Είστε πολύ γλυκές!Μη στεναχωριέστε για μένα!Είμαι μία Σκάρλετ!Δεν επιτρέπω ό,τι βαραίνει τη μία μέρα να σκιάσει και την επόμενη
(εκτός σοβαρών περιπτώσεων φυσικά,όπου είναι πάνω από τις δυνάμεις μου η όποια στεναχώρια).
Ούτε φοβάμαι το δάκρυ,τη μελαγχολία,ό,τι τέλος πάντων έχει ανάγκη να βγει στην επιφάνεια.
Έχει πάντα τους σημαντικούς του λόγους.Του δίνω χώρο να υπάρξει και κατανόηση.Εκτονώνεται,κάπω ς ανακουφίζεται
και πάει και πάλι στο κρεβατάκι του μέσα μου,μέχρι να ξυπνήσει από επόμενο εφιάλτη,όλο και σπανιότερα,είναι η αλήθεια,τελευταία...
Σήμερα ήρθαν τα μωρά μας!Με είχες ρωτήσει,Γλαύκη,τις ηλικίες τους.Η ʼλμα είναι 3 κι ο Νόα 5.Είναι τα παιδιά του μεσαίου μου αδερφού.
Ο Νόα μοιάζει πολύ στον μικρό μου αδερφό κι η ʼλμα σ'εμένα,όταν ήμασταν μικροί.Αν κάναμε παιδιά,δεν ξέρω αν θα μας έμοιαζαν τόσο.
Με πυροβόλησαν πόσες φορές,κάναμε τα ακροβατικά μας,κρυφτό,κυνηγητό,γαργαλ� �τά,κρεβάτια και καναπέδες άνω κάτω...
Για πρώτη μέρα,καλά ήταν!Έχουμε εν καιρώ πολλά να κάνουμε!Ευτυχώς με τον μεγάλο συνεννοούμαστε(μιλά πλέον αρκετά Ελληνικά)
ενώ με τη μικρή έχουμε τους μεταφραστές γονείς της και λίγα γαλλικά(πηγαίνει σε γαλλικό παιδικό σταθμό εκεί).
Γερμανικά αρνούμαι να μάθω.Θέλω να μάθουν εκείνα Ελληνικά.Εξάλλου Έλληνες είναι κατά το 50%.
Ούτε Γαλλικά θα μιλάω στην ʼλμα.Δε θα τη διευκολύνω.Είναι ευκαιρία τώρα στην Ελλάδα να ζοριστούν να επικοινωνήσουν.
Έχει πολλή κούραση η οικογενειακή ζωή,έχει και τα πολλά καλά της.Ένα σημαντικό των οποίων είναι πως δεν προλαβαίνεις
να πέσεις ψυχολογικά.Όταν όλη μέρα είσαι σε κίνηση,όταν αφήνεις το ένα και στο καπάκι πιάνεις το άλλο,πού χρόνος
για φιλοσοφικές αναζητήσεις;Σαν τους αριστοκράτες και τους δούλους στην Αρχαία Ελλάδα ένα πράγμα...Αν είναι κι η οικογένεια,
που δημιούργησες,φαντάζομαι,ακ όμα καλύτερα!Έχεις συνήθως και τον άνθρωπο σου στο πλάι σου,έχεις και την ηθική ανταμοιβή
πως μεγαλώνεις κατά το καλύτερο δυνατό σου τα παιδιά σου!Η ζωή σου παίρνει άλλο νόημα...άλλη μεν ευθύνη,ωστόσο και γέμισμα και χαρά!
Σαμπινάκι μου,χρόνια πολλά,χαρά μου κι ευλογημένα!
ʼλλαξες κινητό μάλλον και χαθήκαμε,ωστόσο δε σε ξέχασα κι ήθελα να ελευθερώσω μια ευχή μήπως σε βρει,εκεί που είσαι.
Να μου είσαι πάντα καλά στην υγεία σου κι εσύ κι οι πολύτιμοι σου κι αν λάμπουν τα μάτια σου όπως όταν τα συνάντησα,
είμαι ήσυχη πως έχεις τόσο δύναμη να διαχειριστείς ό,τι τυχόν προκαλεί την αντοχή όσο κι ενέργεια να γευτείς κάθε λεπτό στο έπακρο!
Πάω κι εγώ στην αυλή του φθινόπωρου τώρα...Μια κουραστική μέρα φεύγει και σε λίγες ώρες ακόμα μία ξεκινά.
Καληνύχτα σε κάθε ζευγάρι βλέφαρα,που ετοιμάζεται να σφαλίσει όνειρα.Να μου σας προσέχετε!Καλό μας ξημέρωμα,ηλιοχιόνιστες μου!
--->ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ : ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ