Καλημέρα παιδιά, τι κάνετε;
Printable View
Καλημέρα παιδιά, τι κάνετε;
Καλημέρα.
Νομίζω ότι όπως έχεις πείσει τον εαυτό σου να μην αφήνεται ξάπλα στο κρεββάτι ως το μεσημέρι, έτσι πρέπει να τον πείσεις και για διάφορα άλλα πράγματα σιγά σιγά.
Επειδή βλέπω ότι σκέφτεσαι πάρα πολύ τα πράγματα και τα αφηνεις να σε επηρεάζουν, πρέπει να προσπαθείς να τα σκέφτεσαι πιο λογικά και θετικά και στη συνέχεια να μην τα σκέφτεσαι καθόλου εδώ που τα λέμε...
Π.χ. σκέφτεσαι να βγεις να περπατήσεις ως την παραλία αλλά διστάζεις γιατί έχεις πονοκέφαλο και φοβάσαι μην αισθανθείς χειρότερα και σε τρομάζει η ιδέα ότι μπορεί να σου επιτεθούν ληστές όπως έγινε τις προάλλες με μια κοπελα. Λέμε τώρα έτσι. Αυτό πρέπει λίγο να το εκλογικεύεις στο μυαλό σου. Ας πούμε λες ότι και στο σπίτι μπορεί να αισθανθείς χειρότερα, αν βγεις τουλάχιστον θα έχεις αλλάξει και λίγο περιβάλλον. Αν αισθανθείς τόσο χάλια που χρειαστείς ιατρική βοήθεια ή κάτι, πρώτον η βοήθεια από τους δικούς σου ή τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι μια κλήση από το κινητό μακριά, δεύτερον θα είναι ένα σωρό κόσμος τριγύρω όπου μπορείς να ζητήσεις βοήθεια. Αλλά γιατί από έναν πονοκέφαλο να φτάσουμε σε τόσο ακραίες σκέψεις έτσι κι αλλιώς; Είναι γνωστό ότι η λιακάδα φιάχνει τη διάθεση, όπως και ο καθαρός αέρας και το να μη ρουτινιάζουμε και το πιθανότερο σενάριο είναι να αισθανθείς πολύ καλύτερα έτσι κι αλλιώς.
Αν φοβάσαι μην σου επιτεθεί κάποιος, σκέφτεσαι τους κανόνες κοινής λογικής και τις πιθανότητες του κάθε γεγονότος. Τις προάλλες ας πούμε επιτεθήκαν στην περιοχή ληστές σε μία κοπέλα και της κλέψανε την τσάντα αλλά περπατούσε μόνη της αφηρημένη το βραδάκι σε ένα κακοφωτισμένο στενό όπου δεν κυκλοφορούσε εκείνη την ώρα άνθρωπος. Εσύ έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις για τη βόλτα σου οδούς σχετικά πολυσύχναστες σε ώρες πρωινές που έχει φως και αισθάνεσαι πιο ασφάλεια. Εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Άλλωστε της κοπέλας της πήραν την τσάντα και φύγαν, δεν την πειράξαν. Και πόσες κοπέλες δεν περπατάνε μόνες τους τη νύχτα σε κακοφωτισμένους, μοναχικούς δρόμους και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα; Απο ένα απομονωμένο περιστατικό θα κρίνουμε και θα πανικοβληθούμε; Με την ίδια λογική να μην ξαναμπούμε σε μπανιέρα, μην τυχόν και πατήσουμε τίποτα σαπουνάδες και πέσουμε και σκοτωθούμε. Άρα βλέπεις ότι οι αρνητικές σκέψεις και οι φοβίες που σε εμποδίζουν να βγεις είναι εν πολλοις υπερβολικές και αβάσιμες και κάνεις το βήμα να βγεις. Αν πάνε να έρθουν οι ίδιοι φόβοι και σκέψεις όταν κάνεις τη βόλτα σου, απλά τις διώχνεις, λες στον εαυτό σου, τα συζητήσαμε αυτά, όλα καλά πάνε, δεν θα κάθομαι να σκέφτομαι όλη την ώρα τα ίδια. Θα στρέφεις την προσοχή σου σε κάτι ευχάριστο τριγύρω, όχι σε χαζές φοβίες.
Εμένα πάλι όσο μάρεσει να ειμαι έξω άλλο τόσο μάρεσει και το σπίτι μου !!!
Απαραίτητη προϋπόθεση όμως να είναι τα παιδιά και ο συζηξ ,δεν μάρεσει να κάθομαι μόνη στο σπίτι εκτός και αν έχω δουλειές να κανω !
Η αλήθεια είναι όμως μια ,είτε είσαι έξω είτε στο σπίτι αν είσαι ψυχοπλακωμενος δεν σε ικανοποιεί τίποτα...
Κυκνε τα απρόοπτα είναι και τα πιο ευχάριστα να περάσεις τέλεια έχει και υπέροχη μέρα !!!!