Originally Posted by
vickytsoch
Δεν καταλαβαίνω από ποια λόγια μου συμπέρανες ότι έχω προσκολληθεί πάνω του και τον πιέζω .. !!
Είμαι οικονομικά και ατομικά ανεξάρτητη από τα 18 μου, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για να δώσω παραπάνω λεπτομέρειες γι' αυτό !! Είναι επιλογή μου να τον στηρίζω και να τον φροντίζω, γιατί αυτό κάνεις όταν αγαπάς κάποιον, είτε είναι αδερφός σου, φίλος σου, άντρας σου. Αν οι περισσότεροι από εμάς δεν το κάνουν, πρόβλημά τους !! Είμαι η εξαίρεση !
Είναι επιλογή μου να μην έχω "γκόμενο" και δεν μ' ενδιαφέρουν οι εμπειρίες της στιγμής .. Μ' αρέσει να υπάρχει συναίσθημα .. Η επιλογή του "γκόμενου"/νέα σχέση, προκύπτει αφού τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα, η υπάρχουσα σχέση ! Αν μέσα από τον "γκόμενο" πρέπει να μάθω να είμαι "ελεύθερη", "ικανοποιημένη", "δροσερή" και "υγιής", τότε δεν μ' ενδιαφέρει !! Δεν συμφωνώ μαζί σου, ότι ΠΡΕΠΕΙ να λειτουργήσω μ' αυτόν τον τρόπο για να "τον κατανοήσω καλύτερα" !! Αν θέλει να έχει "γκόμενα", ας έχει και τα "κότσια" να το παραδεχθεί ΑΛΗΘΙΝΑ και να αναλάβει και τις συνέπειες της επιλογής του ! Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία της "σύγκρισης" με την οποιαδήποτε "γκόμενα" ή "ερωμένη"¨ιδίως αν έχει μπλεχτεί συναισθηματικά μαζί της. Δεν πρόκειται να αναζητήσω ούτε τα θετικά της, ούτε τα αρνητικά της ! Δεν μ΄ενδιαφέρει η "γκόμενα" ή "ερωμένη", αλλά ο άντρας μου..εξάλλου, αυτός φταίει που υπάρχει το "τρίτο πρόσωπο" και όχι η κοπέλα ! Αν μέσα στα 23 χρόνια δεν μπορεί να δει, την ανωτερότητά μου ως γυναίκα, άνθρωπο, σύντροφο και σύζυγο, τότε "στο καλό......, και με την νίκη!!", αλλά, ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ ! Δεν θα το μαντέψω !
Ο "χρόνος και η ελευθερία" κατακτιέται, κανείς δεν στον "χαρίζει" απλόχερα !! Όταν π.χ., τα οικονομικά χρέη συσσωρεύονται λόγω κακής διαχείρισης σου [και ήταν επιλογή μου - εμπιστοσύνη να του παραχωρήσω την διαχείριση, αν και τα χρέη είναι στο όνομά του], και οι τράπεζες (όλες) σε αναζητούν για να πληρώσεις, με κίνδυνο να μπεις φυλακή ή να κατασχεθούν ακίνητα που ανήκουν σε άλλον και όχι στον υπόχρεο/χρεωμένο .. πρέπει να δράσεις άμεσα και αν δεν το κάνεις, τότε μην "δυσανασχετείς" που κάποιος άλλος αναλαμβάνει την ευθύνη (επιλέγει) να σε "ξελασπώσει"/βοηθήσει !! Πρέπει να πάρεις αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον σου ή το μέλλον της οικογένειάς σου (γιατί ναι μεν "το παιδί" ολοκληρώνει το ζευγάρι, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις, να μην μπορείς να κάνεις παιδί ή να μην μπορείς να υιοθετήσεις .. τι θα πρέπει να κάνεις, τότε? Να χωρίσεις και να βρεις τον επόμενο/η που θα σου ολοκληρώσει αυτό το όνειρο? Ένα άκληρο ζευγάρι δεν αποτελεί οικογένεια? Για μένα, είναι οικογένεια .. !!).
Γνωρίζω ποια λάθη έχω κάνει στη σχέση μου μαζί του και τα διορθώνω καθημερινά, είτε αφορούν μικρά θέματα της καθημερινότητας είτε πιο σοβαρά.. Έχω κάνει την "αναζήτησή μου", αλλά απαιτώ να κάνει το ίδιο και αυτός !! Αν προτιμά, να έχει "γκόμενα" ή "ερωμένη", από το να βρει τα δικά του λάθη και τι πρέπει να διορθωθεί στη σχέση μας, - θα το επαναλάβω- ΑΣ ΤΟ ΠΕΙ και ας αναλάβει τις συνέπειες της επιλογής του !
Είμαι 41 χρονών και δεν έχω πλέον χρόνο, για να περιμένω, πότε θα αποφασίσει ΤΙ θέλει από την ζωή του και την σχέση μας !! Θέλω να ξέρω, ποιος θα είναι μαζί μου - είμαστε μαζί, ποιος θα είναι δίπλα μου όταν δεν θα βρίσκω δουλειά και θα χρειάζομαι στήριξη, ποιος θα είναι δίπλα μου και θα με φροντίζει όπως το κάνω και εγώ, ποιος θα είναι δίπλα μου και θα αγωνίζεται μαζί μου για την επιβίωση, κλπ, ποιος θα είναι μαζί μου ακόμη και ... στα γεράματα ! Επέλεξα να είμαι μαζί του και δεν τον "υποχρέωσα" με οποιοδήποτε τρόπο να δεσμευτεί μαζί μου !!
Είναι τουλάχιστον "ηλίθιο" να πιστεύεις ότι η "γκόμενα" θα σε βοηθήσει να λύσεις τα προβλήματά σου ή θα σε κάνει να νιώσεις "γοητευτικός, όμορφος, νέος, επιτυχημένος, δροσερός, υγιής, ικανοποιημένος, ελεύθερος, κλπ" ! Όλ' αυτά, είναι στο χέρι του καθενός μας για να τα καταφέρει, δεν τα ζητώ από τον άντρα μου ή από τους φίλους μου ή από την οικογένειά μου, αλλά από τον εαυτό μου" !