α οκ τωρα καταλαβα..εγω εχω μονο διαδρομο...:-))
Printable View
α οκ τωρα καταλαβα..εγω εχω μονο διαδρομο...:-))
τελειος ειναι κ ο διαδρομος απλα εμενα δεν χωρουσε στο σπιτι μ.
απαντάω γιατί έχω ενοχληθεί με αυτή την αρνηση στο βιβλίο του Ατκινς.Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας και μάλλον εσύ δεν την έχεις αυτό το καιρό και γι αυτό είσαι αρνητική (χωρίς να θέλω να σε θίξω).Αν διαβάζοντας το βιβλίο το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως θα απαρνηθείς πχ τις πατάτες τηγανητές ή τα μακαρόνια ή το φρέσκο λαχταριστό ψωμάκι απο το φούρνο τότε...ΔΕΝ πρέπει να κάνεις την ΑΤΚΙΝΣ αλλά νομίζω πως και καμμία δίαιτα στην φάση που βρίσκεσαι μέχρι να σου γίνει το κλίκ..΄΄΄ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΩ΄΄.Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο πως όταν μειώσεις τους υδατάνθρακες ο οργανισμός σου καίει απο το πλεονάζον λίπος του και ακόμα και αν δεν έχεις χάσει πολλά κιλά ...μειώνονται οι πόντοι...Με κάθε διάθεση για βοήθεια σε χαιρετώ.
Filippara μου εχω διαβασει ενα σωρο μελετες....οι μισες λενε ετσι και οι μισες αλλιως. Επειδη λοιπον η δουλεια μου εχει να κανει με ερευνα (Γενετικη), θα ηθελα να σου πω οτι οι ερευνες και οι μελετες γινονται συμφωνα με το τι θελει να δειξει αυτος που πληρωνει.:wink2:
ΑΝ θελει να ενοχοποιησει την ατκινς, χρησιμοποιει πρακτικες που θα αποδειξει το επιθμητο. Και φυσικα το αντιθετο.
Επειδη λοιπον απο προσωπικη εμπειρια, μονο με την ατκινς εχασα βαρος απο ενα σημειο και μετα (παρ'ολο που ειχα μειωσει κατα πολυ τις θερμιδες), θεωρω πως ό,τι ταιριαζει στον καθενα ειναι και το καλυτερο.
Οσον αφορα το ποσο επιβλαβης ειναι για την υγεια, εγω κανω τη νεα ατκινς , συμφωνα με την οποια κανω λοου καρμπ διατροφη και δεν εχω αποκλεισει τιποτα αλλο περα απο ζαχαρη, ψωμι, ζυμαρικα και αλκοολ...Ποσο κακο θα μπορουσε να μου κανει αυτος ο αποκλεισμος?:smilegrin:
Δε θα διαφωνήσω σ'αυτό που λες, έτυχε να το παρακολουθήσω από πολύ κοντά μεγαλώνοντας όλο αυτό το στόρυ και μάλιστα με κλινικές μελέτες που αφορούν φάρμακα... φάρμακα που κυκλοφορούν τώρα και έχουν γίνει απίθανα μαγειρέματα. Δεν ήταν τυχαία ο παράδεισος των κλινικών μελετών η Ελλάδα τη 10ετία του '90, είμασταν οι πιο χαλαροί, τώρα έχει μεταφερθεί πιο ανατολικά το σκηνικό...
Πέρα απ'αυτό, διάβασες το κείμενο ή απλά έγραψες έτσι γενικά; Γιατί δε προσπαθεί να ενοχοποιήσει την ʼτκινς για κάτι σε καμία περίπτωση... ο συγγραφέας έχει γράψει ολόκληρο βιβλίο για τέτοιες δίαιτες.
ναι ναι..διαβασα....απλα δεν πιστευω στις ερευνες χαχαχαχαχ.....και ας κανω!!!
Εμεινα λοιπον σε αυτο οταν σου εγραψα...
I guess my point is that there is too much variance between individuals and their needs to claim that any single diet is inherently superior for all people and all situations. As this study suggests, given identical calories and protein intake, there doesn?t seem to be any inherent metabolic advantage in terms of total fat loss to a full blown ketogenic diet, at least not when compared to a moderate carbohydrate diet with an identical amount of protein.
Για αυτο ειπα πως ο,τι ταιριαζει στον καθενα ειναι το καλυτερο....σαν απαντηση του. Το αν εχει δηλαδη μεταβολικο πλεονεκτημα εχει να κανει με τον καθε ενα ξεχωριστα....
Για καποιον που ο οργανισμος του δουλευει ρολοι ισως να μην εχει να κανει....Για καποιον ομως με προβληματικο ενδοκρινολογικο, ειμαι σιγουρη οτι λειτουργει....
Καταλαβαίνεις βέβαια οτι εσύ, που έχεις κόψει μόνο ζάχαρη, ζυμαρικά, ψωμί και αλκοόλ όπως λες... πιθανότατα δεν είσαι σε full blown ketogenic diet(δλδ δεν είσαι 24/7 σε κέτωση) ε;
ναι ναι...., ειμαι στην 'δευτερη φαση'.....που θα μεινω πολυυυυυυ καιρο ! χαχαχαχχα....
Για να συμπληρωσω, πριν ξεκινησω, ετρωγα 1200 θερμιδες τη μερα, πειναγα οικτρα, και αν καταφερνα να κρατησω την διαιτα για ενα μηνα, θα εχανα σχεδον 2 κιλα.....
Με τους χαμηλους υδατανθρακες , καταφερα και εχασα 12 κιλα σε ενα τριμηνο, χωρις να πειναω. Και μαλιστα τρωγωντας γυρω στις 1500 θερμιδες, οποτε αυτο μου εδωσε ωθηση για την συνεχεια....
επειδη ομως εχω δυο μωρουλια και θελω πανω απο ολα να ειμαι υγιης, δεν θελω να αποκλεισω 'σωστες ' τροφες απο τη ζωη μου...και ας χασω πιο αργα....
Φιλιππε εδω και 5 μηνες που κανω τη διατροφη εχω διαβασεε πααααρα πολλα,ειτε υπερ ειτε κατα.Ο καθενας επιλεγει τι του ταιριαζει.Περα απο τα οσπρια τα οποια αποκλειονται στην αρχη και ειναι σιγουρο οτι πρεπει να τα εχουμε στη διατροφη μας,ολα τα αλλα που "απαγορευονται" δε μας προσφερουν κατι σημαντικο,ακομη και τα φρουτα που σε συγκριση με τα λαχανικα μας προσφερουν τα ιδια μονο που τα φρουτα μας προσφερουν κ ζαχαριτσα:).Αυτο που μονο αν την κανεις το καταλαβαινεις ειναι οτι σου κοβει τις λιγουρες εντελως και το αισθημα της πεινας.Τοσο καιρο δεν μου εχουν περασει οι μακαροναδες ουτε μια φορα απο το μυαλο μου:tumble:Οπως εχουμε ξανα πει, λοιπον, ο καθενας επιλεγει αναλογως του τι του ταιριαζει!.
Καλησπερα σε ολο το forum.!!!Ειχα καιρο να μπω ενεργα πανε χρονια:)Χαιρομαι που σας ξαναβρισκω και ελπιζω ολοι να ειστε καλα ειτε σας γνςριζς ειτε οχι...αλλωστε εδω μεσα λιγο πολυ ειμαστε ολοι αδεφια:)Λοιπον Λοιπον ως ανεπιδεκτη μαθησεως ποτε τελικα δν εμαθα να βαζω τικερακι...anyway ξεκινησα την atkins την προηγουμενη Πεμπτη...Γενικοτερα εχω θεμα με τους υδατανθρακες σαν για παραδειγμα ο οργανισμος μου να μην μεταβολιζει το αμυλο...φουσκωνωωωωωωω!!!!γι� � αμυλουχα λαχανικα να μην μιλησω χαχαχαχαχ αρακας καλαμποκι σαν να μην τα μασησα ποτε χαχαχαχα.Τεσπα...ξεκινησα τη διαιτα γιατι ενω ειχα χασει ολα μου τα κιλα ειχα φτασει δλδ 55 για πρωτη φορα στα 28 μου χρονια και τωρα μεσα στο χειμωνα ανεβηκα στα 68...:(δεδομενου οτι εχω κανει κοιλιοπλαστικη(καποτε 117 κιλα)δν ειναι τοσο εμφανες οταν παχαινω εκει μπερδευτηκα και την πατησα...δεν με πειραζει ομως καθολου!!Σημερα 6 μερα της διαιτας Ατκινς τελειως ελευθερα χωρις να μετραω θερμιδες εχω φτασει στα 63:)δεδομενου οτι ειμαι και βουλιμικη πχ χτηεσ το βραδυ 12 εφαγα 5 καλαμακια χοιρινα 1 μπιφτεκι 1 λουκανικο και μιση μεριδα γυρο χοιρινο με λιγο γιαουρτι φουλ λιπαρα...το σαββατο πηγα και σε ενα γαμο και ηπια πολυ αλκοολ δλδ μεθυσα για να καταλαβετε με λευκο ποτο βεβαια ρακι αν ξερετε εφοσον ειμαι και απο την Κρητη.Στα 55 ειχα μεινει ενα χρονο ολοκλιρο ακολουθωντας παλι διατροφη με χαμηλους υδατανθρακες και να σημειωσω οτι ολα μου τα κιλα τα εχασα με το συγκεκριμενο προτυπο διαιτας..οχι ακριβως ατκινς αλλα με αυτη τη φιλοσοφια...ναι μου λειψανε οι υδατανθρακες και μαλλον πολυ αλλα το καταλαβα οταν τους ξαναεβαλα στη ζωη μου ..οσο απειχα απο αυτουσ συνηθισα να ζω και χωρις αυτους:)τους κακους αμαρτωλουσ εννοω!!!ρυζι μακαρονια ζαζαρη κλπ κλπ εχω υψος 1.58 η τοσο μεγαλη απωλεια σε λιγοτερο απο 6 μερες εχει να κανει νομιζω και με τη δουλεια μου επειδη δουλευς σε ενα παιδοτοπο τα απογευματα και τρεχω σαν παλαβη μη χτυπησει καποιο παιδακι..απο λαχανικα τρωω οτιδηποτε δν εχει χρωμα...φρουτα οχι αλλα ποτε δεν ετρωγα..αλλωστε την Πεμπτη κλεινω μια εβδομαδα και στισ 14 μερες νομιζω απαγορευονται?φιλακια πολλα θα τα λεμε:):):)Συγνωμη για τα ορθογραφικα αλλα εχω συνηθισει με τα greeklish(κακως βεβαια)λακια απο φιλακια!!!
Κοριτσια καλησπερα κι απο μενα.Ειμαι καινουρια στην παρεα σας και αποφασισα απο σημερα να ξεκινησω την atkins.Παρηγγειλα το βιβλιο αλλα μεχρι να ερθει θελω να ρωτησω καποια πραγματα αν δεν σας κουραζω.Το πρωι εβαλα στον καφε μου 2 δισκια canderel και 1 γαλατακι πληρες,τα υπολογισα 3 gr υδατανθρακες,ειναι πολλα?επισης θελω να ρωτησω αν το κρεας εχει υδατανθρακες και πως υπολογιζω τις μεριδες.Εκανα αυτη τη διατροφη πριν 10 χρονια και σε 10 μερες εχασα 4 κιλα ετρωγα ομως μονο κρεας ψαρια αυγα και μαρουλι τιποτα αλλο ουτε canderel ουτε κολα light ουτε σοκολατα τιποτε,μου προκαλεσε πονοκεφαλο αυπνιες νευρικοτητα και τασεις για εμετο,δεν ξερω γιατι.Ξεχασα να γραψω οτι ειμαι 37 χρονων 1.70 και 87 κιλα κ ευελπιστω να παω στα 70.Συγνωμη αν σας κουρασα.Καλη επιτυχια στην προσπαθεια ολων.
Εγω εχω να πω, οτι επειδη δεν κοιταζει κανεις τις λεπτομεριες, για αυτο σε μερικους η διαιτα κανει, και σε αλλους, δεν κανει δουλεια.
Λεπτομερια στη ατκινς :
- Μυθος οι απεριοριστες θερμιδες απο πρωτεινη
- Μυθος γενικα το απεριοριστο
- χρειαζεται το 1200 θερμιδες οπως καθε διαιτα, το πλεονεκτημα ειναι οτι θα χασεις περισσοτερα στον ιδιο χρονο (σε συνδιασμο με κινηση)
- Αφαιρει τη κατακρατηση στη αρχη, οχι καψιμο λιπους
- ειναι καλη για τη υγεια, εφοσον τα τροφιμα που καταλανωνονται ειναι καθαρα, στη φυσικη τους μορφη
- Πρεπει να περασεις στις επομενες φασεις, και οχι να κρατησεις τους 20 υδατανθρακες/ημερα για μηνες.
Λεπτομεριες για απωλεια βαρους:
- δεν πρεπει να ψαχνουμε για διαιτες που "τρως μεχρι να σου βγει απο τη μυτη". Δεν ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα/τροπος σκεψης/σχεσης με το φαγητο
- Κανεις αυτο που χρειαζεται, οχι αυτο που θες. Αυτο που θες σε εφερε σε κατασταση που δε θες να'σαι.
- Καν'το σωστα για 6μηνες/1 χρονο, αντι για οn-off για 5-6 χρονια. Απλα καθυστερεις.
- τα "ειδικα" συσκευασματα/τροφες κτλ, δεν προσφερουν τιποτα, ισα-ισα δεν σε αφηνουν να εχεις μια φυσιολογικη σχεση με το φαγητο, σε προωθουν να φας παραπανω γιατι "ειναι διαιτης", και σε πιο συχνη βαση απο οτι θα επρεπε.
- δεν ειναι τοσο το ΤΙ τρως, οσο το ΓΙΑΤΙ και ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ και τι ΠΟΣΟΤΗΤΑ.
- Η ποιοτητα στο φαγητο κανει τρελη διαφορα.
Aυτη δεν ειναι Ατκινς.Ουτε καν Ντουκαν(που ειναι και πιο αυστηρη)Quote:
Originally posted by katjan
υπολογιζω τις μεριδες.Εκανα αυτη τη διατροφη πριν 10 χρονια και σε 10 μερες εχασα 4 κιλα ετρωγα ομως μονο κρεας ψαρια αυγα και μαρουλι τιποτα αλλο ουτε canderel ουτε κολα light ουτε σοκολατα τιποτε,
δεν ακουγεται για διαιτα-διατροφη, φαινεται οτι εχασες κατακρατηση παρα κιλα.