Η σκέψη και η προσευχή μου για την αγωνίστρια σου, Πωλίνα! Το άθλημα της μικρής είναι δρόμος μετ'εμποδίων αλλά θα τερματίσει πρώτη και εκεί θα την περιμένεις εσύ με μια μεγάλη αγκαλιά στο σπιτάκι σας!
Printable View
Η σκέψη και η προσευχή μου για την αγωνίστρια σου, Πωλίνα! Το άθλημα της μικρής είναι δρόμος μετ'εμποδίων αλλά θα τερματίσει πρώτη και εκεί θα την περιμένεις εσύ με μια μεγάλη αγκαλιά στο σπιτάκι σας!
Πωλινα ολα καλα?Βλεπω οτι μπαινεις αλλα δεν εχεις γραψει τιποτα.Πως ειναι η μικρουλα?παει καλυτερα?Το ευχομαι με ολη μου την καρδια.Εχετε τη σκεψη μας κ τη θετικη μας ενεργεια.
Πωλίνα μου τώρα διάβασα τα νέα σου, η σκεψη μου και οι ευχές μου για σένα και τη μικρή σου. Δύναμη!
Καλησπέρα παιδιά!!!
Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά για τις ευχές σας προς εμένα και το κοριτσάκι μου.
Ηρθε η ώρα, (μιας και βρήκα ευκαιρία να "κλέψω" τον υπολογιστή του μικρού) να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.
Κατερινάκι μου, επειδή στην μονάδα εντατική νεογνών μόνο οι γονείς δικαιούνται να μπαίνουν, ο Ανδρέας έχει δει την αδελφούλα του μόνο από το παράθυρο αλλά και σε φώτο, τις οποίες ζητάει κι όλας να βλέπει καθημερινά.Quote:
Originally posted by *Katie
Ο Αντρεας μπορεσε να την δει την αδελφούλα του?
Αννα μου, όταν έχουν περάσει 3 χρόνια από την πρώτη καισαρική, και αφού δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα που να πρέπει να γίνει οποσδήποτε δεύτερη, μπορείς να προχωρήσεις σε φυσικό τοκετό, όμως με λιγότερη φαρμακευτική στήριξη.Quote:
Originally posted by anna65 Στη δική μου την περίπτωση, αρκούσαν κάποιες ενδείξεις πιθανής προεκλαμψίας για να νοσηλευτώ επί έξι βδομάδες, χωρίς κανείς γιατρός να δυσανασχετήσει για την παρουσία μου στο χώρο, και δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα φυσιολογικού τοκετού μετά την πρώτη καισαρική - δεν ξέρω τι λογική επικρατεί στα κυπριακά νοσοκομεία για αυτά τα θέματα.
Πότε θα μπορέσεις να πάρεις την κορούλα σου στο σπίτι; Δυο φορές πήρα εξιτήριο από μαιευτήριο χωρίς μωρό στα χέρια μου, και ξέρω πως είναι από τις πιο δύσκολες φάσεις να είσαι λεχώνα και να πρέπει να κάνεις καθημερινά χιλιόμετρα για να πάρεις λίγα λεπτά το μωρό σου αγκαλιά! Λογικά πρέπει να συμπληρώσει τις μέρες που τις λείπουν μέχρι 34-36 βδομάδων, άρα θα σαραντήσει στο νεογνολογικό. Καλό κουράγιο, αν και τα δύσκολα φαίνεται ότι περάσανε, η ψυχολογική επιβάρυνση που έχεις είναι πολύ μεγάλη και θα χρειαστείς όση ενίσχυση μπορείς να βρεις!
Δυστυχώς κάνω χιλιόμετρα, αλλά αγκαλιά δεν μπορώ να την πάρω, καθώς είναι στην θερμοκιτήδα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να την χαϊδεύω, και να την σηκώνω λίγο μέσα στην θερμοκιτήδα.
Το πότε θα βγει δυστυχώς κανείς δεν το ξέρει. Δεν έχει να κάνει με το να συμπληρώσει μόνο κάπιες βδομάδες, αλλά και με πολλά άλλα. Πχ βάρος, δηλαδή ένα μωράκι πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 κιλά για να βγει, να μην έχει αναπνευστικά προβλήματα, να μην έχει οποιαδήποτε φαρμακευτική ανάγκη, να τρώει πάνω από 60ml γάλα χώρίς πρόβλημα και πολλά πολλά άλλα ανάλογα με το μωρό.
Εμείς παράδειγμα τώρα έχουμε ανάγκη επιπρόσθετου οξυγόνου στην θερμοκιτήδα, και της έχουν παροχή οξυγόνου 2% περισσότερο από το φυσιολογικό (το φυσιολογικό της ατμόσφαιρας είναι 21% και εμείς έχουμε 23%). Επείσης έχουμε καθετηράκι για τα ενδοφλέβιά μας. Αυτό βγαίνει με χειρουργείο και για να της το βγάλουν πρέπει να έρθει σε φάση που δεν έχει καμία φαρμακευτική ανάγκη πλέων. Το γάλα μας έχει πέσει στα 10ml και προς το παρόν της δίνουν μόνο τόσο γιατί στο πιο πολύ έκανε πρόβλημα το στομαχάκι, δεν χόνευε και έκανε εμετό. Εχουμε και το εντεράκι που είναι ανοικτό με στομίες, και πρέπει να δούμε τί θα γίνει, αν δηλαδή θα κάνει χειρουργείο πρωτού βγει από το νοσοκομείο, ή αν θα έρθει σπίτι έτσι. Η πρώτη της εξέταση για να δουν πως θα πάει θα γίνει 8-10 βδομάδες μετά το πρώτο χειρουργείο (τώρα είμαστε στις 3 βδομάδες).
Επομένος καταλαβαίνεις πως το μωρό δεν βγαίνει σύντομα. Αν όλα παν καλά, υπολογίζουμε Αύγουστο με Σεπτέμβριο να την πάρουμε.
Γλαύκη μου προσπαθούσα να μπω από το κινητό, αλλά για κάποιο λόγο, ενώ μου έδειχνε ότι μου φόρτωσε την σελίδα, δεν μου έδειχνε τίποτα, και έτσι δεν μπορούσα ούτε να διαβάσω ούτε να γράψω.Quote:
Originally posted by Γλαύκη
Πωλινα ολα καλα?Βλεπω οτι μπαινεις αλλα δεν εχεις γραψει τιποτα.Πως ειναι η μικρουλα?παει καλυτερα?Το ευχομαι με ολη μου την καρδια.Εχετε τη σκεψη μας κ τη θετικη μας ενεργεια.
Τώρα τα νέα μας, η μικρούλα μου όπως είπα πιο πάνω χρειάζετε μία μικρή στήριξη οξυγόνου, το οποίο είναι διάχυτο στην θερμοκιτήδα της και είναι μόνο 2% περισσότερο από το φυσιολογικό. Αυτό είναι πιο πολύ για να μην κουράζετε. Ελπίζω πως μέσα στον επόμενο μήνα δεν θα το χρειάζετε ούτε αυτό.
Την Δευτέρα θα γίνει 31 βδομάδων, και ήδη χτες που ζυγήστηκε ήταν 1436 γραμμάρια, που σημαίνει πως μέσα σε ούτε 4 βδομάδες πήρε σχεδόν 400 γραμμάρια από το βάρος γέννησης, ή 500κάτι γραμμάρια από το χαμηλότερο βάρος που είχε φτάσει, που ήταν 906 γραμμάρια. Ως προς αυτό το θέμα λοιπόν, πάει πολύ καλά.
Με το γάλα μας έχουμε ένα θεματάκι, όποτε το αυξήσαμε μέχρι τα 16ml έκανε πρόβλημα με εμετούς και δεν το χόνευε, και έτσι είπαν να την αφίσουν με τα 10ml για μερικές μέρες. Τώρα είναι 3 μέρες που είναι με τα 10ml και περιμένουμε πότε θα αυξιθεί με επιτυχία αυτή την φορά.
Εγώ αποφάσισα πως δεν μπορώ να μείνω σπίτι για τους επόμενους 3-4 μήνες που η μικρή θα είναι μέσα, ή όσο καιρό τέλος πάντον κάνει μέσα. Αρχισα να πέφτω σε κατάθληψη, καθώς και να μην μπορώ να με ελένξω σε θέμα διατροφής. Έτσι λοιπόν επικοινώνησα με μερικά ελεκτικά γραφεία, έστειλα τα βιογραφικά μου, και έδειξαν ενδιαφέρων. Οταν τους εξηγούσα την κατάσταση, δηλαδή ότι είμαι με άδεια μητρότητας τώρα, άλα δεν θα πρέπει να έχω ΙΚΑ, καθώς και το ότι όταν βγει με το μωρό ίσως χρειαστεί να μείνω κανένα μήνα σπίτι, ξύνιζαν. Ενα όμως από τα γραφεία που πήγα και μιλήσαμε, το οποίο με είχε δει και πιο παλιά και με ήθελαν, είπαν πως δεν υπάρχει πρόβλημα, πως μπορούμε να είμαι χωρίς ΙΚΑ μέχρι να τελειώσει το μητρότητας. Επίσεις είπαν πως αν χρειαστεί να κάτσω κάπιο καιρό με το μωρό, και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα, και πως στην τελική τώρα χρειάζομαι εγώ δουλιά, τώρα με χρειάζονται και εκείνοι εμένα και πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τί θα γίνει μετά από 3 μήνες, για να προκαθορίσεις από τώρα το τί θα γίνει.
Επίσεις έδειξαν κατανόηση με το ότι 5 με 6 το απόγευμα πάω καθημερινά στο μωρό, και μου έβαλαν ωράριο 8-4:30 αντί για 8:30-5:30 που είναι για τους υπόλοιπους.
Ετσι λοιπόν, Δευτέρα ξεκινάω δουλιά, θα έχω κάτι να κάνω, να περνάν οι ώρες μου, θα βγάζω κάτι οικονομικός μιας και μόνο ο μισθός του άντρα μου δεν μας φτάνει ούτε για τα καθημερινά μας έξοδα και δεν θα ξεχάσω και το επάγγελμά μου!!!
Πωλίνάκι μπράβο , χάρηκα με τα νέα σου . Ολα καλά θα πάνε ,θα δεις , ο καιρος θα περάσει γρήγορα και θα πάρεις τη μικρούλα σου . Βρήκες και δουλειά και οι άνθρωποι έχουν κατανόηση για την περιπτωση σου . Ολα θα πάρουν το δρόμο τους . Μονάχα υπομονή και να προσέχεις τον εαυτό σου
Πωλινακι
Τώρα είδα το θέμα με το μικρούλι. Κουράγιο καλό μου , κουράγιο.
Σε μικρότερο βαθμό το έπαθα και εγώ με την μικρή.. Είχε γεννηθεί λιποβαρής και δε μου τη δίνανε από το νοσοκομείο, ώσπου είδαν ότι την τάιζα καλύτερα απο το ειδικευμένο προσωπικό (βέβαια εμείς δνε είχαμε τα άλλα μεγάλα θέματα που έχεις). Καλά κάνεις και της τραγουδάς, εγώ νομίζω ότι το βασικότερο στη δική μου ήταν ότι πήγαινα στο νεογνολογικό στο νοσοκομείο και της μίλαγα και της τραγούδαγα με τις ώρες. Στους 4 μήνες θυμάμαι δε καταφέρναμε ούτε 20 μλ στο γευμα να κατεβάσει. Στους 6 μήνες με το ζόρι είχαμε πάει στα 40 μλ, με εμετούς, να λήγει το γάλα και να κάνουμε άλλο, να την ταίζουμε κάθε 2 ώρες όλο το 24 ωρο για 2 μήνες. Το θέμα είναι στην όλη διαδικασία να πιστεψεις ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος και να μη σε πάρει η απογοήτευση και η κούραση απο κάτω. θα το θυμάσαι σε ενα χρόνο και δε θα το πιστεύεις το πόσο δύσκολα ένοιωθες ότι ήταν και το τι αγωνίες είχες. Κρατήσου καλά γιατί είσαι νικητής και απ ότι φαίνεται και η μικρή σου. Τις καλύτερες ευχές μου!
Πωλινάκι, χάρηκα πολύ για τη μικρή, είναι δυνατή και σύντομα θα την έχεις κοντά σου.... μπράβο και για τη δουλειά να ξεχαστείς λίγο μέχρι να πάρεις τη ζουζούνα σου σπίτι... θετική σκέψη που την έχεις και όλα καλά θα πάνε !!!!!!!!
Πωλινα μου χαιρομαι που ολα βαινουν καλως με την μικρη μας. Κουραγιο κοριτσι μου και ολα θα πανε καλα. Συγχαρητηρια για την δουλεια και μπραβο και σε αυτους τους εργοδοτες που εδειξαν τετοιο ανοικτο μυαλο και κατανοηση! επομενο η διατροφη σου να ειναι οπως ναναι με την αγωνια που εχεις βρε Πωλινακι μου, πιστευω ομως τωρα με την δουλεια που θα ξεχνιεσαι θα μπορεσεις να ισορροπησεις και να βαλεις και αυτο το κομματι σε καλο δρομο. αλλωστε μονο 8 κιλα σε χωριζουν απο τον στοχο σου οποτε χαλαρα και με ψυχραιμια. Προσπαθησε να μην αφησεις τον εαυτο σου ερμαιο των καταστασεων διοτι η δικη σου ψυχολογια παιζει σημαντικο ρολο στην οικογενειακη σου ηρεμια και το σημαντικοτερο τα μωρα δεν μπορουν να μας μιλησουν αλλα καταλαβαινουν την ψυχολογια μας μονο με το αγγιγμα. Γεμισε θετικα συναισθηματα, χαρα και αυτοπεποιθηση, εστιασε στα καλα της ζωης και προχωρα με το κεφαλι ψηλα και χαμογελο. Γεννησες, τα καταφερες, εισαι υγειης, η κορη σου μεσα απο ολες τις αντιξοοτητες του κοσμου βγαινει νικητρια και παλευει καθε μερα , ανοιγει τα ματια της, αναπνεει μονη της, εκανε χειρουργειο και βγηκε καλα, εβαλε μισο κιλο και σιγα σιγα θα αυξησει και το γαλα της. Εσυ βρηκες δουλεια και θα αρχισεις να φερνεις και χρηματα στο σπιτι που τοσο τα χρειαζεστε, θα ξεφευγει το μυαλο σου λιγο απο τα σοβαρα και θα ξεκουραζετε με την ρουτινα της δουλειας. Προχωρα Πωλινα μου εισαι σε καλο δρομο.
Eκλεισε κι ολας ενα μηνα η κουκλα σου ε?? Να σας ζησει και συντομα εξω απο το νοσοκομειο, γερη και δυνατη!!!
Καλημερούδια,Πωλινάκι μου και Πωλιναστεράτη Κωνσταντίνα-Αμαλία μας!
Χαίρομαι πολύ να διαβάζω τα ελπιδοφόρα σας νέα!Η μικρή έμοιασε της μαμάς...Στα δύσκολα γίνεται τίγρης!
Ευτυχώς βρήκες και απασχόληση.Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό για σένα τόσο για ψυχολογικούς όσο και πρακτικούς λόγους,
απλά εύχομαι να μη σε παραμελείς εντωμεταξύ,γιατί δεν πέρασε και λίγα και το δικό σου σώμα τελευταία...Να είστε όλοι καλά,
μέρα τη μέρα πιο δυνατοί κι οι προσευχές όλων μας για το καλύτερο δυνατό μαζί σας!Πάντα είσαι στη σκέψη μου κι ας μην τα πολυλέμε
τελευταία...Είμαι ήσυχη που μπαίνεις εδώ κι έχω την ευκαιρία έστω να σε διαβάζω...Πάμε για τον δεύτερο μήνα με το καλό!Φιλάκια πολλά πολλά!
Καλημέρα σας....
Wow μου 4 βδομάδων κλείσαμε χτες. Στις 21 του μήνα θα γίνουμε ενός μηνού.
Ναταλάκι μου ξέρω πως η σκέψη σου είναι κοντά μου, το νιώθω. Δυστυχώς όντως δεν τα λέμε συχνά όπως παλιά, οι περιστάσεις άλλωστε δεν μας το πολυεπιτρέπουν... Ελπίζω να αλλάξει σύντομα αυτό.
Εκτός από την δουλιά που βρήκα, κατάφερα και έκλεισα 3 τούρτες και 40 κεραστικά για αυτό και για το αλλο Σαββατοκυρίακο, και έτσι θα έχω και κάτι να ασχολούμαι. Συν επιπλέων τα κεραστικά που φτιάχνω για μένα.
Χτες ήταν η πρώτη μου μέρα στην δουλιά. Αν και πέρασε ευχάριστα η μέρα, ένιωθα πολύ χάλια που δεν πήγα το μεσημέρι στο κοριτσάκι μου όπως έκανα μέχρι τώρα. Πήγα με ένα ενθουσιασμό το απόγευμα να την δω, να της μιλήσω κτλ, αλλά μόλις την είδα μου κόπηκαν τα πόδια..... Πήγα και την βρήκα διασολινωμένη στο συπάπ, και με επιπλέων καλώδια πάνω της. Εκείνη την ώρα ήταν μέσα και η νεογνωλόγος που εφυμέρευε, και την ρώτησα τί γίνετε... Μου είπε πως από χτες το πρωί, είχε αρχίσει να σταματάει να αναπνέει, και της έβαλαν συπάπ για βοήθεια. Επίσεις της έβαλαν τα επιπλέων καλώδια, τα οποία τελικά είναι καρδιογράφημα, για να ελένχουν και την καρδιά συνεχώς, εκτώς από παλμούς και οξυγόνο που έλενχαν μέχρι τώρα. Είπε πως αυτά είναι αναμενόμενα για τόσο μικρό μωράκι, αλλά και πάλυ εγώ δεν ένιωσα καλύτερα με αυτό, γιατί αφού τις τελευταίες μέρες ήταν πολύ καλά, τώρα ξαφνικά τι έγινε? Επίσεις με ενημέρωσε πως σήμερα θα κάνουν μία εξέταση για το εντεράκι της για να δουν κατά πόσο έχει κλείσει κάπου ή αν όλα λειτουργούν οκ. Στην ερώτησή μου αν υπάρχει πηθανότητα το μωρό να κάνει το δεύτερο χειρουργείο πριν να βγει, η απάντηση ήταν αρνητική... Οπόταν καταλαβαίνετε πως από χτες είμαι χάλια......
Σήμερα περιμένω να πάει 12 για να πάρω τηλέφωνο για τα αποτελέσματα της εξέτασης και να γίνει 5 να πάω να την δω.......
Χτες λοιπόν, κλείσαμε 4 βδομάδων, δηλαδή 31/40, γίναμε 1465 γραμμάρια και πήγαμε πίσω στις αναπνοές μας και στην οξυγόνωσή μας.....
Πωλίνα μου,είναι αγώνας για γερά νεύρα,με τα σκαμπανεβάσματα του.Έχεις δυστυχώς ξαναβρεθεί εκεί και καλά το ξέρεις.
Κάθε μέρα έχει τη σημασία της,τίποτα δεν έχει ωστόσο κριθεί πριν τον τελικό τους απολογισμό.Η κοριτσάρα μας είναι αγωνίστρια,
είναι-ελπίζω-στα καλύτερα χέρια των ειδικών,που νωρίτερα έχουν φροντίσει επάξια πολλά μωράκια στη δική της κατάσταση.
Κάνε κάθε μέρα όλο και πιο δυνατή την προσευχή σου κι ακούμπησε το πλασματάκι αυτό στα χέρια Του.Εκείνος ξέρει καλύτερα
από κάθε ιατρικό ανακοινωθέν από ανθρώπινα χείλη.Προσπάθησε να μην παρασύρεσαι από εικόνες καλωδίων κι αρνητικές απαντήσεις.
Εσύ μέσα σου ξέρεις καλύτερα!Μείνει εκεί συντονισμένη και όλα θα πάνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!Χαμογέλα,χαρά μου!
To ότι έχω ξαναβρεθεί σε αυτή την κατάσταση είναι που με ρίχνει πιο πολύ καλή μου..... Δεν μπορώ να καταλάβω σε τί έφτεξα, τί έκανα λάθος στην ζωή μου, και το πληρώνω με αυτό τον τρόπο. Και μάλιστα να υποφέρει ένα τόσο δα μωράκι...... Μακάρι να γινόταν τώρα, αυτή την στιγμή, καλά η κορούλα μου, και θα έκανα τα πάντα.... Όμως όσο θετικά και να δω τις καταστάσεις, όση πίστη και προσευχές και να κάνω, όση δύναμη και να παίρνω από την χάρη Του Θεού, δυστυχώς οι επίγηοι παράγοντες με επιρεάζουν ακόμη πιο πολύ...Quote:
Originally posted by NADINE
Πωλίνα μου,είναι αγώνας για γερά νεύρα,με τα σκαμπανεβάσματα του.Έχεις δυστυχώς ξαναβρεθεί εκεί και καλά το ξέρεις.
Κάθε μέρα έχει τη σημασία της,τίποτα δεν έχει ωστόσο κριθεί πριν τον τελικό τους απολογισμό.Η κοριτσάρα μας είναι αγωνίστρια,
είναι-ελπίζω-στα καλύτερα χέρια των ειδικών,που νωρίτερα έχουν φροντίσει επάξια πολλά μωράκια στη δική της κατάσταση.
Κάνε κάθε μέρα όλο και πιο δυνατή την προσευχή σου κι ακούμπησε το πλασματάκι αυτό στα χέρια Του.Εκείνος ξέρει καλύτερα
από κάθε ιατρικό ανακοινωθέν από ανθρώπινα χείλη.Προσπάθησε να μην παρασύρεσαι από εικόνες καλωδίων κι αρνητικές απαντήσεις.
Εσύ μέσα σου ξέρεις καλύτερα!Μείνει εκεί συντονισμένη και όλα θα πάνε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!Χαμογέλα,χαρά μου!