Originally Posted by
Nantiaki
Να σου πω κάτι, ότι δε μας σκοτώνει δε μας σκοτώνει. Το θέμα είναι όχι να το ξέρουμε απλά, αλλά να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε. Εσύ τον έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου και τις πληγές σου? Εγώ όχι, ούτε καν τις επιλογές μου. Αυτό να κάνεις, να τον αποδεχτείς τον πόνο σου πριν προσπαθήσεις να τον διώξεις. Και όταν φύγει (με το καλό) θα νιώσεις μια γλύκα. Πολλές φορές όταν πονάω και τα καταφέρνω να ξεπεράσω κάτι (κάτι από όλα) έπειτα νιώθω πιο γλυκιά, με την έννοια ότι φεύγουν οι έντονες φλέβες από το προσωπό μου και χαμογελάω πιο πολύ. Και όταν χαμογελάω τότε χαμογελάω με όλη μου την ψυχή. Αυτό πρέπει να κάνουμε, ένα ένα να τα δεχόμαστε τα στοιχεία του εαυτού μας και μετά να τα φροντίζουμε για να εξαλείψουμε τον πόνο. Ο πόνος φεύγει με αγάπη. Ο εσωτερικός πόνος φεύγει μόνο με το να αγαπήσουμε τον εαυτό μας. Αυτό είναι νομίζω το πιο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.
Εγώ μπορεί και από μία εικόνα ενός παππού με το εγγονάκι του να συγκινηθώ. Όταν καταλάβω ότι δεν είμαι ηλίθια που το κάνω αυτό νομίζω θα λυθούν πολλά μέσα μου. Ίσως χρειαζεσαι κι εσύ κάτι τέτοιο, να νιώθεις την ευαισθησία σου και να τη χαίρεσαι... Δεν ξέρω αν το κάνεις, αλλά είναι τρομερό να το κάνει κάποιος... Γιατί...Όταν δεχτείς τον εαυτό σου είναι σαν να επιβεβαιώνεις και να εδραιώνεις τη μοναξιά του ''μόνο εγώ σκέφτομαι-πληγώνομαι-συγκινούμαι έτσι''... Αλλά νομίζω αν τα καταφέρουμε 100%, ίσως να πάψει να μας φαίνεται βουνό το ότι διαφέρουμε. Και να το χαρούμε. Νομίζω διαφέρει κι εσένα το μέσα σου από τους γύρω σου γι αυτό στα λέω αυτά