Quote:
Originally posted by lessing
ΒΑD GIRL,θα σε βοηθησει πολυ να εχεις ενα ημερολογιο διατροφης κ να γραφεις καθε μερα τι τρως.Εγω εχω ενα ντοσιε κ μεσα εχω σελιδες με την καθε μερα.Πανω πανω γραφω με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕΓΑΛΑ γραμματα:ΜΑΣΑΩ ΑΡΓΑ και σε καθε σελιδα γραφω πρωινο σνακ μεσημεριανο σνακ βραδυνο κ καμμια φορα σνακ και τις ωρες που τα τρωω.Προσπαθω να περπαταω τουλαχιστον 5 φορες τη βδομαδα με μινιμουμ μιση ωρα τη μερα κ φροντιζω να πινω 1,5 λιτρο νερο τη μερα κ οταν ειμαι εξω κουβαλαω κ το μπουκαλι.
Οταν φευγεις απο το σπιτι σου θα φευγεις εφοδιασμενη με μια μπαρα δημητιακων κ ενα φρουτο φρεσκο η 2-3 ξερα,η/μια χουφτα αναλατους ξηρους καρπους με ενα φρουτο ξηρο η φρεσκο η/2-3 μπισκοτακια digestive με το γνωστο φρουτο ξηρο η φρεσκο.Επισης μπορεις αντι για φρουτο να πιεις χυμο.Αν τρως τα σνακ σου 3 ωρες μετα το πρωινο κ 3 ωρες μετα το μεσημεριανο θα εισαι σουπερ.
Στην αρχη τωρα εμενα με βοηθαει να σημειωνω την ωρα των γευματων κ των σνακ,το ποσο νερο εχω πιει κ τι σωματικη δραστηριοτητα εχω κανει.Ακομα κ ενα μισαωρο περπατημα καθε μερα μια χαρα ειναι.
Το σημαντικο ειναι να μην ασχολεισαι με τη ζυγαρια κ να σκεφτεσαι οχι οτι κανεις διαιτα αλλα οτι τρως υγειινα.
Να θυμασαι οτι τα αμυλα ειναι ολικης αλασεως,κ στον καφε σου μπορεις να βαλεις μαυρη ζαχαρη η μελι.
Αν εισαι εξω πολλες ωρες κ πας σε μια καφετερια αν εχεις μαζι σου τη μπαρα των δημητριακων παραγγελνεις κ ενα χυμο φυσικο κ εχεις ετοιμο το σνακ σου!!! Πολυ καλο πριν τον υπνο ειναι ενα χαμομηλι οχι σκετο αλλα με μια κουταλια μελι.Γενικα τα αφεψηματα κανουν πολυ καλο τσαγια βουνου,μεντα,κ.λ.π.Ακομα κ το starbacks εχει τετοια.Επισης ολα τα καρυκευματα στο φαγητο.Να φανταστεις οτι στην Αγγλια θεωρουνε σουπερ τροφη το κρεμμυδι που εδω σε μας στην Ελλαδα ειναι αναποσπαστο κομματι της διατροφης μας.
Αυριο θα γραψω ιδεες για σνακ.Α!Μην ξεχασω!Αν οι ξηροι καρποι σου πεφτουν λιγο δυσπεπτοι,αν τους μουσκεψεις σε νερο θα ειναι καλυτερα.Μπορεις να φτιαξεις κ γλυκα με βρωμη η μαυρο αλευρι με ξηρους καρπους κ φρουτα κ να τα εχεις σαν σνακ μικρα κομματακια.Αν σου αρεσει το κουακερ το πρωι,σε γαλα μπορεις να βρασεις βρωμη κ απο πανω να χτυπησεις στο μουλτιμουλινετα ξηρους καρπους με 2 μπισκοτακια νταιτζεστιβ, που θα γινουν τριμματα.Βαζεις αν θες κανελλα,μελι κ κοβεις οτι φρουτο σου αρεσει μεσα.Εξαιρετικο πρωινο .Αλλα μπορεις να το φας για μεσημερι αν θες.Μπορεις να αλλαζεις πρωινο με μεσημεριανο η μ βραδυνο η να τρως το ιδιο μεσημ.με βραδυνο εφοσον ειναι τριαδα.Ακομα κ ενα τοστ μπορει να γινει τριαδα αρκει να εχει μαυρο ψωμι πολλη ντοματα η μαρουλι,κ τυρι με γαλοπουλα.
Θα δεις στην πορεια ποσο ευχαριστα θα αισθανεσαι κ καθολου πεινα!
λεσινγκ μου τα ξερω σευχαριστω, το θεμα ειναι τι μας παει ανα καιρους, οπως δε μπορω να κανω το διαιτολογιιο ετσι δε μπορω κ να κανω διαρκως τριαδες. δεν μπορω αλλα πρεπει, τρωω ο,τι θελω οποτε θελω κ αν τυχει μια βδομαδα και κανω τριαδες κ αλλη πρωτεινικη δε με νοιαζει, αρκει να ειναι αυτο που θελω να φαω εκεινη τη στιγμη...