Originally Posted by
KENO
ειχα ανοιξει θεμα τα χριστουγεννα κι εξηγουσα ποιο ειναι το προβλημα. βλεπω ενα σωρο εμποδια, δεν εχω κανεναν γνωστο στο εξωτερικο να με φιλοξενησει, δεν εχω που να παω κυριολεκτικα, μιλαω μονο αγγλικα, κωλοχαρτα σιγουρα απαιτουνται και δε ξερω τη τυφλα μου για να τα βγαλω, ασε που δεν εχω και κανενα σπουδαιο πτυχιο να πεις σπουδασα κατι εχω την ταδε ειδικοτητα θα βρισκα δουλεια σ'αυτο συγκεκριμενα.
Έχω ξαναδιαβασει μνμ σου για το θέμα αλλά δεν ειχα καταλάβει το πρόβλημα ακριβώς. Έχεις κάνει τον κόπο να πας να ρωτήσεις για τα χαρτιά που χρειάζονται;Κι εγώ πελαγώνω αλλά ένα βήμα τη φορά.
ε να οριστε γιατι δε παω σε ψυχολογο. τους εχετε θεοποιησει ολοι εδω μεσα, και νομιζετε οτι ειναι ικανοι να σας λυσουν ολα σας τα προβληματα. αμ δεν ειναι ετσι! ειδικα οταν δεν εχεις κατι και βρισκεις οτι ο εαυτος σου ειναι μια χαρα. κι αν πεις πως πασχω απο μοναξια, αυτο ειναι κατι που ερχεται με τις καταστασεις που συμβαινουν στη ζωη, δε το επιλεγεις παντα. κι οσον αφορα την απαθεια, προερχεται απ'το περιβαλλον, γιαυτο ακριβως προσπαθω να φυγω απο εδω.
Στη δικιά μου περίπτωση ΕΓΩ φταίω.Αφου δεν ξεκουνάω να κάνω κάτι, τι να μου πει ο ψυχολόγος;Να μου χαϊδέψει τα αυτιά; Απλά εγώ έτσι αντιδράω, χειριστικά.Υπάρχουν επαγγελματίες πολύ καλοί, κάνε μια προσπάθεια.Έστω για το θεμα της μοναξιάς.Δεν έχεις να χασεις κάτι.
ναι το ξερω, ολοι κοιταζουν να φυγουν απο δω με οποιο τροπο μπορουν. κι εγω για Ολλανδια ή Σουηδια ηθελα αλλα παλι κι εκει σκατα ειναι. η Ταϋλανδη που μου προτειναν ακουγοταν καλυτερα, αλλα εκει ειναι ακομα πιο δυσκολα να μεινεις μονιμα γιατι δεν ανηκει στην Ευρωπη.
Οι δικοι μου γνωστοί είναι α.ενα ζευγάρι που δούλευαν σε εργοστάσιο, δηλ. τα παιδιά δεν ειναι επιστήμονες ουτε τεχνοκράτες.Πάνε να κάνουν μια δουλειά όπως αυτή που έκαναν και β.μια οικογένεια που δεν έχουν φράγκο.
Δεν εισαι σε καλυτερη κατάσταση;