-
ναταλακι ουυυυυυυυυ ουυυυυυ εδω γη καλει ναταλακι! γιατι αδρανοποιησε αγαπη μου?
κανε τις βολτες σου, φτιαξου στολισου κ αν δε δουλευεις αντε για ποτακι με τον ανδρα σου!
οσο γονιμο χωραφι κι αν ειναι καποιο, οσες φορες κι αν παει να σπειρει ο αγροτης, αμα ο καιρος ειναι αναποδος μπορει να μη φυτρωσει τιποτε...
μηπως αφου εχετε προσδιορισει ετσι την προσπαθεια σας γγια μωρο να χαλαρωσεις κ συ λιγουλακι?
φανταζομαι για καλο βρηκατε αυτη τη μεση λυση, αν δε λειτουργει σεσενα καλα να του το πεις.
Η λυση "ο,τι κατσει, ηρθε μωρο καλως, δεν ηρθε ε δε πειραζει αργοτερα"
δεν βολευει ολους.
Καταλαβαινω οτι θες πολυ ενω εκεινος οχι τοσο τωρα αλλα με τοσο αγχος κ "αδρανεια¨" νομιζεις θα κατσει το σπερματοζωαριο να πιει ποτο στη μητρα σου μεχρι να το τυλιξει καποιο ομορφο ωαριο?
(μαλλον ανεπιτυχως προσπαθησα να σε κανω να χαμογελασεις αλλα τουλαχιστο προσπαθησα κ ελπιζω κατι να καταφερα...:yes: )
ελα χαμογελα, νιωσε ομορφα, κανε ο,τι σε ανακουφιζει, μιλα του, παρε τεστ ή μη κανεις τιποτε απο αυτα αρκει να νιωθεις καλα...
-
Γενικα εχεις καθυστερηση? 'η στανταρ κυκλο? ειναι κι αυτο ρε γμτ που σε σκαει...
ασε που με το αγχος για μωρο (ειτε επειδη το θες ειτε επειδη δεν) γινεται χαλι ο κυκλος ακομα κ σε ατομα που ειχαν νορμαλ περιοδο μια ζωη... (βλεπε εμενα)
-
Γεια σας κοριτσακια μου σας ελειψα???:D:DΤι κανετε πως ειστε??Πολινακι ολα καλα πως αισθανεσαι??Πες μας νεα σου...Μπηκαν και καινουργια κοριτσια καλως ηρθατε ολες!!!Ναταλια συμφωνω και εγω μην αγχωνεσαι δεν ειναι καλο...τωρα γιατι δεν θελει ο συζυγος:puzzled::puzzled:παραξενο μου φαινεται τι να πω βρες τροπο να του μιλησεις η τουλαχιστον να μαθεις το γιατι???:puzzled:
Ζηλεψα τις διακοπες τοσο πολυ!!!αλλα σκεφτομαι αν ολα πανε καλα να ετοιμαστουμε για κρητη φθινοπωρο αν και με αυτα που γινονται στην Ελλαδα ποτε δεν ξερεις τι να πω....Ελπιζω να τα καταφερουμε αν βρω καμια δουλεια το καλοκαιρι θα τα καταφερω..Μακαρι εσεις τα νεα σας?Μπαντ αισθανεσαι σαν να γεννησες??:lol::lol:Εγω σαν εγκυος εφαγα ρε κοριτσια αυτες τις μερες πολυ ντροπη μου αλλα χορτασα κουραστηκα και ελπιζω απο αυριο :lol::lol: να κρατησω!!!
Φιλια πολλα περιμενω νεα σας
-
Καλα μερεντα μου που να σας λεω τι εφαγα χθες βραδυ, απτην αγωνια μου με τον αγωνα που 10 λεγανε 12 αρχισε ολο ετρωγα!
εχω ενα στομαχι χαλια γμτ απτην περιοδο + το φαγητο, εφαγα υπερβολικα πολλα χορτα κ νιωθω περιεργα. Ουφ χαλαλι ρε Ζαμπιδη, αλλα τι αγωνια ειχα βρε παιδια δε το περιμενα...
Σημερα σουπα κνορ μεσημερι κ βραδυ με απειρες σαλατες κ φρουτα να αντισταθμισω για χθες!
Κρητη τελεια!!!
-
bre koritsia με ολο το θαρρος λογω του τοπικ...
να ρωτησω κατιτις...στην εγγυμοσυνη λογω των ορμονικων μεταβολων παρατηρειται να χρειαζεται να κανει μια γυναικα πολλα ντους λογω δυσοσμιας?
Ποτε δεν ειχα τετοιο προβλημα ειτε στην περιοδο ειτε εξω απο αυτη αλλα πλεον η περιοδος και εχει αλλαξει (που ο γυναικολογος το βρισκει νορμαλ)
αλλα και παρατηρω οτι (παρολο την απιστευτη αιμοραγγια)
πρεπεει να κανω συχνοτερα μπανιο καθοτι πριν καλα καλα βγω απο τομπανιο...
νιωθω βρωμικη!
κ δεν ειναι ιδεα μου, πρεπει πχ να βαλω μια μπλουζα να βγω εξω κ μολις γυρισω θελει αλλαγμα.
Εχω στεναχωρηθει παρα πολυ και σκεφτομαι αν ειναι λογω ορμονων στην εγγυμοσυνη θα πρεπει να γινω δελφινι στη μπανιερα?!?!
τρωω κ ωρα στο μπανιο ρε γμτ...
τουλαχιστο τοτε δε θα εχω περιοδο να με δυσκολευει...
σας εχει συμβει?!
-
η εγκυος δε μυρίζει ρε συ...
-
Η επιστημονική κοινότητα χαρακτηρίζει ως προεμηνορρυσιακό σύνδρομο (ΠΕΣ) μια σειρά δυσάρεστων σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων που κάνουν την εμφάνισή τους περίπου 5 ημέρες πριν την εμμηνορρυσία και διαρκούν έως και 4 ημέρες μετά την εμφάνισή της.
Τουλάχιστον 1 στις 20 γυναίκες περιγράφει το διάστημα αυτό ως εφιαλτικό αφού οι μεταβολές που παρατηρούνται στις ορμόνες, μπορούν να σε τρελάνουν ψυχή τε και σώματι!
Ας δούμε πως μπορείς να ανακουφιστείς από κάθε σύμπτωμα του ΠΕΣ ξεχωριστά!
ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ
Φούσκωμα και πρήξιμο
Περιόρισε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αλάτι περίπου 2 εβδομάδες πριν ξεκινήσει η περίοδός σου.
Κράμπες
Γυμνάσου και συγκεκριμένα προτίμησε οποιαδήποτε αερόβια άσκηση (χορός, βάδισμα,ποδήλατο, τένις) τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα και όχι μόνο πριν την περίοδο. Έτσι, θα ελαχιστοποιήσεις το ενοχλητικό και επώδυνο χτύπημα των κραμπών.
Μυικοί πόνοι και ειδικά στην πλάτη και τη μέση
Κάνε ένα ζεστό μπάνιο και χρησιμοποίησε το τηλέφωνο της ντουζιέρας για να ρίξεις τρεχούμενο νερό πάνω στις περιοχές που πονούν. Η θερμοκρασία μπορεί να κάνει θαύματα και κατά των κραμπών, οπότε μια ζεστή πετσέτα χαμηλά στην κοιλίτσα θα βοηθούσε την κατάσταση σε σένα που είσαι τεμπέλα και δεν γυμνάζεσαι.
Κατάθλιψη
Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν τον ερχομό της περιόδου. Ταυτόχρονα, μην αμελείς τη γυμναστική που βοηθά στην απελευθέρωση των ενδορφινών που σου ανεβάζουν τη διάθεση, μειώνουν τον πόνο και δίνουν την αίσθηση της ευεξίας.
Λαιμαργία και λαχτάρα για κάτι γλυκό:
Κατανάλωσε πολλά μικρά γεύματα. Αν βλέπεις ότι σου λείπει πολύ η σοκολάτα μπορεί να έχεις χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Προσπάθησε να καταναλώσεις μπόλικο σπανάκι ή δοκίμασε μια πολυβιταμίνη που να περιέχει τουλάχιστον 1000 μιλιγκράμ μαγνησίου.
Στρες Κάνε γιόγκα και αξιοποίησε οποιαδήποτε τεχνική χαλάρωσης γνωρίζεις. Δεν χρειάζεται να βρεις κάτι πολύπλοκο, αρκούν και μερικές βαθιές αναπνοές πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Αν ψάξεις στο εμπόριο, μπορείς να βρεις και να κάψεις ένα κεράκι με άρωμα σαφράν. Έρευνες έχουν δείξει πως το σαφράν ή ο δικός μας ελληνικός κρόκος, μπορεί να μειώσει την έκκριση της ορμόνης κορτιζόλης, που αποτελεί το βασικό μοχλό πρόκλησης στρες λίγο πριν την περίοδό σου.
Το πρησμένο στήθος
Κόψε την καφεΐνη και προτίμησε ένα σουτιέν που να σου προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεσαι. Ταυτόχρονα, μπορείς να δοκιμάσεις ξαφνικές εναλλαγές κρύου ή ζέστης στο ντους πάνω στην περιοχή.
Αν πάλι, το ΠΕΣ σε παιδεύει, δοκίμασε κάποιο από τα παρακάτω:
Αν έχεις γενική ατονία, πιες άπαχο γάλα ή με χαμηλά λιπαρά και πάρε ένα χάπι ασβεστίου. Ακόμα, ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις την ενεργητικότητά σου ενώ και οι τροφές που είναι πλούσιες σε ασβέστιο είναι εξίσου βοηθητικές. Μην ξεχνάς πως τουλάχιστον οι γυναίκες που λαμβάνουν τα παραπάνω θρεπτικά στοιχεία, αντιμετωπίζουν το μισές πιθανότητες να υποφέρουν από το προεμηνορρυσιακό σύνδρομο σε σχέση με εκείνες που δεν παίρνουν συμπληρώματα και δεν προσέχουν τη διατροφή τους.
Αν τα συμπτώματα του ΠΕΣ είναι σαν να σε παιδεύουν όλο το μήνα, υπάρχει περίπτωση να κρύβεται κάποιο άλλο πρόβλημα πίσω τους, όπως μια διαταραχή του θυροειδή ή μια αλλεργία. Μπορείς να διατηρείς ένα ημερολόγιο που θα καταγράφεις τα συμπτώματα που νιώθεις για 2 με 3 μήνες και να διαπιστώσεις αν όντως οφείλονται στην περίοδο.
Αν τα συμπτώματα γίνονται ανυπόφορα, επισκέψου το γυναικολόγο σου και μίλησε μαζί του για τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε. Εκείνος ίσως να σου προτείνει και τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών.
Kατερίνα Π.
http://www.womenonly.gr/article.asp?...ubid=113524717
-
δυστυχως αδιαθετησα:( , ειμαι πολυ χαλια ψυχολογικα, το μονο καλο στην υποθεση ειναι πως εχω να φαω απο τη παρασκευη-εκτος απο ενα γαλα χθες-, ξερω οτι κανω κακο στον εαυτο μου, και υποσχομαι να συνελθω πολυ γρηγορα, απλα το εχω αναγκη τωρα να συρθω λιγο στα πατωματα, ελπιζω να ειστε ολες καλα, καλημερα κουκλες :wink2:
-
Bad εγω όντας εγκυος ήθελα να κανω συχνα μπανιο για την δροσια του και μονο αλλά δεν θυμαμαι να μυριζα....
Ναταλακι μην αγχωνεσαι, συζήτατο λίγο μαζι του (το γιατί βασικα μας νοιαζει σε αυτές τις περιπτώσεις και μονο) και χαλαρωσε γιατι χειροτερεύεις την κτάσταση ετσι.
Merenta welcome back καιρο είχαμε να σε δουμε εδω περα!
-
τελειο αρθρο ΡΙα! τα ειχα ολα αυτη τη φορα :P η περιοδος καλα κρατει αλλα εχω γενικο καθαρισμα σημερα και ξαναμπαινω σε ρυθμο...
κοριτσια ανακουφιστηκα, αφου θα γλιτωσω τη δυσοσμια μπλιαχ
ειμαι σιγουρη οτι θαναι πολυ ερωτικη περιοδος κ δε θελω σε καμμια περιπτωση αυτο!
Βρε ναταλακι :( γιατι δε πας σε ενα γιατρο καλο μου? τι πραγματα ειναι αυτα να μη τρως? γιατι να μη φας? 'η μηπως θα βοηθουσε το μωρο σου αν ειχες συλλαβει?
-
Καλησπερα σας!!!κοριτσαρες τι κανετε???
Λοιπον να σας πω οτι οχι στην εγκυμοσυνη δεν μυριζεις Μπαντ:P:P εγω εχω κολλημα με τις μυρωδιες θελω παντα να μυριζω ομορφα και το ιδανικο δωρο για εμενα ειναι κρεμα σωματος να καταλαβεις:bouncy::bouncy: δεν παρατηρησα τιποτε τετοιο!!Ναταλακι για εγκυμοσυνη πρεπει πρωτα απο ολα να ετοιμαζουμε το σωμα μας να ειναι στην καλυτερη κατασταση να παιρνουμε βιταμινες 3 μηνες πριν να γυμναζομαστε κλτ γι αυτο φαε σωστα και οχι καθολου.Αν θες βοηθεια σε διαιτα εδω ειμαστε!!!Αντζελ ειχα πολλα τρεχαματα για αυτο δεν προλαβα να μπω αλλα διαβασα ολα τα μηνυματα δεν εχω χασει τιποτα!!Ρια πολυ ενδιαφερον το κειμενο σου το διαβασα προσεχτικα.Κοριτσια απο διαιτα πως παμε???Για να πουμε και τιπ μεταξυ μας
φιλουρες
-
πολυ σεξ και μωρο πουθενα
-
απολαυστε το χωρις αγχος και θα ερθει και το...δωρο εκπληξη!
μερεντα :love::love: εγω ξανα σε διαιτα μετα απο 2 ελευθερες μερες συγκρατημενα ασυγκρατητες!
-
χαχαχαχ μωρε ναι εννοειτε , εχω μια απορια μπορει να ειναι και χαζη, αλλα οπως λενε οι κινεζοι, καλητερα να φανεις χαζος για ενα λεπτο (που θα ρωτησεις) παρα να μεινεις για παντα (που δεν θα μαθεις ρωτωντας) :P
εχουμε και λεμε! - πχ αν το τριξεις το πομολο μια εβδομαδα πριν την περιοδο σου, μπορει να υπαρχει καθυστερηση σε μια εβδομαδα? να πιαστεις και να κανει καθυστερηση αμεσως? :puzzled:
-
εδω καλε κ στην περιοδο μπορει να πιασεις...αμα ειναι να ερθει κ προφυλακτικα σπαει το ατιμο, κ οταν το θεμε πολυ παει βολτα!