Πόσο μα πόσο δίκιο έχεις στην ανάλυση που έκανες γι αυτήν. Για του λόγου το αληθές, να "προεκτείνω" λίγο το τι είχε συζητηθεί εκείνες τις μέρες μετά το πρώτο φάουλ της, όπως το χαρακτήρισες. Συγκεκριμένα, την επόμενη μέρα από το μήνυμα που της έστειλα και με χαρακτήρισε "ξεχωριστό", η μέρα που πλέον θα μιλούσαμε τηλεφωνικά για τις εξηγήσεις που μου χρωστούσε. Νωρίς το απόγευμα, στις 16 Νοεμβρίου, πιάνουμε κουβέντα και την αποκαλώ "φιλαράκι", όπως άλλωστε την είχα αποκαλέσει εξαρχής και την προηγούμενη μέρα, που θεωρητικά ακόμα ήμουν θυμωμένος. Να ο μικρός διάλογος που ακολούθησε μετά απ' αυτό:
ΕΚΕΙΝΗ
"Αφου το αποκαλεις φιλαρακι .. οκ παιρνω λιγο θαρρος"
ΕΓΩ
"Νομίζω σου τα είπα χτες.....και ισχυουν όλα.....το φιλαράκι εξακολουθεί να είναι φιλαράκι, γι αυτό θα πάρει την ευκαιρία που δικαιούται....σήμερα ήρθε η ώρα να ακούσω.....και θα το κάνω με χαρά....γιατί κι εγώ με τη σειρά μου θα πάρω κάτι που δικαιούμαι, μια εξήγηση....."
ΕΚΕΙΝΗ
"Εισαι πολυ γλυκος ανθρωπος."
ΕΓΩ
"Αυτό δεν το ξέρω.....μπορεί.....μπορεί και να είμαι μόνο με συγκεκριμένα άτομα....τι να σου πω.....τώρα νιώθω κι εγώ λίγο άβολα......(χαμόγελο)....θα μιλήσουμε το απόγευμα......να είσαι καλά..."
ΕΚΕΙΝΗ
"Πολλα εισαι......."
Τρομερή εντύπωση μου έκανε το ότι ακόμα έδειχνε σα να μην πίστευε ότι δεν την "σούταρα", ότι συνέχιζα να της μιλάω και να είμαι φιλικός απέναντί της, μια μέρα μόλις αφότου της είχα πει ότι ΟΚ, δεν έγινε και τίποτα, απλώς δώσε μου εξηγήσεις. Ακόμα πιο μεγάλη εντύπωση μου έκανε, και φάνηκε κιόλας από την αμηχανία μου, που με αποκάλεσε "γλυκό άνθρωπο" ενώ απλώς είχα επαναλάβει τα όσα της είχα πει και την προηγούμενη μέρα. Συνέχιζα να μην καταλαβαίνω πως κάτι τόσο αυτονόητο (οι εξηγήσεις και η δεύτερη ευκαιρία) φαινόταν στα μάτια της τόσο "υπέροχο", τόσο "ξεχωριστό", τόσο "γλυκό", ώστε να μου κάνει τα ανάλογα κομπλιμέντα.
Μετά από καιρό κατάλαβα όσα ανέλυσες κι εσύ πιο πάνω αλλά και το ότι γενικά αρκετοί άλλοι δεν υπήρξαν προφανώς τόσο ανεκτικοί μαζί της.
Επειδή το έχω αφήσει να αιωρείται, θα πω και το λόγο που μου ανέφερε για τη ματαίωση της συνάντησής μας. Είναι ο ίδιος λόγος που επικαλέστηκε και μια βδομάδα μετά όταν της είπα ότι θα πήγαινα να τη δω, είναι και ένας λόγος που επικαλούνταν κάποιες φορές για να εκφράσει το πόσο δύσκολο ήταν να κανονίσει μια συνάντηση μαζί μου.
Η αδελφή της, χωρισμένη (αυτό είναι αλήθεια) παθαίνει κρίσεις και φεύγει από το σπίτι όπου μένει (ψέματα), αφήνοντας την 8χρονη κόρη της (υπαρκτό πρόσωπο) μόνη της (ψέματα κι αυτό). Η μητέρα της δεν μπορεί να κρατήσει τη μικρή (ψέματα) επειδή είναι επιφορτισμένη με τη φροντίδα του καρκινοπαθή πατέρα (πραφανώς ψέματα), άρα μένει σε εκείνη (την κοπέλα για την οποία μιλάμε) η φροντίδα του παιδιού. Αυτό είχε συμβεί και εκείνο το Π/Σ/Κ που θα βρισκόμασταν, η αδελφή της μάλιστα είχε εξαφανιστεί επί 5 μέρες (έτσι μου εξήγησε τις περίεργες συμπεριφορές της τις μέρες πριν βρεθούμε, με τα "χασίμάτά" της και τα μη-σημεία ζωής) και δεν ήξερσν που να τη βρουν. Ως δια μαγείας, η αδελφή επέστρεψε Κυριακή μεσημέρι, όταν ήταν πλέον αργά να με ειδοποιήσει ότι όλα καλά και μπορούσαμε να βρεθούμε.
Η αλήθεια είναι ότι η αδελφή της μια χαρά κρατάει τη μικρή, το ίδιο και οι παππούς-γιαγιά και η ίδια την απασχολεί κάποιες ώρες που η αδελφή της πιθανό να λείπει σε κάποια δουλειά. Λίγες ώρες τη βδομάδα, σίγουρα όχι ολόκληρες μέρες και ολόκληρα Σ/Κ όπως μου έλεγε και αυτό καθιστούσε αδύνατο να βρισκόμαστε.
Η εξήγησή της έμπαζε από παντού. Μάλιστα, της είπα ότι δεν έβρισκα το λόγο να μην ειδωθούμε έστω για 2-3 ώρες μέσα στο Σ/Κ, η ίδια μάλιστα μου είπε (εκ των υστέρων), ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε στο σπίτι της όταν η μικρή θα είχε κοιμηθεί, κατά τις 9-10 το βράδυ. Το ίδιο είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, όπως μου είπε με φίλους και γνωστούς. Κάποια στιγμή μάλιστα μου είπε ότι ψάχνει τοίχο να κοπανήσει το κεφάλι της που δεν με άφησε να πάω στην πόλη της, θεωρώντας ότι δεν ήταν σοβαρός λόγος να μη συναντηθούμε, αλλά μια βδομάδα μετά όταν της είπα ότι ξαναετοιμάζομαι να πάω να τη δω, με απέτρεψε λέγοντάς μου "πως θα αφήσω τη μικρή μόνη της" κι ενώ η αδελφή της είχε επιστρέψει !!!! "1-2 ώρες ένα μεσημέρι μπορεί να την κρατήσει η μαμά σου" της είπα, "δε την εμπιστεύομαι καθόλου, αν κρίνω από το πως μεγάλωσε εμένα !!!!", μου απάντησε. Μου έκανε μάλιστα καυγά επειδή της είπα ότι δεν μπορεί να είναι τόσο σίγουρη ότι η αδελφή της θα εξαφανιστεί πάλι το Σ/Κ και να μην σκέφτεται συνεχώς το χειρότερο σενάριο, λέγοντάς μου "κοίτα, δεν το αφήνουμε εδώ; Μην ασχολείσαι άλλο μαζί μου, άστο, δε χρειάζεται να το προχωρήσουμε, δεν θα βγάλει πουθενά μια τέτοια σχέση". Φυσικά, χωρίς να ξέρω ακόμα τι συνέβαινε, κάτι τέτοιο μου φάνηκε τουλάχιστον παράξενο ως σκέψη. Ήταν μια ακόμα χειριστική συμπεριφορά της που με έκανε ακόμα πιο εμμονικό μαζί της, πιστεύοντας ότι απλώς έπαιζε "παιχνιδάκια" και μου έκανε "νάζια" κακής ποιότητας.
Εκείνο το βράδυ, μετά τον καυγά που μου ζήτησε να μην ασχολούμαι άλλο μαζί της, εμφάνισα τρομερή ταχυπαλμία και δύσπνοια μαζί με ρίγος σε όλο μου το σώμα. Τότε οριοθετώ την ουσιαστική απαρχή της εμμονικής προσήλωσής μου σε αυτήν. Ήταν Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά θα γινόταν και η παρεξήγηση με το σπίτι της φίλης μου που δεν μπορούσα να μιλήσω δυνατά στοι τηλέφωνο, θα μου μιλούσε άσχημα και θα με έκανε να νιώσω ακόμα πιο άσχημα, να νιώσω ότι της είχα φερθεί σκάρτα (ακυρώνοντας ουσιαστικά τη δική της ευθύνη στην ιστορία με τις συνεχείς ακυρώσεις και αναβολές μέσα από αστείες δικαιολογίες). Από εκεί και μετά πλέον πιστεύω ότι της έκανα δώρο τον πλήρη έλεγχο των συναισθημάτων μου και τη χειραγώγηση των σκέψεων και της θέλησής μου.
Όσο τα επαναφέρω στο μυαλό, τόσο πιο καθαρά γίνονται όλα και τόσο πιο πολύ νόημα αποκτούν κάποιες συμπεριφορές.