Καλή μας όρεξη!
Ριζότο με μύδια, λαχανικά και φέτα σλουρπ!
Printable View
Καλή μας όρεξη!
Quote:
Originally posted by Eli
Έρη μου να μην ανησυχείς, αν κάνεις την διατροφή σου σωστά και ελέγχεις τις ποσότητες σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα, αργά ή γρήγορα το σώμα σου θα δώσει το πράσινο φως. Είναι διατροφή που δεν υπόσχεται γρήγορες απώλειες, σου δίνει όμως την δυνατότητα να χάσεις βάρος σταθερά, υγιεινά και το σημαντικότερο σου καθιερώνει συνήθειες που μπορείς να τις διατηρήσεις για μία ζωή μαζί με το νέο χαμηλότερο βάρος σου :).
Το σημαντικό όμως είναι ότι χρειάζεται να εισάγεις στην ζωή σου και κάποια φυσική δραστηριότητα. Δεν θυμάμαι τι κάνεις στον τομέα αυτό. Περπατάς; Πας γυμναστήριο; Κάνεις κάτι άλλο;
Ελάκι γυμναστήριο δεν πάω λόγω μικρών παιδιών και έλλειψης βοήθειας.
Μάλλον δεν έιμαι και ο τύπος του γυμναστηρίου μρ την έννοια ότι ευχαριστέμαι περισσότερο, όταν έχω λίγο χρόνο στην διάθεση μου, να βγω έξω να περπατήσω, να πάρω καθαρό άερα βρε παιδί μου! Προχθές βγήκα έξω πρωινή ώρα και κατέληξα να περπατάω τρεις ολόκληρες ώρες. Γύρισα πίσω τέζα, αλλά το καταευχαριστήθηκα!!!
Αν τώρα μου πεις "ανέβα σε ένα διάδρομο και περπάτα", θα σου πω ότι σκυλοβαριέμαι να το κάνω.
Μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε, ξεκίνησα δειλά δειλά ελλειπτικό, 20λεπτάκια τις περισσότερες ημέρες, μην φανταστείς τρελά πράγματα.
Θέλω να το προσπαθήσω λίγο περισσότερο με τις ποσότητες, όχι οτι τρώω παραπάνω, απλά τώρα που έστρωσε το πράγμα μς τις λιγούρες και τα υπερφαγικά (δεν εχω κάνει κανένα από την ημέρα που ξεκίνησα), θέλω να με τεστάρω, να δω αν τα καταφέρνω και με λιγότερη ποσότητα κάνοντας πάντα τους σωστούς συνδυασμούς.
Από βδομάδα βέβαια περιμένω και περίοδο, οπότε πρόκειται να περάσω από ένα ακόμη τέστ...και ίσως το πιο σημαντικό. Γιατί σε κάθε περίοδο είμαι πάντα ότι να 'ναι.
Και διατριφικά και ψυχολογικά.
Κορίτσια, σόρρυ, δεν το ήξερα. Κι επειδή έχω διαβάσει όλα τα ποστ από την αρχη και είδα ότι πολλές φορές ανέφεραν το όνομά του, δεν το σκέφτηκα καν. Το άλλαξα πάντως, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.
Έρι μου μην ανησυχείς, θα πέσει, ξέρεις ότι τρως σωστά και αυτό είναι το βασικό. Σκέψου ότι το σώμα σου προσαρμόζεται στα νέα κιλά σου σιγα σιγά κι όταν θα πέσει η ζυγαριά θα είναι πραγματική απώλεια κι όχι εικονική. Γι' αυτό αργεί να φανεί. Η φωτό σου τέλεια, μου τρέχουν τα σάλια; Μένεις μακριά (χεχε :spin: ) ;
Εγώ σήμερα τα έχω κάνει λίγο αχταρμα, όλο το πρωί καθάριζα και μετέφερα έπιπλα οπότε δεν έχω κάνει και πολύ κανονικά τα γεύματά μου.
Πρωί: 2 μπισκότα + λίγο τυρί + λίγες σταφίδες.
Ενδιάμεσα: 1 ποτήρι χυμό μόνο γιατί ήμουν έτοιμη να λιποθυμήσω και ήθελα να βάλω τα κλάματα από την απελπισία μου που δεν ήξερα τι να πρωτοκάνω.
Σνακ: 2 ψωμάκια μικρά με χαλούμι κ 1 ποτ. χυμό
Μεσημέρι: χόρτα τσιγαριστά (θα αρχίσω να βελάζω σε λίγο) με φέτα και ανθότυρο + 1 ψωμάκι μικρό
Απόγευμα: 1 ακτινίδιο + 1 μπάρα δημητριακών
Βράδυ: λέω να κάνω τα ψητά λαχανικά με ένα μικρό σάντουιτς με τόνο.
Quote:
Originally posted by Eli
Καλή μας όρεξη!
Μην που πεις ότι έφτιαξες εσύ αυτήν την πανδαισία χρωμάτων και γεύσης???!!
:thumbup::thumbup::thumbup:
Quote:
Originally posted by alexan972
Μεσημέρι: χόρτα τσιγαριστά (θα αρχίσω να βελάζω σε λίγο) με φέτα και ανθότυρο + 1 ψωμάκι μικρό
Κούκλα, από βδομάδα θα πάρω χόρτα και θα τσιγαρίσω κι εγώ.
Οπότε μην αγχώνεσαι, θα βελάζουμε παρέα!! :D :D :D
Συνταγή σούπερ πανεύκολη και σούπερ νόστιμη για μικρά ψωμάκια!!
Την είδα στον Όλιβερ (λατρεμένος σεφ) και είπα να την δοκιμάσω.
Είναι απλούστατη!
1 κούπα αλεύρι φαριναπ (η κανονική είναι με μπλε αλεύρι αλλά γίνονται λίγο σκληρά και πατικωμένα, είναι καλύτερα με φαριναπ)
1 κούπα γάλα
1 αυγό
λίγο αλάτι
Όλα μαζί στο μούλτι ή στο μπλεντέρ και έτοιμο! Μετά βάζεις το χυλό στο ταψάκι (το λαδώνεις λίγο για να μην κολλήσουν) αυτό με τις πολλές θηκούλες που είναι για μάφιν και κανένα 20λεπτο στο φούρνο στους 180 (τα βλέπεις με το μάτι πότε είναι έτοιμα). Κορίτσια γίνονται πεντανόστιμα, μοιάζουν λίγο στη γεύση με μικρά μπριός. Εγώ τα κόβω στη μέση και τα γεμίζω και έχω ένα μικρό γρήγορο σαντουιτσάκι.
Σήμερα έκανα και μία παραλλαγή: έβαλα μέσα στο χυλό λίγη ζάχαρη, μπόλικη κανέλα, και αφού τον χτύπησα κοπανισμένα καρύδια και σταφίδες και έγιναν σαν μικρά σταφιδόψωμα!! Τέλεια!! Με λίγο μελάκι κι ένα ποτήρι γάλα έτοιμο το πρωινάκι σου!!
Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο και τέλειο!!
Quote:
Originally posted by eri
Quote:
Κούκλα, από βδομάδα θα πάρω χόρτα και θα τσιγαρίσω κι εγώ.
Οπότε μην αγχώνεσαι, θα βελάζουμε παρέα!! :D :D :D
Ναιεεεεεε!!! :smilegrin:
Quote:
Συνταγή σούπερ πανεύκολη και σούπερ νόστιμη για μικρά ψωμάκια!!
Την είδα στον Όλιβερ (λατρεμένος σεφ) και είπα να την δοκιμάσω.
Είναι απλούστατη!
1 κούπα αλεύρι φαριναπ (η κανονική είναι με μπλε αλεύρι αλλά γίνονται λίγο σκληρά και πατικωμένα, είναι καλύτερα με φαριναπ)
1 κούπα γάλα
1 αυγό
λίγο αλάτι
Όλα μαζί στο μούλτι ή στο μπλεντέρ και έτοιμο! Μετά βάζεις το χυλό στο ταψάκι (το λαδώνεις λίγο για να μην κολλήσουν) αυτό με τις πολλές θηκούλες που είναι για μάφιν και κανένα 20λεπτο στο φούρνο στους 180 (τα βλέπεις με το μάτι πότε είναι έτοιμα). Κορίτσια γίνονται πεντανόστιμα, μοιάζουν λίγο στη γεύση με μικρά μπριός. Εγώ τα κόβω στη μέση και τα γεμίζω και έχω ένα μικρό γρήγορο σαντουιτσάκι.
Σήμερα έκανα και μία παραλλαγή: έβαλα μέσα στο χυλό λίγη ζάχαρη, μπόλικη κανέλα, και αφού τον χτύπησα κοπανισμένα καρύδια και σταφίδες και έγιναν σαν μικρά σταφιδόψωμα!! Τέλεια!! Με λίγο μελάκι κι ένα ποτήρι γάλα έτοιμο το πρωινάκι σου!!
Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο και τέλειο!!
Eντάξει, τώρα μ' έφτιαξες περισσότερο!
Φοβερή ιδέα!
Ωστόσο, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν αντί για κανονική φαρίνα, βάλουμε φαρίνα ολικής, έτσι δεν είναι?
Υποθέτω πως ναι, αν φουσκώνει μόνη της. Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό σε ολικής. Αν τα φτιάξεις να μου πεις πώς σου φάνηκαν!Quote:
Originally posted by eri
Φοβερή ιδέα!
Ωστόσο, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν αντί για κανονική φαρίνα, βάλουμε φαρίνα ολικής, έτσι δεν είναι?
Quote:
Υποθέτω πως ναι, αν φουσκώνει μόνη της. Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτό σε ολικής. Αν τα φτιάξεις να μου πεις πώς σου φάνηκαν!Quote:
Originally posted by eri
Φοβερή ιδέα!
Ναι καλέ, πως δεν υπάρχει και ολικής. Αντι για κόκκινη συσκευασία που είναι η κανονική φαρίνα, η ολικής είναι σε καφεκίτρινη.
Εννοείται ότι θα τα φτιάξω! Μην σου πω ότι θα κάνω λίγα με σταφίδες και ξηρούς καρπούς και λίγα με σταγόνες μαύρης σοκολάτας!:smirk:
Ωωωωω!!! Καλό κι αυτό!! θα το δοκιμάσω για τον γιο μου!!
ʼσχετο με τα ψωμάκια...
Αν, λέω αν, θέλει καμια από εσάς να με έχει φίλη και στο face, μπορεί να μου στείλει u2u.
Eυχαριστω.
Σου έστειλα u2u έρι μου.Quote:
Originally posted by eri
ʼσχετο με τα ψωμάκια...
Αν, λέω αν, θέλει καμια από εσάς να με έχει φίλη και στο face, μπορεί να μου στείλει u2u.
Eυχαριστω.
Δεν έχω λάβει τίποτα.Quote:
Σου έστειλα u2u έρι μου.Quote:
Originally posted by eri
ʼσχετο με τα ψωμάκια...
Eυχαριστω.
Σου στέλνω εγώ u2u.
Μάλλον έχω πρόβλημα, δεν μπορώ να λάβω αλλά ούτε και να στείλω u2u!