-
Να πω και εγώ τα χθεσινά μου
Πρωινό
1 φλιτζάνι κεφίρ
1 φέτα κέικ ολικής άλεσης
φράουλες
Πρόγευμα
1 μικρή μπανάνα
1κ.σ. ξηροί καρποί
Μεσημέρι
2 αυγά μάτια
1 φέτα ψωμί πολύσπορο
χωριάτικη σαλάτα με 2 δάχτυλα φέτα
Βράδυ
2 μικρά κρίθινα παξιμαδάκια
2 δάχτυλα γραβιέρα
1/2 μικρή ντομάτα
αργά το βράδυ 4 κουταλιές παγωτό στο όρθιο χιχιχιχι και μετά μαζεύτηκα!
Δεν έκανα δεύτερο σνακ γιατί απλά ξύπνησα πολύ αργά οπότε δεν χωρούσαν τα 5 γεύματα. Αυτά φιλάκια και πολλές καλημέρες!!!
-
Ελενάκι μου κράτα γερά τα πας περίφημα αυτές τις μέρες :D. Κράτα καλή ψυχολογία γιατί μόνο αυτή είναι ικανή να σε ρίξει τίποτα άλλο!
Εγώ το βρήκα το γιατρικό μου αυτές τις μέρες και είναι να ξεκουνιέμαι κάθε μέρα! Αν πάω γυμναστήριο ή για περίπατο ή για ποδήλατο και δεν κάτσω νωχελικά στα αυγά μου άλλο πράγμα η διάθεση βρε παιδί μου!
-
Να γράψω κι εγώ τι έχω προγραμματίσει:
Πρωί: 1 μπάρα δημητριακών, 2 δαμάσκηνα αποξ., 3 φουντούκια
Ενδιάμεσα: 2 ψωμάκια με 1/2 φέτα τυρί του τοστ, τυρί κρέμα λάιτ, ντομάτα, μαρούλι + 2 φουντούκια
Σνακ (αν ξαναπεινάσω γιατί θα αργήσω λίγο να πάω σπιτι): 1 μπανάνα +2 φουντούκια
Μεσημέρι: 1 κούπα ντοματόρυζο + 2 δάχτυλα φέτα + σαλάτα μαρούλι μικρή
Απόγευμα: 1 ακτινίδιο + 2 καρύδια
Βράδυ: 1 ψωμάκι με σως γιαουρτιού-τόνου + 2 φύλλα μαρούλι.
Το βράδυ θα πάω και Zumba επιτέλους, μετά από 3 βδομάδες αποχής (εκτός από τον μαραθώνιο)!
-
κι εγω θα πάω ζουμπα επιτέλους!!!! :) lessingggg που εισαι να δεις κ να ακουσεις τα κατορθώματα μου !!!!! :) edit απο τον ενθουσιασμό ουτε καλημέρα δεν ειπα!!! Ντροπή μου :) καλη μέρα να εχουμε!!!!
-
Καλησπέρα κορίτσια!
Σήμερα Αλεξάνδρα έκανα τα μπριοσάκια σου και τα έκανα ελιόψωμα :). Επειδή δεν είχα καλές φορμίτσες βγήκαν λίγο κακομούτσουνα :lol: αλλά από γεύση φαίνονται μμμμμ! Θα σας πω μόλις έρθει το σνακ μου γιατί δεν έχω ώρα που έφαγα το μεσημεριανό μου :).
Επίσης σήμερα αποφάσισα να κάνω παγωμένο γιαούρτι με φράουλες! Περιμένω να δω πως θα βγει και αυτό και αν είναι ωραίο θα σας γράψω συνταγή. Το έκανα με φρέσκιες φράουλες, γιαούρτι και μέλι και είναι καθόλα υγιεινό και ελαφρύ γλύκισμα. Θα το μπερδέψω και με σταφίδες και φυστίκια αιγίνης για να γίνει πιο γκουρμεδιάρικο. Προς το παρόν το έχω στην κατάψυξη για να παγώσει και περιμένω να το ξαναβγάλω σε μία ώρα για να το χτυπήσω πάλι να αφρατέψει :).
-
Ναι, ναι Έλι μου, κι εμείς περιμένουμε να παγώσει και να αφρατέψει το παγωτάκι σου για να μας πεις πώς είναι!
Τα μπριοσάκια πες μου πώς σου φάνηκαν, λογικά από γεύση πρέπει να είναι καλά. Σε φορμίτσες απλά γίνονται πιο όμορφα και πιο εύχρηστα, αλλά σάμπως ολόκληρα θα τα κατεβάσουμε; ;)
Αχ κορίτσια είμαι πολύ χαρούμενη! Μόλις μου ήρθε συγχαρητήριο μέιλ ότι πήρα άριστα σε μία εργασία του μεταπτυχιακού που είχα φτύσει αίμα!! Πολύ χάρηκα!!! :bouncy:
-
Συγχαρητήρια Αλεξάνδρα μου και εις ανώτερα!
Τα μπριοσάκια με την ελιά έγιναν πολύ νόστιμα απλά ήθελαν λίγο παραπάνω ψήσιμο γιατι μάλλον ο φούρνος δεν ήταν καλά προθερμασμένος. Θα τα ξανακάνω σιγουρα γιατι είναι πανεύκολα και μου άρεσαν και για σνακ πάρα πολύ!
Το frozen yogurt φράουλα έγινε πολυ ωραίο και τώρα παγώνει στην κατάψυξη αφού το ανακάτεψα μπόλικες φορές για να αφρατέψει. Ελπίζω να μην γίνει εντελώς πέτρα αλλά αυτό θα το ξέρω αύριο με το καλό.
Λοιπόν είναι πανεύκολη συνταγή και δεν θέλει τρελή προετοιμασία.
400γρ φράουλες
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
2 βανίλιες
6 κουταλιές μέλι (εγώ έβαλα περίπου 150 γρ μέλι)
Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι και βάζουμε στο δοχείο του μίξερ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε. Βάζουμε το δοχείο μέσα στην κατάψυξη και όταν αρχίσει να πήζει το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε στο μίξερ. Επαναλαμβάνουμε 4-5 φορές το ίδιο και μετά το βάζουμε στην κατάψυξη και πάλι για να παγώσει εντελώς.
Αν θέλετε προσθέτετε φιστίκια αιγίνης ή γενικά ξηρούς καρπούς μέσα στο μείγμα πριν το βάλετε για την τελική του ψύξη. Εγώ έβαλα ένα φλιτζανάκι του καφέ με μείγμα από ηλιόσπορους, σταφίδες και φιστίκια αιγίνης. Είναι ένα πολύ δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο και πολύ θρεπτικό!
Καλή επιτυχία σε όποιον το δοκιμάσει :)
-
Η σημερινή μου μέρα:
Πρωινό:
1 τοστ με 2 φέτες τυρί
4 φράουλες
Πρόγευμα
4 φράουλες
1 κριτσίνι σπανανακιού
Μεσημέρι
Φασόλια μαυρομάτικα με πατάτα βραστή και λαχανικά, τρία δάχτυλα φέτα
Απόγευμα
1 ατομικό ελιόψωμο
3 φράουλες
Βραδινό
Το ίδιο με το μεσημέρι σε μικρότερη ποσότητα
1 ατομικό ελιόψωμο (δεν άντεξα στον πειρασμό...)
-
alexan συγχαρητήρια κ απο εμένα για την εργασία σου!
Αχ θέλω κ εγώ να φτιάξω τα μπριοσάκια αλλά δεν έχω τέτοια φορμάκια, να βάλω τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα?
Σας έχω ευχάριστα νέα, σήμερα ζυγίστικα μετά από τρεις μέρες κ η ζυγαριά με έδειξε 500 gr πάνω, εν το μεταξύ δεν έχω κάνει καμιά παρανομία, είμαι κυρία :bigsmile: στην αρχή εκνευρίστηκα αφάνταστα κ μου ερχόταν να οργιάσω πάλι καθώς είχα κ κάποιες εξωτερικές δουλειές, σκεφτόμουνα να πάρω κάτι απο έξω καμιά πίτσα, ευκαιρία έψαχνα αλλα κρατήθηκα(αυτό είναι το ευχάριστο νέο κ όχι το παραπάνο μισόκιλο).
Έψαχνα φούρνο να πάρω κουλούρι Θεσσαλονίκης, τι πίτσες είδα, τι ντόναντς, μμμμμμμμ τα σάλια μου έτρεχαν αλλά σκέφτηκα πως μετά θα το μετανιώσω κ ναααααααααιιιιιιιιιιιι κορίτσια δεν πήρα τίποτα παρά μόνο το κουλουράκι μου!!!!
-
Το σημερινό μενού είχε:
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ 3 δαμάσκηνα ξερά
Πρόγευμα
~ 1 χυμό
~ 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Μεσημέρι
~ 3 κολοκυθάκια μέτρια γεμιστά με κιμά
~ φέτα
~ 1φ.ψωμί ολικής
Απόγευμα
~ μπανάνα
~ 1 digestive
~ 1 μπωλάκι παγωτό κ ξηρούς καρπούς
Βράδυ
~ 1 γιαούρτι
~ 2 φρυγανιές
~ 1 φέτα πεπόνι
-
Γειά σας κούκλες, τι μου κάνετε?
Σήμερα ήταν μια πολύ κουραστική ημέρα για μένα, σας γράφω και χασμουριέμαι :yawn: :yawn: :yawn:
Αλεξάνδρα μου συγχαρητήρια κι από μένα κοριτσάκι μου, πάντα επιτυχίες! :)
Ας γράψω τα σημερινά μου:
Πρωί ~ Κρητικό τοστ, 2 μικρά βερίκοκα φρέσκα
Σνακ ~ 1 μπανάνα και 2 digestive 1/2 κουταλάκι ταχίνι ενδιάμεσα
Μεσημέρι ~ Φασολάδα, 3 δάχτυλα φέτα, 1 μέτριο παξιμάδι
Σνακ ~ 1 δαμάσκηνο + 1 βερίκοκο αποξηραμένα και 1 κουταλιά ξηρούς καρπούς
Βράδυ ~ 3 μικρά παξιμαδάκια (μπουκίτσες), λίγη μυζήθρα ανάλατη, 2 βερίκοκα φρέσκα
Νεράκι μπόλικο και περπάτημα 2 ώρες σχεδόν το πρωί.
-
Ένα μεγάλο μπράβο σοκολατίτσα μου από εμένα! Μπράβο που δεν μπήκες στο τριπάκι να φας από έξω :).
Επίσης μπράβο γιατί βλέπω ότι έφαγες και το παγωτάκι σου και μάλιστα σε τέλειο timing!
Είμαι σίγουρη χίλια τα εκατό ότι σύντομα θα σε επιβραβεύσει και η ζυγαριά σου!
-
Σκέφτηκα πως ίσως είναι κατακράτηση κ έτσι κάπως το δικαιολόγησα αλλά αυτυχώς δεν αποτέλεσε δικαιολογία για κρεπάλη κ ξέρεις πολλύ καλά πως αν ξεκινήσω κρατάει μια- δυο μερούλες:(
-
Καλημέρα κοριτσάκια!! Επιτέλους ξαναβγήκε ο ήλιος!! :cool:
Μπράβο σου break που κρατήθηκες, αυτά είναι πραγματικά καλά νέα!! Το μισόκιλο δεν θα το αξιολογούσα, αφού ήσουν ΟΚ σίγουρα είναι κατακράτηση, και νομίζω ότι και κάτι παραπάνω να είχες φάει αποκλείεται να πήρες μισό κιλό λίπους σε μία μέρα. Οπότε θα πέσει!
Εγώ σήμερα είδα επιτέλους το 7άρι!! 79,6!! Ζήτωωωω!!! Οπότε είμαι -3 κιλά σε 3 εβδομάδες, τέλεια!! Και όχι απλά χωρίς να πεινάω, αλλά πολλές φορές νιώθοντας ότι έτρωγα με το ζόρι!! Αχ, είμαι πολύ χαρούμενη που σας ανακάλυψα!
Χθες το βράδυ τελικά δεν έκανα κανονικά το βραδυνό που είχα προγραμματίσει γιατί γύρισα από την Zumba και όταν γυμνάζομαι μετά για καμμιά ώρα δεν μπορώ να φάω καθόλου. Οπότε έφαγα 2 πηρουνιές ντοματόρυζο (είχε γίνει πολύ νόστιμο και δεν μπόρεσα να αντισταθώ) από την κατσαρόλα καθώς το έβαζα στα τάπερ (γουρουνιά, ε; :D) και μετά έφαγα κι ένα δαμάσκηνο, έτσι για να πω πως κάπως τήρησα τα απαιτούμενα.
Αυτά για τώρα, καλή μέρα να έχουμε!! Φιλάκια!!!
Υ.Γ. Το τικεράκι δεν παίρνει δεκαδικούς αλλά δεν άντεξα, ήθελα να βλέπω το 7άρι!! Ελπίζω σύντομα να είμαι ακριβώς 79, χωρίς το 6 μετά! ;)
-
Αλεξάνρα μου συγχαρητήρια, χαίρομαι που οι κόποι σου ανταμείβονται και μάλιστα χωρίς να υποφέρεις διατροφικά! ʼντε εις κατώτερα!!!!! Στο είπα δεν είναι στο χέρι του ;)
Μεγάλη ευτυχία η αλλαγή δεκάδας είναι καιρός για πάρτι!!!Μας δίνεις κουράγιο :D