@σειριε με γεμίζουν με φάρμακα εγώ δεν τα χρειάζομαι με κάνουν ζόμπι γιατί δεν τους συμφέρει
Printable View
@σειριε με γεμίζουν με φάρμακα εγώ δεν τα χρειάζομαι με κάνουν ζόμπι γιατί δεν τους συμφέρει
Ειναι πολυ δυσκολο θεμα τα φαρμακα. Ισως εαν δεν εισαι ικανοποιημενη απο τς λυσεις που ειναι διαθεσιμες σε σενα αυτη την στιγμη να αλλαζες γιατρο. Ισως με καποιον αλλον να βρεις καλυτερες ισορροπιες.
Γενικα πιστευω, οτι καθε γιατρος εχει τη δικες του αποψεις , πανω σε ορισμενα θεματα και καποιοι ισως ενδιαφερονται περισσοτερο.
Για παραδειγμα κατι που ειναι πολυ ανθρωπινο ειναι ο γιατρος να ειναι ευθυνοφοβος και να σκεφτεται ... ας δωσω και λιγα φαρμακα παραπανω , απο το να δωσω λιγοτερα και να γινει καμμια "στραβη".
Προσωπικα ειμαι με 15 mg abilify και ειμαι σχετικα ικανοποιημενος, μονο που κουραζομαι πολυ. Ισως εχω "κτισει" πλεον τον εαυτο μου γυρω απο αυτη την δοσολογια και το πως με κανει αυτη να σκεφτομαι.
Οποτε εχω κοψει τα φαρμακα την εχω "πατησει". Πρωτα αλλαζω εγω , μετα αλλαζουν οι αλλοι την συμπεριφορα τους απεναντι μου, γιατι στην ουσια πλεον τους ειμαι κατι ... αγνωστο απο αυτο που εχουν συνηθισει και φυσικα παντα ριχνω το φταιξιμο στους αλλους ... μεχρι να ξαναπαρω την αγωγη μου.
Γενικα ειναι πολυ πολυπλοκη η κατασταση και δεν ξερω τι να γραψω, ουτε μετα απο τοσα χρονια ή το αναποδο θα μπορουσα να γεμισω αρκετες σελιδες μακρυγοροντας.
Παντως το σιγουρο ειναι οτι χρειαζεσαι πολλα για να πετυχεις μια υπερβαση ... καλο γιατρο που θα σε παρακολουθει γιατι δεν μπορουμε να αυτοπροσδιορισουμε που παταμε, καλο υποστηρικτικο περιβαλλον που θα μπορει να αποδεχτει την νεα "εσωτερικη σηψη" ή τον νεο "keep_walking" κλπ.
Και ισως ειναι απλα ανεφικτο, ακομα και εαν ηταν ολα τελεια. Προσωπικα εχω μια καλη ποιοτητα ζωης στα 15 mg και την κραταω ... με ενοχλει αλλα νομιζω οτι δεν μπορω να κανω και πολλα για αυτο.
@εσωτερική μπορείς να απαριθμήσεις τους λόγους που μπορεί να σε θέλουν σε καταστολή με τα φάρμακα;;
Πιστεύεις ότι συνωμοτούν εναντίον σου αγαπημένα και κοντινά σου πρόσωπα;;
Οτι θέλουν το κακό σου και ότι η αιτία για όποια συμτπώματα έχεις είναι από τα φάρμακα και όχι από μια πάθηση;;
Μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον;; Είχες και μια σχέση αν θυμάμαι καλά. Είστε μαζί ακόμα;; Τι σε συμβουλεύει;;
Δεν ξέρω τι να σου πω για να σε κάνω να δεις καθαρότερα. Δεν νομίζω να πετύχαινα κάτι. Είσαι σε άρνηση μιας κατάστασης που συμβαίνει τα τελευταία 7 χρόνια στην ζωή σου. Αν όμως υπάρχει μια αλήθεια σε όλο αυτό είναι ότι βασανίζεσαι όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύω πως τα φάρμακα δεν είναι η μόνη αιτία της δυστυχίας σου.
Καλησπερα Σεριε ... συμφωνω, δεν νομιζω να θελει κανενας καταστολη με φαρμακα.
Tις περισσότερες φορές είμαστε εμείς σε πλάνη σε τέτοιες περιπτώσεις και περνάει καιρός μέχρι να το καταλάβουμε. Σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι αν θέλεις να κάνεις κακό σε κάποιον από το να τον φορτώνεις με ψυχοφάρμακα. Κάπου η κατάσταση βρωμάει και δεν είμαστε σε θέση να το αντιληφθούμε πως οι πιθανοί μας εχθροί είναι οι καλύτεροι μας σύμμαχοι.
Δεν θέλω να πάρω θέση και να επιμείνω να μεταπείσω την εσωτερική. Θα πω λίγα πράγματα για την δική μου ιστορία.
Είχα από το 2007 θέματα ψυχολογικά. Στο τελευταίο επεισόδιο όμως που ξέφυγα από την πραγματικότητα και για ένα εξάμηνο είχα παραλήρημα και όλα τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας δεν μου περνούσε καν από το μυαλό ότι μπορεί να υποτροπίασα και να έχω πρόβλημα. Είναι το γνωστό φαινόμενο της ανοσογνωσίας που έχουμε όσοι πάσχουμε με σχιζοφρένεια. Η @εσωτερική έδειχνε σε πολλά της θέματα να δείχνει να αναγνωρίζει κάποια συμπτώματα. Φυσικά η εμπειρία μας από το παρελθόν στο θέμα της υγείας μας δεν λειτουργεί σαν μηχανισμός συνειδητοποίησης όταν τα πράγματα ξεφεύγουν. Μπορεί να ξέρεις ότι έπασχες αλλά η πραγματικότητα που βλέπεις όταν υποτροπιάζεις είναι τόσο διαφορετική και επιμένεις στις ιδέες σου και κάνει δύσκολο τον διαχωρισμό πραγματικότητας-φαντασίας. Δηλαδή οι παρελθοντικές μας εμπειρίες σε μια ενδεχόμενη υποτροπή δεν μας βοηθούν να καταλάβουμε το πρόβλημα. Κάτι που καθιστά δύσκολη την όποια λήψη βοήθειας.
Nα πω κάτι τελευταίο @εσωτερική.
Τώρα παίρνεις κλοζαπίνη που συνήθως είναι κάτι σαν τελευταίο χαρτί. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και οι αποφάσεις που θα πάρεις δεν πρέπει να είναι επιπόλαιες. Πρέπει να καταλάβεις πως είσαι στην κόψη του ξυραφιού.
@κιπ και @σειριε σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας και για τις απαντησεις σας
@κιπ ολο το θεμα ειναι το περιβαλλον μας.. παιρνουμε τα φαρμακα για να ειναι αυτοι ησυχοι
δεν τους νοιαζει πως ειναι η ζωη μας με τα φαρμακα και μας τη λενε και απο πανω πχ εισαι τεμπελης ολο αργα ξυπνας κτλ
νομιζουν οτι με τα φαρμακα ειναι ολα οκ
εμενα σιγουρα αυτα με εκαναν να παθω επιληψια
και ειχα ελπιδες να μου μειωσει ο γιατρος το λεπονεξ αλλα ο νευρολογος που πηγα μου ειπε οτι ο ψυχ μου αποκλειει αυτο το γεγονος
@σειριε εγω νιωθω πως πρεπει να μειωθει η δοση. ειναι πολυ υψηλη και δε θα αντεξω για πολυ
Nαι καταλαβαίνω τι περνάς.
Στις υψηλές δόσεις παρατηρούμε το μέγιστο των παρενεργειών κ είναι ανυπόφορο.
Δεν ξέρω εσωτερική. Συνήθως με τα φάρμακα συμβαίνει το εξής. Μειώνονται τα συμτπώματα και ο γιατρός καλείται να πάρει μια απόφαση. Να μειώσει τα φάρμακα. Πρέπει όμως πρώτα να δει βελτίωση για να γίνει μείωση. Να δει μια σταθερότητα. Φυσικά πρέπει να είναι κάποιος που να γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα αυτόν.
Εύχομαι να σταθεροποιηθείς κ σιγά σιγά να δεις κ μείωση στα φάρμακα σου!!!
Εγω περνω ρισπερνταλ 3mg και ειν η μικροτερη δοση καθως ειμ λειτουργικος συν οτι εχω νευρα και ψαχνω να ξεσπασω μου χε γραψει και σταθεροποιητη αλλα το σταματησα....παιδια απι οτι εχω καταλαβει η διαγνωση μου ειναι παραληρητικη διαταραχη μαζι μεδιαταραχη χρησης ναρκωτικων....μου λεει οτι μια ζωη θα περνω φαρμακα παιζει κατι τετοιο;
@παιδια τι να κανω;;;
να του πω οτι θελω να μεινω εγκυος για να μου τα κοψει;;
Νομίζω είναι ο μόνος τρόπος να μειωθούν
@εσωτερική Πως βλέπεις την ζωή σου χωρίς φάρμακα;; Πριν κάνεις οτιδήποτε επαναστατικό πρέπει να γνωρίζεις τις αντοχές σου και τις επιπτώσεις των επιλογών σου. Έχεις ταλαιπωρηθεί πολύ όλα αυτά τα χρόνια με αμέτρητες νοσηλείες λόγω υποτροπών. Κάθε υποτροπή δημιουργεί προβλήματα που ίσως γίνονται όλο και πιο δύσκολα να επιλυθούν.
Θες μια ζωή γεμάτη υποτροπές και νοσηλείες με εισαγγελική;;
Ή θες να δώσεις μια ευκαιρία να σταθεροποιηθείς σιγά σιγά και πιθανόν να ελαττωθούν τα φάρμακα στο μέλλον. Παίρνει χρόνο εσωτερική όλο αυτό και τεράστια αποθέματα υπομονής. Μόνο κατρακύλα θα φέρει η διακοπή των φαρμάκων. Έχεις άσχημες εμπειρίες με αυτοκτονικούς ιδεασμούς και αυτοτραυματισμούς. Γιατί να ξανακαταλήξεις εκεί;;
@εσωτερική, καλά στα λέει ο serios, κι εγώ πολλές φορές σκέφτομαι να κόψω τα φάρμακα, αλλά η λογική λέει ότι δεν θα τα καταφέρουμε χωρίς για πολύ καιρό.. και οι υποτροπές παραμονεύουν. Και απ'ότι έχω καταλάβει κάθε φορά είναι σαν να ξεκινάς από την αρχή..
Πρόσφατα πήγα από 10 Zyprexa σε 15 Abilify και νιώθω καλύτερα.. λιγότερο ζομπι, ξυπνάω πιο εύκολα και έχω αρχίσει να χάνω και βάρος. Μαζί παίρνω και 2 mg Akineton για τα εξωπυραμιδικα, το οποίο αν δούμε ότι δεν χρειάζεται θα το κόψω.
Ξέρει κανείς πόσο καιρό κάνει το φάρμακο να φύγει από τον οργανισμό σου? Αυτοί που παίρνουν Abilify τι παρενέργειες έχετε?
εγω παιρνω abilify των 30, η μονη παρενεργεια είναι πεσμενη λίμπιντο... μου ειπαν ότι φταιει η προλακτινη... εκανα εξετασεις και ηταν πολύ κατω από το φυσιολογικο... καποιοι λενε ότι είναι από αυτό αν είναι πανω από το φυσιολογικο.... προσφατες ερευνες δειχνουν ότι γενικα αν είναι απορυθμισμενη η προλακτινη ειτε πανω ειτε κατω ευθυνετε για την λίμπιντο... αν βρω γυναικα θα το κοιτάξω χεχε μεχρι τοτε δεν με απασχολει