Nαι συγνώμη φίλε μου αρχικά,εγώ πάω σε ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή είναι κάπως τσιμπημένη η τιμή στα 70 ευρώ αλλά γενικά δεν γνωρίζω πόσο στοιχίζει η ΓΣΘ σε κάθε επίσκεψη.
Printable View
Nαι συγνώμη φίλε μου αρχικά,εγώ πάω σε ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή είναι κάπως τσιμπημένη η τιμή στα 70 ευρώ αλλά γενικά δεν γνωρίζω πόσο στοιχίζει η ΓΣΘ σε κάθε επίσκεψη.
Πετραν, εχω χρησιμοποιησει τη μεθοδο που προτεινω, δλδ το να διωξω τη σκέψη, όσες φορες με τη θεληση και πεισμα την εκανα πράξη ειδα διαφορα, χωρις να θελω να αμφισβητησω την επιστημονικοτητα αυτου που προτεινεις. Ως προς την έκθεση εγω το καταλαβαινω ως έκθεση σ αυτα που υποτιθεται φοβιζουν ώστε να ξεπερασει με τον καιρο τις φοβιες που για μενα το ξεπερασμα τους συμβαλλει στη μειωση της ΙΨΔ αφου πιστευω πως οι φοβιες και τα αποτελεσματα τους την τροφοδοτούν.
Το να αγκαλιασεις και να αποδεχτεις τη σκέψη ίσως εννοείς το να δεις αν ισχυει στην πραγματικότητα? δλδ κατι που εχει εφαρμογη στην πραγματικοτητα, πχ πάω σε ένα πάρτι όπου νοιωθω φόβο να πάω. Το να πλάθει ο νους φανταστικα σεναρια και ιστοριες για πραγματα που δεν εχουν καμια ισχυ στην πραγματικοτητα πχ με παλατια και περιπετειες ή αναμόχλευση και διαπλαση στο νου γεγονοτων του παρελθοντος μπορει αυτο να το αγκαλιασει ή με τον καιρο να το διωξει? Μήπως τελικα μ αυτο που προτεινεις υπαρχει ο κινδυνος το άτομο να εξοικειωθει με τις σκεψεις ΙΨΔ, δλδ να του μεινουν, να του γινουν κομματι και η θεραπεια τελικα να αφορα μειωμενη ενταση? Το να τις διωχνει, μπορει στην αρχη να δημιουργει προβλήματα ωστοσο με την παροδο του χρονου να λύσει οριστικα το προβλημα?
είναι δύσκολο πάντως από εκεί που ενέδειδες στον ψυχαναγκασμό ξαφνικά να πεις "εγώ δεν θα ενδώσω". Αυτό μου δημιουργεί πολύ άνγχος. Πάντως αν τα καταφέρω και δεν ενδώσω, κάποιες φορές το άνγχος μετά από λίγο φεύγει, και μετά, μερικές φορές αντιλαμβάνεσαι το παράλογο της σκέψης σου.
Lemon το βασικο ειναι να αποδεχτεις αυτο που συμβαινει.
Οι σκεψεις και οι ψυχαναγκασμοι δεν λενε τιποτα απολυτως για τον χαρακτηρα σου.Ειναι απλα ο τροπος με τον εκφραζεις το αγχος σου.
Εγω περασα αρκετα μεγαλο διαστημα μεχρι να μπορεσω να το αποδεχτω,αλλα οταν τα καταφερα αρχισα να συνερχομαι.
Μιλα και σε καποιον που εμπιστευσαι για αυτες τις σκεψεις και τους καταναγκασμους.
αν υπαρξει και εκθεση και παρεμποδιση του ψυχαναγκασμου(σημαντικο να επιτευχθουν και τα δυο)
και αφοσιωθεις ωστε να μην ενδωσεις στο τελετουργικο-ψυχαναγκασμο ,τοτε ναι εχει αποδειχθει οτι επερχεται μεγαλη μειωση του αγχους,''εξοικειωση'' οπως ονομαζεται η σταδιακη μειωση του στρεςς αν εφαρμοστει με επιτυχια η τεχνικη.. περιπτωση υποτροπιασμου μετα απο τετοιες τεχνικες επισης δεν υπαρχει..ο συμπεριφορισμος εδω ,σε οδηγει στη βιωση μιας πολυ σημαντικης διαπιστωσης οτι δλδ δεν υφιστανται οι συνεπειες της μη τηρησης του τελετουργικου,δομικος παραγοντας για τη μειωση των συμπτωματων και του στρεςς(χημικες μεταβολες επισης υφιστανται γτ στην ουσια μεταβαλλεται η ''κοσμοθεωρια'' του ατομου για τις ιδεοληψιες...η εξοικειωση δλδ θα ερθει αλλα οχι οπως το εννοεις εσυ..
Και η γνωστικη τεχνικη που ανεφερες ειναι αρκετα διαδεδομενη και αποτελεσματικη..ειδικα το πρωτο βημα που αναφερεις ειναι πολυ σημαντικο,να καταλαβει ο ασθενης οτι οι ιδεολψιες ειναι γνωστικες στρεβλωσεις και δεν υφιστανται..αυτο που επιδιωκει η γνωστικη κυριως ομως ειναι να αλλαξει την ερμηνεια των γνωσιακων αυτων στρεωβλωσεων που εκλαμβανονται ως επικινδινες,να μαθει μονος του ο πασχων να αλλαζει αμεσως την ερμηνεια μιας ιδεοληψιας(διαστρεβλωμενη� � στ μυαλο του)..
Συμφωνω με την έκθεση - παρεμποδιση του ψυχαναγκασμου, επιτευξη και των δυο.
Ως προς την περιπτωση υποτροπιασμου μετα από εφαρμογη της τεχνικης πιστευω υπάρχει αμα δεν εχουν καμφθει οι εσωτερικες αντιστασεις.
Δεν εχω κατανοησει την εννοια τελετουργικό-ψυχαναγκασμος.
geia k apo mena
oi psyxologoi einai synhthws pio oikonomikoi..alla egw sou proteinw na pas kateytheian se psyxiatro..an exeis thn diataraxh tha to katalavei k tha se voithisei kateytheian, enw o psyxologos mporei na mh gnwrizei akrivws, einai diaforetikh h antimetwpish.
einai pio akrivoi oi psyxiatroi synhthws alla pisteyw aytoi einai katallhlloi gia kati tetoio.
shmantiko einai omws o psyxiatros na einai k psyxotherapeyths...gia na mporei na se voithisei k psyxologika giati alliws yparxei periptwsh na sou dwsei k farmaka mono.alla xwris psyxotherapeia..ta farmaka den einai arketa