Originally Posted by
void
Frini καλωσήρθες στο φόρουμ.
Θα επισημάνω δύο σημεία τα οποία θυμάμαι από το νήμα σου και τα θεωρώ σημαντικά.
θεωρώ ότι ένας άνθρωπος δεν παέυει από τη μια μέρα στην άλλη να είναι δυνατός. Ταυτόχρονα, δεν αναιρείται η εσωτερική του δύναμη, τα κεκτημένα του στον τομέα αυτόν, λόγω μιας περιόδου τέλματος.
θέλω να πω δηλαδή, ότι σαφώς και είσαι δυνατή, εφόσον έχεις - αποδεδειγμένα- καταφέρει να διαχειριστείς διάφορες δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου. Είσαι σε μια δύσκολη φάση, όλα αυτά που περιγράφεις είναι "ψυχοβγαλτικά" εντελώς. Πριν μπεις στη διαδικασία να ερευνήσεις τι έφταιξε σε εσένα και λειτούργησες όπως λειτούργησες θα πρέπει αρχικά και πρώτα απ'όλα να βάλεις ένα φράκτη γύρω γύρω σου.
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κόψεις κάθε είδους επαφή με τον πρώην όσο κι αν σε στεναχωρεί αυτό. Κανείς δε θα ήθελε σαφώς να είναι στη θέση του, αλλά το κακό έγινε και πρέπει να δείξετε και οι δύο ψυχραιμία.
Επειδή αυτός δεν μπορεί, διότι είναι λίγο παραπάνω θύμα στην υπόθεση, πρέπει να φανείς εσύ δυνατή (όπως συνηθίζεις άλλωστε:-) ).
Κόψε λοιπόν διαύλους επικοινωνίας προς το παρόν μαζί του και ηρέμησε. Είσαι και μαμά έτσι δεν είναι?
Βάλε λοιπόν ένα φρένο στις τύψεις σου, διατήρησέ τες ως έχουν, μην τις επαυξάνεις και ηρέμησε σε πρώτη φάση. Γενικότερα απομάκρυνε ο,τιδήποτε σε ρίχνει ακόμα πιο βαθιά. Οι ενοχές δημιουργούν και άλλες ενοχές και είναι ό,τι χειρότερο για τον εαυτό σου αλά και τον άλλον δεν το βοηθάς. Αυτός έχει σκαλώσει τώρα κι εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι'αυτό. Και οι τύψεις μη νομίζεις ότι του προσφέρουν κάτι διότι ο πόνος όταν χάνεις κάποιον που αγαπάς θέλει χρόνο για να ξεπεραστεί.
Άστον λοιπόν κι αυτόν να ηρεμήσει και κοίτα να το δουλέψεις λίγο το θέμα των ενοχών σου.
Εγώ προσωπικά επειδή είμαι και της πίστης, τέτοια θέματα τα δουλεύω τονώνοντας την πίστη μου στο θεό, με κάποιον καλό πνευματικό.
Εσύ μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιον ειδικό ψυχολόγο, φαντάζομαι συμβουλευτικής.
Είσαι σε δύσκολη φάση και έχεις άτομο που εξαρτάται από εσένα οπότε απαιτείται να ανασκουμπωθείς και να κάνεις ότι είναι δυνατόν για να βγεις από αυτόν το κυκεώνα κατηγοριών και ενοχών που έχεις μπει.
Ανθρωπάρια είμαστε όλοι. Αυτό που σου συνέβη μπορεί να συμβεί στον καθέναν και το εννοώ. Γι'αυτό και πρέπει αν είμαστε επιεικείς με τους άλλους. Αλλά οι ενοχές είναι ό,τι χειρότερο, σε τρώνε σιγά σιγά. Την έκανες την πατάτα σου, αλλά υπάρχει μόνο το μπροστά. Θα είναι πολύ χειρότερη η πατάτα εάν τώρα δεν υποστηρίξεις την επιλογή σου και κάνεις πίσω.
Και ένα δεύτερο που θέλω να σου πω: Το ότι τον απάτησες είναι πράγματι δική σου ευθύνη (χονδρικά μιλώντας διότι συνήθως η ευθύνη πέφτει και στους δύο). Ο τρόπος όμως που το χειρίζεται είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη. Μην αυτομαστιγώνεσαι και γι'αυτό λοιπόν.