-
Κοπέλα μου
ο καθένας και η καθεμιά μας έχει δικό του τρόπο να σκεφτεται και να βλέπει τις σχεσεις.
Άλλοι είναι περισσότερο απελευθερωμένοι, αλλοι πιο συντηρητικοι, άλλοι θέλουν προυποθέσεις αρκετές για να προχωρήσουν σε μια σεξουαλική συνεύρεση.
Τίποτα δεν είναι κατακριτέο αν δεν προσβάλλει τον άλλο και αν πιστεύουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι σύμφωνα με τις πεποιθήσεις, τις αξίες, τις επιθυμίες μας.
Στην δική σου περίπτωση έγινε ένα πρώτο λάθος , όντας συναισθηματική και με κάποιες συγκεκριμένες πεποιθήσεις, να προχωρήσεις με κάποιον που είχε έντονη σεξουαλική ζωή .
Όπως λες όμως, αν στη συνέχεια η ερωτική ζωη με τον σύντροφό σου σε κάλυπτε, κατά ενα μεγάλο μέρος το "προβλημα " σου θα είχε ξεπεραστεί.
Νομίζω ότι εκεί οφείλεις να εστιασεις, να σταματήσεις να ζεις στις εικόνες ενός παρελθοντος που ήταν έξω από εσένα, και να δεις γιατί έχει προβλημα η ερωτική σας ζωή επί τόσα συναπτά έτη.
Σου έχει συμβει το εξής:
Ουσιαστικά η σεξουαλική ζωή σου είναι ανύπαρκτη, έχεις χαρεί από ελάχιστα ή καθόλου το σεξ, στο μυαλο σου έχει πάρει περιεργες διαστάσεις, δεν έχεις εξοικειωθει μαζί του γιατί δεν βρέθηκε ένας άντρας να το μοιραστεις ουσιαστικά σαν πράξη αγάπης, επιθυμίας, απελευθέρωσης. Το επιθυμείς γιατι το στερείσαι, από την άλλη το εχεις ίσως μυθοποιησει και θετικά και αρνητικά. Είναι ένα δωρο που θελεις να σου δώσουν και στο κρατάνε για χρονια κρυμμένο. Και φυσικά μπαινεις στη διαδικασία ν' αναρωτιέσαι αν το αξίζεις ή οχι.
Πίστεψε με , το αξίζεις όπως όλοι μας.
Αν σε ενδιαφέρει ο σύντροφος σου κάτσε και σκέψου μήπως με όλα αυτά που του έχεις πει τον έχεις μαγκώσει, τον έχεις κανει να αισθάνεται βρώμικος, να αισθάνεται πλεον και αυτός το σεξ βρωμικο και δεν θέλει να το μοιραστει με καμια, ακομα και αν σ' αγαπάει.
Προσπάθησε να αποφεύγεις τις σκέψεις και τις εικονες απο το παρελθον του δικου σου, όταν έρχονται διωξτες μακρυα. Εστίασε στο τώρα.
Μίλησε τρυφερα μαζί του, πλησιασε τον. Αλλά δες τι νοημα έχει, αν κάνεις τη μια αυτό ή αν προσπαθεις να τον προκαλεσεις ερωτικά και την αλλη του τριβιλίζεις το μυαλο με τις ρωσίδες και τον κάνεις ναι αισθάνεται βρώμικος μ' αυτά που έκανε.
Η άρνηση του πιστεύω δεν έχει να κάνει με το ότι δεν θέλει σεξ με σενα, αλλά δεν θέλει σεξ γενικότερα. Με αφορμή την εγχείρηση , μπηκε σε μια διαδικασία αρνησης. Γιατί αραγε?Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει γιατί εσύ δεν είσαι ποθητή στα μάτια του, διαφορετικά θα πηγαινε με άλλες ή θα σε είχε παρατήσει. Θα τολμήσω να πω και σκέψου το σαν ενδεχόμενο, ότι εσύ του έχεις μεταφέρει τις αντιλήψεις σου, τον έχεις με κάποιον τρόπο περιθωριοποιήσει. Δεν αισθάνεται καλά πλεον με το σεξ. Πως να σου βγάλει ερωτική επιθυμία?
Έχετε σηκώσει και οι δυο σας άμυνες.
Κορίτσι μου αν αξίζει να μεινεις με τον σύντροφο σου ξεπερασε το . Στο μυαλο σου είναι όλα. Τον αγαπάς?Τον εκτιμάς?Μείνε μαζί του, βοηθησε τον εαυτο σου και βοηθησε την σχέση σου να εξελιχτει επιτέλους.
-
περσεφόνη, είναι απόλυτα σεβαστό και δικαίωμα σου να ζητάς συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να κάνεις σεξ και σχέση με κάποιον. Όμως νομίζω ότι δεν θεωρείς επίσης δικαίωμα τις επιλογές των άλλων, π.χ. αν κάποιος κάνει ευκαιριακό σεξ ή τα κάνει όλα με την πρώτη φορά, στα μάτια σου μειονεκτεί, είναι 'βρώμικος'. Αντί λοιπόν να δεχτείς την ερωτική ζωή του καθενός σαν αποτέλεσμα προτιμήσεων και επιλογών, τον κρίνεις αρνητικά και θεωρείς τον εαυτό σου ανώτερο. Αυτό είναι ένα γενικότερο δικό σου θέμα και νομίζω θα ήταν καλό να ζητήσεις βοήθεια για τις διάφορες σκέψεις που κάνεις γύρω από ερωτικά-σεξουαλικά ζητήματα. Όχι για να αλλάξεις απόψεις, αλλά για να μην βλέπεις τις απόψεις και τις επιλογές των άλλων μέσα από ένα πρίσμα ανωτερότητας-κατωτερότητας.
Αυτό φαντάζομαι θα βοηθήσει αν ξεκινήσεις μια καινούργια σχέση. Από την άλλη, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι πλούσιο ερωτικό παρελθόν, οπότε θα μπορούσες να βρεις κάποιον με μια προσωπική ιστορία πιο κοντά στη δική σου εμπειρία. Για τον τωρινό, επειδή 'εφαγες' 7 χρόνια, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να φας άλλα 7. Για κάποιο λόγο το σεξ μεταξύ σας δεν λειτουργεί. Δεν παίζει όμως ρόλο το τι έκανε στο παρελθόν, ας πήγαινε με 500, ας έκανε κάθε μέρα σεξ, δεν σημαίνει ότι το ίδιο θέλει και σήμερα. Ούτε ότι το σωστό θα ήταν να μην χαίρεται στο παρελθόν. Ούτε βέβαια είναι υποχρεωμένος να αντισταθμίσει τις δικές σου ελλείψεις από το δικό σου παρελθόν. Γενικά υπάρχουν πολλές σκέψεις που σε βασανίζουν, αλλά και ένα πραγματικό γεγονός, ότι συντηρείς μια σχέση χωρίς ερωτική ζωή. Αν νομίζεις ότι αξίζει να προσπαθήσετε να επανέλθει ενα ερωτικό κλίμα, κάντε το, αλλά φρόντισε και τον εαυτό σου που βασανίζεται έτσι κι αλλιώς.
-
Θα συμφωνήσω με την Μαρινα
-
Βασικά όταν ξέρεις τον εαυτό σου ότι είναι ζηλιάρης και θα υπάρξει πρόβλημα στο μέλλον καλύτερα να μην προσπαθείς να μάθεις λεπτομέρειες για το παρελθόν του. Αν ξέρεις τα βασικά είναι υπεραρκετό νομίζω.
Όσον αφορά το θέμα του σεξ για μένα τουλάχιστον είναι μείζον θέμα σε μια σχέση. Αν εκεί είσαι καλα και νιώθεις ότι κ ο άλλος σε θέλει, κάποια προβλήματα λύνονται από μόνα τους. Ίσως αν προκαλούσες ξανά το ερωτικό του ενδιαφέρον να ήσουν πολύ καλύτερα, αν όμως συνεχίσεισ έτσι νομίζω ότι μόνο χειρότερα θα γίνεσαι.
Λες ότι δε θες να μπεις στη διαδικασια να μαθαίνεις έναν άνθρωπο και το παρελθόν του ξανά από την αρχή. Μήπως αυτός είναι ο λόγος που δεν χωρίζεις κατα βάθος;
Δεν είμαι εδώ για να σου πω να χωρίσεις ή όχι, ποια είμαι εγώ να το πω; Απλά για μένα δύο επιλογές υπάρχουν: 'Η αναθερμαίνεις τη σχέση σου, ή βρίσκεις κάποια που σε καλύπτει σε όλα, ή εστω στα περισσότερα.