Originally Posted by
Karmen_30
Δε ξερω αν σε παρηγορησει αυτο που θα σου πω,αλλα εγω εκλεισα τα 30 πριν 3 μηνες περιπου! Ολα οσα περιγραφεις ειναι ακριβως τα ιδια! Το μονο που ισως διαφερει ειναι οτι εγω βγαινω απο το σπιτι που και που εστω για ενα περπατημα και εχω μονο ενα καλο φιλο να λεω το πονο μου. Ολα τα αλλα που περιγραφεις ειναι ολοιδια!!! Συμβουλη δε ειμαι σε θεση να σου δωσω γιατι ουτε εγω εχω βρει τη "συνταγη" της ευτυχιας,και ουτε εχω καταφερει πληρως να βγω απο την κατασταση αυτη.
Το μονο που θα εκανα στη θεση σου,θα ηταν να προσπαθω να βγαινω εστω λιγο απο το σπιτι(μπορει να σου φαινεται ανουσιο,αλλα βοηθαει να ξεφευγει το μυαλο). Οσο πιο πολυ εισαι κλεισμενος σπιτι,ολα τα προβληματα ακομη και τα πιο μικρα μοιαζουν βουνο!! Αν εισαι σε θεση να πας σε καποιον ειδικο να σε βοηθησει ειτε με καποια ψυχολογικη θεραπεια ειτε με καποια φαρμακευτικη(αν πραγματι την χρειαζεσαι). Ακομη και απο το ιντερνετ,αυτη η προσπαθεια που εκανες εδω με το να γραψεις κατι ειναι και αυτο κατι που μπορει να σου δωσει λιγο κουραγιο.
Απλα μη το βαζεις κατω..Αν εχεις καποια πραγματα στη ζωη σου που μπορεις να εισαι ευγνωμων,καλο ειναι να μην τα ξεχνας. Και επισης καλο θα ηταν να θεωρησεις ολη αυτην την κατασταση οχι σαν μονιμη(οτι δηλαδη απο εδω περα ετσι θα ειναι η ζωη σου χωρις ιχνος ελπιδας) αλλα να την δεις σαν κατι προσωρινο.
Συνεχισε να προσπαθεις να βρεις δουλεια, ή αν εχεις και τη δυνατοτητα να φυγεις εκτος Ελλαδας(εφοσον μπορεις και εχεις καποιους συγγενεις εκτος Ελλαδας,γιατι οχι,τολμησε το)
Φιλους δεν αναφερεις πουθενα αν εχεις. Επισης,αυτο που εχω προσεξει απο μενα ειναι οτι δε βοηθαει να τα σκεφτεσαι ολα μαζι,οτι πχ α δεν εχω δουλεια,δεν εχω σχεση κτλ.
Παρε ενα ενα προβλημα καθε φορα,μη τα βαζεις ολα στο μυαλο σου. Βαλε μια προτεραιοτητα σε αυτα που θες να πετυχεις. Και φυσικα κανε το καλυτερο που μπορεις,και ολα τα αλλα αν ειναι θα ερθουν θα ερθουν.
Οτι ειναι στο χερι σου,παλεψε το.Για τα υπολοιπα,παλι δεν αξιζει να αγχωνεσαι αν δεν περνανε απο το χερι σου.
Αν σου αρεσει να διαβαζεις βιβλια θα ηταν μια διεξοδος και αυτη. Ο εθελοντισμος επισης αν σου αρεσει,θα σου εδινε την ευκαιρια να γνωρισεις και νεα ατομα και να εχεις μια μικρη εστω αλλαγη στην καθημερινοτητα σου που ισως σε βοηθουσε να νιωσεις και καλυτερα.Μεχρι να βρεις δουλεια κτλ :)
Δε ξερω πως σου ακουγονται ολα αυτα..:)