Κανείς δεν μπορέι να φάει μόνο ένα!
Εμ έτσι εξηγείται! Το γνωρίζαμε ότι τα γαριδάκια ήταν εθιστικά αλλά τώρα ήρθε και η επιστήμη να το επιβεβαιώσει!
Printable View
Κανείς δεν μπορέι να φάει μόνο ένα!
Εμ έτσι εξηγείται! Το γνωρίζαμε ότι τα γαριδάκια ήταν εθιστικά αλλά τώρα ήρθε και η επιστήμη να το επιβεβαιώσει!
Quote:
Originally posted by break
alexan συγχαρητήρια κ απο εμένα για την εργασία σου!
Αχ θέλω κ εγώ να φτιάξω τα μπριοσάκια αλλά δεν έχω τέτοια φορμάκια, να βάλω τη ζύμη σε μακρόστενη φόρμα?
Σας έχω ευχάριστα νέα, σήμερα ζυγίστικα μετά από τρεις μέρες κ η ζυγαριά με έδειξε 500 gr πάνω, εν το μεταξύ δεν έχω κάνει καμιά παρανομία, είμαι κυρία :bigsmile: στην αρχή εκνευρίστηκα αφάνταστα κ μου ερχόταν να οργιάσω πάλι καθώς είχα κ κάποιες εξωτερικές δουλειές, σκεφτόμουνα να πάρω κάτι απο έξω καμιά πίτσα, ευκαιρία έψαχνα αλλα κρατήθηκα(αυτό είναι το ευχάριστο νέο κ όχι το παραπάνο μισόκιλο).
Έψαχνα φούρνο να πάρω κουλούρι Θεσσαλονίκης, τι πίτσες είδα, τι ντόναντς, μμμμμμμμ τα σάλια μου έτρεχαν αλλά σκέφτηκα πως μετά θα το μετανιώσω κ ναααααααααιιιιιιιιιιιι κορίτσια δεν πήρα τίποτα παρά μόνο το κουλουράκι μου!!!!
:thumbup::thumbup::thumbup:μπραβο!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Καλησπέρα κορίτσια!
Ελπίζω να είστε όλες καλά..πολύ ησυχία έχει πέσει, βλέπω.
Εγώ δεν νιώθω και στα καλύτερα μου, λίγο πεσμένη η ψυχολογία..είνα αυτές οι δύσκολες μέρες
πριν την περίοδο.
Ευτυχώς που τρέφομαι σωστά και έτσι δεν σκέφτομαι να βρω παρηγοριά στα γλυκά και γενικά
στο φαγητό, όπως συνέβαινε παλιότερα. Κάτι είναι και αυτό!
Ας γράψω τώρα τα σημερινά μου:
Πρωί ~ Κρητικό τοστ και 2 βερίκοκα φρέσκα
Σνακ ~ 1 μπανάνα και 1 1/2 κρημ κράκερ χωρίς ζάχαρη
Μεσημέρι ~ 2 αβγά βραστά, λαχανικά βραστά με πατάτα, λίγη φέτα
Σνακ ~ 2 βερίκοκα και 1 δαμάσκηνο αποξηραμένα, 1 κουτ. ξηρούς καρπούς
Βράδυ ~ 1 παξιμάδι μέτριο με τριμμένη ντομάτα, λίγη φέτα τριμμένη, λίγο κολοκυθάκι βραστό.
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια, μου δίνετε δύναμη!
alexan το να αλλάζεις δεκάδα είναι πολύ μεγάλη χαρά :thumbup::thumbup:
eri όχι μόνο είναι κάτι το να μη βρίσκεις παρηγοριά στα γλυκά αλλά είναι πολύ μεγάλη αλλαγή μπράβο κ σ΄εσένα :thumbup::thumbup:
Ελλη αχ αυτά τα πατατάκια κ οι σοκολάτες!!!!!!
Το σημερινό μενού είχε:
Πρωί μαζί με πρόγευμα εφόσον ξύπνησα 12 το μεσημέρι:shocked2:
~ 1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι
~ τοστ
Μεσημέρι
~ 1,1/2 φλτ φασολάκια
~ τυρί φέτα
~ 1φ.ψωμί ολικής
Απόγευμα
~ μπανάνα
~ 1 digestive
Βράδυ
~ 1αυγό βραστό
~ ελιές, ντομάτα,αγγούρι
~ τυρί φέτα
~ 1 φ.ψωμί ολικής
Γεια σας κοριτσάκια μου! Χθες δεν μπήκα παρά μόνο το πρωί γιατί μετά έλειπα μέχρι αργά.
Γράφω τα χθεσινά μου:
- Πρωί: 1 φρυγ. σίκαλης + 1/2 φ. τυρί του τοστ + 2 δαμάσκηνα αποξ.
- Ενδιάμεσα: 2 digestive+ 1 ποτ. χυμό
- Μεσημέρι: λίγο ντοματόρυζο + 2 ψωμάκια με σως- γιαουρτιού - τόνου + μαρούλι + 1 δάχτυλο φέτα
- Σνακ: 1 μπάρα δημητριακών +1 χυμό πορτοκάλι
- Βράδυ: 1 πίτα τορτίγια μικρή τυλιχτή με 1 φ. τυρί του τοστ + 1/2 σνίτσελ κοτόπουλο + ντομάτα + μαρούλι.
Μετά από αυτά ήπια κι ένα ποτάκι (αλλά έφαγα τα μηλαράκια και αγγουροκαροτάκια που το συνόδευαν)!! ;)
Σημερινά:
- Πρωί: 2 digestive + 1/2 μπανάνα + 2 καρύδια
- Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 1/2 μπανάνα
- Μεσημέρι: λίγο ντοματόρυζο (μετά το βέλασμα λόγω χόρτων θα βγάλω και ντοματάκια στην πλάτη μου!) + 1/2 σνίτσελ κοτόπουλου + 1 δάχτ. φέτα + σαλάτα μαρούλι μικρή
- Απόγευμα: 1 μπάρα δημητριακών + 2 δαμάσκηνα αποξ.
- Βράδυ: Θα λείπω κι ελπίζω να βρω να φάω καμμιά σαλάτα με κοτόπουλο ή τίποτα τέτοιο.
Αγόρασα κι άλλα χόρτα σήμερα και κολοκυθάκια για να τα ξανακάνω τσιγαριστά - είναι να μην μου κολλήσει κάποιο φαγητό εμένα!
Πάντως βρε κορίτσια παρατηρω ότι πραγματικά δεν είναι μόνο το ότι δεν πεινάω και μερικές φορές τρώω με το ζόρι, αλλά δεν κάνω κέφι και γλυκά, που πρώτα πέθαινα!! Σήμερα είχε ένα σκασμό πάστες στη δουλειά και ούτε καν δοκίμασα. Και όχι με το ζόρι, δεν ήθελα!! Φοβερό!!!
Έρι μου είναι φυσικό να είσαι πεσμένη, εγώ όταν περιμένω να αδιαθετήσω δαγκώνω άνθρωπο. Το βασικό είναι ότι καταφέρνεις και κρατάς τη διατροφή σου και μόλις περάσει το ορμονικό πάνω-κάτω θα νιώθεις πολύ περήφανη για τον εαυτό σου που τα πήγες καλά. Ε, και κάτι παραπάνω να φας, αν δεν το παρακάνεις είναι μία καλή αλλαγή, έτσι δεν είναι; :thumbup:Quote:
Originally posted by eri
Καλησπέρα κορίτσια!
Ελπίζω να είστε όλες καλά..πολύ ησυχία έχει πέσει, βλέπω.
Εγώ δεν νιώθω και στα καλύτερα μου, λίγο πεσμένη η ψυχολογία..είνα αυτές οι δύσκολες μέρες
πριν την περίοδο.
Ευτυχώς που τρέφομαι σωστά και έτσι δεν σκέφτομαι να βρω παρηγοριά στα γλυκά και γενικά
στο φαγητό, όπως συνέβαινε παλιότερα. Κάτι είναι και αυτό!
Ας γράψω τώρα τα σημερινά μου:
Πρωί ~ Κρητικό τοστ και 2 βερίκοκα φρέσκα
Σνακ ~ 1 μπανάνα και 1 1/2 κρημ κράκερ χωρίς ζάχαρη
Μεσημέρι ~ 2 αβγά βραστά, λαχανικά βραστά με πατάτα, λίγη φέτα
Σνακ ~ 2 βερίκοκα και 1 δαμάσκηνο αποξηραμένα, 1 κουτ. ξηρούς καρπούς
Βράδυ ~ 1 παξιμάδι μέτριο με τριμμένη ντομάτα, λίγη φέτα τριμμένη, λίγο κολοκυθάκι βραστό.
Γεια σας κοριτσια!
Τι μου κάνετε?
Εγώ κομμάτια. Σήμερα είχε γενική φασίνα στο σπίτι το πρόγραμμα, τώρα μόλις τελείωσα απο τις 8 το πρωί, συν ότι μόλις ήρθε και η περίοδος, οπότε καταλαβαίνετε..
Παρ´ όλα αυτά με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι είναι η πρώτη φορά που δεν επιθύμησα να φάω γλυκό σε τέτοιες δύσκολες μέρες, ούτε κ μου πέρασε από το μυαλό, να πω την αλήθεια.
Αλεξανδρα μου, κάτι αρχίζει να δουλεύει σωστά εδώ πέρα, έτσι δεν είναι? ;)
Το μενού σήμερα είχε ως εξής:
Πρωί ~ Κρητικό τοστ, 2 βερίκοκα φρέσκα
Σνακ ~ 5 φράουλες, 1 1/2 κουλουράκι σπανάκι
Μεσημέρι ~ Φιλέτο ψαριού στο τεφάλ με πολύχρωμες πιπεριές και μανιτάρια, 1 μέτριο παξιμάδι
Σνακ ~ 1 μπανάνα, 2 μπισκότα πολυδημητριακών
Βράδυ ~ Γιαούρτι, all bran flakes, 1 κουτ. τριμμένους ξηρούς καρπούς, 4 φράουλες.
:thumbup::thumbup::thumbup: eri, τέλεια διατροφή!
Το σημερινό μενού είχε:
Πρωί
~ γάλα
~ δημητριακά
~ 2 βερύκοκα
Πρόγευμα
~ πεπόνι
~ γραβιέρα
~ 1/2 κουλούρι Θεσσαλονίκης
Μεσημέρι
~ φακές
~ αγγούρι, πιπεριά ψητή,ελιές
~ 1φ.ψωμί ολικής
Απόγευμα
~ 1 μπισκότο βρώμης
~ 3 βερύκοκα
Βράδυ
~ 2 τορτίγιες μικρές
~ σως γιαουρτιού, μαρούλι, ντομάτα, αγγούρι
~ 1/2 λουκάνικο γαλοπούλας
Καλημέρες, καλημέρες!! Τι κάνουνε τα κοριτσάκια;
Λοιπόν, εγώ χθες τα έκανα λίγο χάλια το βράδυ γιατί γύρισα πάρα πολύ κουρασμένη και ο μικρός επέμενε να παραγγείλουμε goody's. Ε, είπα κι εγώ, ας κάνω και τη γουρουνιά μου μια φορά, και παρήγγειλα ένα μπέργκερ (με μεγάλο μπιφτέκι, τυρί και μαρουλοντομάτες), πατάτες και μία σως. Το καλό είναι ότι δεν κατάφερα να φάω όλες μου τις πατάτες (πρωτοφανές) και έφαγα λίγη μόνο σως αν και το μπέργερ το τσάκισα!! Και μετά έφαγα και 2 δαμάσκηνα για να μην νιώθω πολλές τύψεις!! χαχαχα!!!
Πάντως, σήμερα που ζυγίστηκα δεν έχω πάρει και γενικά αισθάνομαι ότι δεν πειράζει κάπου κάπου να ξεφεύγουμε και λίγο, ίσως και να χρειάζεται για να μην αισθανόμαστε καταπίεση, που σε μένα τουλάχιστον δρα εντελώς ανασταλτικά για την διατροφή.
Σήμερα έχω προγραμματίσει χόρτα τσιγαριστά (που είχα καιρό να τα κάνω, χαχα) με μπιφτέκια. Θα γράψω το πρόγραμμά μου αργότερα.
Καλή μέρα να έχουμε!! Φιλάκιααααα!!!
Quote:
Originally posted by alexan972
Σήμερα έχω προγραμματίσει χόρτα τσιγαριστά (που είχα καιρό να τα κάνω, χαχα) με μπιφτέκια.
Καλημέρα κούκλες!
Αλεξάνδρα, στο είπα αυτήν την εβδομάδα θα βελάσουμε παρέα! :lol: :lol:
Μόλις πήρα βλήτα και πάω να ξαναθυμιθώ την συνταγή σου.
Θα επανέλθω μέσα στην ημέρα για εντυπώσεις!
Τέλεια Έρι μου! Εμείς τουλάχιστον θα συνεννοούμαστε!! :D Εγώ σήμερα έβαλα και μικρά κολοκυθάκια μέσα και έβρασαν στο ζουμί απ' τα χόρτα, έγιναν πολύ νόστιμα! Επίσης, επειδή τα βλήτα που βρήκα εγώ ήταν λίγο μεστωμένα τα ζεμάτισα πρώτα για να μην πικρίζουν, αλλά την προηγούμενη φορά που ήταν πιο τρυφερά τα έβαλα έτσι. Οπότε πράξε αναλόγως.
Τα σημερινά μου:
- Πρωί: 1 φρυγ. σικάλεως + 1 φ. τυρί του τοστ + 2 δαμάσκηνα
- Ενδιάμεσα: 1 μπάρα δημητριακών + 1 πηρουνιά χόρτα
- Μεσημέρι: χόρτα τσιγαριστά με φέτα + 1 μπιφτέκι (δεν θα φάω ψωμί γιατί έχω βάλει παξιμάδι ολ. αλέσεως μέσα).
- Απόγευμα: 2 σταφιδοκαρυδοψωμάκι με λίγο μέλι
- Βράδυ: χόρτα τσιγαριστά με φέτα + 1 μπιφτέκι.
Τα μπιφτέκια τα φτιάχνω με λαχανικά (ντομάτα, καρότο, κρεμμύδι, μαϊντανό) και γίνονται πολύ αφράτα (και ξεγελάω και τον μικρό να τρώει λίγα λαχανικά).
Έρι περιμένω εντυπώσεις από τα χόρτα. Φιλάκια!!
Quote:
Originally posted by alexan972
Τα μπιφτέκια τα φτιάχνω με λαχανικά (ντομάτα, καρότο, κρεμμύδι, μαϊντανό) και γίνονται πολύ αφράτα (και ξεγελάω και τον μικρό να τρώει λίγα λαχανικά).
Έρι περιμένω εντυπώσεις από τα χόρτα. Φιλάκια!!
Αλεξάνδρα, τα χόρτα έγιναν καταπληκτικά!! (ποιός να το φανταζόταν ότι θα μιλάω έτσι για...χόρτα :lol: :lol: )
Επίσης, όταν ξανακάνεις μπιφτέκια δοκίμασε να βάλεις μέσα, αντί για παξιμάδι τριμμένο ολικής, 2-3 κουταλιές βρώμη που θα την έχεις περάσει απο το μούλτι να γίνει σκόνη.
Γίνονται πεντανόστιμα, είναι αφρός και έτσι δεν χρειάζεται να βάλεις μέσα αυγό (αν θέλεις να βάλεις και αυγό, τότε βάλε μόνο το ασπράδι).
Από τότε που ανακάλυψα αυτόν τον τρόπο, τα φτιάχνω πάντα ετσι.