σαν να μου λες δεν φταει το παιδι που δεν εκανα για τα χαλια μου
Printable View
σαν να μου λες δεν φταει το παιδι που δεν εκανα για τα χαλια μου
Καλησπέρα Instant!
Κατά την γνώμη μου οι θρησκίες ειναι κατασκευάσματα των ανθρώπων, ένα βοήθημα έστω ωστέ να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στον εαυτό τους και να αγγιξουν την αγάπη. Δυστυχώς όμως έχουμε όλοι μας μπερδευτεί με όλα αυτά και έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε στον εαυτό μας με αποτέλεσμα να απομακρυνόμαστε απο την αγάπη και τον εαυτό μας φυσικα. Έχουμε μπερδέψει την πίστη σε εμας με την πίστη που? Στον Θεο? Ο Θεος κατα την γνώμη μου δεν μπορει να σου προσφέρει κάτι παραπάνω εαν ο καθένας μας απομακρυνετε απο τον εαυτο μας και τους ανθρωπους και την αγάπη.. Πιστεύω απόλυτα οτί το σύμπαν ειναι σε απόλυτη αρμονία και μας επηρεάζει και πιστεύω οτί το Σύμπαν ειναι ο Θεός ουσιαστικα. Σε αυτά τα θέματα έχω ανατολίτικη νοοτροπία.. Πιστεύω όμως οτί οι αυτοκτονίες δεν μπορούν να συνδεθούν με καμία θρησκεία παρά μόνο στην επιλογή και αυτή η επιλογή δείχνει την αδυναμία του ανθρώπου να αγγίξει μέσα του όσο και αν ο κόσμος μπορεί να είναι απογοητευτικός. Αυτό για μένα είναι δύναμη το να πιστεύεις πάνω απο όλα μέσα σου, στον ίδιο σου τον εαυτό.
Ζητώ συγνώμη αν όλα αυτά που γράφω ακούγονται ανόητα αλλά είναι η αποψή μου εδώ και πολλά χρόνια.. είναι καθαρά η αποψή μου!
Ευχαριστώ!
στην κοινωνια εχουμε παψει να πιστευουμε, αλλα την αναζηταμε απο'δω και απο'κει στα φορουμ γιατι στην τελικη κανενας δεν θελει να ειναι μονος
Καλησπέρα axl100! :)
Δεν πιστεύω οτί την αναζητάμε μόνο στα φόρουμ αλλά γενικά. Γι αυτό λέω οτί έχουμε χαθεί και έχουμε χάσει τον εαυτό μας και ναι συμφωνώ οτί κανένας μας δεν θέλει να είναι μόνος. Να προσθέσω σχετικά με το παραπάνω μνμ μου αυτό που είπες και εσυ οτί πιστεύω οτί και ένας από τους λόγους που καταφέυγουμε στην θρησκεία ειναι και η μοναξιά.
Και πάλι ζητώ συγνώμη αν είμαι με κάποιους εντελώς αντίθετη με τις απόψεις και τα πιστεύω..
Ρε παιδιά ξεκολλάτε, ειλικρινά δλδ υπάρχει κόσμος που πιστεύει πως υπάρχει θεός?
ναι κι εγώ. Και δεν είν' κακό! Όπως υπάρχουν αυτοί που δεν πιστεύουν, έτσι υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν.
Υπάρχουν όμως κι οι άλλοι, που κάνουν από μαγκιά, ότι δεν πιστεύουν κι όταν τους τύχει κάτι, τότε αρχίζουν
τις προσευχές και τα μοιρολόγια. Όχι πως είμαι θρησκόληπτη και σιχαίνομαι κυριολεκτικά τις θεούσες, αλλά κι
εγώ για τους λόγους μου πιστεύω.. δεν πιστεύω νάχει κάποιος αντίρρηση?
η αληθεια ειναι πως απο επιστημονικη αποψη δεν υπαρχουν αποδειξεις ουτε για το ενα, αλλα και ουτε για το αλλο - οποτε απλα δεν ξερουμε αν υπαρχει
Σαν να μην διαβάσατε τα μηνύματα μου! Λοιπόν,
Έχει γραφτεί μια νουβέλα η οποία παρομοιάζει τον Θεό με την τεχνολογία. Φαντασία σε συνδιασμό με την λογική δεν μπορεί να παράγει μια βεβαιότητα. Η μπορεί; Σύμφωνα με τον συγγραφέα όταν ένας επιστήμονας ένωσε όλα τα ίντερνετ (συλλεγμένη γνώση) σε ένα υπερκύκλωμα βγήκε μια φωνή η οποία υποστήριξε πως είναι ο Θεός, δεν ήταν δηλαδή μήνυμα γραμμένο από άνθρωπο, και όταν τρόμαξε ο επιστήμονας και πήγε να κλείσει τον διακόπτη έπεσε κεραυνός και έκαψε τον διακόπτη με τον οποίο θα μπορούσε να διασπαστεί η σύνδεση.Το όλα είναι ο Θεός είναι πανθεισμός ότι όλα δηλαδή συνθέτουν έναν Θεό, η ψυχολογία ερμηνεύει το φαινόμενο ως ψυχο κοινωνικό και η θρησκεία απλά κωδικοποιεί τα μήνύματα. Ο τίτλος της νουβέλας λέγεται "Η απάντηση".
Και έπειτα λοιπόν συνδέω τις αυτοκτονίες με όλα αυτά τα κομμάτια από το πάζλ. Όπως για παράδειγμα ο φοιτητής που έγραψε έκθεση 10.000 λέξεων πρίν αυτοκτονήσει με τίτλο "Θεός είναι η τεχνολογία". Πως μπορεί να είναι Θεός κάτι που δεν έχει την δυνατότητα να φτιάξει νέα σενάρια; Η τεχνολογική ευφυία περιορίζεται μόνο σε αυτά που ξέρει, δεν μπορεί δηλαδή να φτιάξει μια καινούργια ιστορία, μια τεχνητή νοημοσύνη, όσο ευφυής και αν είναι. Το "Υπάρχει Θεός" (Is there a God asks human to the machine, the machine replies there is now) το απάντησε η πιο ευφυής κυβερνητική (cybernetic machine) κατασκευή, αυτό είναι το μήνυμα. Όπως είπαμε όμως μια τεχνητή νοημοσύνη περιορίζεται σε αυτά που γνωρίζει και αδυνατεί να φτιάξει μια καινούργια ιστορία. Τι σημαίνει αυτό; Τι είναι αυτό; Μου ακούγεται παλαβό...
Ινσταντ ωραίο το θέμα σου αν και λίγο συνειρμικό ;-)
Εγώ θα το ονόμαζα "πίστη και αυτοκτονία"
Λέω πίστη διότι θέλω εξαρχής να τη διαχωρίσω από τη θρησκεία η οποία όπως έχει ειπωθεί πολλάκις είναι μηχανισμός χειραγώγησης και μαζοποίησης και μέσω των "ελέω θεού" εκπροσώπων της έχει κάνει τραγικά λάθη (βλπ σταυροφορίες, ιερά εξέταση, σφαγές ειδωλολατρών κλπ) αλλά βέβαια η τυπολατρεία της και ο συντηρητισμός διακρίνεται και στην καθημερινότητα όπως για παράδειγμα στις σχέσεις των δύο φύλων, στο ρόλο της γυναίκας, στην παρεμβατικότητά της στην πολιτική κοκ.
Θα σου πω όμως για την πίστη, τουλάχιστον όπως την βιώνω εγώ. Η θρησκεία αυτή καθεαυτή είτε με αφήνει αδιάφορη είτε μου προκαλεί απέχθεια.
Μακάρι να μπορούσα να αποδώσω με λόγια την αγαλλίαση που νιώθω όταν προσεύχομαι. Για μένα η προσευχή και η πίστη είναι η απόλυτη ελευθερία. Έρχομαι σε επαφή με τον εαυτό μου, αδειάζω το κεφάλι μου από ολα τα άσχημα της ημέρας που πέρασε...ενίοτε και της ζωής που πέρασε. Είναι η ώρα εκείνη όπου πραγματικά αφουγκράζομαι τις ανάγκες μου. Για κάποιο λόγο, όσο ενδυναμώνεται η πίστη μου σε αυτόν, τόσο πιο δυνατή νιώθω κι εγώ μετά.
Αντλώ δύναμη λοιπόν από την πίστη μου. Και όχι μόνο τη δύναμη για να αντέξω μια κατάσταση, αλλά κυρίως τη δύναμη για να βγω από μέσα της αλώβητη και ίσως ακόμα πιο δυνατή και πιο ανθρώπινη.
Το αν υπάρχει ή όχι αυτό στο οποίο προσεύχομαι δε με απασχολεί ούτε με απασχόλησε σε βαθμό ώστε να το αναιρέσω. Δεν ένιωσα την ανάγκη να το κάνω, ούτε αδύναμη επειδή στηρίζομαι σε αυτό. Τα θετικά που αποκομίζω από αυτή τη σχέση με το θεό είναι σαφώς περισσότερα, και για μένα αυτό έχει σημασία.
Η μεγαλύτερη αμαρτία δεν είναι η αυτοκτονία. Αυτά είναι μαλακίες των τραγοπαπάδων.
Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι οι ΕΝΟΧΕΣ...αυτές οι ρημάδες που σε σιγοτρώνε μέχρι να ασε αφήσουν ένα άδειο κουφάρι. Εκεί πολλοί επιλέγουν μια αυτοκτονία, που είναι ο γρήγορος θάνατος αντί για τον αργό και επώδυνο θάνατο της ηθικής και ψυχικής κατάπτωσης.
Σε μια τέτοια περίπτωση η πίστη στο θεό που μπορεί να σου δώσει αυτό που ο εαυτός σου αδυνατεί...τη συγχώρεση.
Όλες τις φορές που ένιωθα πως δε χωρούσα πουθενά, πως ήμουν ο χειρότερος άνθρωπος που έχει περάσει, ήξερα ότι στη δεξαμενή του θεού μου χωράνε όλοι. Τόσο ο εαυτός μου που μισούσα όσο και αυτοί τους οποίους μισούσα.
Στη διαπίστωση ότι ο θεός τα έχει κάνει σκατά διαφωνώ.
Η ελευθερία μας ρυθμίζει τις επιλογές μας και ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας είναι αποτέλεσμα αυτών των επιλογών.
Δυστυχώς, επειδή είναι ώρα εργασίας (αλλά όχι χαράς :-)) δεν μπορώ να το αναλύσω περισσότερο αλλά θα κλεέισω με το εξής το οποίο με εκφράζει απόλυτα (κλεμμένο εννοείται):
"Αυτός που αφήνεται στο σχέδιο του θεού χωρίς δικό του σχέδιο, περνά στο σχέδιο του θεού. Όσο κανείς είναι γαντζωμένος στον εαυτό του, μένει πίσω, εμποδίζει το έλεος"
γιατι δε το γραφες ξεκαθαρα και πιο απλα απ'το ξεκινημα αυτο που ηθελες να πεις, οτι ο θεος ειναι μια μηχανη, και ζουμε μεστο Ματριξ ? και σαν προγραμματισμενοι κι εμεις λοιπον, το να αυτοκτονησει καποιος ειναι σαν να σαμποταρει ολο το συστημα που μας δημιουργησε (ή τουλαχιστον σαμποταρει τις ζωες των συνανθρωπων μας - αυτων που μας ξερουν). μαλλον γιαυτο στη θρησκεια θεωρειται αμαρτια! παω να ξαναψαξω μπας και βρω κανα καλο sci-fi να δω, αν και δε παιζει να εχω αφησει κανενα...
Ξυπνάτε, η Θρησκεία είναι μια μέθοδος χαλιναγώγησης του λαού κ τπτ άλλο, μας μαθαίνουν να λέμε αυτο είναι σωστό γιατι το πε ο Θεούλης κ εκείνο είναι κακό κ είναι του Σατανά, αυτά γιατι αν δεν μεγαλώναμε με αυτές τις αντιλήψεις ο καθένας ότι γούσταρε θα έκανε, θα σκότωνα κ θα λήστευα γιατί έτσι γουστάρω, ο νόμος της ζούγκλας θα επικρατούσε
Μια απάντηση στο ερώτημα νομίζω μπορεί να δοθεί από εδώ:
"Η θρησκεία φαίνεται να έχει προστατευτικό ρόλο εναντίον της αυτοκτονίας.
Άνδρες και γυναίκες που πάσχουν από κατάθλιψη οι οποίοι πιστεύουν σε μια θρησκεία,
έχουν λιγότερες πιθανότητες να προβούν σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Πολύ λίγες μελέτες εξέτασαν μέχρι σήμερα τη σχέση μεταξύ θρησκείας και αυτοκτονίας.
Η θρησκεία θα μπορούσε να προστατεύει τους ανθρώπους από την αυτοκτονία
αλλά αυτό δεν διερευνήθηκε επιστημονικά και αντικειμενικά στο βαθμό που θα έπρεπε.
Όμως η σχέση αυτή είναι ενδιαφέρουσα.
Διότι εάν η επιρροή της θρησκείας στους ανθρώπους
θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερες αυτοκτονίες,
τότε θα μπορούσαν να εφαρμοσθούν νέες στρατηγικές
πρόληψης και θεραπείας της αυτοκτονίας ή της απόπειρας αυτοκτονίας.
Οι μηχανισμοί με τους οποίους η θρησκεία
θα μπορούσε να προστατεύει τους ανθρώπους με κατάθλιψη από την αυτοκτονία είναι σύνθετοι.
Η αλληλοεπίδραση του κανονιστικού πλαισίου που προσφέρει η θρησκεία
στον ηθικό και άλλους τομείς μαζί με την κοινωνική ενσωμάτωση,
είναι πιθανόν παράγοντες που προστατεύουν τους ανθρώπους από την αυτοκτονία..."
Πηγή
http://www.medlook.net.cy/article.asp?item_id=1557