και μετα εγω παραπονιεμαι...
διαβασα ολα οσα εφραψες εδω πιο πανω..
να εισαι καλα και να προσεχεις
Printable View
και μετα εγω παραπονιεμαι...
διαβασα ολα οσα εφραψες εδω πιο πανω..
να εισαι καλα και να προσεχεις
Ενας κολιτος που δουλεβι σε ιδιοτικο λικιο λεη οτι ο μεγαλιτερος εχθρος του εκπεδεφτικου δεν ινε τα παιδια κ η διηκισι, μα οι γονις. Προφανος, το ιδιο ισχιη κ για τα ιδια τα παιδια.
Ομπλιβια και μονο που αντεξες δειχνει ποσο δυνατη εισαι και πως θα τα καταφερεις στο τελος. Οι εφιαλτες θα φυγουν. Αρκει να μην πεσεις στη λουμπα να το επιχειρησεις μονη σου. Και φροντισε να εισαι ανεχτικη στις μαλακιες που θα κανεις (ναι, ακομη κι εσυ).
την αγαπη μου.
Εύα,
έθιξες ένα θέμα το οποίο είναι γνωστό. Έζησες και περιέγραψες όλα τα στάδια μιας τέτοιας καταστροφικής σχέσης.
Θα πρότεινα να ψάξεις λίγο στο Ιντερνετ περισσότερο για την κακοποίηση γυναικών. Έτσι θα μπορέσεις να αποστασιοποιηθείς λίγο και να εξετάσεις την σχέση αυτή ως ένα \"φαινόμενο\" που δυστυχώς συμβαίνει πολύ συχνά.
Προσπάθησε να αναγνωρίσεις το \"σύνδρομο της Στοκχόλμης\", την συναισθηματική εξάρτηση, τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία της συμπεριφοράς του \"δράστη\".
Προσπάθησε να εντοπίσεις τα \"προειδοποιητικά σήματα\" που σου έστελνε. Έτσι, θα ξέρεις να αναγνωρίζεις από μακρυά πλέον τις \"κακοτοπιές\".
Μέσα από την ιστορία σου μπορεί να μην κέρδισες όμορφες αναμνήσεις, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να αποκομίσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
Σ\'ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την ιστορία σου. Ίσως να αφύπνισες και να γλύτωσες κάποιο κορίτσι από κάτι παρόμοιο.
Διάβασα τώρα τα μηνύματα, δεν πρόλαβα να τα διαβάσω ως το τέλος, αυτό που θέλω να πω είναι ότι συμφωνώ κυρίως με mayroaspros και τ\'άλλα είναι πολύ ωραία μηνύματα, αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο ουσιώδες από άποψη ψυχολογίας. Επιπλέον, επειδή κυρίως είναι αργά;) και θέλω να πέσω για ύπνο, εκτός από το ότι η αγάπη αυτή είναι μία έλλειψη και μία ψευδαίσθηση και όχι αγάπη, θα θελα να πω άλλα δύο πράγματα που αφορούν γυναίκες άντρες. Πρώτον, ότι οι άντρες μαθαίνουν από την κοινωνία να μισούν τις γυναίκες, να τις φέρονται πρόστυχα (αν είναι δυνατόν!:o) και στις γυναίκες πάλι να ζουν με την έλλειψη, την ταπείνωση και την υποταγή. και πολλά άλλα. Anyway, αυτό είναι το λάθος της κοινωνίας, ώστε να μη δημιουργούνται βάσιμες σχέσεις. Έτσι, για να υπάρχει εξουσία;) (έλεος.) Τέλος, άλλο ένα είναι ως προς τη βία, ότι έχω ακούσει (από έμπειρες πηγές ;) ), ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν επιθετικότητα. Από την κοινωνία λοιπόν πάλι, δίνεται το ελεύθερο στον άντρα να την εξασκεί πάνω στη γυναίκα και στη γυναίκα (εκτός από το να το δέχεται!!υποσυνείδητα, μετά από πίεση και υποτίμηση χρόνων) επίσης, να \"χρησιμοποιεί\" την δική της βία, εσωτερικά, παθολογικά. Συνεώς η γυναίκα με τα χρόνια \"χαζεύει\" και μαθαίνει να ζει με την υποτίμηση. Αυτό. Πρέπει ν\'αλλάξουμε κορίτσια! Σε όποιον δεχτεί να μας κάνει βία, κυρίως από μικρές που είναι πιο ύπουλα τα πράγματα, να τον υποτιμήσουμε για αρχή, και μετά βλέπουμε. Να μεγαλώνουμε τα κορίτσια μας όχι στην υποταγή και τα αγόρια με αρχές και όχι του τύπου \"αν φοράς παντελόνια\", που είναι ρατσιστικές. Έχω και ένα ενδιαφέρον άρθρο πάνω σ\'αυτό. Θα το ποστάρω κάποια στιγμή. Και τέλος, υπομονή αλλά όχι άλλη καταπίεση και ανοχή. (Αν καταφέρουμε και δούμε όλοι την αλήθεια, θα είναι ένα βήμα για το που βρισκόμαστε, όσο κι αν πονάει. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη και να πάψει επιτέλους αυτός ο φαλλοκρατισμός.) Αυτά! ;)
Ακόμη κι εδώ, φαίνεται η μεταχείριση των αντρών (ψυχρή και εμφανώς άχαρη, αν όχι υποτιμητική) και η αντίστοιχη αντιμετώπιση των γυναικών,που έχουν περάσει τα ίδια και χειρότερα. Σκόπευα να γράψω κι άλλα, αλλά θα σταματήσω το θέμα εδώ γιατί συγχύστηκα πάλι. Και αυτό που θέλω να πω, είναι προσπαθήστε να ξεφύγετε από τα πρέπει των γονιών, όντως αυτά είναι που μας \"καίνε\" περισσότερο. Καταλαβαίνετε τι εννοώ. Αντίο, γιατί βαρέθηκα να διαβάζω αυτό το θέμα ;)