Καλημερα κ καλή εβδομαδα . Βοηθα η ψυχοθεραπεία ; Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν κ με φρενάρει το οικονομικό αλλά οκ ίσως περιστασιακά το έβλεπα πως θα πάει
Printable View
Καλημερα κ καλή εβδομαδα . Βοηθα η ψυχοθεραπεία ; Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν κ με φρενάρει το οικονομικό αλλά οκ ίσως περιστασιακά το έβλεπα πως θα πάει
Εξαρτάται από το πώς το βλέπεις. Εάν εννοείς ότι όποιος κάνει ψυχοθεραπεία φτάνει σε μια κατάσταση που να μην χρειάζεται φάρμακα δεν ισχύει (τουλάχιστον όχι για μένα). Έκανα πέντε χρόνια ψυχοθεραπεία αλλά έχω χρόνιο πρόβλημα με τον ύπνο και παίρνω ρεμερον που είναι υπναγωγο. Όμως από την άποψη ότι στο κεφάλι μου δεν είναι όλα σαλάτα όπως πριν ισχύει. Επίσης επειδή έχω και ιδεοληψίες ξεκίνησα αυτή τη βδομάδα και cipralex με στόχο αν φανεί αρκετό να σταματήσω σταδιακά το ρεμερον. Αλλά βλέποντας και κάνοντας.
Και εγω εδω και 3 χρόνια εχω σοβαρου τυπου αυπνια λογω αγχώδης διαταραχης και κανω 1 χρόνο ψυχοθεραπεία αλλα ακομα τιποτα, ωστοσο εχω βοηθηθει σε εναν βαθμο στην καλύτερη αντιμετώπιση του αγχους αλλα η αϋπνία απ οτι λεει και ο ψυχίατρος ειναι πολυ δυσκολη στην αντιμετώπιση.
Το cipralex απ οτι ξερω χαλαει τον ύπνο αντι να τον φτιαχνει οπως άλλωστε τα περισσότερα ssri. Εχεις δει καμία διαφορα στην βδομάδα? Αν και είναι νωρις ακομα
Την πρώτη βδομάδα πήρα μισή δόση (5mg), σήμερα ξεκίνησα την κανονική δόση. Ισχύει αυτό που λες γι'αυτό και δεν το παίρνω βράδυ. Βράδυ παίρνω το ρεμερον. Κάποια διαφορά όχι, δεν είδα μέχρι στιγμής, αλλά δεν είμαι στα πατώματα οπότε δεν περιμένω δραματική αλλαγή. Εσύ για την αϋπνία εκτός από την ψυχοθεραπεία κάνεις κάτι;
Ναι και εγω περνω Ρεμερον και Νευροντιν, αλλα δεν μπορω να πω οτι κοιμαμαι καλα ουτε με αυτα
Έχεις πόνους γι'αυτό παίρνεις neurontin; Υπάρχει και το trittico που είναι υπναγωγο αλλά δεν το έχω δοκιμάσει. Ρεμερον τι δόση παίρνεις;
Οχι δεν εχω νευροπαθητικο πονο το Neurontin το παιρνω και αυτο για τον υπνο, το Remeron ειμαι στα 15mg. Πιο παλια επερνα το cipralex αλλα οταν αλλαξα ψυχιατρο μου το κοψε γιατι δεν εχω κατάθλιψη και γιατι χαλαει τον υπνο. Επισης δυο αντικαταθλιπτικά μαζι να ξερεις μπορει να προκαλέσουν συνδρομο σεροτονίνης ή μανια. Το tritico και εγω το εχω εν γνωσει ως φαρμακο κατάλληλο για την αυπνια αλλα δεν το εχω δοκιμασει ακομα, ειναι πιο παλιας γενιας και εχει περισσοτερες παρενέργειες απ οτι το remeron που αν εξαιρεσεις την αυξηση της ορεξης δεν εχει καμια αλλη παρενεργεια (τουλάχιστον σε μενα).
Κατάλαβα. Το cipralex ο προηγούμενος γιατρός θα στο είχε δώσει για την αγχωδη διαταραχή. Ναι, επειδή χαλάει τον ύπνο δεν κάνει να το παίρνει κάποιος βράδυ. Το ξέρω για το σύνδρομο σεροτονίνης αλλά πιστεύω είναι χαμηλές οι δόσεις που παίρνω. Ίσως μετά κρατήσω μόνο το cipralex, ανάλογα πώς θα μου ταιριάξει.
Υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι αν "φτιαξεις" την αγχωδη διαταραχη τοτε επιλυεται και η αυπνια, η οποια θεωρια μαλλον ειναι λαθος απο οτι εχω καταλαβει και με αυτα που εχω δει σε μενα. Εγω αρχικα ειχα παρει μονο το cipralex (πρωι) και ειχαν περασει 3 μηνες και δεν ειχε φτιαξει η αυπνια μου, οποτε ξεκινησα μαζι και ρεμερον και αργοτερα εκοψα το cipralex.
Οπαδός αυτής της θεωρίας είναι ο γιατρός μου, απλά προσθέτει και το φτιαξιμο της κατάθλιψης σε αυτό της αγχωδους διαταραχής. Είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο αλλά το ξαναπροσπαθω με το cipralex γιατί με είχε βοηθήσει σε κάποια πράγματα που το ρεμερον μόνο του δεν μπορεί. Αν δεν περπατησει θα δω τι θα κάνω. Μπορεί να κρατήσω μόνο το ρεμερον και τα συμπληρώματα.
Καλημέρα σας. Τινάγματα στον ύπνο σίγουρα πάνω από δύο χρόνια όπως και συσπάσεις σε όλο το σώμα και μάλιστα από την άνοιξη συσπάσεις και στη γλώσσα. 2-3 ηλεκτρομυογραφηματα καθαρά και τώρα λαρύγγοσπασμούς και ιδιαίτερα στον ύπνο. Όλα αυτά να είναι άγχος;;;Φοβάμαι για μυϊκή νόσο...
Θα μπορούσε να ειναι απο το αγχος, το αγχος μπορεί να χτυπήσει οπουδήποτε, εξετασεις για το σύνδρομο ανυσηχων ακρων έχεις κανει?
Όχι. Τι ακριβώς είναι αυτή η εξέταση;
Αυτό το Isaac syndrome τι ακριβώς είναι;
Υπάρχει θεραπεία;