ε, κι εσύ τώρα! μόνο προβατίνες έχει ένα κοπάδι? έχει και μανάρια... :D
Printable View
πηγαζει απο τη χαλια ζωη που ζουμε. απ'την οικογενειακη καταπιεση, απ'την ανεργια και τη φτωχεια, που δεν ειμαι 100% ανεξαρτητος σε δικο μου σπιτι να ξεσπαω οπως θελω. κι οχι δεν ειναι απαραιτητα μονο προβατινες, κοπαδι εννοω οσους ανηκουν στη safe zone, ατομα που εχουν αποδειξει οτι αξιζουν, εστω για μια κουβεντα.
μου ειναι λιγο αδυνατο να μη το ψαξω, γιατι οτιδηποτε με αφορα ή μου φαινεται ενδιαφερον, το ψαχνω σε βαθος. δεν υπαρχουν λεφτα για ψυχολογο/ψυχιατρο, σε λιγο καιρο δε θα εχω λεφτα ουτε και για τα φαρμακα μου!
αφου ειναι φυσιολογικος ο αρνητισμος σε απαραδεκτη συμπεριφορα, τοτε τι λαθος κανω ? λες να ειναι ολοι απαραδεκτοι γυρω μου γι'αυτο να βασανιζομαι ?
και συμφωνω το καλυτερο ειναι να μη σκεφτεσαι, μακαρι να ημουν ηλιθιος να μη προβληματιζομουν για τπτ. τοτε και με ολους θα μπορουσα να κανω παρεα, ακομα κι αν δε ταιριαζαμε, κι αν δε μου προσφεραν.
εγω αρχιζω να νομιζω οτι ο αρνητισμος ειναι μια φυσιολογικη αντιδραση και το πιο φυσιολογικο.
ειναι η φυσιολογικη αντιδραση σε δυσαρεστες καταστασεις.
τωρα το θεμα ειναι οτι φτανει σε ενα σημειο που ειναι παγιδα για εμας.
αρα πρεπει να βρουμε κατι αλλο και πρεπει να το διαχειριστουμε.
οποτε το καλυτερο ειναι να χαζεψουμε ή να αλλαξουμε περιβαλλον. αλλη λυση δεν υπαρχει.
ο ψυχολογος βοηθαει στο να χαζεψουμε..
Μαους τι χαζομάρες λες? Ο ψυχολόγος και βέβαια κάνει δουλειά. Ο αρνητισμός σαν αρνητισμός φυσικά και δεν είναι καλό γιατί οτιδήποτε και να συμβαίνει γύρω σου δεν θα το αναγνωρίζεις ως θετικό και καλό αλλά μονίμως θα τα βλέπεις αρνητικά. Άλλο λοιπόν ο αρνητισμός και άλλο ο θυμος και η αντίδραση...
τον αρνητισμο σαν αρνητισμο πρεπει καπου να τον ξεσπας, αν θελεις να εισαι καλα υποτιθεται και να σκεφτεσαι καθαρα. δυστυχως ομως εδω που ειμαι, δεν μπορω να ξεσπασω, γιατι δεν ζω μονος μου. αντιθετως μου προκαλουν περισσοτερο αρνητισμο με τη καταπιεση, κι ολο αυτο δεν διοχετευεται καπου να πεις ησυχαζω, αντιθετως παραμενει μεσα μου και φουντωνει. κι ετσι μαλλον βγαινει λιγο λιγο με τη κακια. δυστυχως ειναι πολυ δυσκολο να αλλαξω περιβαλλον, γιατι δεν υπαρχουν λεφτα (και δουλεια να εχεις δε σε φτανει ενας μισθος να μενεις μονος σου). οποτε μαλλον στην αυτοκτονια ή τη δολοφονια καταληγουν ολα, ακομα κι αν δε το θελω... :(
μπα δεν ειμαι τοσο μικρος, αλλα καταπιεση φιλε μου ειναι και το οτι δεν εχεις δικο σου χωρο, να ακουσεις μουσικη, να πιεις και να μεθυσεις, να φερεις τη γκομενα, να ουρλιαξεις δυνατα, να κανεις οτι κανουν οι ανθρωποι και ξεσπανε. ο συμβιβασμος καταπιεση ειναι οπως τωρα, δε γινεται κατι παραπανω. κι επειδη ειναι και χρονια ολοκληρα, καταληγει στην αυτοκτονια να μη κανω κακο σε αλλους ή στη δολοφονια να τους ξεφορτωθω πριν την ωρα τους να ησυχασω. δεν βρισκω αλλο τροπο να ηρεμισω.
Τι σημαινει δεν εχεις τον χωρο σου, δεν εχεις δικο σου δωματιο?
ναι το εχω αλλα και τι μ'αυτο ? μπορω να κανω οτι θελω ? μπορω να βαλω μουσικη ενω κοιμουνται ? μπορω να φερω τη γκομενα να γαμιεμαι ενω διπλα τρωνε ? σκεψου ρεαλιστικα, ουτε στις καλυτερες οικογενειες δεν γινονται αυτα.
ναι στη θεωρια μπορω να γινω κι αστροναυτης μεσα στο δωματιο μου. αστο φιλε μου, δε προκειται να καταλαβεις πως ειναι να ζεις αναγκαστικα με τους γονεις ακομα, γιατι δεν σε φτανουν τα λεφτα να νοικιασεις καπου μονος σου. ρωτα οποιονδηποτε τους τρωει στη μαπα μεχρι αυτη την ηλικια, να δεις που κατι παρομοιο για καταπιεση θα σου πουν, αν δεν εχουν αρρωστησει χειροτερα. γιατι αυτο το πραμα ειναι οντως ΑΡΡΩΣΤΙΑ και δε νομιζω να συμβαινει σε πολιτισμενες χωρες.
μια χαρα ξερω πως ειναι, αλλα δεν δινω βαση καθολου
φιλε μη κανεις τετοιες σκεψεις γιατι κατι τετοιο θα ηταν αυτοκαταστροφικο και αδικο και για εσενα και για τους γυρω σου και κυριως ανωφελο.
υπαρχουν τροποι να απαλλαγεις απο τον αρνητισμο που δημιουργειται χωρις να δινεις πολλα λεφτα. μπορει π.χ. να κανεις μια βολτα στην εξοχη, παρε το μετρο και πηγαινε καπου κοντα στη θαλασσα να ξεσκασεις. πηγαινε μια βολτα σε κανενα δασος.
το κυριοτερο και ενα μεγαλο συν ειναι οτι μπορει να μην εχεις χρημα αλλα εχεις πολυ χρονο. και ο χρονος ειναι χρημα. αρα εχεις χρονο για τζαμπα βολτες, χρονο να προσεξεις παραπανω τον εαυτο σου και την υγεια σου, να κανεις γυμναστικη κ.λ.π. .
Εξαλλου πολλα πραγματα ειναι τζαμπα και υπαρχει και το ιντερνετ με τις γνωσεις του που και αυτο ειναι σχεδον τζαμπα.
επισης υπαρχουν κοινωνικοι συνεταιρισμοι οπου μπορεις να δουλευεις και να παιρνεις και το επιδομα παραλληλα οποτε θα εχεις εναν αρκετα καλο μισθο συνολικα.
αλλιως ψαξε καπου μαυρα. κατι θα βρεις, ας πλενεις και πιατα.
τωρα αμα θελεις να φερεις γκομενα, πηγαινε σε ξενοδοχεια ή στο σπιτι της γκομενας.
δε τις ελεγχω τις σκεψεις. ουτε τα νευρα μου. αυτα συγκεκριμενα απο τοτε που ξεκινησα τα φαρμακα, βλεπεις κι εδω μεσα ποσο μισητος εχω γινει. μου ειναι αδυνατο να συγκρατηθω ειδικα οταν συμβαινει κατι και διαταρρασει την ησυχια μου. πχ παθαινει μια κριση καποιος στο σπιτι, κι ενω πρεπει να παρουμε το 166, αρνουνται κι αναγκαστικα κατανταμε νοσοκομειο, με τους μαλακες τους νεοτερους (δλδ εμενα) να τρεχουν να φερνουν νερα κι οτι αλλο χρειαστει. εδω μεσα που ζω δεν ειναι το σπιτι μου, δεν εχω σε καμια περιπτωση την ανεση μου. εγω απλα φιλοξενουμενος ειμαι. το αρρωστο παραπαιδι τους. αν ειχανε σταβλο, εκει θα κοιμομουν. χειροτερος κι απο αλβανος.
μακαρι να υπηρχε εξοχη ή θαλασσα κοντα αλλα δεν εχουμε. μακαρι να ημουν και πιο κοινωνικος οπως παλια, να σαπιζω ολη μερα σε καφετεριες, αλλα δεν γινεται ζωουλα ετσι, ουτε λεφτα υπαρχουνε. αθηνα ζω, οποιος δεν γνωριζει, καλο ειναι να μη μιλαει και να κρινει. καταλαβαινω οτι αυτο το φορουμ περιλαμβανει ανθρωπους απο επαρχεια οπως και πολλες βλαχαρες, οι οποιες αδυνατουν να δειξουν την πρεπουσα κατανοηση, γι'αυτο ακριβως ξεκιναν οι καβγαδες.
ομως εγω προσωπικα εδω νιωθω πως εχω φτασει στα ορια μου. και δε θελω καθολου να ανηκω και να παιξω ρολακι σ'αυτο το θεατρο του παραλογου που ονομαζεται κοινωνια. το μονο που με ενδιαφερει ειναι να παρω οσο το δυνατον περισσοτερα θυματα μαζι μου. να πληρωσουν για τη ζωουλα που μου καταστρεψαν και μου καταστρεφουν ακομα! αν μου διναν οπλο να βγω στο δρομο να σκοτωνω τυφλα οποιον βρω, θα ηταν το ιδανικοτερο για να ξεσπασω. αλλιως δε γινεται να νιωσω ανθρωπος παλι. δεν υπαρχει κατι περισσοτερο απο αυτο που συμβαινει τωρα, μονο χειροτερα θα γινουν τα πραγματα.
τα λεω και ξεσπαω, κι ας ερθει η Idella ή ο αντμιν κι ας τα σβησουν ή κι ολοκληρο το θεμα, δε με νοιαζει.
τελος οσον αφορα τις γκομενες, πολυ ευκολα σας φαινονται ολα, οταν εχουμε να κανουμε με ανθρωπους κι οχι σκυλακια, που οποτε τα θελεις να τα φωναζεις να ερχονται κι οποτε δε τα θελεις φευγουν. πας στο μπουρδελο μια, πας δυο. πας στο ξενοδοχειο, πας και σπιτι της (που οι περισσοτερες σημερα πεινανε, οποτε δεν εχουν καν, εκτος αν ειναι καμια φοιτητριουλα που της τα παρεχουν ολα, που σιγουρα ειναι πιασμενη), ΑΝ τα καταφερεις και σου κατσει καμια, γιατι χωρις δουλεια σημερα, δεν εχει κοκο.
ολα ειναι ανουσια. γι'αυτο λοιπον κι εγω την εχω χεσμενη την ανθρωποτητα σας, δεν υπαρχει ουτε το παραμικρο ιχνος σεβασμου για τη ζωη που ζουμε σημερα.
κενο καλησπερα και απο εμενα
θα στα πω λιγο χοντρα γιατι νομιζω οτι θελεις να ακους την αληθεια
προσωπικα αν θυμασαι σου εχω ξαναπει οτι αυτο που λειπει απο την ζωη σου ειναι η αγαπη
κατα την επιφυλακτικη μου αποψη εισαι ενα ατομο με καυστικο χιουμορ,παραπονιαρης,γκριν ιαρης αλλα οχι κακος
γινεσαι ομως και πολλες φορες..βλαμμενο
οπως λες νευριαζεις και βγαζεις προς τα εξω μια θυελλα η οποια καταστρεφει επι τοπου ο,τι θετικο ειχες προσπαθησει ποιο πριν με κοπο να καταφερεις
πολλες φορες σε παρακολουθω να λες πραγματα τα οποια δεν πιστευεις,μονο και μονο για να νευριασεις τον αλλον και να ερθεις σε αντιπαραθεση
εχω κρατησει πολλες φορες το στομαχι μου διαβαζοντας αναρτησεις σου
αλλα εσυ εισαι η του υψους η του βαθους
οπως ειπε και η θεοφανια καπου,οι γυναικες δεν φταινε για την ψωριαση,την ατμοσφαιρα κτλ-κτλ
οσο αναφορα το θεμα που αντιμετοπιζεις με την αντικοινωνικοτητα και την αγοραφοβια ειναι σε σοβαρο βαθμο
αλλα να ξερεις οτι δεν εισαι ο μονος ανθρωπος
εμενα το αντιμετωπιζε ο αντρας μου για πολλα χρονια
καθως ομως καποτε ηταν ενα παιδι που επρεπε για να μεγαλωσει μονο του,να εχει ως αμυνα του..ασχημους τροπους
ολα ομως να ξερεις οτι διορθωνονται η ακομα και βελτιωνονται οταν ΘΕΛΕΙ ο ανθρωπος
να αλλαξεις εκατο τις εκατο χαρακτηρα δεν γινεται,αλλα μπορεις να δουλεψεις καποια στοιχεια τα οποια βρισκεις αρνητικα επανω σου
μην λες οτι οι ανθρωποι δεν εχουν τιποτα να σου δωσουν
δωσε στους ανθρωπους κενο και τοτε θα παρεις με την σειρα σου
εκει που δεν παιρνεις και κουραζεσαι απλα δεν δινεις
δεν μπορει να μην υπαρχει εστω ενας ανθρωπος γυρω σου που να μην σε εχει χρειαστει
αρχισε να δινεις για να παιρνεις
ετσι αναπτυσονται φιλε μου οι σχεσεις
και οταν λεω να δινεις δεν μιλαω για υλικα θεματα
αν εχεις ξεχωρισει καποια ατομα σημαντικα στην ζωη σου,προσπαθησε να κρατας με αυτα επικοινωνια
εξαλλου δεν ταιριαζουμε ολοι με ολους,αυτο δεν σημαινει οτι ειμαστε αντικοινωνικοι
ισως δεν εχεις βρει ανθρωπους με τους οποιους να εχεις χημεια
στην αρχη δεν χρειαζεται να το κανεις καθε μερα..βαλε στοχους στην ζωη
ξεκινα απο μικρους στοχους
μπορεις για παραδειγμα να πεις οτι καθε κυριακη θα ξεπερναω τον εαυτο μου και θα βγαινω
στην συνεχεια καντο και καποια καθημερινη απογευμα οποτε γουσταρεις εσυ
βαλε τον εαυτο σου να κανει πραγματα για εσενα και μην τον αφηνεις να σε καταστρεφει
καθοδηγησε τον και γινε λιγο αυστηρος μαζι του
πες κενο μην μαλακιζεσαι αυτη ειναι η ζωη σου,παρτην στα χερια σου και γ@@α τον αλλον(σου εαυτο)που σου την σπαει
αν χρειαστει να τσακωθεις και με εσενα γιατι οχι κενο?ειπαμε ποιο αυστηρος σε αυτα που θελεις να αλλαξεις
επισης η γυναικα της ζωης σου δεν θα σου χτυπησει ποτε την πορτα απο μονη της να σου πει:
αγαπη μου ηρθα!
καταλαβαινω οτι δεν υπηρξες και πολυ τυχερος σχετικα με το γυναικειο φιλο αλλα η ζωη ειναι ενας μεγαλος αγωνας και πρεπει να συνεχισεις
ολα τα δαχτυλα δεν ειναι ιδια κενο
και πολλοι αντρες φαιρονται μαλακισμενα αλλα υπαρχουν και αντρες που αξιζουν να λεγονται ετσι
τωρα οσο αναφορα την ανεργια μια λυση ειναι του εξωτερικου
και μαλιστα στην αυστραλια σου βγαζουν και διπλωμα για ταξι με τεσσερα χιλλιαρικα τον μηνα και εξοδα μεταφορας δικα τους αν εχεις ακουσει
αυτο που θελω να σου πω ειναι πως για ολα θα υπαρχει παντα μια μικρη λυση αλλα το μυστικο της ζωης ειναι η υπομονη
ειναι παρα πολυ σημαντικο αυτο που σου λεω κενο
πρεπει να προσπαθησεις να γινεις ποιο υπομονετικος ανθρωπος
ολα αυτα που λες περι ομονοιας και χαζα δεν θα επρεπε να τα λες
να γινεις δυναμικος και να πιστεψεις στον εαυτο σου και να φιαξεις πρωτα την εικονα αυτη που θα μπορει να προσεγγισει μια γυναικα
και στην συνεχεια θα ερθει στην ζωη σου η γυναικα
καταλαβαινω οτι σε καποια ηλικια ειναι απιστευτα δυσκολο να μενεις με τους γονεις σου και ολο αυτο δεν βοηθαει σε τιποτα
αλλα αν δεν παρεις εσυ αποφασεις αυτο δεν προκειται να αλλαξει
εχεις ψαξει για καποια δουλεια καπου?ο,που να 'ναι
ο,τι βρεις κενο
αμεσως θα νιωσεις ποιο ανεξαρτητος
-(αν βρεις φυσικα,δεν φταις κι εσυ με το κωλο ελλαδισταν οπως λες)-
και θα σου αλλαξει η ψυχολογια
κατ'αρχην θα μπαινεις με αλλη ψυχολογια μεσα στο σπιτι
να θυμασαι πως ολα τα μεγαλα πραγματα απο μικρα ξενικουν