Originally Posted by
STORM LORD
Και εγώ τα ίδια...
Δε φαντάζεσαι πόσο λίγο τρώω γιατί την ώρα που το σκέφτομαι, δε μπορώ να φάω...
Τώρα τελευταία που ξεκίνησα να παίρνω βαλεριάνα, με βοήθάει και σε αυτό αλλά και στον ύπνο...
Αυτό θα σου έλεγα κι εγώ να πάρεις αλλά με προλάβανε οι προηγούμενοι...
Η βαλεριάνα είναι βότανο και φυσικό πράμα και μη φοβάσαι να την πάρεις, αλλά πρέπει να τη χρησιμοποίεις με μέτρο και όπως πρέπει...
Μπορείς να την παίρνεις το πολύ μια εβδομάδα και μετά σταματάς να την παίρνεις για 2 ή 3 εβδομάδες και την επόμενη βδομάδα μετά το διάλειμα που θα κάνεις, αν θες ξαναπαίρνεις...
Αν κάνεις κατάχρηση, προκαλεί πονοκέφαλους, ίλιγκο, κακοδιαθεσία, ζαλάδα, ναυτία και θόλωση όρασης
Υπάρχουν πολλές συνταγές αλλά εγώ ξέρω μόνο την κλασική που θα σου πω τώρα...
Βράζεις νερό στο μπρίκι αλλά σκέτο, δε βάζεις μέσα τη βαλεριάνα...
Όταν κάνει μπουρμπουλήθρες το νερό και ανεβαίνει η στάθμη του (πηδάει), τότε θα σβήσεις το γκάζει και θα βάλεις τη βαλεριάνα...
Απαγορεύεται να βάλεις τη βαλεριάνα απ' την αρχή και να τη βράζεις μαζί με το νερό γιατί καταστρέφεις τα συστατικά της...
Θα βράσεις το νερό χωρίς τίποτα και όταν τελειώσεις, τότε θα τη βάλεις μέσα...
Άσε την κάνα τέταρτο με μισή ώρα (εγώ μισή ώρα την αφήνω) να βγάλει τα συστατικά της και καλό είναι να ανακατέψεις (εγώ ανακατεύω στην αρχή και στο τέλος)...
Μετά πάρε ένα σουρωτήρι, σούρωσε την και χύστην σε ένα ποτήρι, αν είναι καυτή, περίμενε λίγο και πιες την...θα είναι λίγο πικρή αλλά θα σε βοηθήσει...
Πίνε την όμως μόνο όταν πας πριν πας για ύπνο...
Εγώ έχω μόνο ρίζα, δεν έχω φύλλα και βάζω 2 κλαδάκια (κομμάτια) από τη ρίζα...συμβουλή μου είναι αν πάρεις ρίζα, να ξεπλένεις λίγο στη βρύση το κομματι που θες να βάλεις...
Όταν κάνω ότι σου είπα, το νερό είναι ακόμα διάφανο...
Η βαλεριάνα καταπραύνει το νευρικό σύστημα, είναι αγχολιτικό, αντισπασμοδικό, κατευνασικό και βοηθάει πολύ στον ύπνο και στην κατάθλιψη...και στο άγχος βέβαια...
Επιδρά στο νευρικό σου σύστημα και σε χαλαρώνει και ο ύπνος έρχεται από φυσιολογικές συνέπειες...έρχεται έμεσα και όχι άμεσα...
Τα φάρμακα, σου φέρνουν τον ύπνο άμεσα λόγω των χημικών συστατικών τους...η βαλεριάνα χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και έρχεται μόνος του ο ύπνος...
Πρέπει όμως κι εσύ να μη σκέφτεσαι αυτά που σε βασανίζουν και όταν πας για ύπνο, το ξέρω ότι είναι δύσκολο να μη σκέφτεσαι αλλά η βαλεριάνα θα σε βοηθήσει πολύ!!!
Πρέπει όμως κι εσύ να βοηθήσεις με το να μη σκέφτεσαι, θα δεις ότι πίνοντας την, είναι εύκολο...