήσει.
ναι αλλα αυτο εκανες.
Στόχος μου ήταν να θίξω το φαινόμενο μιας επιθετικότητας στο πρόσωπο ενός μέλους που γράφει το θέμα του για να ζητήσει βοήθεια, και το οποίο βρίσκεται λόγω αυτού σε ευάλωτη θέση.
τι διαφορες εχει ο πανος απο την πανικουλα, σε σχεση με την επιθετικοτητα?
Γιατι εισαι αλλου καλαθια και αλλου κερασια?
Γιατι δεν ζητησες την διαγραφη της πανικουλας παρα προτιμησες το νταντεμα?
Συγγνωμη αλλα εισαι ανακολουθη ακομα και σε αυτα που στηριζεις στην θεωρια, σε σχεση με τις πραξεις σου.
Η επιθετικότητα δεν συνίσταται μόνο στις βρισιές, αλλά και στην έντονη επίκριση, και στο να μιλάς με ύφος δεικτικό όταν ο άλλος σου ανοίγει το ευάλωτο σημείο του κι εσύ πατάς πάνω σε αυτό για να του την πεις.
σωστα, η επιθετικοτητα ειναι πολυεπιπεδη.
Και φυσικά η τελευταία αυτή μορφή επιθετικού, πηγάζει από έλλειψη στοιχειώδους συναισθηματικής ευφυΐας στην καλύτερη, από κακοήθεια στην χειρότερη, από αδυναμία στην ρεαλιστικότερη περίπτωση. Κι όλο αυτό το θεώρησα κρίσιμο για την διαφύλαξη του χαρακτήρα και της φιλοσοφίας του φόρουμ, το να επισημάνω δηλ την κακώς νοούμενη στήριξη που λάμβανε χώρα μπροστά στα μάτια μου.
σου ειπα και πριν,
τα κουμπακια της αντιδρασης σου θελουν επανελεγχο γιατι εχουν αρχισει να ρεταρουν....
Μέσα στην όλη αυτή διαδικασία φυσικά και επισήμανα αυτό που έβρισκα λάθος στη συμπεριφορά της Π. Δεν το έκανα όμως με βρισιές και με φωνές, το έκανα με νηφαλιότητα « φέρεσαι παιδιάστικα, τελείως ανώριμα, μειώνει εσένα την ίδια η συμπεριφορά σου».
μπραβο μπραβο.....
γιατι δεν ειπες και στον πανο οτι φερεται παιδιαστικα?
η οτι αλλο πιστευες?
Τι συσκοτισε αυτη την περιφημη νηφαλιοτητα σου?
Και για να μην μπερδευουμε καταστασεις,
ο πανος μπορει να εχει ξεφυγει,
αλλα δεν μεταχειριστηκε κανενα δολιο μεσο για να επιτεθει σε καποιον.
Ακομα και αν η ιστορια του κοκ ειναι φαιδρη,
δεν επιασε να γραψει τον κοκ μονος του, αλλα εφερε τον κοκ οπως ακριβως εχει.
Ακομα και αν προσπαθεις να κανεις το ασπρο - τυρκουαζ,
αυτο μονο στο photoshop μπορει να το καταφερεις.
Για αυτο σου λεω,
τα εργαλεια σου εχουν παθει ενα μικρο τικ....
Αυτό είναι το πιο ουσιαστικό από όλα όσα είπα. Το αν θα το ακούσει, είναι δικό της θέμα, ποτέ δεν της χάιδεψα τα αυτιά.
Ετσι ετσι......
και στον πανο δεν του χαιδεψες τα αυτια ετσι?
Τι περιεργο χαιδευτηρι που εχεις ειλικρινα.....
Αλλοτε ειναι επενδυμενο με πουπουλα, και αλλοτε σαν το μαστιγιο με τις επτα ουρες.....
Πως λεμε αδεκαστος μπαρας?
ε να και η αδεκαστη weird.....
Ναι, έφτασαν στα όρια τα πράγματα, με τον Π. να φαντασιώνεται συνομωσίες και προφανώς την κατάστασή του να έχει επιδεινωθεί και με άλλα μέλη να αναστατώνονται όπως η Λ.
και εσυ τι εκανες για την Λιτσα που τοσο πολυ την πονεσες?
Μπηκες μηπως μπροστα για να σταματησει ο πανος?
Η απλα καθισες στο θρονο σου και αποφασισες οτι πρεπει να απομακρυνθουν τα κακως κειμενα?
Για μένα, κακώς έφτασε η κατάσταση ως εδώ Κρίνο μου. Κακώς για όλους.
δεν υπαρχει ουτε κακως ουτε καλως.
Υπαρχει αδρανεια και μη αδρανεια.
Το να ερχομαστε μετα το χυμενο γαλα, και να λεμε φταιει η αγελαδα, ειναι πολυ σοφιστικε αλλα δεν δινει λυσεις, παρα μονο σε εμας.
Αυτή η κόκκινη γραμμή που δείχνει κατά τη γνώμη σου ότι δεν σε εξυπηρετεί η κοινότητα, έχει προ πολλού ποδοπατηθεί και ξεπεραστεί από το συγκεκριμένο μέλος. Τώρα απλά νιώσαμε τα αποτελέσματα αυτού.
δεν καταλαβαινω,
ποια ειναι τα αποτελεσματα δηλαδη?
Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενη?
Εγω δεν βλεπω κανενα αποτελεσμα.
Συμφωνώ σε αυτό «Δεν νομιζω οτι ειναι απο κακια, απλα υπαρχουν και ανθρωποι με περιορισμενα αντανακλαστικα, που δεν εχουν μαθει (και δεν τους ενδιαφερει) να μαθουν να διαβαζουν περα η μεσα απο τις γραμμες.». Κι ακριβώς αυτό είναι που με κάνει να τοποθετώ το όρια του φόρουμ ( με τη σημερινή του σύσταση) σαν κοινότητας, σε διαφορετικά σημεία από εκείνα που βρίσκονται τα δικά μου ή τα δικά σου ή οποιουδήποτε μεμονωμένου ατόμου Κρίνο.
και ετσι να πορευτεις μεχρι τελους στη ζωη μου.
Οπως επισης ελπιζω να πορευτω και εγω το ιδιο αναλογα με την δικη μου.
Αν εσυ νιωθεις καλα,
εμενα μου περισευει.
Καλή κυριακάτικη ξεκούραση ;)
παω για ενα μπανακι (στη μπανιερα μου) και μετα με περιμενει μια καλη κυριακατικη γυρα.....
:P