Originally Posted by
ElenaCl
Είναι καλό έστω και να κάνουμε συλλογίσμους γύρω από θρησκευτικά θέματα, ειδικά τώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν απογοητευτεί από τις θρησκείες γενικά, όπως έχουν απογοητευτεί από το καθετί φυσικά, και αναζητούν απαντήσεις στην επιστήμη που κι από κει δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί και οι επιστήμονες δεν έχουν τεκμηριώση τίποτα. Αυτό που ήθελα να πω, είναι ότι όλα τα βιντεάκια, που όπως μου φάνηκαν είναι χιουμοριστίκα, χαλάνε την ποιότητα της συζήτησης. Κατα τη γνώμη μου φυσικά, άλλωστε πρώτη μέρα γράφω στο φόρουμ ίσως να περίμενα κάτι άλλο και να έχω λάθος. Τελοσπάντων, απλά ήθελα να πω κάτι πάνω στο θέμα του αν ο Ιησούς ήταν απλώς ένας καλός άνθρωπος. Για να θεωρείτε κάποιος καλός, σύμφωνα με την έννοια που δίνουν γενικά οι άνθρωποι σε αυτή τη λέξη, θα πρέπει τουλάχιστον να ήταν άτομο που έλεγε την αλήθεια. Και η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ακόμη και οι εχθροί του αναγνώριζαν ως άτομο που έλεγε την αλήθεια. (Μάρκ. 12:14) Ο Χριστός είπε για τον εαυτό του ότι είχε προανθρώπινη ύπαρξη, ότι ήταν ο μονογενής Γιος του Θεού και ότι ήταν ο Μεσσίας που είχαν προείπει οι Εβραϊκές Γραφές. Ή ήταν αυτό που είπε ή ήταν ένας μεγάλος απατεώνας και ψεύτης.