Originally posted by PETRAN
Quote:
Originally posted by Empneustns
ξεκιναω με το δευτερο σκελος πετραν.συμφωνω απολυτα εκτος του οτι η ιδεολογια ειναι φτιαγμενη για να πατα τον ανθρωπο.η συγκεκριμενη ιδεολογια προτεινει αγαπη και ταπεινοτητα.και βεβαια το θεμα ειναι πως την λεξη ταπεινοτητα καποιοι την πηραν και την καναν να κανει ο οχλος οτι θελουν οι μεγαλοι.
παντως εγω προσωπικα θεωρω την αγαπη ενα απο τα πιο σημαντικα θεματα στη ζωη μου.
παμε στο πρωτο σκελος
η σοβιετικη ενωση ειχε και πρωην μουσουλμανους,βουδιστες χι ψι.και σιγουρα ειχε και αθεους.αυτη τη στιγμη στις ανατολικες χχωρες τσεχια κλπ μπορει να λενε χριστιανοι καθολικοι αλλα οι περισοτεροι ειναι αθεοι,τουλαχιστον τα ατομα τα οποια ξερω τα περισσοτερα δεν ενδιαφερονται καν.ουτε εκει λυθηκαν τα προβληματα
για τον καθηγητη σου που σου επεβαλε με τον τροπο του να πιστεψεις συμφωνω μαζι σου.την θρησκεια δεν την διδασκεσαι επιθετικα.την νοιωθεις και την επιλεγεις,αλλιως δεν εχει νοημα.ειναι ακομα ενα λαθος της εκκλησιας απο τα πολλα που κανει.
τελικα τον καρατζαφερη ειναι καλυτερα να τον ντυνεις η να τον ταισεις;
και σχετικα με την εκπαιδευση,προσωπικη γνωμη μου ειναι οτι ειναι για πεταμα,ξεκινωντας απο θρησκευτικα και καταληγοντας στα αρχαια.αντι να βλεπεις την ουσια του κειμενου μενεις στο απαρεμφατο και στα αμφια....
Empneusths για να έχει κάποιος αγάπη δεν χρειάζεται να πιστεύει ούτε στον χριστό, ούτε στον γιαχβέ, ούτε στον βισνού, ούτε στον ερμή τον τρισμέγιστο, γιατί η αγάπη εν υπάρχει στον άνθρωπο και όχι επειδή ειναι καθ εικόνα και ομείωση κάποιο θεού.
Δεν λέω ότι άμα καταργηθεί η οργανωμένη θρησκεία θα καταργηθούν και τα προβλήματα του κοσμάκη προφανώς όχι. Λέω όμως ότι αν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε αυτό το τρομακτικό μέσο άσκησης εξουσίας και καταστολής και θα διευκόλυνε πολύ τα πράγματα. Η Σωβιετική ένωση έχει χρόνιο πρόβλημα και προφανώς η φτώχεια δεν θα λυθεί με την λαρση της οργανωμένης θρησκείας...αν δεν υπήρχε η οργανωμένη θρησκεία όμως δεν θα είχαν την διακιολογία πάρα πολκοί ηγέτες κατά καιρούς να κάνουν τα χιλια-μύδια κακά, το γεγονός ότι παρ όλο που ο bush έκανε αυτές τις παράλογες βιαιότητες στην μέση ανατολή ψηφίστηκε και υποστηρίχτηκε από τους ποιο πολλούς αμερικανούς στηρίζεται κυρίως στο ότι μειράζωνταν τα συντηριτικά πιστεύω τους...θα γινόταν άραγε τόσο εύκολα πόλεμος αν δεν υπήρχε αυτή η συντηρητική μερίδα των σκοταδιστικών χριστιανοκρατούμενων νότιων ηνομένων πολιτειών αλλά βασίλευε η καθαρή γνώση και ένας πνευματισμός χωρίς σύμβολλά?
Η μέση ανατολή θα είχε τόσο μεσαιωνικό περιβάλλον με τις γυναίκες με τις μπούρκες να τις βασανίζουν και να τις λιθοβολούν αν δεν είχαν αυτή την μουσουλμανο-κρατούμενη οργάνωση?
Δεν θέλω να πιάσω για την σχέση της θρησκείας σε σχέση με την ιστορία γιατί εκεί δεν θα τελειώνουμε ποτέ...
Και όλα αυτά για να ανακουφίσει λίγο τον υπαρξιακό εγωισμό του καθενώς.
Προβλήματα πάντα θα υπάρχουν απλά με την οργανωμένη θρησκεία πάντα γίνονταν και γίνονται αφόρητα.