Quote:
Originally posted by NADINE
Καλώς το Πωλινάκι μας!
Πόσες φορές χωρίζουμε μέχρι την μοναδική πραγματικά φορά που θα συμβεί;
Τόσες όσες κι οι ταλαντεύσεις μας οι συναισθηματικές.Γιατί αν ήμασταν μέσα μας έτοιμες
και σίγουρες πως αυτό θέλουμε,δεν πα να έχτιζε τα πόδια του με τσιμέντο στο σπίτι ο άλλος...
θα γκρεμίζαμε με κομπρεσέρ το πατωμα προκειμένου να ελευθερωθούμε από μια σχέση,που έχει τελειώσει.
Μέχρι τότε είμαστε λίγο..."τραβάτε με κι ας κλαίω".Ναι μεν,αλλά πολλά τα αλλά.Και βολεύει να ρίξουμε στον άλλον
την ευθύνη της επιλογής της επανασύνδεσης και να σταθούμε παθητικά θετικά στην κίνηση αυτή,που ικανοποιεί
την πλευρά του φόβου προς το μεγάλο βήμα της αλλαγής.Και συνεχίζουμε να είμαστε με το ένα πόδι έξω από τη σχέση
και το άλλο μέσα και το κέντρο βάρους κάπου ενδιάμεσα στο κενό.Κι η ζωή μας κυλά μ'εμάς στα χαμένα,απλά διεκπεραιωτικές
ως προς τις υποχρεώσεις και από ποιότητα ζωής και χαρά,καλά κρασιά!Κι εγώ είμαι της υπομονής,της αναβολής,της αμφιθυμίας,
του μαζοχισμού,της αυτοθυσίας,δεν εγκαταλείπω εύκολα,δε με λυπάμαι,παλιά ούτε καν με αγαπούσα.Για όσα θέματα όμως
βρήκα τη δύναμη έστω κι αργά να απεμπλακώ,ευγνωμονώ το Θεό για τη δύναμη,που μου έδωσε κι έτσι τώρα απολαμβάνω
τις καλύτερες ευκαιρίες ζωής,που με περίμεναν.Λυπάμαι κάποιες στιγμές για τα χρόνια που έχασα,για τον πόνο που γέννησε αιμάτωμα,
αλλά μετά σκέφτομαι πως έκανα την εκάστοτε περίοδο το καλύτερο που μπορούσα δεδομένων των συνθηκών και του ποιά ήμουν,
πως κάλιο αργά παρά ποτέ,αφήνω πίσω το παρελθόν και συγκεντρώνομαι όσο μπορώ στο τώρα και τις όποιες χαρές του.Δεν αρκεί
το όνειρο μόνο...Να βαστιόμαστε γερά από μια φαντασίωση όσο λικνιζόμαστε στο γκρεμό της καθημερινότητας.Μερικές φορές
τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ'όσο τα λογίζει ο φόβος μας.Αρκεί να ξεκινήσουμε τα βήματα ένα ένα προς τη σωστή κατεύθυνση
και καλώς εχόντων των πραγμάτων κάποια στιγμή θα φτάσουμε.Το σημειωτόν ξέρουμε πού μας κρατά δεμένους.Τι τελικά επιλέγουμε;
Καλημέρα Ναταλάκι μου!!!! Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο.... Οπως έγραψα και πιο πάνω, είναι φορές που φοβάμαι στην σκέψη της μοναξιάς (όχι πως τώρα δεν είμαι μόνη μου στον κόσμο μου, αλλά λέμε τώρα)... Και επίσης είναι και το ότι λυπάμαι τους γύρω μου, λυπάμαι να πληγώσω με την απόφασή μου..... Και φυσικά εννοείτε ότι πληγώνω εμένα, που δεν με λυπάμαι μιας και "καλά να πάθω" με τις επιλογές μου... Αυτό είναι που προσπαθώ να αλλάξω αυτό τον καιρό, και να καταφέρω να πάρω τις τελικές αποφάσεις μου με κεντρικό αποτέλεσμα την δικιά μου ευτυχία κιας πληγωθούν/κλάψουν/πονέσουν οι άλλοι... Και θα το καταφέρω, θα το καταφέρω γιατί πρέπει...