Originally Posted by
shifter
Ναι έχω πάει σε 3 ψυχολόγους.Πάω και λέω οτι έχω διαταραχή πανικού με αγοραφοβία. Απο αυτό θέλω να απαλλαγώ είναι προφανές.Αφιερώνω γύρω στους 3 μήνες μέχρι να δώ έστω κάποια μικρή βελτίωση.Αυτά βέβαια δέν τα βγαζω απο το μυαλό μου αλλά όπως συνιστούν και οι ίδιοι οι ψυχολόγοι στο εξωτερικό, μια θεραπεία για πανικούς κρατάει περίπου 3 μήνες.
Μετά απο αυτό το διάστημα και ενώ δέν βλέπω την παραμικρή βελτίωση, οπως καταλαβαίνεις αρχίζω και αμφιβάλλω.Δέν φταίνε απαραίτητα μόνο οι ψυχολόγοι. Προφανώς θα φταίω και εγώ. Έτσι με μάθαν να σκέφτομαι αν και ειλικρινά πολύ λίγο μερίδιο ευθύνης μπορώ να δώσω σε έναν άνθρωπο τόσο φοβισμένο και απελπισμένο όπως εγω.Οι ανθρωποι αυτοι δεν ξέρουν απλά. Φταίνε μόνο στο ότι αναλαμβάνουν κάτι το οποίο δέν μπορούν να κάνουν.
Μη με περνάτε για αρνητικό.Είναι ανοιχτός πραγματικά στο οτιδήποτε. Γιαυτό και έδωσα ευκαιρία και σε αυτούς τους ανθρώπους.Αλλά δέν βλέπω αποτελέσματα.Όχι μόνο σε μένα.Αλλά επειδή πρίν χρόνια το είχα φάει αυτο το φόρουμ, δέν βρήκα ούτε ένα post που να λέει οτι κάποιος έγινε καλά απο ψυχολόγο.
Δέν ειμαι αρμόδιος να τους κρίνω και δεν έχω και καμία όρεξη. Η εμπειρία μου αυτή είναι. Μπορεί να παρεξηγησα τα πράγματα εγώ και ο ρόλος τους να είναι απλά να παρέχουν μια μικρή στήριξη ή καμία ιδέα. Δυστυχώς εγώ όταν φτάσω στο σημείο να ζητήσω βοήθεια πάει να πεί οτι θέλω βοήθεια και όχι στήριξη ή κάποια αφηρημένη ιδέα του τι μπορεί να φταίει.