Ασχολίαστο.
Printable View
Εγώ δε νιώθω. Το τι θα νιώθεις στο εξής είναι θέμα του αν έχεις πάει κόντρα στην εθνικιστική προπαγάνδα που έχεις φάει. Όχι ότι υποστηρίζω πως δεν έχει δρόμο η κουλτούρα της να ξεφύγει από τις στρατοκαβλιάσεις και τις ιμπεριαλιστικές της τάσεις. Αλλά και μεις δεν πάμε πίσω. Ένα όνομα, το μακεδονία, και το παπαδαριό έγινε άξονας εξωτερικής πολιτικής.
Συμφωνώ Rain&Wind!
Χαίρομαι που βρίσκω άλλο ένα άτομο να συμφωνώ. Συνήθως ξεμένω με τ@ BodyRocker και θα βγει η ρετσινιά πως τα έχουμε. ΛΟΛ
Απλά σκεφόμουν οτί αν δεν μισώ και εγώ είναι σαν να μην υποστηρίζω το αίμα μου (το εν μέρη αίμα μου γιατί έχω και ξένο). Είχα μπερδευτεί με όσα άκουγα αλλά και πάλι δεν μπορώ να νιώσω μίσος..
Κατσε ρε χριστινα ποιο αιμα?Τι εννοεις γιατι μπερδευτηκα?
Aν εννοεις αυτο που καταλαβαινω θα επρεπε να μισεις και τους Ιταλους και τους Γερμανους(εκτος αν αυτοι επειδη ειναι αριοι δεν πιανονται) και ενα σωρο αλλους λαους.
Θερμή παράκληση να κρατήσουμε τη συζήτηση σε ένα κόσμιο επίπεδο, με σεβασμό στους άλλους, στον θεματοθέτη, στο θέμα.
Ευχαριστώ.
Το υποστηριζω την χωρα μου,δεν σημαινει μισω ή οτι εχω υποχρεωση να μισω τους αλλους ή εστω αυτους με τους οποιους εχει ερθει σε πολεμο η χωρα μου.
Ο πολεμος, ευτυχως για ολους(Τουρκους και Ελληνες) εχει τελειωσει.
Νομίζω πως κανένας δε ζήτησε από κάποιον να μισήσει τους υπολοίπους , ούτε για τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του , ούτε για το χρώμα του αλλά ούτε γιαυτο που είναι ο ίδιος.
Το να μισήσεις είναι εύκολο (εσένα , εμένα , το κράτος , μια φυλή κάποιον αλλόθρησκο , τους γονείς σου , έναν δολοφόνο κ.ο.κ) Το ν’αγαπησεις είναι εξίσου δύσκολο ,όποτε πρέπει να είσαι στο ενδιάμεσο για να θεωρηθείς σωστός. Εάν βεβαία θέλεις μπορείς να ψαχτείς από μόνος /η σου για να δεις το τι ακριβώς έχει γίνει στο πόλεμο μεταξύ Τουρκιάς και Ελλάδας και να διαβάσεις με τα ιδία σου τα μάτια απομνημονεύματα πολεμιστών τις επανάστασης. Έπειτα μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από μόνος σου . Κάποιος προανέφερε για την σφαγή στη μάχη της Βεροίας , δεν είναι το μονό έγκλημα αυτό , να μη ξεχνάμε τις σταυροφορίες που έγιναν και σκότωναν αλλόθρησκους στο όνομα του Θεού . Πότε ο θεός ζήτησε και που το ζήτησε να σκοτώνει κάποιος για το όνομα του και μη μου χρησιμοποιήσετε τα Σόδομα και τα Γόμορρα σαν παράδειγμα . Αλλά μην πάμε μακριά και η θρησκεία του Ισλάμ και τα πιστεύω των περισσότερων λαών της
Ανατολής έχουν μείνει καμιά 500ρια χρόνια πίσω .
Υ.Γ στην απάντηση μου δε θίγω καμία θρησκεία , παραδείγματα δίνω , παρακαλώ πολύ να μην θεωρηθεί σαν προσβολή
Ευχαριστώ
Το ξέρω! Απλά πολλές φορές μου είχαν πει "πως μπορείς να μην τους μισείς?" αλλά εγώ δεν ένιωσα ποτέ έτσι. Θα μπορούσα να παντρευτώ και Τούρκο για παράδειγμα. Το να υποστηρίζεις την χώρα σου καλό είναι να το κάνεις με πράξεις και σε άλλα θέματα. Το μίσος δεν σε οδηγεί πουθενά και δεν υπάρχει λόγος να νιώθει κανείς έτσι..