ναι, αλλα μπορεις οσο δουλευεις να μας κανεις και παρεα, αλλοι δεν το μπορουν :)
Printable View
Ή αλλιώς, ο σίγουρος δρόμος προς μια μίζερη ζωή.
Ας μην ψάχνουμε φοβίες πίσω από κάθε τι. Μπορεί απλά να μην της αρέσει η δουλειά της. Γιατί θα πρέπει να συμβιβαστεί με αυτό για μια ζωή?
Αλλά κάποιοι απλά επιβιώνουν. Και κάποιοι απολαμβάνουν τη ζωή. Είναι θέμα επιλογής. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
νομιζω void πως ειδικα αυτη την εποχη δεν μπορεις να κανεις και πολλα.... οπως ειπε και η μνημονιο..προσπαθησε να κανεις αλλα πραγματα που σε εδιαφερουν...
ισως παραλληλα βεβαια ,θα μπορουσες να ψαχτεις προς αλλους τομεις ... θα μου πεις το πτυχιο ειναι πτυχιο και προφανως πηρε και κοπο και χρονο...αλλα κι απο την αλλη....μηπως θα μπορουσες να ασχοληθεις ερασιτεχνικα με την αρθρογραφια σε περιοδικα κλπ εστω χωρις να αμοιβεσε...απλα για να ανοιξεις και προς τα εκει μια πορτα....και βλεπεις....νομιζω αυτο θα σου ταιριαζε....
Δεν θα το ξέρεις όμως αν δεν το δοκιμάσεις!
Και τι θα πει να τα καταφέρεις? Να είσαι η καλύτερη στον τομέα σου? Υπάρχει κάποιος που μπορεί να παινεύεται ότι είναι ο καλύτερος σε κάτι? Δε νομίζω. Μπορεί να είσαι απλά καλή. Όμως θα ευχαριστιέσαι αυτό που κάνεις. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλεια, μπορείς να προσπαθείς για το καλύτερο, αλλά μην ξεχνάς ότι τέλειο δεν υπάρχει πουθενά.
Και μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Είναι μεγάλο λάθος, γιατί δεν μπορείς να είσαι αντικειμενική. Αν έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση οι άλλοι θα σου φαίνονται πάντα καλύτεροι. Αν έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση, οι άλλοι θα σου φαίνονται πάντα χειρότεροι.
Να συγκρίνεις τον εαυτό σου μόνο με το πώς ήσουνα παλιότερα και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι και να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Γιατί είναι μεγάλη αλήθεια ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και όχι από τις επιτυχίες μας. Οι επιτυχίες μας μας δίνουν ώθηση να πάμε παραπέρα, αλλά δεν μας βελτιώνουν.
Μπορείς όμως να μαθαίνεις και να εμπνέεσαι από άλλους.
Αυτά!
Πραγματικα απο οσα εγγραψες σε αυτο το νημα και απο οσο σε εχω διαβασει τοσο καιρο εδω μεσα, δεν προκυπτει πουθενα οτι εισαι ανεπαρκης. Η μονη ανεπαρκεια που αντιμετωπιζεις ισως ειναι αυτη της θελησης. Θεληση να προσπαθησεις να πετυχεις σε αυτο που κανεις, η να το αλλαξεις.
Μπορει λοιπον να εισαι αναποφασιστη, να αργεις να κανεις μια αλλαγη, να το σκεφτεσαι και να το ξανασκεφτεσαι, αλλα αυτο δε σημαινει επουδενι οτι εχεις ανεπαρκεια ικανοτητων.
Γενικα μιλωντας, το ξερεις οτι κανεις δε θα σε πληρωσει για να κανεις το "χομπυ" σου. Ακομα και αν κανεις κατι που αγαπας πολυ, πρεπει να εισαι επαγγελματιας, πρεπει να το σπουδασεις και να το μαθεις καλα στην θεωρια και στην πραξη.
Και αυτο μαρεσε και στο στελνω..
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...06347566_n.jpg
Εχεις μια βαση στην ζωη σου και απο κει εφορμας για αλλα. Εχεις την δουλεια σου , αλλα αυτο δεν σημαινει οτι παγιωθηκες σαν ατομο.........παμε για αλλα παντα. Η δυσκολια ειναι εαν αποφασισεις να κανεις τολμηρα βηματα του στυλ εγκαταλειπω δουλεια για να κανω κατι αλλο. Εκει πρεπει να το σκεφτεις καλα.
Δεν παγιωνεσαι ποτε σαν ατομο , απλως συμβιβαζεσαι μερικες φορες. Εαν κανεις για παραδειγμα οικογενεια θα συμβιβαστεις οτι πρεπει να σπαταλας χρονο πολυ με τα παιδια σου . Εχεις καταφερει ηδη πολλα και δεν νομιζω να ειναι ασημαντα αυτα που εχεις πετυχει. Αλλα η ζωη ειναι NON STOP και συνεχιζεις.
ΕΓω εχω αλλαξει ενα σωρο ειδικοτητες και εχω γραψει στα παλια μου τα παπουτσια τις νεανικες μου σπουδες και παλευω σε αλλους τομεις. Ικανοποιημενος? ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΑΑ..... δεν νομιζω να γινει αυτο ποτε:)
Όταν κάτι δεν μας ικανοποιεί είναι φυσικό επόμενο να μην καταβάλλουμε το άπαν των δυναμεων μας. Το ίδιο ισχύει και όταν λόγω αποτυχιών ή μη εκπλήρωσης κάποιων προσδοκιών η ψυχολογια μας πέφτει και ως αποτελεσμα κανουμε λιγοτερα ενω υπάρχει η ικανοτητα για περισσότερα. Άλλο το έχω αποτυχίες στη δουλεια μου κι αυτο με ρίχνει ψυχολογικά σε βαθμο που να θελω να την εγκαταλείψω και να θεωρω τον εαυτο μου αχρηστο γι αυτη κι άλλο η ίδια η δουλεια στη φύση και στον πυρήνα της δε μ' αρεσει και ουσιαστικά βρίσκομαι εκει λόγω έλειψης εναλλακτικής επιλογης ή λόγω εγκλωβισμού λόγω επιπολαιότητας ως προς την επιλογη της χρονια πριν. Κάνε μια ενδοσκοπηση να δεις σε ποιο απ τα δυο ανηκεις. Πιστευω πως προσφευγεις εδω στο φορουμ ανοιγοντας τετοια θεματα για το άτομο σου μετα από καποιο συγκεκριμένο συμβαν στον επαγγελματικό σου χωρο που εσύ το κρινεις για εσενα ως κτυπητη και επιβεβαιωτική των αρνητικων σου σκεψεων για το επαγγελμα αποτυχία, σαν αυτο που λεμε να το πω καπου να ξεσπάσω. Κι αμα γινονται πράγματα που για σενα συνιστουν επιτυχια τα περί ζαχαροπλαστικής και χειρωνακτικών επαγγελμάτων είναι αγνωστα στη σκέψη σου. Ίσως το προβλημα έγκειται στην ιδιαιτερη ευαισθησια που σε διακρίνει που ειναι καπως πιο πάνω από το μέσο όρο που απαιτειται για το επάγγελμα. Αν η απαντηση στο πιο πάνω ερωτημα που σου θέτω είναι το πρωτο σκελος της ερωτησης μου, άποψη μου, τοσο καιρό που σε διαβαζω, περιορισε όσο μπορεις το συναισθημα, αποσυνδεσε το αν μπορεις από το επάγγελμα, μαθε να μη σε παιρνει το κατακαρδα σε ότι παει στραβα και γινε γενικα στη ζωη σου πιο διεκδικητική. Από τη μια μερα στην αλλη δε γινεται, γινεται όμως με καθημερινη σταθερη άσκηση. Άλλοι εκανα λαθος επιλογες στον τομεα, όχι εσύ.
Την ζέστη ουδείς εμίσησε ...τον χειμώνα ...χαχαχα!! Καλό κουράγιο και σύντομα στις δροσερές παραλίες!!
Πολλά περαστικά και γρήγορη αποκατάσταση της υγείας σου!
##
Με τον ίδιο τρόπο τα αντιμετωπίζω ΟΛΑ και εγώ. Ενώ τρείς δεκαετίες τώρα έχω αποδείξει στον εαυτό μου πως μπορώ και τα καταφέρνω, όσες εποχές μου έλειπε το κίνητρο δέν ήθελα να καταπιάνομαι. Το είδος των κινήτρων μου ποικίλει, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αισθηματικού χαρακτήρα.
##
Όλοι οι χώροι το ίδιο είναι όταν γίνονται επάγγελμα. Ακόμη και μέσα σε πηγές και ρυάκια και όλα τα ζωντανά της ζούγκλας να πίνουν νερό μπροστά στα πόδια σου και τα κρεμασμένα στα κλαδιά φρούτα να σε παρακάλαγαν να τα δοκιμάσεις σαν να βρισκόσουν παρατηρητής σε εθνικό πάρκο του Ζαϊρ, άμα είχες να κάνεις παράλληλα με κόσμο, προθεσμίες, ωράρια, επιταγές και γραφιοκρατίες και άλλα αποκαρδιωτικά θα σπαζόσουν και η καλή διάθεση να ήταν αποσπασματική.
##
Κοίταξε, σε ένα άλλο φόρουμ, με πικάκ και ηχεία που σουλατσάρω, έχει τύχει άπειρες φορές να πεί κάποιος πως το τάδε δέν είναι καλό μηχάνημα και να εισπράτει το μένος του συνομιολητή του σάν να του έθηξε την προσωπικότητα και την ύπαρξή του ολόκληρη. Και αυτό γιατί ο δεύτερος υπάρχει εκεί μέσα (...και πιθανόν και στην πραγματική ζωή) μέσα από μία συσκευή!
Οπότε, αν κάποια στιγμή τα κάνεις όλα λύμπα στην σχολή ζαχαροπλαστικής και κάψεις και τα παντεσπάνια σου αυτό σημαίνει πως γεννήθηκες ανεπαρκής και ανάξια? Δέν το πιστεύω αυτό. Ή, γιά να αντιστρέψω το ερώτημα, αν τύχει και είσαι τζιμάνι σε όλα και σου πούνε πως πρώτη φορά συναντάνε τέτοιο ταλέντο αυτή θα σημαίνει πως παντού και πάντα θα στέφονται όλα τα εγχειρήματά σου με επιτυχία?
Δέν θα ήταν καλό να διαχωρίζουμε το επάγγελμά μας από τα αισθηματικά (στην περίπτωσή μου)?
Οι γιατροί δλδ πως μπορούν και συνεχίζουν μετά από ένα ανάλογο λάθος?
##
Μήπως νιώθουμε ανεπαρκή την ανταμοιβή και δέν θέλουμε να συνεχίσουμε? Μήπως πρέπει να μας πιάνουν απ'το χεράκι γιά να αφοσιωθούμε σε κάτι? Μήπως αν δέν μας προσέχουν τα παρατάμε?, ή ακόμη χειρότερα κάνουμε ζημιές και φασαρία ώστε να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους επάνω μας?
το οτι βαζεις η ιδια αυτα τα ερωτηματα, κατι σημαινει.
ισως μερικα απο αυτα, εχουν αληθινη βαση και ισχυουν σε καποιο βαθμο.
κανουν παρασιτα ομως απλοι φοβοι και ανασφαλειες που δεν εχουν καθολου να κανουν με το αν εισαι πραγματικα ικανη.
ο τροπος να τα ξεπερασεις ειναι απλος και στον ειπαν ηδη: ΔΟΚΙΜΑΣΕ.
εξαλλου δεν καταλαβαινω γιατι βλεπεις σαν τοσο δεσμευτικη αυτη την δοκιμη/αποφαση. απ οτι εχω καταλαβει δεν σε δεσμευει κατι τρομακτικα στην τωρινη σου δουλεια, οπως θα φυγεις μπορεις και να επιστρεψεις (εστω σε καποια παρομοια) αν τελικα, δεν σου αρεσει η νεα επιλογη.
κατι αλλο που ισως σε ενθαρρυνει, ειναι το οτι οσο ικανη η λιγοτερο ικανη και να εισαι, θα ειναι ενα αντικειμενο ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
αυτο απο μονο του ειναι τρομερο κινητρο για προσπαθεια και βελτιωση. αλλωστε , αν οπως καταλαβα, χρειαστει να παρακολουθιησεις καποια σχολη, θα ξερεις σε πολυ λιγους μηνες αν εισαι σε καλο δρομο, ειμαι βεβαιη.