Originally Posted by
ti einai touto pali
Ακριβως αυτα πιστευω κι εγω. Ομως μη ξεχναμε οτι η καταθλιψη ειναι υπουλη ασθενεια. Εξελισεται αργα και μπορει να το παρεις χαμπαρι μετα απο πολλα χρονια. Αυτο επαθα εγω.Και αυτο θελω να τονισω στην mina και σε οποιον αλλον. Οσο πιο νωρις το ψαξεις τοσο καλυτερα. Σιγουρα ετσι οπως τα γραφει η mina υπαρχει θεμα με το οικογενιακο της περιβαλλον το οποιο την επηρεαζει αρνητικα. Και για να μπορεσει να το αντιμετωπισει πιθανως χρειαζεται καποια θεραπεια ισως μια αγωγη με φαρμακα για καποιο χρονο αυτο μπορει να το "δει" ενας ψυχιατρος. Ας παρουμε παραδειγμα εμενα. Εχω μια μανα για την οποια τρεχουμε πανω απο 20 χρονια με τα ψυχολογικα της. Παραλληλα προ διμηνου ο πατερας μου εκανε εγχειρηση μπαι πας μετα απο εμφραγμα. Κι εκει που ειπα ενταξει τον σωσαμε τον γερο προχθες ανακαλυψαμε στον γαστρεντερολογο οτι εχει καρκινο στο στομαχι. Ελπιζουμε να ειναι αντιμετωπισιμος γιατι ειναι μονο σε ενα τμημα του στομαχιου. Βεβαια στον πατερα και την μανα ειπα ψεμματα οτι ειναι ενα μεγαλο ελκος που πιθανς θελει εγχειρηση. Αλλου ομως θελω να καταληξω. Εδω και καποιους μηνες περνω αγωγη για καταθλιψη η οποια με εχει βοηθησει να κρατηθω σε αυτες τις δυσκολιες. Αλλιως θα με ειχε παρει κι εμενα απο κατω και μετα τι? Η mina αισθανεται εγκλωβισμενη και ανυπερασπιστη. Πριν απο 10 χρονια θα μπορουσα να της πω κι εγω "ελα μωρε σιγα το πραγμα βγες λιγο εξω πιες κανα καφε με καποιον φιλο κι ενταξει". Ομως σε πολλες περιπτωσεις αυτο δεν φτανει. Αν ξεπερασεις καποιο οριο ψυχολογικης κουρασης χρειαζεσε αλλου ειδους βοηθεια και αυτην την δινουν οι ψυχολογοι/ψυχιατροι.
Υ.Γ. Ορισμενοι νομιζουν οτι καταθλιψη ειναι αν δε σε γουσταρει η γκομενα η ο γκομενος που θελεις η αμα χωρισεις. Τετοια εχουμε περασει ολοι αλλοι κλαψανε αλλοι σουρωσανε 5,6 φορες και σιγα σιγα ξαναπηραν τα απανω τους. Υπαρχουν ομως καταστασεις καταθλιψης οι οποιες σε συνθλιβουν κυριολεκτικα και δεν μπορει να σε "σωσει" ουτε το κλαμα ουτε το πιοτο.