Quote:
Originally posted by olga_soul
Στην αρχή προ αγωγής εποχή όντως οι κρίσεις πανικού οδήγησαν σε αγοραφοβία και κοινωνική φοβία, ενώ υπήρχε παράλληλα και κατάθλιψη εξαιτίας ενδοοικογενειακών άσχημων καταστάσεων.
Σ ευχαριστώ Όλγα για την περαιτέρω διευκρίνηση. Σου ζήτησα περισσότερες πληροφορίες ακριβώς επειδή υποπτεύθηκα διπλή διάγνωση.
Quote:
αντιμετώπισα την αγοραφοβία μόνη μου, χωρίς ψυχανάλυση, ή συνεδρίες...αλλάζοντας απλώς συνήθειες και ωθόντας τον εαυτό μου να κάνει ένα-ένα βήμα προς τα έξω. Στον 1 μήνα η αγοραφοβία μπήκε σε έλεγχο, βρήκα δουλειά που είχε να κάνει με κοινό, δούλευα σχεδόν όλη μέρα , οι μετακινήσεις μου γίνονταν όλο και πιο μακρινές, η λήψη υψηλών καθηκόντων ολοένα και περισσότερες , άρχισα περισσότερες κοινωνικές επαφές και ο πανικός μου σε καταστάσεις που πριν διεγείρονταν σταμάτησε πια να ενεργοποιείται προς έκπληξή μου κιόλας...
Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το ότι μπόρεσες να βρεις μόνη σου τον τρόπο και την δύναμη να διαχειριστείς την αγοραφοβική συμπτωματολογία.
Quote:
Τώρα πια πανικός αλλά σε ήπια μορφή (κάτι σαν μια πιο έντονη μορφή άγχους όμως- όχι κρίση) θα με πιάσει σε ορισμένες μορφές αγοραφοβίας (π.χ μακρινά ταξίδια μόνη μου) ή σε ορισμένες μορφές κοινωνικής μου φοβίας (π.χ όχι σε έναν τυπικό για μένα γάμο, αλλά σε ένα πιο ελίτ γάμο στον οποίο θα υπάρχουν πιο στενά κλισέ). Δεν ξέρω αν σου φαίνεται περίεργο αλλά αυτή η κατάσταση επικρατεί σε μένα.
Καθόλου περιέργο δε μου φαίνεται αυτό που περιγράφεις. Απεναντίας, μου μοιάζει πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εξοικιώθηκες με αυτό το κομμάτι του εαυτού σου, και κατά κάποιο τρόπο αποδέχθηκες την ύπαρξη του, αποδέχθηκες ότι και αυτό είναι δικό σου \"παιδί\", έστω και αν θα προτιμούσες να μην υπάρχει.