Quote:
Originally posted by Alobar
Καλημέρα σας. Μιας και διαπιστώνω ότι απόψεις πιο αντικειμενικές και σφαιρικές περνούν τελικά στο \'ντούκου\', ε ας διατυπώσω μια ακόμη... :). Δυο παρατηρήσεις μόνο. Μου είναι εμφανής και η επιλεκτικότητα ως προς την όραση στις τελευταίες σελίδες. Αλλά το πιο σημαντικό που παρατηρώ, είναι πως σε κάποιο σημείο είδα να γίνεται μια ακόμη αναφορά στην \'πανάκεια\' που προσφέρει ένα φόρουμ ψυχολογίας προκειμένου να δικαιολογηθεί η οποιαδήποτε συμπεριφορά. Επίσης, αν το αντιλήφθηκε κανείς άλλος εκτός από μένα, στις προηγούμενες σελίδες, ενώ σε κάποιο σημείο φαίνεται να έχει πια αρχίσει η \'αποφόρτιση\' από λεγόμενα του μέλους που αποτελεί το επίκεντρο, το ίδιο λίγο παρακάτω αρχίζει ξανά να πυροδοτεί την κατάσταση. Πάντως \'ύβρις\' δε θεωρείται μόνο η χυδαιολογία, αλλά το να αναφέρεται κανείς σε σημεία που μπορεί να αποτελούν την \'αχίλλειο πτέρνα\' για άλλους, όπως τα \'άτεκνη, γεροντοκόρη, άσχημη\' κτλ. Εμφανής επίσης είναι η χειριστικότητα προς ιδίον όφελος. Και θα διαφωνήσω εντελώς με το παρακάτω:
\'... Νομίζω ότι πάλι ο σκοπός σου είναι να τη φέρεις έξω από τα όριά της και είναι \"άνανδρο\" μιας και γνωρίζεις, γιατί τουλάχιστον η πανικούλα είναι ειλικρινής και μας έχει πει, ότι είναι εύθραυστα. Την ωθείς να βγει από τα ρούχα της, να αντιδρά με τον δικό της τρόπο για να γελάς φιλήδονα μετά...\'
Κανένας δε μπορεί να \'παρασύρει\' κάποιον χωρίς ο άλλος να θέλει να \'παρασυρθεί\'. Το κατά πόσο βολεύουν αυτού του είδους οι τακτικές προκειμένου να αποποιούμαστε προσωπικών ευθυνών, είναι ένα μεγάλο θέμα. Περαστική ήμουν, ευχαριστώ.
:)