-
Αχ Dimitoula μου ειναι πολυ σημαντικο τωρα που εισαι στην αρχη και εχεις
μεγαλη απωλεια, να προσεξεις πολυ για να μην πεσουν οι τιμες του σιδηρου,
της φεριτινης, της Β12 και τα λευκωματα στο αιμα σου.
Εγω που πραγματικα προσεχω πολυ με την διατροφη μου,τρωω οσο περισσοτερο μοσχαρι μπορω,
γαλακτοκομικα και λαχανικα μου εχει πεσει τοσο το σιδηρο, που θα κανω ενδοφλεβια.
Στην φαση που εισαι εσυ τωρα, εγω επερνα fortimel, πρωτεινικο ροφημα της nutricia,
αν δεν κανω λαθος και πολυβιταμινες απο την πρωτη μερα.
Δεν πρεπει να παιζουμε με αυτα, θελει μεγαλη προσοχη!
-
Dimitroula,επειδη κι εγω μολις μπηκα στα αλεσμενα να σε ρωτησω τα μοτσαρελακια απλα τα μασας πολυ καλα;
-
Από προσωπική εμπειρία...
Δημητρούλα μου το κρέας στην ελλάδα λένε 125 gr ημερησίως εδώ όμως στην ολλανδία με έχουν 50gr κρέας ημερησίως ..με έχουν στη διατροφή πολύ gala και αλλα διαφορα γαλακτοκομικά και αυγά. εσύ όμως θα κανεις αυτό που σε λέει ο γιατρός σου..μπορεί να μην πρόσεξες καλά την διατροφή που σου έδωσε..
από κοτόπουλο (και εγώ τώρα το έμαθα) να προτιμάς το μπούτι έχει περισσότερη προτείνει από το στήθος ;)
Veronika το μοσχάρι ενώ έχει πολύ περισσότερο προτείνει από το χοιρινό και το κοτόπουλο είναι πολύ δύσπεπτο ειδικά τώρα που η δημητρούλα είναι τόσο στην αρχή τον αλεσμένον, καλύτερα να περιμένει λίγο η ας το δοκιμάσει σιγά σιγά ...εμενα ακόμα μου κάθεται βαρύ πάντως 5 μήνες σχεδόν μετά !!!
Shamandalie , ναι και εγώ έτρωγα μοτσαρελακια..πολύ πολύ πολύ καλο μάσημα εγώ προσωπικά το μασάω καμια 30aria " φορες :D
-
Ninap moy εγω δεν μετραω τιποτα τρω καθε μερα απο αυτο που μαγερευω και αυτο ειναι .......... δεν εχω μετρησει ποτε ποση τρωτεινη τρωω .....................Τωρα αν κανω λαθος θα το δειξουν οι εξετασεις ............. αλλα δεν μπορω να καθομαι να συγυζω καθε μερα τη μπουκια που τρωω..............
-
Καλημερα κοριτσια μου.
Almaki μου ουτε εγω μπορω να ζυγίζω οτι τρωω, αλλα πρεπει να τρωμε αρκετες πρωτεινες.
Ναι το μοσχαρακι ειναι δυσπεπτο, αλλα ειναι απαρέτητο. Ο σιδηρος ζωικης προελευσης,
ειναι καλυτερα αποροφησιμος. Εγω παρολο που τρωω οσο περισσοτερο κρεας μπορω,
μου εχει πεσει τοσο ο σιδηρος, που εκανα ενδοφλεβια.......
Γι ΄αυτο πρεπει να προσεχουμε πολυ την διατροφη μας!
-
Καλημερα Veronika .............Kai εγω προσπαθω να τρω οσο γινεται πρωτεινη και τελευτσι εχω ταραξει και τα αβγα !!!!! Θα δω τη χοληστερινη στα υψη στιε εξετασεις ....................Αληθεια η γραβιερα ειναι πρωτεινη ετσι ;;; δεν την τρωω αδικα ;;;; ειναι ωφελιμη ;;;
-
Η γραβιερα ανήκει στα γαλακτοκομικα και εχει αρκετη πρωτεινη,
αλλα εκτος της πρωτεινης ειναι και φουλ στα λιπαρα........
-
τοσο που τρωω ποσο λιπαρα να παρω βρε Βερονικα , ενα κοματακι μικρο μιλαμε .............. σιγα σιγα ............ χρατσα χρουτσα ..............χαχαχαχα
-
καμια φορα κανω και εγω το εξης λαθος...
ξεροντας οτι δεν μπορω να φαω μεγαλες ποσοτητες, τσιμπαω
λιγο απο το ενα, λιγο απο το αλλο και στο τελος εχουν μαζευτει
ενα σκασμο θερμιδες.
Θελει μεγαλη προσοχη........
-
το ξερω χτες ημουν σε τραπεζι , (για αλλη μια φορα !!!!) και χτυπησα ενα μπακλαβαδακι !!! συγκρατηθηκα στην πρωτεινη , λαθος μου για να πιω λιγη σαγκρια παραπανω και να φαω γλυκο (μαλακια το ξερω , αλλα οι κακες συνηθειες δεν κοβονται τοσο ευκολα ..........)
-
Οχι δυστιχώς δεν κοβοντε και εγω χθες τσακησα μια σοκοφρετα....
ωραια ηταν....
-
Να σου πω κατι ομως ;;; Πρωτη φορα δεν αισθανθηκα τυψεις !!!!!!!!!!!!!! και το ευχαριστηθηκα παρα πολυ !!!!!!!!!!!!!
-
Εγω αισθάνομαι λιγες............
αλλα το ξεπερναω αμεσως!!!!!!!!!:tumble::tumble::tumble:
-
Σημερα Almaki τι εχει το μενου?
εγω δεν μπορω να φαω, με ποναει πολυ κοιλια μου.......
-
Koριτσια καλησπερα(καλημερα δηλαδη :P,αλλα ειμαι νυχτοπουλι εγω)
Εχω ενα θεματακι...Δεν μπηκα στα πολτοποιημενα ακομα τελικα,αλλα τρωω μονο αραιη σουπα και πολτο μπανανα-γιαουρτι αραιωμενο με πολυ γαλα....Αλλα κυριως ειμαι στα υγρα μου...Η απορια μου λοιπον ειναι,ειναι φυσιολογικο που μπορω να πιω αρκετο υγρο?Εννοω χυμο η γαλα πχ...Πινω σχετικα ευκολα χωρις να νιωθω ενοχληση και 3-4 γουλιες μαζι (οχι παραπανω...) και δεν νιωθω να "σκαω"...Θα επρεπε?Η αυτο το αισθημα οτι εισαι γεματος με πολυ λιγη ποσοτητα αφορα κυριως τα στερεα?
Ευχαριστωωωω :D