Originally Posted by
parakosa
Καλησπέρα παιδιά. Παρακολουθώ το φόρουμ σας εδώ και δύο μήνες περίπου. Τότε ξεκίνησαν όλα. ήρθαν τα πάνω κάτω βασικά . πρόκειται για τον φίλο μου. ειμαστε μαζι τα τελευταια 3 χρονια. τον μαρτιο μπηκε στρατο. 25 απριλιου επαθε οξυ ψυχωτικο επεισοδιο μεσα στο στρατοπεδο. δυσκολια συγκεντρωσης, το μυαλο ενα κουβαρι, φυγη απο την πραγματικοτητα, μου μιλουσε σαν 5χρονο. ειχε και ορισμενες ψευδαισθησεις, του στιλ οτι εστριβε τσιγαρο χωρις να κραταει τιποτα στα χερια του. νοσηλευτηκε ενα μηνα σε ενα γενικο νοσοκομειο του κωλου της επαρχιας επειδη στο αντιστοιχο στρατιωτικο του νησιου δεν υπηρχε καταλληλο προσωπικο (!!!) και εκει μεσα εγινε χειροτερα. δεν τον προσεγγισαν με τον καταλληλο τροπο, δεν εδιναν σημασια στην αγωγη του, οι νοσηλευτριες μπερδευαν τις πρωινες κ βραδινες δοσολογιες του, δεν ελεγχαν καν αν καταπινει τα χαπια με αποτελεσμα να παραληψει δοσεις και να παθει και 2ο επεισοδιο μεσα στο νοσοκομειο. εδω αρχισαν οι θεωριες συνομωσιας, οτι κανεις δεν ειναι αυτος που λεει, οτι ο στρατος θα τον παρει κ θα του κανει πειραματα... και φυσικα ο στρατος δεν επετρεπε να τον μεταφερουμε οπουδηποτε αλλου γιατι ηταν υπο την ευθυνη τους. επαιρνε zyprexa και depakin. στις 24 μαιου γυρισε σπιτι του. ενιωσε καλυτερα απο τις πρωτες κιολας μερες, πηγε και στη δουλεια(υπαλληλος σε μαγαζι) ,ειχα γεμισει με ελπιδες... μεσα σε αυτο το διαστημα επικοινωνησαμε με εναν ψυχιατρο που μας συστησαν στην αθηνα. πηρε για 3 μερες αντικαταθλιπτικα για να ειναι σε θεση να ταξιδεψει και εκεινες τις μερες ηταν πολυ καλυτερα. πηγε στην αθηνα, μιλησε με τον γιατρο, τον εμπιστευτηκε αμεσως, του αλλαξε την αγωγη σε stelazine και akineton,πρωι βραδυ. κ μετα απο αυτο αρχισε να χειροτερευει. κλαμα ολη μερα, αρνητικες σκεψεις, ρωταει 15 φορες το ιδιο πραγμα μεσα σε 5 λεπτα... πλεον εχουν περασει 2 μηνες και η δοση εχει αυξηθει αλλα κανενα αποτελεσμα κ παλι... μερα με τη μερα νιωθω οτι τον χανω ολο κ περισσοτερο... αραγε θα γινει οπως ηταν; θα το ξεπερασει η θα ειναι κατι μονιμο; προσπαθω να κανω θετικες σκεψεις αλλα δεν γινεται τιποτα καλο για να παρω λιγη δυναμη... ειμαι σε αθλια κατασταση...