Συμφωνω Ιnstant θα μου επιτρεψεις να συμπληρωσω και μια δικη μου σκεψη,αν καποιος θεος κανει κατι τετοιο θα πρεπει να ανακαλυψει και τα δικα του εγκληματα που με το συμπαθειο μπορει να μην ειναι και λιγα.
Printable View
Κάποτε είχα σχέση με μια φοιτήτρια Νοσηλευτικής η οποία μου είπε ότι η σχολή συμβουλεύει ανεπίσημα ως γενική πολιτική να μην ενημερώνεται ο ασθενής όταν πρόκειται για καταληκτικές ασθένειες, παρ'όλο που η πληροφορημένη συναίνεση διδάσκεται κανονικά από το πρόγραμμα σπουδών. Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί μου ακούγεται αρκετά ανήθικο (και φαντάζομαι παράνομο), τη στιγμή που ένας ασθενής βάζει όλη του την εμπιστοσύνη και τη ζωή στους θεραπευτές του. Οι πληροφορίες που αφορούν την υγεία είναι οι πιο απόρρητες, πιο προσωπικές, και πιο πολύτιμες για το άτομο που αφορούν. Αν εγώ επρόκειτο να πεθάνω σύντομα και το ήξερε κάποιος, θα ήθελα να έρθει να μου το πει τρέχοντας.
Ροβη μου Καλή Χρονιά! Κουράγιο και δύναμη! Κι εμένα πρόσφατα νόσησε συγγενής μου σε ηλικία 53ετών και σ' αυτήν την περίπτωση, οι γιατροί έκριναν, ότι δεν πρέπει να μάθει, ότι πάσχει απ' αυτήν την ασθένεια. Μ' ένα σωρό διάφορα δικαιολογούμε την όλη διαδικασία της θεραπείας. Να σκεφτείς τον όγκο της τον παρουσίασαν ως φλεγμονή και στις ακτινοβολίες έδωσαν τον όρο διαθερμίες.. Όσο για τον μπαμπά σου τώρα, να μένετε όσο περισσότερο γίνεται δίπλα του, αυτό κυρίως έχει ανάγκη, να σας αισθάνεται συνεχώς κοντά του. Και μόνο η παρουσία σας, ακόμα και με σιωπή είναι ότι το καλύτερο, μπορείτε να του προσφέρεται. Καλή συνέχεια!
Καλημέρα Ρόβη και καλή χρονιά σου εύχομαι...μακάρι τα πράγματα να εξελιχθούν καλύτερα για τον πατέρα σου. Ειλικρινά στο εύχομαι.
Όσον αφορά το δίλημμά σου, εγώ προσωπικά αν είχα σοβαρό πρόβλημα υγείας θα ήθελα να είμαι ενήμερη..γενικά μου φαίνεται περίεργο που οι γιατροί συναίνεσαν να μην τον ενημερώσουν για τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Πιστεύω ότι μέσα μας γνωρίζουμε και διαισθανόμαστε όταν κάτι δεν πάει καλά ...μας προειδοποιεί το σώμα μας με διάφορους τρόπους.
Δεν ξέρω πως είναι η κατάσταση στο σπίτι σας, αλλά προσπαθήστε να συμπεριφέρεστε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά.
Έχει καταπέσει ο άνθρωπος, είναι λογικό λόγω της αρρώστιας..ψυχολογικά υποστηρίζεται από κάποιον ειδικό?
Εσείς πέρα από τη λύπη που αισθάνεστε για εκείνον, πως είστε?
Έχετε αποδεχθεί ότι μπορεί να μην είναι και τόσο καλή η έκβαση?
Κάτι είπες σχετικά με το Θεό..θα σου πω το εξής, ως άτομο με πολύ βαθιά πίστη σε αυτόν, η οποία ήταν και το μοναδικό μου εφόδιο σε πολύ άσχημες στιγμές..
"αυτός που αγήνεται στο σχέδιο του Θεού , χωρίς δικό του σχέδιο, περνά στο σχέδιο του θεού. Όσο κανείς είναι γαντζωμένος στον εαυτό του, μένει πίσω, εμποδίζει το έλεος."
Κάτσε άνοιξε την ψυχή σου, βγάλε όλη την πίκρα σου, την απογοήτευση για αυτό που σας συνέβη, κλάψε...αλλά έχε πίστη.
όχι πίστη ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και θα ζήσετε happily ever after..
Πίστη ότι περνάτε μια δύσκολη φάση αλλά ότι όλα θα πάνε καλά, δοκιμασίες είναι όλα, έχε πίστη και δε θα νιώθεις ποτέ μόνη σου.
όλοι έχουμε το θεό μέσα μας..βρες την ενέργεια που έχεις μέσα σου και δώστην όσο μπορείς και στα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Εύχομαι τα καλύτερα. Και ό,τι χρειαστείς εδώ θα είμαστε.
Και εγω σιγουρα θα ηθελα να ενημερωθω για οτι εχει σχεση με την υγεια μου.Πιστευεις ομως πως ολοι αντεχουν να μαθουν πως εχουν καρκινο στο νεφρο με μεταστασεις σε επινεφριδιο,2 σε πνευμονα,λεμφαδενα,2 σε κοιλιακο τοιχωμα,και εγκεφαλο?Να ξερουν ολα αυτα?Το να ξερεις ενα δυο το παλευεις,η προσπαθεια για να ζησεις ειναι σημαντικη και το ψυχολογικο το ιδιο,αλλα πιστεψε με ολοι ξερουμε πως ο καρκινος σκοτωνει αλλα με τετοια εκταση των μεταστασεων ολοι δεν αντεχουν να ξερουν,το τελειωνουν απο μονοι τους.
Καλησπερα void.Eλπιζω να λαβεις ολο το μηνυμα.Κατι λαθος κανω και κοβονται οι λεξεις.Θα απαντησω στις ερωτησεις σου αφου σε ευχαριστησω πρωτα.Η συμπεριφορα μας ειναι φυσιολογικη οπως και πριν,σιγουρα δεν σκαμε στα γελια αλλα συζηταμε τα καθημερινα οπως παντα.Ψυχολογικη απο ειδικο δεν θελει στηριξη,αρνειται και ας πολλες φορες το προτειναμε.Δεν τους πολυπιστευει.Δυστυχως.Στην αρχη τα ειχαμε χασει,ξερεις αν δεν συμβει στο σπιτι σου τα βλεπεις πολυ διαφορετικα,ετσι και εμεις.Ραντεβου με γιατρους κουβεντες με ειδικους μια τρελα.Ηταν πολυ δυσκολο πιστεψε με ,οχι να λεμε ψεμματα,αλλα να μη λεμε ολη την αληθεια.Σιγουρα πια ημαστε ετοιμοι για ολα,καθε βδομαδα εσκαγε και κατι καινουργιο.Αλλα δεν σου κρυβω πως πολλες φορες νομιζω πως ολα αυτα ειναι σε ταινια,οχι στην ζωη μας.Τοτε αρνουμαι αυτο που συμβαινει.Τωρα για τις στιγμες που ειμαι σπιτι μου εκει αρχιζουν τα δυσκολα.Αφηνω τον εαυτο μου ελευθερο.Να κλαψω να θυμωσω να ξεσπασω.Σχετικα με τον Θεο,σε θαυμαζω,εσενα,την αδερφη μου,τον αντρα μου,ολους οσους εχουν βαθια πιστη,σχεδον τους ζηλευω,ειναι σπουδαιο το ποσο γαληνευεις και ισορροπεις με την πιστη,ετσι ημουν καποτε.Ασχετο,μετα απο την εγκυμοσυνη μου μου ηρθαν ολα τουμπα.Σε ευχαριστω για τις ευχες σου,και για την καλη σου διαθεση.
http://www.youtube.com/watch?v=q_dqLEKCTys
Αυτο το ανεβασε μια φιλη στο facebook.. ισως το ξερεις , ισως οχι.. ελπιζω να βοηθησει ειτε εσενα ειτε αλλα ατομα....
Ροβη μου πράγματι, απευθύνσου σ' αυτόν τον φορέα αν τόχεις ανάγκη για ψυχολογική στήριξη. Αξίζει τον κόπο, κάνουν καλή δουλειά κι έχω ακούσει κι εγώ πολύ θετικές κριτικές. Απ' ότι μούχουν πει μάλιστα ο ίδιος ο ιδρυτής, που βλέπεις και στο βιντεάκι είναι επιζών του καρκίνου 2 φορές. Καλά κουράγια!