Προσωπικά, το κλείνω το μαγαζί και πάω γι' άλλα...
Όσο για το ότι το σεξ είναι εγκεφαλικό, είναι αυτονόητο. Για πες μου εσύ κάτι που δεν περνάει από τον εγκέφαλο.
Printable View
Κατ αρχην σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας,τις μελέτησα προσεχτικά καθεμια ξεχωριστά κι ενα δεύτερο ευχαριστώ για το σεβασμό που δείξατε και το θέμα δεν ''ξέφυγε''καταλαβαίνετε τί εννοώ....
Για να μην κάνω συνεχής παραθέσεις, θέλω να σταθώ και να εξηγήσω δύο πράματα.Το ενα οτι συμφωνώ με το μέλος που είπε οτι δεν θα πρεπε να να εχω πρόβλημα με το πορνό αλλα με την απουσία ερωτικής ζωής(απουσία βέβαια είναι λάθος, γιατι υπάρχει ερωτική επαφή αλλα οπως είπα στην αρχή του θέματος σπάνια)και βέβαια δεν έχω πρόβλημα με το πορνό, έχω πρόβλημα που ο άντρας μου βλέπει πορνό αντι να κάνει σέξ μαζί μου και αυτο έχει γίνει πια καθημερινότητα,δηλαδή υπάρχει επαφή μια στο τόσο,μια το μήνα ίσως και λίγο πιο αραιά και σπάνια λιιιιγο πιο συχνά,δηλαδή 2 φορες το μήνα!
Το αλλο που με βασανίζει είναι πως ξέρω πως με αυτον τον άντρα μια που τόσα χρόνια τώρα(10)δεν εχει αλλάξει κάτι δεν πρόκειται να δώ αλλαγή!Και εδώ έρχεται για μένα το δύσκολο ερώτημα αν πρέπει να φύγω απο το γάμο για ένα τέτοιο θέμα και μάλιστα να γίνει το πρόβλημα αυτό αιτία διαζυγίου.Σκέφτομαι δηλαδή και λέω στον εαυτό μου οτι είμαι υπερβολική,οτι μια φορά το μήνα με τόσες υποχρεώσεις και δεν σου φτάνει,οτι φταίω εγω τελοσπάντων που τα θέλω όλα,δηλαδή και έναν καλό σύζυγο και άνθρωπο κοντά μου που να με αγαπάει(πράγμα που το χω) και έναν καλό πατέρα(που είναι) και έναν πετυχημένο στην εργασία του άντρα (που είναι) και οτι μάλλον πρέπει η σκέψη μου να γίνει του στύλ,έλα δεν πειράζει δεν μπορούμε να τα χουμε όλα,αφου σ αγαπάει είναι καλός, αυτά είναι υπερβολές κτλ...Ομως όλο αυτο ξέρω οτι δεν είναι νορμάλ γιατι αν ήταν δεν θα με πείραζε τόσο πολυ,είμαι τόσο νέα για ν αέχω απο 19 χρονών τέτοια σεξουαλική ζωή,νομίζω οτι τα λάθη τα δικά μου αν γυρίσω πίσω μπορώ να τα δώ και όλα τα χω αλλάξει..
ΤΟ πιο ειρώνικό απ όλα είναι οτι οι φίλες μου με θεωρούν πολύ σέξυ κοπέλα και γω ξέρω οτι είμαι ομορφούλα ,όχι θεά,ξέρω οτι έχω ωραίο σώμα,ξέρω οτι οι άντρες ενδιαφέρονται για μένα,και λέω ξέρω γιατι παλιά δεν το ξερα!
Κι όμως δεν είμαι μπάζο,όπως ίσως κάποιοι να νομίσατε,έχω μάλιστα εναν αντρα αρκετά μεγαλύτερο δίπλα μου,επίσης πολυ όμορφο και λέω μέσα μου τι να κάνω πια αλλο?Το σώμα μου είναι όμορφο,χωρίς πολλές ατέλιες γενικά η όλη εμφάνιση είναι οκ!"Αρα δεν έχω περιθώρια να βελτιώσω κάτι πάνω μου!Και καλή είμαι μαζί του και τον φροντίζω και πάντα τον ανεβάζω σαν αντρα αφήστε που μέχρι πριν λίγα χρόνια τον είχα κάτι σαν μέντορα(μην γελάστε)ναι ισχύει αυτό!
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να φταίει είμαι συνεχώς σε απόγνωση....Θέλω να του μιλήσω αλλα πιστέψτε με θα είναι η πολοστή φορά,το θέμα και η θέση μου πολύ δύσκολα
Τα πράγματα είναι μάλλον απλά, το σεξ που κάνετε είναι ξενέρωτο και γιαυτό το αποφεύγει. Εφόσον έχεις πρόβλημα, πες του το στα ίσια και προσπαθήστε να βρείτε λύση ΜΑΖΙ, είναι πραγματικά κρίμα, μια κατά άλλα καλή σχέση να πάει στον βρόντο, για ένα τόσο απλό θέμα. Όταν ο ένας έχει πρόβλημα, προσπαθούν και οι δυο να βρουν την λύση, το να έχει ο ένας πρόβλημα (σχετικά απλό) και ο άλλος να παριστάνει ότι δεν τρέχει τίποτα είναι απαράδεκτο σε μια σωστή σχέση. Το σεξ είναι διασκέδαση και επικοινωνία δεν είναι αγγαρεία για να το αποφεύγει κάποιος, εκτός αν γίνεται με λάθος τρόπο, που και πάλι με το διάλογο μπορεί να βρεθεί η λύση.
Δεν είχα διαβάσει το πρώτο κομμάτι του ποστ σου που έλεγε ότι είχατε από την αρχή πρόβλημα...για αυτό το θεώρησα ρουτίνα...
Ναι, θα σου πω ξεκάθαρα την άποψη μου, χωρίς να σημαίνει κάτι είναι απλώς μία άποψη: δεν μπορείς να τον διορθώσεις γιατί προφανώς το συγκεκριμένο άτομο παίρνει πολλά χρόνια (υποθέτω ότι το πορνό δεν το ανακάλυψε τώρα) ευχαρίστηση και ικανοποίηση από μία άλλη πηγή που αποτελεί την εστία του ενδιαφέροντος του. Για την έλλειψη ερωτικού ενδιαφέροντος τον δικαιολογούσες πάντα κάτω από ένα κάρο δικαιολογίες που σιγά-σιγά αρχίζεις να αμφισβητείς για εσύ η ίδια - γιατί προφανώς και το σεξ με τον εαυτόν χρόνο παίρνει. Μιλάς για μία φορά το μήνα: αυτό δεν είναι ερωτική ζωή. Ερωτική ζωή έχει αλλά μόνος του, με τον εαυτό του, όχι μαζί σου, μαζί σου έχει ερωτικές στιγμές. Μπορεί να είναι η φύση του αυτή, μπορεί να θεωρεί το κοινό σεξ με την κοπέλα του λιγότερης ζωτικής σημασίας από οτι με τον εαυτό του, χίλια μπορεί.Quote:
Ειλικρινά δεν ξέρω τι να φταίει είμαι συνεχώς σε απόγνωση....Θέλω να του μιλήσω αλλα πιστέψτε με θα είναι η πολοστή φορά,το θέμα και η θέση μου πολύ δύσκολη.
Ξεκάθαρο είναι οτι στον ερωτικό τομέα δεν είσαι προτεραιότητα του και εσύ πάντα τον διευκόλυνες. Μην κατηγορείς τον εαυτό σου με τη καμία, επίσης μην ενοχοποιείς το κομμάτι του σεξ και μη το ρίχνεις στον τομέα της απλούστευσης, οτι είναι αμελητέα ποσότητα: δεν είναι. Ανεξάρτητα από τον σύντροφο που έχεις στο πλάι σου, πρώτα είσαι γυναίκα- μετά οτιδήποτε άλλο. Είναι ανάγκη, δεν μπορείς να καταπιέσεις τη φύση σου γιατί πια το βλέπεις και μόνη σου επαναστατείς...
Πάρε το λοιπόν σαν κάτι απόλυτα φυσικό όπως είναι το φαγητό, ο αέρας, το νερό, μην θεωρείς ότι είσαι σε δύσκολη θέση, αυτός είναι σε δύσκολη θέση. Αν προσπαθήσει να το υποβιβάσει, τότε πες του να το υποβιβάσει πρώτα στον εαυτό του και φέρε μπροστά τις αποδείξεις. Και αυτό στο λέω μόνο σε τέτοια περίπτωση γιατί άλλο να συζητάμε και άλλο να υποκρινόμαστε.
Αν του έπαιρνες το παιχνίδι του θα ήταν πάλι ο τέλειος σύζυγος και πατέρας; ή θα κινδύνευες να ακούσεις ¨μία ευχαρίστηση είχα και εγώ και αυτή μου την κόβεις;"
Στην ουσία δεν είναι να δεις τι θα κάνεις εσύ αλλά τι θα κάνει αυτός μαζί σου, στα λέω αυτά, για σου αλλάξω οπτική. Έχει ένα πρόβλημα χρειάζεται να το δει και να σου δώσει λύση. Δεν χωράει ο εγωισμός στον γάμο, ή θα συνεργαστεί (και θα μοιραστεί μαζί σου τι μπορείς να κάνεις για να τον εξιτάρεις και να του ανάψεις το ερωτικό ενδιαφέρον ή οφείλει να σου πει ότι από αυτό το σημείο είσαι ακάλυπτη και μετά να δεις πως θα το διευθετήσεις...
Για σεξ μιλάμε πάντα, ο έρωτας είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...
Σ ευχαριστώ πολυ για την τόσο χρήσιμη απάντηση,είπες και την λέξη κλειδί για μένα το παιχνίδι του...ναι είναι μια οπτική που δεν είχα δεί.Αν του το έπαιρνα τί θα γινόταν?Για έναν άντρα πόσο εύκολο είναι να παραδεχτεί οτι η γυναίκα του είναι ακάλυπτη σε αυτό το θέμα?Νομίζω οτι το ξέρει αλλα να το παραδεχτεί χλωμό!!!
Περιττό να πώ οτι μουντζώνω τον ευατό μου που δικαιολόγησα,έδωσα χρόνο,ευκαιρίες και γιγαντώθηκε ενα τόσο ζωτικής σημασίας πρόβλημα στο γάμο μου.Το βλεπα να ρχεται αλλα ειλικρινά τη μέρα που είδα το ιστορικό έπαθα μεγάλο σόκ!Απλά ήταν ένα μεγάλο σόκ έπειτα σκέφτηκα όλη μου τη ζωή δίπλα του αυτα τα 10 χρόνια και πραγματικά τα γιατί δεν έχουν τελειωμό!Δεν θέλω να δώσω κι άλλες γλαφυρές περιγραφές για την ψυχολογική μου κατάσταση γιατι δεν βοηθάει το θέμα εδώ.
κουκλα εγω θα τον ρωτουσα:
πως θα ενιωθες αν καποιος αλλος αντρας καλυπτε τα σεξουαλικα κενα οπου εσυ δεν μπορεις?
δεν νομιζω να σου πει περηφανος,ε!θα θελει κλωτσιες!
σιγουρα αν σε θελει θα στραβωσει και θα σου πει διαφορα..
ετσι πες του απλα ρωταω και αστον να καιγεται μην του την κανεις..ισως αλλαξει κατι,τι να πω..
ξερεις πολλες φορες το δεδομενο ειναι κακο πραγμα..μηπως να τον αφησεις να εχει και τις αμφιβολιες του και να σταματησεις να τον ανεβαζεις σαν αντρα..καμια φορα δεν κανει να δειχνουμε ο,τι νιωθουμε..ισως αν χτυπησεις στην ανασφαλεια του και νιωσει πως σε χανει να το παρει αλλιως..
χλωμό συμφωνώ...αλλά εσύ οφείλεις να κάνεις την προσπάθεια σου. Αν προσπαθήσει να το υποβιβάσει (που πολύ πιθανόν) εις βάρος του είναι γιατί εκεί τον φέρνεις face to face με τον ίδιο του τον εαυτό...δεν σου λέω οτι είναι εύκολοQuote:
Αν του το έπαιρνα τί θα γινόταν?Για έναν άντρα πόσο εύκολο είναι να παραδεχτεί οτι η γυναίκα του είναι ακάλυπτη σε αυτό το θέμα?Νομίζω οτι το ξέρει αλλα να το παραδεχτεί χλωμό!!!
α. τον ξεμπροστιάζεις
β. του κόβεις τον αέρα
γ. το παίρνει το μήνυμα
μπορεί να μη σου πει τίποτα, αλλά αν καταλάβει θα κάνει και αυτός την προσπάθεια του με πράξεις..αν πάλι δεις απάθεια και τίποτα δεν άλλαξε, πάλι στο έστειλε το μήνυμα (μην περιμένεις πια), άρα ή χωρίζεις ή μένεις και βρίσκεις και εσύ το δικό σου παιχνίδι. Ότι και αν αποφασίσεις δυνατά και με συνείδηση..ε δεν θα κάτσεις να σκάσεις, νέα γυναίκα...
Παρακαλώ παραβλέψτε τα άθλια συντακτικά μου λάθη μετα απο 17 συνεχόμενες ώρες στο πόδι και αυπνίας....
Oι ξενερωτοι ανθρωποι δε γιατρευονται. Μιλαω ως ξενερωτη εκ πειρας. :p Αφου δε θες να ζεις μια ζωη μες στην ξενερα, θα πρεπει να ψαξεις αλλου πορτοκαλια που να κανει πορτοκαλια. Αλλιως συνεχιζεις να κανεις υπομονη οπως κανεις τοσα χρονια (και φαινεται οτι μπορεις να το κανεις, δεν ειναι και λιγα δεκα χρονια με σπανια ερωτικη ζωη), και βαζεις σαν προτεραιοτητα τα παιδια και τι θα πουν οι γονεις σου και η κοινωνια, και ολα καλα στο μικρο σπιτι στο λιβαδι. Ουτως η αλλως δε νομιζω να κανανε συχνα σεξ εκει :p
Εφόσον λοιπόν η απάντηση του άντρα σου ήταν ίδια με την άποψη του Κωνσταντίνου, άσε στην άκρη το θέμα πορνό και εστίασε στο αν και πώς θα έχετε μια πιο ικανοποιητική για εσένα ερωτική ζωή. Όμως.. χμ, χμ... λες ότι κι εσύ έχεις ξενερώσει πολύ. Θα έλεγα λοιπόν πρώτα να δεις τη δικιά σου πλευρά, αν δηλαδή θέλεις και μπορείς να αναθερμάνεις το δικό σου ερωτικό ενδιαφέρον. Ανακάλυψες την ενασχόληση με την πορνογραφία και... ντριν... έστω και μετά από δέκα χρόνια χτύπησε ένα καμπανάκι. Αλλά το καμπανάκι αυτό σε έκανε νομίζω να αναρωτηθείς για το δικό του ενδιαφέρον προς εσένα και για το πώς εκείνος καλύπτει τις σεξουαλικές του ανάγκες. Έχει όμως σημασία, αν το δικό σου ενδιαφέρον δεν υπάρχει ή αν έχει ήδη αρχίσει να στρέφεται αλλού?
Ξέρεις, δεν αμφισβητώ το ενδιαφέρον σου, προς Θεού, ούτε το γεγονός ότι όντως είσαι ακάλυπτη. Αλλά έχουν περάσει πολλά χρόνια καλή μου... κι αυτό που εσύ ονομάζεις 'υπομονή', άνετα θα μπορούσε να το ερμηνεύσει κάποιος ως 'αδιαφορία'. Για σκέψου, δεν θα μπορούσε άραγε κι εκείνος να πει ότι έκανε υπομονή? :p Και το λέω όχι με βάση την προσπάθεια, αλλά με βάση το αποτέλεσμα και μάλιστα επί τόσα χρόνια.
Xμμ νομίζω οτι η ευθύνη δεν είναι μόνο δική του,γιατί εγω οταν του μίλησα γ αυτο το θέμα ανοιχτά πριν πολλά χρόνια και είδα κι αποειδα και προσπάθησα, μετα κατα κάποιο τρόπο παραιτήθηκα,έπεισα τον εαυτό μου οτι έτσι είναι!Για να είμαι ειλικρινείς ο κόσμος μου διαλύθηκε με το πορνό, δεν φανταζόμουν οτι αυτος ο άντρας, που σπάνια με πλησιάζει, έχει ορμές και μάλιστα σχεδόν καθημερινές.....Μέχρι πρότινος αποδεχόμουν απλά οτι οι ορμές του είναι αυτές της 1 φορας το μήνα!Το δικό μου σεξουαλικό ενδιαφέρον αυτη τη στιγμή έχει φτάσει στα τάρταρα και πιο κάτω , όχι μόνο γ αυτον αλλα και για οποιονδήποτε άλλο άντρα στον πλανήτη....μαζί του δηλαδή για να ξαναέρθω κοντά το βλέπω απίθανο για το άμεσο μέλλον!Θα μου πείς και τι σε νοιάζουν εσένα οι ορμές του και καθε πότε θα τις έχει?Κι ενας αντρας στη δουλειά του πχ μπορεί να βλέπει μια συνάδερφο και να χει ορμές και τί σημαίνει αυτ'ο οτι θα κρινουμε τις ορμές του άλλου?Οχι και βέβαια οχι.Αλλά...θα πρέπει να σκεφτώ και τις δικές μου ορμές και ανάγκες που απο 19 χρονών είναι σε εξάρτηση με τις δικές του......κάποια άλλη κοπέλα μπορεί να μην την ενοχλούσε αυτη η συχνότητα,εμένα ναι με ενοχλεί ,με ενοχλούσε και θα με ενοχλεί...