Quote:
Originally posted by Τίνα
Συμφωνώ με όλα αυτά που διαβάζω περί ικανότητας των ομοφυλόφιλων να προσφέρουν σωστή διαπαιδαγώγηση, αγάπη και θαλπωρή στο παιδί, τουλάχιστον σε ίσα ποσοστά μ ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι.
Το θέμα είναι πως η κοινωνία δεν είναι έτοιμη. Η κοινωνική προκατάληψη- καλώς ή κακώς (για μένα κακώς)- υπάρχει. Ακόμα και εδώ μέσα διατυπώνονται απόψεις έως και ομοφοβικές.
Λοιπόν, δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Τα παιδιά πιθανόν να έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, θα γίνουν στόχος κοροιδίας , ενδεχομένως θα απομονωθούν. Δείτε αυτό που γράφει ο ex-hus. Δε θα ‘βλεπε με καλό μάτι ούτε την κολλητή της έφηβης κόρης του, ούτε τους ομοφυλόφιλους γονείς της. Οι συνθήκες δεν είναι ώριμες ακόμα, ειδικά στην Ελλάδα.
Θέλετε να βάλουμε τα παιδιά στην πρώτη γραμμή, να πληγωθούν, ώστε να ανοίξουν το δρόμο της άρσης των προκαταλήψεων?? Εγώ, σόρι, αλλά δεν το δέχομαι.
Ο όρος ομοφοβία που έχει γίνει πολύ καραμέλα χρησιμοποιείται για να δείξει τον φόβο που αισθάνεται κάποιος για τον ομοίου φύλου του άνθρωπο, στην προκειμένη ομοφυλόφιλο.Αν εγώ αντιπαθώ τους γκέι άντρες δεν είμαι ομοφοβική.Αν αντιπαθώ τις γυναίκες ναι, ίσως, θα μπορούσα να χαρακτηριστώ ομοφοβική.Στις νεαρές ηλικίες, όπου η διαμόρφωση του σεξουαλικού προσανατολισμού δεν έχει ολοκληρωθεί στο άτομο, είναι φυσικό πολλοί να είναι ομοφοβικοί χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλοι.