Αυτο ειναι και καπως υποκειμενικο . Ο καθενας εχει μαλλον διαφορετικα κριτηρια για το ποιο ατομο αξιζει την εμπιστοσυνη του και ποιο οχι. Πχ εγω δεν μπορω να εμπιστευτω ατομα που χουν αποψεις που κατα την αποψη μου ειναι ακραιες ή επικινδυνες , δεν μπορω να εμπιστευτω ατομα που σχολιαουν και κριτικαρουν συνεχεια τους αλλους .
Μερικες φορες δεν μπορω να εμπιστευτω ατομα που απλα δεν μου αρεσει η φατσα τους.
Παλιοτερα ειχα κανει μια διαπιστωση πανω στο θεμα εμπιστοσυνης , με αφορμη ενα περιστατικο που ειχε συμβει.
Αναφερω λοιπον πρωτα το περιστατικο και μετα την διαπιστωση. Σε μια αρκετα δεμενη παρεα , που δεν ημουν μελος της αλλα εγινα στην πορεια , ειχα παρατηρησει οτι το ενα μελος της παρεας δουλευε τα υπολοιπα ψιλο γαζι και κανεις δεν το ειχε παρει χαμπαρι . Μαλιστα με εκαναν και περα οταν ειπα τι υποψιαζομουν . Οταν καποια στιγμη τυχαια αποδειχτηκε οτι ειχα δικιο καποια απο τα μελη αυτης της παρεας μου ειπαν οτι επεσαν απο τα συνεφα και οτι της ειχαν απολυτη εμπιστοσυνη .
Τοτε λοιπον αρχισα να σκεφτομαι οτι μπορει μερικες φορες να εμπιστευομαστε καποιον απο συνηθεια ή και επειδη υπαρχουν συναισθηματα παρολο που μπορει να ειναι ολοφανερο οτι δεν αξιζουν την εμπιστοσυνη μας.